Δ. Θεσσαλονίκης: Rapid τεστ σε εργαζόμενους – Προτεραιότητα σε υπηρεσίες αιχμής

Δ. Θεσσαλονίκης: Rapid τεστ σε εργαζόμενους – Προτεραιότητα σε υπηρεσίες αιχμής

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Συνολικά 1.500 γρήγορα τεστ αντιγόνου για τον κορωνοϊό, τα λεγόμενα rapid tests, προμηθεύτηκε ο Δήμος Θεσσαλονίκης για τους εργαζόμενους του, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο GRTimes.gr, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Χάρης Αηδονόπουλος, η σύμβαση υπάρχει από χθες Τετάρτη και η προμήθεια έγινε με στόχο τον έλεγχο, πρώτα από όλα σε υπηρεσίες αιχμής, σε περίπτωση που υπάρχει υποψία για κρούσμα ή για συρροή κρουσμάτων, έτσι ώστε να αποτραπεί η δημιουργία “φωλιών” αναμετάδοσης του κορωνοϊoυ.

“Μέχρι στιγμής έχει υποβληθεί σε τεστ μέρος του προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας, όπου υπήρχε υψηλός αριθμός κρουσμάτων, οι υπάλληλοι των δομών Κοινωνικής Μέριμνας, όπως στα Yπνωτήρια Aστέγων και στο Κέντρο Ημέρας. Σε τεστ υποβλήθηκαν και οι κοινωνικοί λειτουργοί που έρχονται σε επαφή με ευπαθείς ομάδες, ενώ άλλοι υπάλληλοι, οι οποίοι ήρθαν σε ευρεία επαφή με κρούσμα, υποβάλλονται επίσης σε τεστ”, αναφέρει ο κ. Αηδονόπουλος, διευκρινίζοντας ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κανένα κρούσμα στο προσωπικό των συγκεκριμένων δομών.

Παράλληλα, rapid τεστ αντιγόνου θα γίνουν στους εργαζόμενους που απασχολούνται σε υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης που είχαν τεθεί σε αναστολή λειτουργίας, έτσι ώστε πριν ξεκινήσουν εργασία, να διαπιστωθεί αν υπάρχει ενεργή νόσος. “Όπου υπάρχει υπόνοια, φόβος και αφού αξιολογηθεί ιατρικά, θα γίνονται rapid τεστ”, επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, προσθέτοντας ότι είναι προφανές πως ο ιός εξακολουθεί να υπάρχει στην κοινότητα, αφού από τα τεστ που γίνονται στη Θεσσαλονίκη το ποσοστό θετικότητας είναι 2,5% – 3%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα κρούσματα που καταγράφονται στη Θεσσαλονίκη αφορούν όλη την Περιφερειακή Ενότητα και δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία που να αποτυπώνουν την επιδημιολογική κατάσταση κάθε περιοχής ή δήμου ξεχωριστά. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, την ανάγκη αυτή μετέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους την Τρίτη στο δημαρχείο. 

Σχετικά με τα τεστ αντιγόνου, θα διενεργούνται σύμφωνα με τις οδηγίες των γιατρών εργασίας και του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Χάρη Αηδονόπουλου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Δρόσου Τσαβλή, οι οποίοι έχουν οριστεί συντονιστές διαχείρισης covid-19 στον Δήμο Θεσσαλονίκης λόγω και της ιατρικής ιδιότητας τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει διαθέσει τη βίλα Πετρίδη στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας για τη λειτουργία εξεταστηρίου, ενώ έχει εξοπλίσει και το εξεταστήριο του ΕΟΔΥ στον χώρο της ΔΕΘ.

Διαβάστε επίσης: Παπαϊωάννου: Η καραντίνα αρχίζει να αποδίδει (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Διαβάστε επίσης: Καράογλου: Αισιοδοξία για μείωση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη (VIDEO)

(σ.σ. φωτογραφία αρχείου)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top