Ζέρβας: «Ναι στη μετονομασία κεντρικής οδού σε Λεωφόρο Εβραίων Μαρτύρων» (VIDEO)

Ζέρβας: «Ναι στη μετονομασία κεντρικής οδού σε Λεωφόρο Εβραίων Μαρτύρων» (VIDEO)

«Αγκαλιάζουμε την πρωτοβουλία του εκπροσώπου του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συμβουλίου στα Ηνωμένα Έθνη, στη Γενεύη, Λεόν Σαλτιελ, για τη μετονομασία ενός κεντρικού δρόμου με ιδιαίτερο συμβολισμό σε Λεωφόρο των Εβραίων Μαρτύρων, σε ένδειξη τιμής στη μνήμη των συμπολιτών μας που χάθηκαν στο Ολοκαύτωμα».

Ρεπορτάζ: Ελένη Μητσάλη 

Αυτό τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας στην σημερινή εκδήλωση για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος στην πλατεία Ελευθερίας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας είπε ότι ο δήμος «αγκαλιάζει» το αίτημα του εκπροσώπου του παγκόσμιου εβραϊκού συμβουλίου στον ΟΗΕ στη Γενεύη, Λέοντα Σαλτιέλ κεντρικός δρόμος της Θεσσαλονίκη να μετονομαστεί σε Λεωφόρο των Εβραίων μαρτύρων, συμπληρώνοντας πως το δημοτικό συμβούλιο θα πάρει σύντομα την απόφαση για τη μετονομασία του δρόμου.

Στη συνέχεια, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας στήριξε την απόφαση αυτή για την μετονομασία ενός κεντρικού δρόμου σε Λεωφόρο των Εβραίων αναφέροντας, «η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει την πρόταση ονοματοδοσίας κεντρικού δρόμου της πόλης, να ονομαστεί ένας δρόμος Εβραίων μαρτύρων. Είναι η ώρα, πρέπει να γίνει τώρα.

Ποτέ ξανά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έτσι θα τιμήσει σήμερα η Θεσσαλονίκη την ημέρα μνήμης για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων

Ολοκαύτωμα: Το κορίτσι με το πράσινο παλτό που επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη από την κόλαση του Μπέργκεν-Μπέλσεν

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top