Απάντηση ΓΓ Δ. Καλαμαριάς σε επιστολή-καταγγελία

Απάντηση ΓΓ Δ. Καλαμαριάς σε επιστολή-καταγγελία
Δήμοι   | 29/09/2020 | 23:20

Η γενική γραμματέας του δήμου Καλαμαριάς, Ελένη Φύκα, απαντά στις καταγγελίες του Συλλόγου Εργαζομένων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μετά την επιστολή- καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Καλαμαριάς, προς τη Δημοτική Αρχή, που είδε το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες, αναφορικά με τη στάση της Διοίκησης στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Καλαμαριάς, Ελένη Φύκα, απαντά, χρησιμοποιώντας αποδεικτικά στοιχεία που θέτει στη διάθεση όποιου το επιθυμεί.

Αναλυτικά η απάντηση που δόθηκε έχει ως εξής:

Μετά λύπης μου διαβάζω βαρύγδουπους τίτλους δημοσιεύσεων της επιστολής που ομόφωνα υπέγραψαν μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Καλαμαριάς και μας αποστείλατε, κάνοντας αναφορά σε «κραυγές αγωνίας» σχετικά με τον covid-19 και τους συναδέλφους σας, που για όποιον γνωρίζει ενδεικτικά τις δράσεις του Δήμου Καλαμαριάς και την παντελή σας απουσία και αδιαφορία, καταλαβαίνει πως είναι όπως εύστοχα τα χαρακτήρισε συναδέλφισσά σας και ας μου επιτρέψει να το δανειστώ- ως πυροτεχνήματα μικροπολιτικής και κραυγές κατόπιν εορτής.

Στο Δήμο Καλαμαριάς σύσσωμη η Διοίκηση, οι υπηρεσίες, οι αρχηγοί των παρατάξεων και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου(και είμαι αλήθεια πολύ περήφανη γι’ αυτό!) από την έναρξη της κρίσης του covid-19 έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και είχαν τα βέλτιστα αντανακλαστικά που θα μπορούσαν να έχουν. Χωρίς να υπάρχει ΟΥΔΕΜΙΑ διάθεση σύμπραξης, όχλησης ή υποστηρικτική δράση και πρωτοβουλία από εσάς, που προς έκπληξη όλων θα έπρεπε πρώτοι εσείς να δείξετε ενδιαφέρον για την ασφάλεια και την υγεία των συναδέλφων σας.

Στην πολυετή πορεία μου, και ως υπάλληλος και ως συνδικαλίστρια, πάντα θεωρούσα ύψιστη υποχρέωση την ορθή και χωρίς σκοπιμότητα εκπροσώπηση των συναδέλφων καθώς και μέγιστη τιμή την ψήφο τους. Δυστυχώς δεν το διαπίστωσα από εσάς αυτό, ως Γενική Γραμματέας του Δήμου, παρόλες τις συνεχείς οχλήσεις μου πως «η πόρτα του γραφείου μου είναι ανοιχτή» προκειμένου να είμαι αρωγός στη στήριξη του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου με κάθε τρόπο.

Στην παρούσα επιστολή θα πρέπει να σημειώσω ότι για κάθε τι που αναφέρεται, υπάρχουν έγγραφα και αποδεικτικά στοιχεία τα οποία συγκέντρωσα σε ένα φάκελο που βρίσκεται στο γραφείο μου και στη διάθεση όποιου αιρετού, υπαλλήλου ή δημότη ζητήσει στοιχεία. Με ημερομηνίες, αριθμούς και κάθε είδους έγγραφο των υπηρεσιών του Δήμου που περίτρανα αποδεικνύουν την παραπάνω θέση μου περί των βέλτιστων αντανακλαστικών και της άμεσης και σύμφωνα με τα ενδεικνυόμενα από τον ΕΟΔΥΥ και πλέον αυτών μέτρα, αντιμετώπισης αλλά και αποφυγής της εξάπλωσης του covid-19 για τους εργαζόμενους του Δήμου μας αλλά και τους δημότες.

Απαντώ λοιπόν στα σημεία των χρονικά «άκαιρων» απαιτήσεών σας με τη σειρά που τα αναγράφετε:

• Η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης συστάθηκε στις 15/3/20 και συνεδρίασε στο Γραφείο Δημάρχου και την ίδια μέρα δημιουργήθηκε και μια ομάδα επικοινωνίας μέσω της εφαρμογής για 24ωρη έγκαιρη ενημέρωση και επικοινωνία των μελών της, ανάμεσα στα οποία από την πρώτη μέρα ήταν η Μαυρομάτη Δέσποινα, μέλος του ΔΣ του ΣΕΔΚ όπως και η γιατρός κ. Τσιριγώτη Παρασκευή, αρμόδια γιατρός εργασίας.

• Με πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου κυρίας Ντόντη (και καθόλου μετά από διαμαρτυρίες σας όπως ψευδώς αναφέρετε) κλήθηκαν τρεις φορές συνεργεία του ΕΟΔΔΥ προκειμένου να διενεργήσουν μαζικά tests στους υπαλλήλους των υπηρεσιών μας. Όντως και τους ευχαριστούμε πολύ για τη συνεργασία, πραγματοποίησαν τις δοκιμασίες για covid-19 τα οποία και ήταν αρνητικά. Καταστάσεις με τα ονόματα των συναδέλφων σαφώς και μου απέστειλε η αρμόδια διευθύντρια. Στις αρχές του Σεπτεμβρίου σε μία ακόμη πρόσκληση της Αντιδημάρχου η απάντηση ήταν πως δεν πραγματοποιούνται πια μαζικές δοκιμασίες και πως δεν υφίσταται και λόγος μιας και είναι ένα ενδεικτικό αποτέλεσμα της μίας μέρας, το οποίο για να έχει αποτελεσματικότητα θα πρέπει να γίνεται σε όλους και καθημερινά, πράγμα ανέφικτο.

• Όσον αφορά την τήρηση των μέτρων για την αποφυγή διασποράς του covid-19, την εφαρμογή των Μέτρων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) και την αποφυγή συνάθροισης των εργαζομένων έχουν οριστεί υπεύθυνοι σε κάθε δημοτικό κτίριο τα ονόματα των οποίων η Διευθύντρια προσωπικού έστειλε με e-mail και ενημέρωσε και τους διευθυντές των υπηρεσιών.

• Απολυμάνσεις: Από τις 30 Μαρτίου ξεκίνησε αδιάλειπτα και κατά τη διάρκεια του lockdown ένα εντατικό πρόγραμμα απολυμάνσεων δημοτικών κτιρίων, δημοτικών οχημάτων, απορριμματοφόρων, καθώς και εξωτερικών χώρων του Δήμου (πάρκα, δρόμοι, πλατείες, παιδικές χαρές, παγκάκια, καλαθάκια κλπ).
Στις τέσσερις περιπτώσεις που εμφανίστηκαν κρούσματα οι απολυμάνσεις πραγματοποιήθηκαν ακόμη και τις πρώτες πρωινές ώρες και ενδελεχώς, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια της υγείας των εργαζομένων.

Οι απολυμάνσεις διενεργούνται και από συνεργείο υπαλλήλων μας και είμαστε ευγνώμονες όλοι για τον κόπο και την επιμέλεια με την οποία τις πραγματοποιούν όσο και από συνεργαζόμενη με το Δήμο επαγγελματική εταιρία απολυμάνσεων.
Σαφώς και υπάρχουν εγγράφως και ευχαριστώ τους υπαλλήλους της Πολιτικής Προστασίας που μου διέθεσαν τα στοιχεία και το πρόγραμμα των πραγματοποιηθέντων και προγραμματισμένων απολυμάνσεων.

• Ενημέρωση υπαλλήλων: Με εναρκτήριο δικό μου e-mail προς όλο το δυναμικό του δήμου στις 16-3-20 δόθηκε ενημέρωση για τις ενέργειες που γίνονται, με στόχο τη διασφάλιση της υγείας μας καθώς και οδηγίες για τήρηση των μέτρων, πιστή εφαρμογή των ΜΑΠ και συμβουλές για τυχόν αντιμετώπιση κρούσματος στους ίδιους ή στο οικογενειακό τους περιβάλλον.

Στις 28-3-20 με δεύτερο μήνυμά μου στους διευθυντές των εργοταξίων, γίνεται εκ νέου υπενθύμιση για την εφαρμογή των ΜΑΠ, με οδηγία να χριστούν υπεύθυνοι οι επόπτες κάθε βάρδιας για τον έλεγχο παροχής και χρήσης ΜΑΠ καθώς και των διακριτικών του Δήμου, κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.
Μετά από αυτό, ακολουθεί σειρά πολλαπλών ενημερώσεων των υπαλλήλων και των διευθυντών από τη Διευθύντρια Προσωπικού έγγραφη λίστα των οποίων μου απέστειλε κατά τη σύνταξη του παρόντος με 12 e-mails ενημέρωσης κάθε νέας εγκυκλίου ή οδηγίας σχετικής με τον covid-19 και φυσικά συνεχίζει την ενημέρωση με ότι καινούριο υπάρχει.

• Ενημερωτικά αν και θα έπρεπε να το γνωρίζετε αν είχατε ασχοληθεί, έχουν γίνει προμήθειες και έχουν διανεμηθεί:
Α) 7.250 μάσκες μιας χρήσης
Β)17.250 μάσκες πολλαπλών χρήσεων
Γ) 200 μπουκάλια αντισηπτικών 500ml
Δ)400 μπουκάλια αντισηπτικών 1lt . Συνολικά 500 lt αντισηπτικών
Ε) 83 θερμόμετρα μετώπου τα οποία διανεμήθηκαν για θερμομέτρηση του προσωπικού.
Επίσης διανεμήθηκαν και σε σχολεία από το Δήμο μας 900 lt αντισηπτικών και 2.000 μάσκες.

Θα μπορούσα να γράψω πολλές σελίδες ακόμη με στοιχεία, ημερομηνίες και υπηρεσιακά έγγραφα καθώς και αλληλογραφία με άλλους αρμόδιους φορείς για μια μεγάλη σειρά έγκαιρων και πολλών ενεργειών που έγιναν από το Δήμο Καλαμαριάς και τις υπηρεσίες του για τις οποίες ενέργειες έχω δεχτεί συγχαρητήρια και από συναδέλφους Γ.Γ. σε άλλους δήμους που μιμήθηκαν πολλές από τις πρακτικές μας και από τα σχετικά Υπουργεία με τις υπηρεσίες των οποίων επικοινωνούμε σχεδόν καθημερινά.
(ενδεικτικά μόνο: δημιουργία δεύτερου εργοταξίου για μεγαλύτερη ασφάλεια, δημιουργία «βιβλίου επισκεπτών», ακόμη και σε περίοδο που δεν ήταν τυπικά απαραίτητο, σε όλα τα κτίρια για ιχνηλασία, τοποθέτηση plexiglass σε χώρους συναλλαγής- εξεπλάγην μάλιστα όταν άκουσα τον Αργύρη Παρθενιάδη να λέει σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (επικαλούμαι το ραδιοφωνικό ντοκουμέντο) πως τοποθετήθηκαν plexiglass μετά από «πιέσεις» του!!!! Τουλάχιστον γραφικό, μιας και έσπευσε προς παραγγελία των, ο Αντιδήμαρχος κ. Τσακμακίδης πριν καν θεωρηθεί αναγκαίο, όπως και τα περί «απόκρυψης κρουσμάτων από τη Διοίκηση» (ως προς το δεύτερο έχω να επικαλεστώ μαρτυρίες πολλών συναδέλφων σας και των Διοικητών των νοσοκομείων) .

Κύριοι και κυρίες, ας είμαστε σοβαροί και ακριβείς με τα λεγόμενα μας, μιας και η υγειονομική κρίση που περνά η ανθρωπότητα δεν χωρά μικροπολιτικές και ουτοπικές κραυγές αλλά επιβάλλει συνέργειες, συστράτευση και συλλογικό καθημερινό αγώνα.

*Πού ακριβώς βρισκόσασταν όταν ξέσπασε η κρίση του covid-19 και ποιες ενέργειες έχετε κάνει σε καθημερινή βάση για την ασφάλεια και ενημέρωση των συναδέλφων σας;

*Ζητήσατε ποτέ να δείτε το Δήμαρχο, εμένα ή την αρμόδια Αντιδήμαρχο Δημόσιας Υγείας, προκειμένου να δηλώσετε το παρόν και να στηρίξετε τις – με απόλυτη ακρίβεια χρησιμοποιώ το χαρακτηρισμό- νυχθημερόν προσπάθειες, επικοινωνίες και ενέργειες για την οργάνωση και πραγματοποίηση πλάνων διαχείρισης αυτής της κρίσης ή να προτείνετε κάτι προς ενίσχυση;

*Πού ήσασταν τις 4 φορές που παρουσιάστηκαν τα κρούσματα covid-19; Πώς ενεργήσατε για τη στήριξη των συναδέλφων νοσούντων και μη; Ποια ήταν η συνεισφορά σας; Γνωρίζετε ότι, οι συνάδελφοι -ακόμη και μέλη του ΔΣ σας -μου τηλεφωνούσαν εναγωνίως να ενημερωθούν, λέγοντας πως ο Σύλλογος δεν γνωρίζει και δεν ασχολείται;

*Αναρωτιέμαι αν εσείς που διατείνεστε ότι ενδιαφέρεστε για τους συναδέλφους σας – και αυτό πραγματικά θα με ευχαριστούσε πολύ- με ποιο τρόπο προστατέψατε τα προσωπικά δεδομένα των συναδέλφων-κρουσμάτων covid-19 και τί ακριβώς πράξατε προκειμένου να διαφυλάξετε την ψυχραιμία των υπόλοιπων συναδέλφων και την ήρεμη λειτουργία των υπηρεσιών;
Μήπως με τη διασπορά πληροφοριών, με στόχο την αναταραχή και τον πανικό των συναδέλφων με σκοπό μια άγονη αντιπολίτευση στη διοίκηση;

*Ηταν Μάρτης, κύριοι και κυρίες ,όταν ξέσπασε αυτή η υγειονομική κρίση ….
Και μιλάτε εσείς αλήθεια για ολιγωρία και αδιαφορία και μη διάθεση διαλόγου όταν ο μήνας που έρχεται επιστολή σας με την οποία για ΠΡΩΤΗ φορά ζητάτε ραντεβού με το Δήμαρχο είναι ο ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ;;;

Και ενώ η κυρία Δαραή- γιατί πρέπει πια να ομιλούμε με αποδείξεις και ονόματα πλέον- που εργάζεται στο γραφείο Δημάρχου, μετά από εντολή του, τηλεφώνησε στον Αργύρη Παρθενιάδη, την επόμενη μέρα της επιστολής σας να έρθετε για το ραντεβού, εκείνος της απάντησε πως δεν θα μπορέσει και δυσανασχέτησε επιπροσθέτως όταν του επισημάνθηκε ότι δεν θα πρέπει να είναι πολυμελής η αντιπροσωπεία για λόγους ασφαλείας διασποράς του covid-19!!!

Κυρίες και κύριοι,

1. Για να μπορεί κάποιος να καταγγέλλει θα πρέπει να έχει και να κατέχει αντικείμενο καταγγελίας και εσείς…στερείστε.
2. Απαραίτητη προϋπόθεση διαλόγου είναι η διάθεση αρχικά που ποτέ δε δείξατε (θέλετε να θυμηθούμε την πραγματικά ανεξήγητη άρνηση σας στο να συνδιοργανωθεί χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά των υπαλλήλων, όπου τους είχαμε ετοιμάσει θεατρική παράσταση και μπουφέ εδεσμάτων προκειμένου να εμπλουτιστεί η παράσταση του μίμου που εσείς είχατε και φέρατε γι αυτό έγγραφη άρνησή σας στο γραφείο του Δημάρχου τις άγιες μέρες αγάπης;;
Δε θέλω να σας πικράνω με τα σχόλια που έκαναν επ΄ αυτού οι συνάδελφοί σας στην ΠΟΕ-ΟΤΑ και εκτός λοιπόν της διάθεσης, απαραίτητη είναι και η παρουσία, και εσείς κυρίες και κύριοι λάμψατε δια της απουσίας σας σε όλα τα θέματα, μα ας περιοριστούμε εδώ στο θέμα του covid-19.
3. Στις υπηρεσίες του Δήμου Καλαμαριάς των πάνω από τον αριθμό των 800 υπαλλήλων όπως αναφέρετε παρουσιάστηκαν 4 κρούσματα covid-19 (τους ευχόμαστε από καρδιάς υγεία και ανάρρωση και τους ευχαριστώ για την πολύ καλή συνεργασία στο θέμα) μέσω των οποίων υπήρξε μηδενική διασπορά -γι αυτό μας συνεχάρη ο ΕΟΔΥΥ, μέσω εμού-λόγω της άμεσης και έγκαιρης και πάντα σύμφωνης με τις οδηγίες του ΕΟΔΥΥ ιχνηλασίας και διαχείρισής των.
5.Ουέ, αν ομιλείτε για ευαισθησία…έμπρακτη τουλάχιστον, γιατί για τη θεωρητική σαφώς δεν θα αμφέβαλλα…
Ευτυχώς το προσωπικό του Δήμου μας εργάζεται προστατευμένο από τη μέριμνα και την υποστήριξη της Διοίκησης και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και όλων των συναδέλφων που αγόγγυστα και με μεγάλη και συγκινητική προθυμία έχουν αναλάβει επιπρόσθετες αρμοδιότητες προκειμένου να είναι αρωγοί σε αυτό τον δύσκολο αγώνα, που πιστεύω θα βγούμε νικητές.
Η αυτονόητη κατ΄ εμέ αυτή «ομπρέλα» της προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων τους για ασφαλή και αξιοπρεπή εργασία θα συνεχίζει να υπάρχει σε περιόδους κρίσεων και μη.

Τελειώνοντας επαναλαμβάνω πως τα στοιχεία που επιβεβαιώνουν τη γραφή μου αυτή και φυσικά όλα τα σχετικά στοιχεία με το θέμα αντιμετώπισης του covid-19 όπως και οι συνεργάτες του Δημάρχου και εγώ η ίδια είναι στη διάθεση οποιουδήποτε επιθυμεί ενημέρωση μιας και ο όγκος των δεν μου επιτρέπει να τα αναφέρω στην παρούσα επιστολή.

Από καρδιάς αληθινά λυπάμαι που χρειάστηκε να συντάξω το παρόν για να αναφέρω τα αυτονόητα μα ήταν αναγκαίο, γιατί το θέμα όπως προανέφερα είναι μείζονος σημασίας και δεν μπορώ να επιτρέψω τη διασπορά ψευδών πληροφοριών.

Κυρίες και κύριοι,
Θα ήθελα μια επιστολή που θα είχε θέμα την υγειονομική αυτή κρίση να την τελείωνα με το …σας ευχαριστώ για την άψογη συνεργασία….
Λυπάμαι αληθινά που δεν με φέρατε σε θέση να μπορώ…
Πάντα ωστόσο υπάρχει ο χρόνος και ο τόπος για να επιτελέσει κανείς ορθά και με γνώμονα την αλήθεια και το καλό του συναδέλφου, τιμώντας αυτούς που του επέλεξαν να τους εκπροσωπεί το χρέος του ως άνθρωπος, συνδικαλιστής και εργαζόμενος.
Σας καλώ επιτέλους να τον αδράξετε!
Η πόρτα του γραφείου μου, εξακολουθεί όπως δήλωσα και παρουσία σας από την πρώτη μέρα που ανέλαβα τα καθήκοντά μου, να είναι επί της ουσίας- και γνωρίζετε πού καλά ότι το εννοώ -ανοιχτή και σε εσάς όπως και σε κάθε εργαζόμενο του Δήμου μας να έρθει απευθείας.
Ας εργαστούμε με ασφάλεια, τηρώντας τα μέτρα και θα είμαστε υγιείς και νικητές!
Εύχομαι υγεία και δύναμη σε όλους τους εργαζόμενους και στις οικογένειες τους!

Με τιμή,
Ελένη Η. Φύκα
Γενική Γραμματέας Δήμου Καλαμαριάς

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

00:0026/01

Σ. Κυριακίδου προς AstraZeneca: Δυσαρέσκεια ΕΕ για ανεπαρκείς εξηγήσεις και έλλειψη σαφ... Διεθνή ,ΕΕ ,Κορωνοϊός

23:5025/01

Καστανίδης: Χρειάζονται δραστικές επεμβάσεις στους οδικούς άξονες για το Παιδιατρικό Νο... Β.Ελλάδα ,Δήμοι ,Θεσσαλονίκη

23:4025/01

«Εξοικονομώ»: Στο πρόγραμμα 3.124 αιτήσεις σε Ανατολική Μακεδονία-Θράκη Ελλάδα

23:3525/01

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ ζητούν αναλυτική ενημέρωση για τις διερευνητικές Κόμματα ,Πολιτική

23:3025/01

Ιταλία: 8.561 κρούσματα κορωνοϊού – 420 θάνατοι σε 24 ώρες Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:2725/01

Στήριξη 200 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων Οικονομία

23:2525/01

Τσακλόγλου: Η κυβέρνηση έχει σχέδιο ώστε ο ΕΦΚΑ να μειώσει τις εκκρεμείς συντάξεις Οικονομία ,Πολιτική

23:2425/01

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 : Άνοιξε η πλατφόρμα Επιχειρήσεις ,Κοινωνία ,Οικονομία

23:2325/01

Ολλανδία: Δεύτερη νύχτα ταραχών με διαδηλώσεις κατά της απαγόρευσης κυκλοφορίας Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:2025/01

Κύπρος: Δύο θάνατοι και 126 νέα κρούσματα κορωνοϊού Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:1525/01

Πρόστιμα για τη μη τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού Κοινωνία

23:1025/01

Ισπανία-Covid-19: Σχεδόν 94.000 κρούσματα το Σαββατοκύριακο Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:0525/01

Πρόστιμο για παράβαση διατάξεων της νομοθεσίας για το χρόνο εργασίας και ανάπαυσης ναυτ... Ναυτιλία

23:0225/01

Ευρωτουρκικές σχέσεις και Αν. Μεσόγειος στη συνάντηση Ν. Δένδια-Ζ. Μπορέλ Διεθνή ,Πολιτική

23:0025/01

Το ΑΠΘ παρουσιάζει τον ευρωπαϊκό κόμβο διδακτορικών PhD Hub Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Παιδεία

22:5525/01

Η Ουάσιγκτον χαιρετίζει την επανέναρξη διερευνητικών συνομιλιών Ελλάδας-Τουρκίας Διεθνή

22:5025/01

25 χρόνια κοινωφελούς δράσης συμπλήρωσε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Ελλάδα ,Κοινωνία

22:4525/01

Γιατρός Κέντρου Υγείας και γυναίκα ιδιώτης συνελήφθησαν για παράνομες συνταγογραφήσεις Κοινωνία

22:4425/01

Ν. Παναγιωτόπουλος: Ορόσημο η προμήθεια των Rafale Πολιτική

22:4025/01

Λιβανός: Η ΕΕ πρέπει να επεκτείνει το ισχυρό δίχτυ ασφαλείας για τον αγρο-διατροφικό τομέα Αγροτικά ,ΕΕ ,Πολιτική

22:3825/01

Σε κρίσιμη κατάσταση 9χρονη στο «Ιπποκράτειο» – Υπέστη αλλεργικό σοκ Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

22:3525/01

Αυξημένα είναι τα ελάχιστα ποσά της επιστρεπτέας προκαταβολής Νο 5 Επιχειρήσεις ,Οικονομία

22:3025/01

Βραζιλία: Ξεπέρασαν τους 217.000 οι νεκροί λόγω Covid-19 Διεθνή ,Κορωνοϊός

22:2625/01

Δ. Καλαμαριάς: Κοπή βασιλόπιτας – «Ελπίζουμε ότι σύντομα θα ξεπεράσουμε τον εφιάλτη της... Δήμοι

22:2525/01

ΚΙΝΑΛ: «Μαζί με τη Σοφία για τον Αθλητισμό! Καταγγέλλουμε τον Λ. Αυγενάκη για κατάχρηση... Αθλητισμός ,Κόμματα

22:2025/01

ΑΠΘ: Εκδήλωση για τη στρατηγική αφήγηση της Επανάστασης Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Παιδεία

22:1525/01

Ντ. Μπακογιάννη: Εξελέγη αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου τη... Πολιτική

22:1225/01

Πυρκαγιά Μάτι: «Δεν δόθηκε εισήγηση από την Πυροσβεστική για εκκένωση» Κοινωνία ,Σημαντικά

22:1025/01

ΗΠΑ: Έσπασε το «φράγμα» των 25 εκατ. κρουσμάτων SARS-CoV-2 Διεθνή ,Κορωνοϊός

22:0525/01

Παράταση για τις αιτήσεις επιστροφής ή διαγραφής ΕΦΚ στο κρασί Αγροτικά

22:0025/01

Οι περιφερειακές εξελίξεις στο επίκεντρο για Δένδια-Ιρλανδό ΥΠΕΞ Πολιτική

21:5525/01

Συνάντηση Δένδια-Σχοινά στις Βρυξέλλες Διεθνή ,Πολιτική

21:5025/01

Δ. Παπαστεργίου: Η αλλαγή του εκλογικού νόμου, θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της Αυτοδιο... Τοπική Αυτοδιοίκηση

21:4125/01

Βιασμός 11χρονης αθλήτριας: «Απειλούσε τη ζωή μου, αν μιλούσα» Κοινωνία

21:4025/01

Ινδία – Κορωνοϊός: Ανακοινώθηκαν 13.203 κρούσματα και 131 θανατοι Διεθνή ,Κορωνοϊός

21:3525/01

Βουλή: Ψηφίστηκε επί της αρχής η δωρεά Ιδρύματος Λάτση για τα νοσοκομεία «Γ. Γεννηματά»... Βουλή

21:3025/01

Ρωσία: Έρχονται νέες διαδηλώσεις για τον Ναβάλνι Διεθνή

21:2225/01

Επίθεση αγνώστων σε υποκατάστημα Τράπεζας στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ-VIDEO) Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Σημαντικά

21:2025/01

Υπεγράφη η ΚΥΑ για τον κανονισμό διαβατηρίου ιπποειδών από Λιβανό – Σκυλακάκη Αγροτικά ,Πολιτική

21:1525/01

Θεσσαλονίκη: Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση σε δικηγορικό γραφείο Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

21:1025/01

Σχεδόν μισό εκατ. άνθρωποι σκοτώθηκαν λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων Κοινωνία ,Περιβάλλον

21:0625/01

ΣΥΡΙΖΑ σε Χρυσοχοΐδη: Επιτρέπετε σε ακροδεξιούς να κινούνται ανεξέλεγκτα στη Β. Ελλάδα Κόμματα ,Πολιτική

21:0025/01

Κίνα: 124 κρούσματα κορωνοϊού σε 24 ώρες Διεθνή ,Κορωνοϊός

20:5825/01

Ιταλία: Παραιτείται ο Τζουζέπε Κόντε Διεθνή

20:5425/01

ΝΔ για ανακοίνωση ΚΙΝΑΛ: «Κακός σύμβουλος η αντιπολιτευτική φτώχεια» Κόμματα ,Πολιτική

20:5025/01

Κ. Χατζηδάκης προς ΕΣΕΕ: Στήριξη στην αγορά εργασίας μετά την πανδημία του κορωνοϊού Πολιτική

20:4025/01

Συνάντηση Δένδια με τον επίτροπο για θέματα Γειτονίας και Διεύρυνσης Διεθνή ,Κορωνοϊός ,Πολιτική

20:3725/01

Σαρηγιάννης: Στο 4,6% ο βαθμός θετικότητας σήμερα – Αν δεν πέσει, να κλείσει η χώρα Ελλάδα ,Επιστήμη ,Επιχειρήσεις

20:3325/01

Άρης: Έφτασε στη Θεσσαλονίκη ο Μήτρογλου Αθλητισμός

20:3025/01

Ισραήλ: Απαγορεύονται όλες οι πτήσεις από και προς το εξωτερικό Διεθνή ,Κορωνοϊός

20:2025/01

Γερμανία: 217 θάνατοι λόγω Covid-19 σε 24 ώρες Διεθνή ,Κορωνοϊός

20:1225/01

Πάτρα: Μάχη να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 27χρονος που πυροβολήθηκε Κοινωνία

20:1025/01

Ισπανία: 85χρονη γιαγιά επέστρεψε στο γηροκομείο, εννέα μέρες μετά την «κηδεία της» Διεθνή ,Κορωνοϊός

20:0925/01

Ζέρβας: Δεν θέλουμε η Θεσσαλονίκη να γίνει ένα απέραντο τραπεζοκάθισμα Δήμοι ,Θέματα GR Times ,Τοπική Αυτοδιοίκηση

20:0025/01

Γαλλία: «Ανησυχητική» η κατάσταση – Εξετάζεται ένα τρίτο lockdown Διεθνή ,Κορωνοϊός

19:5825/01

Επίδομα θέρμανσης: Την Παρασκευή οι πληρωμές – Αναλυτικά τα ποσά ανά περιοχή Κοινωνία ,Οικονομία ,Σημαντικά

19:5025/01

Βουλγαρία: Υποχρεωτικό τεστ για όλους όσοι εισέρχονται στη χώρα Διεθνή ,Κορωνοϊός

19:4725/01

Ζέρβας για Αριστοτέλους: Να αποτυπωθούν οι φιλοδοξίες του 21ου αιώνα Δήμοι ,Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

19:4425/01

Επίσημα παίκτης του Ολυμπιακού ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος Αθλητισμός

19:4025/01

Επιστήμονες εκπέμπουν SOS για το λιώσιμο πάγων Περιβάλλον

19:3225/01

Πάμε στοίχημα: Με το combo της Τότεναμ και ειδικό στην Ισπανία Αθλητισμός

19:3025/01

Μεξικό: 19 πτώματα εντοπίστηκαν μέσα σε καμένο φορτηγό στην Ταμαουλίπας Διεθνή

19:2325/01

ΟΛΘ: Παραίτηση Wenzel, δίχως εκπρόσωπο η Terminal Link Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

19:2025/01

Διάλογος Αυγενάκη με ερασιτεχνικά σωματεία και φορείς Αθλητισμός

19:1825/01

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ για Rafale: «Οι Ίκαροι μας κυριαρχούν και θα κυριαρχούν στους αιθέρες» Ελλάδα ,Επικαιρότητα

19:1525/01

Λήξη συναγερμού στην Σκουφά: Τι περιείχε το ύποπτο δέμα Κοινωνία

19:1225/01

Σάλο έχουν προκαλέσει δηλώσεις υποψήφιας βουλευτή της ΝΔ για την υπόθεση Μπεκατώρου Ελλάδα ,Κοινωνία

19:1025/01

Ζέρβας: Έκκληση για τήρηση των μέτρων – «Ο κίνδυνος δεν έχει παρέλθει» Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

19:1025/01

Με την ΠτΔ θα συναντηθεί αύριο ο πρωθυπουργός Πολιτική

19:0025/01

Η Τουρκία παρέλαβε 6,5 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Sinovac Διεθνή ,Κορωνοϊός

18:5725/01

Δ. Θεσσαλονίκης: Κοινή επιστολή 20 δημοτικών συμβούλων για τη ΔΕΠΘΕ Δήμοι ,Τοπική Αυτοδιοίκηση

18:5525/01

Πυροβολισμοί στην Πάτρα – Ένας τραυματίας (ΦΩΤΟ-VIDEO) Κοινωνία

18:5025/01

Εξιτήριο για τον 27χρονο που παρασύρθηκε από χιονοστιβάδα στη Βασιλίτσα Κοινωνία

18:4825/01

Πάνω από 16.000 άτομα εμβολιάζονται καθημερινά στην Ελλάδα Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

18:3225/01

Συναγερμός για ύποπτο αντικείμενο στον Άγιο Διονύσιο – Κλειστή η Σκουφά Κοινωνία

18:3025/01

Μακρόν: Γίνονται κινήσεις για τον καλύτερο έλεγχο της πανδημίας Διεθνή ,Κορωνοϊός

18:2625/01

Μητσοτάκης – Παρλί: Στόχος η περιφρούρηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της σ... Διεθνή ,Ελλάδα ,Θέματα GR Times

18:2025/01

Θεοδωρίδου: Χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες ο εμβολιασμός για πάνω από 70.000 άτομα Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

18:2025/01

Δ. Πυλαίας-Χορτιάτη: Ανοιχτή πρόσκληση για καλλιτέχνες Αθλητισμός ,Δήμοι

18:1025/01

Κικίλιας – Πατούλης: Σχέδιο για συμμετοχή ιδιωτών γιατρών στους εμβολιασμούς Κορωνοϊός ,Πολιτική

18:0025/01

Δείτε LIVE την ενημέρωση για τους εμβολιασμούς Ελλάδα ,Κορωνοϊός

17:5625/01

Χάρτης κρουσμάτων: Αύξηση στην Αττική, ακολουθεί η Θεσσαλονίκη Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός

17:5025/01

Έρευνα: Οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι Διεθνή

17:4625/01

ΕΔΑΘΕΣΣ: Τροφοδότηση της νέας Πρότυπης και Καινοτόμου Επιχειρηματικής Μονάδας Αλουμινίο... Επιχειρήσεις ,Θεσσαλονίκη

17:4025/01

ΣΥΡΙΖA: Πλαστή εικόνα ότι πανδημία – εμβολιασμοί είναι υπό έλεγχο Κορωνοϊός ,Πολιτική

17:3725/01

Κορωνοϊός: 436 κρούσματα σήμερα, 286 διασωληνωμένοι Ελλάδα ,Κορωνοϊός

17:3025/01

Κορωνοϊός: Πόσα πρόστιμα για μη τήρηση μέτρων Κοινωνία ,Κορωνοϊός

17:2725/01

Διαδικτυακή εκδήλωση από το Δίκτυο Σύγχρονοι Δημοκράτες Ελλάδα

17:2025/01

Πεντάγωνο: Έπεσαν οι υπογραφές για τα Rafale Πολιτική

17:1625/01

Γηροκομείο Αμαρουσίου: Ανησυχία για διασπορά του νέου στελέχους κορωνοϊού Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Κοινωνία

17:1025/01

Ανακαλύφθηκε ασυνήθιστο αστρικό σύστημα με έξι ήλιους και έξι εκλείψεις Επιστήμη

17:0025/01

Συντάξεις: Παράταση στην καταβολή αναπηρικών – Ποιοι έχουν προτεραιότητα Κοινωνία ,Οικονομία

16:5025/01

Κορωνοϊός: Ταξιδιωτικές απαγορεύσεις με εντολή Μπάιντεν Διεθνή ,Κορωνοϊός

16:4025/01

Την προσεχή Πέμπτη το σχέδιο νόμου για την αναδιάρθρωση στο ποδόσφαιρο Αθλητισμός ,Πολιτική

16:3425/01

Σεισμική δόνηση στη Ζάκυνθο Κοινωνία

16:3225/01

Θεσ/νίκη – Κορωνοϊός: Τουλάχιστον 10 κρούσματα στο Στρατόπεδο Νταλίπη Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Θέματα GR Times

16:3025/01

ΗΠΑ: Ο Μπέρνι Σάντερς διασκεδάζει με την εμφάνισή του στην ορκωμοσία Διεθνή

16:2325/01

Μητσοτάκης στο World Economic Forum: Ακούμε τους ειδικούς – Παίρνουμε νωρίς αποφά... Θέματα GR Times ,Κορωνοϊός ,Πολιτική

16:2025/01

ΠΚΜ: Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτ... Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Περιφέρειες

16:1525/01

Νέος πρόεδρος του ΕΚΕΤΑ ο δρ. Δημήτριος Τζοβάρας Επιστήμη ,Θεσσαλονίκη ,Τεχνολογία

16:1025/01

Συνάντηση Καλαφάτη με την Elizabeth K. Lee Θεσσαλονίκη ,Πολιτική

16:0725/01

Σεξουαλική παρενόχληση δημοσιογράφων από γιατρό – Τι αποκαλύπτεται στο GRtimes Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Υγεία

16:0025/01

Διερευνητικές: Τα θέματα που έθεσε η Τουρκία – Στην Αθήνα ο επόμενος γύρος Πολιτική ,Σημαντικά

15:5025/01

Γεωργιάδης για συνωστισμό: Έχουμε σχέδιο εάν χρειαστεί Κορωνοϊός ,Πολιτική

15:4025/01

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται κουτάλα – Απαγορεύεται η επαφή με τρόφιμα Κοινωνία

15:4025/01

Οι τράπεζες έριξαν το ΧΑ στις 756 μονάδες Οικονομία

15:3025/01

Τρίμηνη παράταση καταβολής για Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και επίδομα στέγασης Κοινωνία ,Πολιτική

15:2025/01

Κέρκυρα: Πτώσεις δέντρων λόγω κακοκαιρίας Κοινωνία

15:1725/01

Στο Πεντάγωνο η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας για την υπογραφή προμήθειας των Rafale Πολιτική

15:1125/01

Μητσοτάκης: Οι τομείς του Περιβάλλοντος και της Ενέργειας βασικοί πυλώνες ανάπτυξης για... Θέματα GR Times ,Πολιτική

15:1025/01

ΑΠΘ: Ολοκληρώθηκε ο αποκλεισμός του ΕΛΚΕ από φοιτητές Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Παιδεία

15:0025/01

Ανακοίνωσε δημιουργία κέντρου για την κλιματική αλλαγή η Λαγκάρντ Διεθνή

14:5025/01

Παράταση καταβολής ΦΠΑ για αλκοολούχα Οικονομία

14:4825/01

Ταραντίλης: Η διαδικασία εμβολιασμού γίνεται βάσει των επιβεβαιωμένων παραδόσεων Κορωνοϊός ,Πολιτική

14:4025/01

«Παπαγεωργίου»: Διαδικτυακά μαθήματα προετοιμασίας μητρότητας Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Υγεία

14:3625/01

Επιμελητήριο Πιερίας: Οι επιχειρήσεις στο επίκεντρο έρευνας Επιχειρήσεις

14:3025/01

Μέχρι τον Άγιο Αθανάσιο το δίκτυο αποχέτευσης της ΕΥΑΘ Δήμοι ,Κοινωνία

14:2025/01

Ηλιόπουλος: Όμηρος του Σαμαρά ο Μητσοτάκης Κορωνοϊός ,Πολιτική

14:1025/01

Το κόσμημα περιμένει τον τουρισμό για να λάμψει ξανά Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times

14:0525/01

Ολοκληρώθηκαν οι διερευνητικές Ελλάδας-Τουρκίας Πολιτική ,Σημαντικά

14:0025/01

Μπάιντεν και Μακρόν ενισχύουν τις διμερείς τους σχέσεις Διεθνή

13:5825/01

Προφυλακίστηκε ο πυρομανής της Ν. Ευκαρπίας Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

13:5125/01

Δερπάνης: Εξετάσεις και πιστοποίηση στα… χρόνια του κορωνοϊού (ΗΧΗΤΙΚΟ) Θέματα GR Times ,Κοινωνία ,Παιδεία

13:5125/01

Σωματείο BARECA: Να ανοίξει άμεσα η εστίαση Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Κοινωνία

13:5025/01

Δ. Βοΐου για διόδια Σιάτιστας: Το πιο ακριβό χιλιόμετρο στην Ευρώπη Β.Ελλάδα ,Δήμοι ,Ελλάδα

13:4525/01

Θεσ/νίκη: Έφτυσε αστυνομικούς αντιστεκόμενος τη σύλληψη Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

13:3025/01

Διαδικτυακές βραβεύσεις της Αγοράς από MEGA Brokers Επιχειρήσεις

13:1525/01

Βιασμός 11χρονης: Την Πέμπτη η απολογία του προπονητή Κοινωνία

13:1425/01

Συναγερμός στη Βουλή: Βρέθηκαν τέσσερα κρούσματα Κορωνοϊός ,Πολιτική

13:1125/01

Βασιλειάδης: Το νομοσχέδιο Κεραμέως με τα… μάτια των φοιτητών (ΗΧΗΤΙΚΟ) Θέματα GR Times ,Κοινωνία ,Παιδεία

13:0025/01

Τι άλλο μπορεί να δικαιολογήσει ο κορωνοιός; Άποψη ,Άρθρα

12:4925/01

Ταραντίλης: Καμία συζήτηση δεν αφορά την εθνική κυριαρχία Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Πολιτική

12:4525/01

Μαρούσι: Συναγερμός σε γηροκομείο με δεκάδες κρούσματα Ελλάδα ,Κορωνοϊός

12:4025/01

Θεσσαλονίκη: Πέταξαν μπογιές και τρικάκια σε δικηγορικό γραφείο (ΦΩΤΟ+VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

12:3025/01

Δ. Θεσσαλονίκης: Μεταφορά ευάλωτων πολιτών σε εμβολιαστικά κέντρα Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

12:3025/01

Δείτε LIVE την ενημέρωση από τον Χρ. Ταραντίλη Πολιτική

12:2425/01

Φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων της Blink στα Praktiker Ενέργεια ,Επιχειρήσεις

12:1525/01

Ρωσία και σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας στο τραπέζι για τους Ευρωπαίους ΥΠΕΞ Διεθνή ,Κορωνοϊός

12:1125/01

Τηλεφωνική συνομιλία πρωθυπουργού με τη Λιθουανή ομόλογό του Πολιτική

12:0625/01

ΜΒΠ: Σειρά δράσεων ενάντια στο ν/σ του ΥΠΠΟ ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Επιστήμη

12:0525/01

Πιερρακάκης: Δεν θα μπει «κόφτης» στα SMS Κοινωνία ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

12:0025/01

Θεσ/νίκη: Συνελήφθη για εμπόριο κάνναβης και κοκαΐνης Β.Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη

11:5525/01

UNICERT COLLEGE: Ο νέος εκπαιδευτικός φορέας Παιδεία

11:4125/01

ΑΠΘ – Θεσσαλονίκη: Φοιτητές απέκλεισαν το κτίριο του ΕΛΚΕ (ΦΩΤΟ+VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

11:3725/01

Κώτσης: Πρώιμη πρόσβαση στο «φάρμακο Τραμπ» επιδιώκει το «Παπαγεωργίου» (ΗΧΗΤΙΚΟ) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

11:3025/01

«Ασφάλεια στο διαδίκτυο» – Σεμινάριο μέσω Webex για γονείς και εκπαιδευτικούς Δήμοι

11:2925/01

Ξεκίνησαν οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας-Τουρκίας Διεθνή ,Ελλάδα ,Σημαντικά

11:1525/01

Θεσσαλονίκη: Παράσταση διαμαρτυρίας από νηπιαγωγούς Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ