«Βράζει» όλος ο δήμος Καλαμαριάς με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης (VIDEO)

«Βράζει» όλος ο δήμος Καλαμαριάς με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης (VIDEO)

Οργή για άλλη μία φορά από εκπροσώπους όλου του Δήμου Καλαμαριάς και από γονείς για τη στάση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης στο θέμα των κατανομών, καθώς δεκάδες μαθητές συνεχίζουν να πηγαίνουν σε Λύκειο ακόμη και 3 χιλιόμετρα μακριά, ενώ υπάρχει διαθέσιμο σχολείο στη γειτονιά τους.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης 

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε ακόμη πιο δυναμικές ενέργειες που μπορεί να περιλαμβάνουν ακόμη και καταλήψεις, για να δοθεί λύση στο πρόβλημα που δημιούργησε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, με τις κατανομές μαθητών, εμφανίζονται τόσο οι εκπρόσωποι των γονέων όσο και η διοίκηση του δήμου και οι εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων.

Γονείς, ο δήμαρχος και οι επικεφαλής παρατάξεων του δήμου, κατηγορούν τη διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Ζωή Βαζούρα για επιδεικτική απαξιωτική και εμμονική συμπεριφορά, σε βάρος όχι μόνο δεκάδων μαθητών αλλά και ολόκληρου του Δήμου Καλαμαριάς, καθώς όπως λένε έχουν ζητήσει επανειλημμένα ραντεβού μαζί της αλλά η ίδια αρνήθηκε να τους συναντήσει πριν τις γιορτές, επικαλούμενη “φόρτο εργασίας”.

Σήμερα το πρωί, ο δήμαρχος Γιάννης Δαρδαμανέλης, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Θάνος Γιαννακός, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Άρης Τεμεκενίδης και Αβραάμ Περσίδης, μαζί με εκπροσώπους συλλόγων γονέων του δήμου, μετέβησαν στα γραφεία της διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να συναντήσουν τη διευθύντρια, χωρίς να έχουν κλείσει κάποιο ραντεβού, ώστε να ζητήσουν για άλλη μια φορά να αλλάξει η απόφαση της για τις μαθητικές κατανομές, εξαιτίας της οποίας δεκάδες μαθητές αναγκάζονται να πηγαίνουν καθημερινά μέχρι και τρία χιλιόμετρα μακριά στο 5ο ΓΕΛ, αντί να πηγαίνουν στο 3ο ΓΕΛ που είναι στη γειτονιά τους, με αποτέλεσμα να εκτίθενται σε πολλούς κινδύνους για τη σωματική τους ακεραιότητα.

Η κ. Βαζούρα βρισκόταν εκτός γραφείου και σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο κ. Δαρδαμανέλης μαζί της, προσπαθούσε επί ώρα να της κλείσει ένα ραντεβού μέσα στην εβδομάδα, καθώς το θέμα επείγει, η ίδια ωστόσο συνέχιζε να παραπέμπει τον όποιο διάλογο για μετά τις γιορτές.

Οι εκπρόσωποι των γονέων αλλά και του δήμου δεν έκρυψαν την αγανάκτηση τους με τη στάση της κ.Βαζούρα, επισημαίνοντας ότι δεν είναι δυνατόν να αγνοεί επιδεικτικά τους εκπροσώπους ενός Δήμου 120 χιλιάδων κατοίκων και να επιδεικνύει μια τέτοια αδιάλλακτη στάση.

Να σημειωθεί πως για το θέμα δεκάδες γονείς έχουν καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου προτάσσοντας το θέμα της ασφάλειας των μαθητών, κάνοντας λόγο για παρατυπίες όσον αφορά στην απόφαση για την κατανομή των μαθητών.

Δείτε τι ανέφερε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος συλλόγου γονέων Κατερίνα Εμμανουήλ:

Ο δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης, μιλώντας στο GRTimes, έκανε λόγο για αδιάλλακτη στάση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αναγνωρίζοντας τους λόγους για τους οποίους οι γονείς είναι αν αγανακτισμένοι και δεσμευόμενος ο δήμος να κάνει ότι μπορεί για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Δεν απέκλεισε μάλιστα δραστικότερες ενέργειες, όπως καταλήψεις, προκειμένου να αλλάξει η απόφαση για τις κατανομές των μαθητών.

Δείτε τι είπε χαρακτηριστικά:

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Καλαμαριάς Θάνος Γιαννακός, τόνισε πώς η κ.Βαζούρα συνεχίζει την εμμονική και απαξιωτική συμπεριφορά της, θέτοντας εμπόδια στην εύρεση λύσης μέσω διαλόγου, τον οποίο επιδιώκει όλος ο δήμος.

Πρόσθεσε μάλιστα πως είναι αδιανόητη αυτή η απαξιωτική συμπεριφορά, που έχει ως αποτέλεσμα την μεγάλη ταλαιπωρία πολλών μαθητών.

Ο Αρης Τεμεκενίδης, επικεφαλής της παράταξης “Καλαμαριά Πρώτη Ξανά”, δήλωσε ότι προκαλεί αλγεινή εντύπωση σε όλους το γεγονός ότι εκπρόσωποι ενός ολόκληρου Δήμου δεν μπορούν να κλείσουν ένα ραντεβού με τη διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

“Εμείς ήρθαμε εδώ, γιατί προσπαθούμε, εκπροσωπώντας όλους τους δημότες του Δήμου Καλαμαριάς, να εκφράσουμε με κάθε τρόπο το γεγονός ότι έπρεπε το θέμα αυτό να είχε λυθεί εδώ και τρεις μήνες” σημείωσε μεταξύ άλλων, εκτιμώντας επίσης ότι πρέπει να κλιμακωθούν οι αντιδράσεις για να λυθεί το πρόβλημα.

Από την πλευρά του, ο Αβραάμ Περσίδης, επικεφαλής της παράταξης “Καλαμαριά που μας αξίζει” εξέφρασε επίσης την απορία του, γιατί για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα δεν μπορεί να κλειστεί ένα ραντεβού, τη στιγμή που ταλαιπωρούνται τόσοι μαθητές και οι γονείς τους.

“Πρέπει να κλιμακωθούν άμεσα και σαν Δήμος οι αντιδράσεις μας” σημείωσε, προσθέτοντας πως οι μαθητές πρέπει να πάνε στο πιο κοντινό σχολείο στον τόπο διαμονής τους.

Για το ίδιο θέμα και πέρα από την μηνυτήρια αναφορά, οι σύλλογοι γονέων έχουν αποστείλει και εξώδικα, έχουν πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό συμβούλιο του δήμου το οποίο τάχθηκε σύσσωμο στο πλευρό τους, ενώ συνεχίζουν να προειδοποιούν ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω σε καμία περίπτωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top