Τρία καινοτόμα προϊόντα που… σώζουν ζωές, παρουσιάζει η ONEX στην Ελλάδα (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Τρία καινοτόμα προϊόντα που… σώζουν ζωές, παρουσιάζει η ONEX στην Ελλάδα (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Τρία έξυπνα προϊόντα με τεχνολογίες αιχμής, που προορίζονται για τον τομέα της υγείας, τόσο για ιδιώτες όσο και για οργανισμούς, παρουσιάζει η ONEX στο Aegean Neorion Innovation Center στη Σύρο και προτείνει στην Ελληνική αγορά.

Ρεπορτάζ: Μαρία Σαμολαδά

Τρεις έξυπνες λύσεις με εξαιρετική χρησιμότητα για την καθημερινότητα των πολιτών και την υγιεινή τους, με δυνατότητες εφαρμογής τόσο σε υπηρεσίες, όσο και σε επιχειρήσεις παρουσιάζει ο Όμιλος ONEX στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του Aegean Neorion Innovation Center που εγκαινιάστηκε στις 18 Ιανουαρίου στην Ερμούπολη της Σύρου.

Πρόκειται για το holter ECG247,  μια συσκευή παρακολούθησης της καρδιάς που πάει σε άλλα επίπεδα τη συγκεκριμένη λειτουργία, για το SixCase, ένα έξυπνο και προστατευτικό κουτί για αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές  με πάρα πολλά πλεονεκτήματα και για το Soluva Air W, μια συσκευή τελευταίας γενιάς για απολύμανση του αέρα από ιούς, βακτήρια και άλλα μικρόβια.

Για τα τρία αυτά καινοτόμα προϊόντα, μίλησαν στο GRTimes και στη δημοσιογράφο Μαρία Σαμολαδά, στο video που ακολουθεί, οι κ. Βασίλειος Χατζής, Head of Integrated Logistics της ONEX και οι κ. Εμμανουήλ Κακριδάς και Θωμάς Τσέβης, Business Development Consultants της ONEX.

Smart Solutions & Life Applications

Το holter που αλλάζει τα δεδομένα

To ECG247, είναι μια πιστοποιημένη ιατρική  συσκευή, για περιπατητική, μακροχρόνια και συνεχή παρακολούθηση του καρδιακού ρυθμού, ένα holter δηλαδή, που όμως είναι τελευταίας γενιάς, χωρίς καλώδια και με πάρα πολλές έξυπνες λειτουργίες και πλεονεκτήματα τόσο για τον ασθενή, όσο και για τον γιατρό του.

Έχει τη δυνατότητα να καταγράφει τον ρυθμό της καρδιάς για μέχρι και επτά ημέρες με τον γιατρό να μπορεί όλο αυτό το διάστημα, να παρακολουθεί με τη χρήση smartphone, real time, αναλυτικά και από οποιοδήποτε σημείο βρίσκεται – δηλαδή απομακρυσμένα – τα στοιχεία που καταγράφει η συσκευή.

Καθώς, το ECG247 είναι ασύρματο και πολύ ελαφρύ, με αποτέλεσμα η εξέταση γίνεται κάτω από απόλυτα φυσιολογικές συνθήκες για τον ασθενή που όχι μόνο δεν περιορίζει καμία δραστηριότητα του, απεναντίας το μικρό μέγεθος, αλλά και η αντοχή στο νερό, συμβάλει στο να διατηρεί τις καθημερινές του συνήθειες, ανεπηρέαστα, δίνοντας την πραγματική εικόνα, ακόμη και κατά την άθληση, ενώ η τοποθέτηση του είναι πολύ απλή και μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε επαγγελματία υγείας και όχι κατ’ ανάγκη μόνο από γιατρό.

Το συγκεκριμένο προϊόν, ως project, συμπεριλαμβάνεται από την ONEX στη δωρεά που θα γίνει για το Smart Hospital του νοσοκομείου της Σύρου, στο πλαίσιο της οποίας θα διατεθεί αριθμός holter για χρήση σε απομακρυσμένα νησιά που θα υποδείξει το νοσοκομείο.

 SixCase κάνει τον απινιδωτή smart

Τα τελευταία χρόνια, έχει αναγνωριστεί σε μεγάλο βαθμό η αναγκαιότητα ύπαρξης σε όσον το δυνατόν περισσότερους χώρους, αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών και σταδιακά όλο και περισσότερες υπηρεσίες, οργανισμοί, επιχειρήσεις, προμηθεύονται τέτοιες συσκευές και τις διαθέτουν προς χρήση, σε περίπτωση που κάποιος πολίτης αντιμετωπίσει κάποιο επείγον πρόβλημα με την καρδιά του.

Το πρόβλημα ωστόσο που δημιουργείται, είναι ότι σχεδόν κανείς δεν ξέρει αν ένας απινιδωτής λειτουργεί, πριν τον χρησιμοποιήσει, αλλά και το ακριβές σημείο που βρίσκεται ώστε να μην σπαταληθεί πολύτιμος χρόνος για τον εντοπισμό του.

Το SixCase της ONEX λοιπόν, δίνει λύση στα παραπάνω ζητήματα και όχι μόνο, αποτελώντας ένα έξυπνο επιτοίχιο κουτί, που «φιλοξενεί» σωστά έναν απινιδωτή, προστατεύοντας τον από καιρικές συνθήκες, ακατάλληλες θερμοκρασίες, υγρασία κτλ.

Μια δεύτερη έξυπνη λειτουργία του κουτιού, είναι ότι συνδέεται στο διαδίκτυο, μέσα από το οποίο μπορεί να δει κανείς το ακριβές στίγμα του, προκειμένου να το εντοπίσει αμέσως.

Ο χρήστης του απινιδωτή ωστόσο, δεν θα βρει μόνο το στίγμα, αλλά θα ενημερωθεί και για την ακριβή κατάσταση της συσκευής, το αν έχει μπαταρία, το αν έχει διαθέσιμα αναλώσιμα επιθέματα (pads) κτλ.

Τέλος, με το άνοιγμα του κουτιού για να πάρει κάποιος τον απινιδωτή, υπάρχει η δυνατότητα να στέλνονται αυτόματα ειδοποιήσεις, στο ΕΚΑΒ, την αστυνομία, ή οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.

Το μοναδικό Soluva Air W σύντομα σε τροχαίο υλικό!

Πρόκειται για έναν νέας γενιάς απολυμαντή αέρα, ικανό να καθαρίζει με απόλυτη αξιοπιστία και εντελώς αθόρυβα, το 99,99% των μικροβίων και των ιών.

Και ενώ ως συσκευή είναι σχετικά μικρή, με βάρος περίπου 35kg, μπορεί να φιλτράρει τον αέρα σε έναν χώρο 80τμ μέχρι και 12 φορές την ώρα.

Το Soluva Air W είναι κατάλληλο για εγκατάσταση σε χειρουργεία ή άλλους χώρους επειγόντων περιστατικών και γενικότερου υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε σχολεία, γυμναστήρια και επιχειρήσεις για την προστασία του προσωπικού, ενώ υπάρχουν διαθέσιμες διατάξεις που μπορούν να καλύψουν ακόμη και ολόκληρα κτίρια ή κάποια μεγάλη κατασκευή όπως ένα πλοίο.

Επίσης, διαθέτει πιστοποίηση δυνατότητας σε τροχαίο υλικό, γεγονός που το καθιστά μοναδικό στον τομέα του και ήδη η ONEX βρίσκεται σε επαφές με φορέα που εκτελεί συγκοινωνιακό έργο, για την πιλοτική του εφαρμογή σε κάποιο από τα μέσα του στόλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εγκαινιάστηκε το Aegean Neorion Innovation Center στη Σύρο (ΦΩΤΟ)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top