Τρεις εθελοντές ζωγράφισαν την πρώτη… ιπτάμενη διάβαση πεζών στη Χαλκιδική (ΦΩΤΟ)

Τρεις εθελοντές ζωγράφισαν την πρώτη… ιπτάμενη διάβαση πεζών στη Χαλκιδική (ΦΩΤΟ)

Ρεπορτάζ: Κώστας Κεχαγιάς

Η (λανθασμένη) οδηγική συμπεριφορά είναι ένα ζήτημα που προβληματίζει αρκετούς, με τους ανθρώπους του δήμου Νέας Προποντίδας, σε συνεργασία με τρεις εθελοντές, να αναλαμβάνουν δράση ώστε να δημιουργήσουν την πρώτη 3D διάβαση πεζών της Χαλκιδικής, έξω από το Γυμνάσιο Νέας Καλλικράτειας.

Στόχος της συγκεκριμένης οφθαλμαπάτης είναι οι οδηγοί οχημάτων να σέβονται τους πεζούς σταματώντας πριν από τη διάβαση, με τον αντιδήμαρχο Καλλικράτειας, Δημήτρη Χατζηαλέξη, να μεταφέρει την πρόταση των εθελοντών στον δήμαρχο Νέας Προποντίδας, Μανώλη Καρρά, ο οποίος φυσικά συγκατάθεσε προκειμένου το πρωτότυπο δημιούργημα να σχεδιαστεί στο έδαφος.

«Ο Νίκος, ο Δημήτρης και ο Στέργιος, όλοι τους άνω των 40 ετών, είχαν αυτήν την εξαιρετική ιδέα και μου τη μετέφεραν», περιγράφει στο GRTimes ο κ. Χατζηαλέξης, γνωστοποιώντας πως γρήγορα η έμπνευση των τριών πήρε σάρκα και οστά, αφού ο δήμος χρηματοδότησε τα υλικά που χρειάστηκαν, προκειμένου οι καλλιτέχνες να δημιουργήσουν τη διάβαση που ίπταται από το έδαφος.

Οι 3D διαβάσεις αποτελούν μία πρακτική οφθαλμαπάτης που ακολουθούν ουκ ολίγες χώρες της Ευρώπης (και όχι μόνο), ενώ έχει εμφανιστεί και στη χώρα μας, μεταξύ άλλων στις περιοχές του Χαλανδρίου (Αττική), της Καλαμαριάς (Θεσσαλονίκη) αλλά και του Βελβεντού στην Κοζάνη.

«Κύριος σκοπός μας είναι να καλλιεργήσουμε τη σωστή νοοτροπία στους κατοίκους αλλά και στους μαθητές του γυμνασίου, προκειμένου να διαμορφώσουμε μία καλύτερη οδηγική συμπεριφορά», υπογραμμίζει ακόμη ο αντιδήμαρχος, ο οποίος χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη διάβαση «έναν μοντέρνο τρόπο για να περάσουμε τα κατάλληλα μηνύματα ακόμη και στους μικρότερους -σε ηλικία- φίλους».

«Εάν περπατήσουμε παράλληλα με τη διάβαση», εξηγεί ο κ. Χατζηαλέξης, «θα δούμε ότι έχει τρεις διαστάσεις, οι οποίες μετατρέπουν τη ζωγραφιά σε 3D (τρισδιάστατη)». Στο πλαίσιο αυτό, κάτοικος της περιοχής διέσχισε τον δρόμο και όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, φαίνεται ότι… ίπταται, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τη διάβαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσσαλονίκη: Έρχονται οι πρώτες «έξυπνες διαβάσεις»-Πού θα δημιουργηθούν (VIDEO)

Είδος προς εξαφάνιση οι διαβάσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης: Κίνδυνος-θάνατος για τους πεζούς (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top