Τηλεφωνική απάτη: Πως προσπάθησε να αποκτήσει πρόσβαση στον Η/Υ της, παριστάνοντας υπάλληλο της Microsoft (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Τηλεφωνική απάτη: Πως προσπάθησε να αποκτήσει πρόσβαση στον Η/Υ της, παριστάνοντας υπάλληλο της Microsoft (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Καταγγελία από κάτοικο της Θεσσαλονίκης για άτομο που προσποιήθηκε υπάλληλο της Microsoft σε μια σχετικά νέα τηλεφωνική απάτη για υφαρπαγή προσωπικών δεδομένων.

Όλο και περισσότερες νέες μεθόδους ανακαλύπτουν οι επιτήδειοι για να αποκτήσουν πρόσβαση σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και κωδικούς τραπεζών, προκειμένου στη συνέχεια να αδειάσουν το πορτοφόλι των θυμάτων τους. Αυτή τη φορά σε τηλεφωνική απάτη που κατήγγειλε κάτοικος Θεσσαλονίκης (τα στοιχεία της στη διάθεση του GRTimes), άτομο που κάλεσε από το εξωτερικό, προσποιήθηκε τον υπάλληλο της Microsoft προκειμένου να εγκαταστήσει λογισμικό απομακρυσμένης διαχείρισης που θα του επέτρεπε να καταγράφει κάθε ηλεκτρονική δραστηριότητα, άρα και κωδικούς τραπεζών η άλλα δεδομένα.

Όπως είπε η Β.Γ, η απόπειρα απάτης έγινε προχθές, από άτομο που κάλεσε από το Βέλγιο και το οποίο με σπαστά αγγλικά προσποιήθηκε τον υπάλληλο της Microsoft προκειμένου να λύσει δήθεν ένα θέμα ασφάλειας που αντιμετώπιζε η γυναίκα στον υπολογιστή της.

Το άτομο αυτό, όπως θα ακούσετε στη συνέχεια τη Β.Γ να εξηγεί, μιλούσε διαρκώς και με άνεση, κατευθύνοντας το θύμα του βήμα προς βήμα, σε ενέργειες που θα κατέληγαν στην εγκατάσταση προγράμματος απομακρυσμένης διαχείρισης του υπολογιστή.

Μόλις την τελευταία στιγμή η Β.Γ κατάλαβε πως επρόκειτο για κάτι πάρα πολύ ύποπτο, κλείνοντας το τηλέφωνο και απευθυνόμενη αμέσως σε τεχνικό υπολογιστών προκειμένου να διαπιστώσει εάν και σε ποιον βαθμό έχει γίνει ζημία.

Η Β.Γ στην τηλεφωνική της συνέντευξη μιλάει για το πως αιφνιδιάστηκε από το τηλεφώνημα και το τι ακριβώς της έλεγε ο δράστης, ενώ αναφέρεται και στα πράγματα που έπρεπε να είχε προσέξει από την αρχή της συνομιλίας, για να μην εκτεθεί στον κίνδυνο να πέσει θύμα απάτης.

Ακούστε στο παρακάτω βίντεο τι είπε στο GRTimes.gr:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τηλεφωνικές απάτες σε βάρος γυναικών-Πώς τις ξεγέλασαν

Βέροια: Ισχυρίστηκαν ότι η ανιψιά της τραυματίστηκε και της ζήτησαν χρήματα για να χειρουργηθεί 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Κρούσματα τηλεφωνικής-ηλεκτρονικής απάτης με “δόλωμα” κρυπτονομίσματα

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top