Τους δημοτικούς αστυνόμους που “τσάκωσαν” κλέφτη τίμησε ο Ζέρβας (VIDEO)

Τους δημοτικούς αστυνόμους που “τσάκωσαν” κλέφτη τίμησε ο Ζέρβας (VIDEO)

Τους δύο δημοτικούς αστυνομικούς που μόλις αντιλήφθηκαν καταδίωξη ενός δράστη από την ΕΛΑΣ, στο κέντρο της πόλης, συνέδραμαν σημαντικά και χωρίς δεύτερη σκέψη για τη σύλληψή του, τίμησε σήμερα το μεσημέρι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Το συμβάν σημειώθηκε χθες το απόγευμα στη συμβολή των οδών Φιλίππου με Μακεδονικής Αμύνης και όλα ξεκίνησαν περίπου στις 18.00 όταν αστυνομικοί της ομάδας Ζήτα ξεκίνησαν να καταδιώκουν άνδρα από την Αλγερία που λίγο νωρίτερα είχε αφαίρεση τσάντα από αυτοκίνητο και τράπηκε σε φυγή.

Την καταδίωξη του δράστη από την ΕΛΑΣ αντιλήφθηκαν δύο δημοτικοί αστυνομικοί οι οποίοι τον κυνήγησαν και κατάφεραν τελικά να τον ακινητοποιήσουν μέχρι να έρθει η ομάδα Ζ και να του περάσει χειροπέδες.

“Καθώς ενεργούσαμε πεζή περιπολία στο σημείο που έγινε το συμβάν, αντιληφθήκαμε καταδίωξη ανδρών της ομάδας Ζ ενός δράστη. Κατευθείαν, αυθόρμητα τρέξαμε να βοηθήσουμε, τον εγκλωβίσαμε και ακολούθως ήρθαν οι άνδρες της ομάδας Ζ και τον συνέλαβαν. Τους ευχαριστούμε για την αναγνώριση που μας δώσανε. Οι άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας, πάντα προσπαθούμε και δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας κάθε ημέρα”, ανέφερε ο Δημοτικός Αστυνόμος, Στυλιανός Κωστουλίδης.

“Δεν είχαμε χρόνο να σκεφτούμε τίποτα εκείνη τη στιγμή, όλα έγιναν αστραπιαία, σε δευτερόλεπτα, σε κλάσματα του δευτερολέπτου ίσως. Από κλείσαμε τους οδούς διαφυγής του δράστη, ο Στέλιος από τον δρόμο, εγώ από το πεζοδρόμιο. Ο δράστης είχε σκοπό να διαφύγει μέσω Μακεδονικής Αμύνης, σε παρακείμενο πεζόδρομο”, είπε ο δεύτερος Δημοτικός Αστυνόμος, Βαγγέλης Κεχαγιάς και τόνισε ότι ο δράστης δε πρόλαβε καθόλου να αντιδράσει.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος υποδέχθηκε τους δύο δημοτικούς αστυνόμους σήμερα στο γραφείο του, “είναι το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε για να τους ευχαριστήσουμε και να τους συγχαρούμε για αυτό που έγινε χθες”. “Πραγματικά νιώσαμε πολύ υπερήφανοι που οι δημοτικοί μας αστυνόμοι κοντά στα καθημερινά, στα τετριμμένα και τα δυσάρεστα που είναι η τήρηση της τάξης μέσα στο Δήμο, τα παιδιά αυτά καθ’ υπέρβαση των καθηκόντων τους συνεισέφεραν στη σύλληψη ενός εγκληματία”, τόνισε.

“Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και προφανώς η διοίκηση, ο δήμος, επιφυλάσσεται για οποιαδήποτε τιμή και αναγνώριση μπορεί να τους προσφέρει, είναι παράδειγμα προς μίμηση”, ανέφερε ο κ. Ζέρβας, ενώ μνημόνευσε και το περιστατικό με τον εντοπισμού ενός μικρού κοριτσιού από προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας, το οποίο είχε χαθεί. “Δείχνει το μέγεθος της ικανότητας και της ευαισθησίας των 81 ατόμων της Δημοτικής Αστυνομίας”, υπογράμμισε.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας, Δημήτρης Δαγκλής και ο προϊστάμενος της υπηρεσίας Πέτρος Παπαφιλής.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ