Καθυστερεί το ελληνικό Hollywood

Καθυστερεί το ελληνικό Hollywood
Φωτεινή Στεφανοπούλου

Δύο μεγάλες ξένες κινηματογραφικές παραγωγές φιλοδοξεί να φέρει στη Θεσσαλονίκη η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ωστόσο, ακόμα δεν έχει προωθηθεί το νομοσχέδιο που θα κατοχυρώνει θεσμικά τα Film Offices που θα δημιουργηθούν στις περιφέρειες, καθώς επίσης στους δήμους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης, έτσι ώστε να λειτουργούν αποτελεσματικά και να εξυπηρετούν τις κινηματογραφικές εταιρίες που θέλουν να αξιοποιήσουν τα οικονομικά, αλλά και γεωγραφικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας.

Η αναγκαία αυτή νομοθετική ρύθμιση, παρότι αρχικά είχε προσδιοριστεί για τα τέλη Δεκέμβρη, ακόμη δεν φαίνεται άμεσα στον ορίζοντα.

Η αναγκαία ρύθμιση

Πρόγραμμα υποστήριξης των οπτικοακουστικών παραγωγών μέσα από την λειτουργία 15 Film Offices στη χώρα μας «τρέχει» το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ), έχοντας εξασφαλίσει χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Το κέντρο ΕΚΟΜΕ, εξάλλου, θα αναλάβει τόσο την εκπαίδευση του προσωπικού των γραφείων που θα στηθούν, όσο και την υλικοτεχνική υποδομή.

Πλέον, αυτό που απομένει είναι η θεσμική κατοχύρωση των Film Offices, την οποία προωθεί το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με νομοθετική ρύθμιση.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΕΚΟΜΕ, Πάνο Κουάνη, η ρύθμιση αυτή θα πρέπει να εστιάζει σε δύο σοβαρά ζητήματα. «Το νούμερο ένα πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν οι αρμοδιότητες στους οργανισμούς λειτουργίας των περιφερειών και των δήμων. Για να λειτουργεί σωστά το γραφείο θα πρέπει να υπάρχει στο οργανόγραμμα της εκάστοτε περιφέρειας ή του δήμου, έτσι ώστε να μπορεί να προσλάβει κόσμο ή να λαμβάνει χρηματοδότηση», ανέφερε.

Οι αδειοδοτήσεις

«Το δεύτερο ζητούμενο είναι να φτιάξουμε τη δικτύωση και την πλατφόρμα, ώστε να μπορούμε να διαχειριζόμαστε τις αδειοδοτήσεις», τόνισε και εξήγησε: «Ένα Film Office κάνει πολλά πράγματα. Ένα από αυτά είναι να βοηθάει μία ξένη παραγωγή να βρει τις τοποθεσίες που χρειάζεται, είτε είναι δημόσιες είτε είναι ιδιωτικές.

Μπαίνει, λοιπόν, στο διαδίκτυο και αναζητά κάποιου τύπου κατοικία. Εκεί έχει ανεβάσει ο ιδιώτης τη φάρμα του, τον πύργο του, το σπίτι του. Αντίστοιχα και οι δημόσιοι φορείς ανεβάζουν χώρους τους οποίους μπορούν να αδειοδοτήσουν, λιμάνια, πλατείες, ακίνητα. Άπαξ και ο ενδιαφερόμενος έχει επιλέξει τον χώρο, ειδικά όταν αυτός είναι δημόσιος, θα πρέπει να υπάρχει ένα σύστημα πιο αυτοματοποιημένο για να πάρει την άδεια».

Σύμφωνα με τον κ. Κουάνη, η Ελλάδα έχει μείνει πολύ πίσω σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Ωστόσο, τόνισε πως είναι θετικό ότι αφενός υπάρχουν τα χρήματα, αφετέρου οι περιφέρειες δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον με ορισμένες, μεταξύ αυτών και η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, να έχουν προχωρήσει πάρα πολύ.

Ολοκληρωμένο νομοσχέδιο

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Λεωνίδα Χριστόπουλο, η νομοθετική ρύθμιση καθυστέρησε, καθώς κρίθηκε σκόπιμο να κατατεθεί ολοκληρωμένο νομοσχέδιο που να καλύπτει όλα τα ζητήματα του κινηματογράφου.

«Με το νομοσχέδιο θέλουμε να πιάσουμε όλα τα ζητήματα του κινηματογράφου σε συνεργασία με τα υπουργεία Πολιτισμού, Εσωτερικών, Εργασίας και ενδεχομένως και του Προστασίας του Πολίτη, το οποίο εμπλέκεται στην αδειοδότηση χώρων ή, για παράδειγμα για χρήση εκρηκτικών», εξήγησε στο GRTimes.gr.

Στο νομοσχέδιο θα πρέπει να συνδυαστούν τα πλαίσια που θέτουν ο νόμος για τον κινηματογράφο του 2010 και ο νόμος του ΕΚΟΜΕ του 2017. «Είναι καλό να είναι όλοι οι αρμόδιοι φορείς μαζί και να βγει ένας καλός νόμος, ολοκληρωμένος, ώστε να μην υπάρχουν διάφορα κομμάτια εδώ κι εκεί, όπως συμβαίνει σήμερα. Γιατί εδώ μιλάμε για επενδυτές, τους οποίους δε θέλουμε να βάλουμε στη διαδικασία να ψάχνουν κομμάτια νομοθεσίας εδώ κι εκεί», πρόσθεσε.

Πάντως, ο κ. Χριστόπουλος τόνισε ότι το νομοσχέδιο θα έρθει στη Βουλή εντός του 2020, ενώ, εφόσον κριθεί απολύτως αναγκαίο, μπορεί να εξεταστεί το ενδεχόμενο νομοθετικής ρύθμισης ειδικά για το γραφείο της Θεσσαλονίκης.

Πρωτοπόρα η περιφέρεια

Στην περιφέρεια το Film Office έχει ήδη στελεχωθεί και σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) ετοιμάζει τα ψηφιακά εργαλεία προβολής του στις ειδικές εκθέσεις. Παράλληλα, προετοιμάζει ειδικό portal, στο οποίο θα περιλαμβάνονται τα καταστατικά και το αμοιβολόγιο, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να γνωρίζουν αφενός τις διαδικασίες που απαιτούνται, αφετέρου το κόστος που έχουν οι διάφορες υπηρεσίες.

«Μετά τη συμφωνία για το γύρισμα ταινίας Bollywood τον Απρίλιο στην Κεντρική Μακεδονία, το μεγάλο στοίχημα είναι να φέρουμε δύο ακόμα μεγάλες ξένες παραγωγές στο δεύτερο εξάμηνο του 2020. Πιστεύω πως είμαστε σε καλό δρόμο. Εμείς προχωρούμε και στο μεταξύ περιμένουμε να ολοκληρωθεί το νομοθετικό πλαίσιο, που θα περιγράφει με σαφήνεια τις αρμοδιότητες και σε θεσμικό επίπεδο», είπε στο GRTimes.gr ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού, Αλέξανδρος Θάνος.

Μητρώο επαγγελματιών στον δήμο

Με δειλά βήματα οργανώνεται και το Film Office στον δήμο Θεσσαλονίκης, το οποίο θα λειτουργήσουν το γραφείο Τουρισμού σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Οικονομικών.

«Αυτή τη στιγμή περιμένουμε το νομοθετικό πλαίσιο. Ήδη όμως βάζουμε τις βάσεις για τη δημιουργία ενός μητρώου επαγγελματιών. Το μητρώο θα έχει από υδραυλικό μέχρι κομπάρσο, ξυλουργό, ταβέρνες και χώρους διαμονής, έτσι ώστε, όταν θα έρθει μία παραγωγή και θέλει να κάνει για δέκα μέρες γύρισμα μέσα στην πόλη, να είμαστε σε θέση να παρέχουμε κάθε υπηρεσία», είπε στο GRTimes.gr ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μιχάλης Κούπκας.

«Να πουλήσουμε την πόλη»

Ο δήμος, εξάλλου, συμμετείχε, όπως και η περιφέρεια, στη διεθνή έκθεση «FOCUS: The Location Show», που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στο Λονδίνο.

«Εκεί είχαμε την ευκαιρία να δούμε πώς κάθε πόλη «πουλάει» τον εαυτό της, έτσι ώστε κι εμείς του χρόνου να ετοιμάσουμε υλικό για την έκθεση και να «πουλήσουμε» τις τοποθεσίες της Θεσσαλονίκης. Σε αυτό το κομμάτι πρέπει να βλέπουμε την πόλη με κινηματογραφικό μάτι. Γιατί ενδιαφέρον δεν έχει μόνο η παραλία, αλλά μπορεί να έχει ένα παλιό σπίτι ή εγκαταλειμμένες αποθήκες», τόνισε ο κ. Κούπκας.

Ελκυστικός προορισμός

Σύμφωνα με τον κ. Θάνο, λόγω του cash rebate, δηλαδή την επιδότηση των επιλέξιμων δαπανών που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα η οποία αυξήθηκε από 25% σε 35%, η χώρα μας έχει εξελιχθεί σε πολύ θελκτικό προορισμό στην κινηματογραφική αγορά. Μάλιστα, έχει ξεπεράσει πόλεις, όπως η Σόφια και το Βουκουρέστι, όπου –σε αντίθεση με την Ελλάδα- έχει αυξηθεί το μέσο κοστολόγιο.

«Ειδικότερα η Κεντρική Μακεδονία, η οποία προσφέρει πολύ μεγάλη εναλλαγή τοπίων, έχει όλες τις προϋποθέσεις να εξελιχθεί σε σημαντικό κινηματογραφικό προορισμό. Όταν μάλιστα ολοκληρωθούν και τα Boyana Studios πιστεύω ότι θα υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη ζήτηση», τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης.

Ζητούμενο η συνεργασία των υπηρεσιών

Μεγάλη ευκαιρία για την πόλη χαρακτήρισε τα Film Offices ο κ. Κούπκας, ο οποίος όμως τόνισε ότι η αξιοποίησή της προϋποθέτει καλή συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

«Εμείς καλούμαστε να παίξουμε τον ρόλο του διαμεσολαβητή με τις άλλες υπηρεσίες, οι οποίες πρέπει να συνεργαστούν. Δεν μπορεί, για παράδειγμα, να χρειαστεί για τις ανάγκες μιας ταινίας να κατεβεί ο… Τομ Κρουζ από τον Λευκό Πύργο με ένα σκοινί και να αρνηθούν οι αρχαιολογικές υπηρεσίες. Ή να θέλει να προχωρήσει η Αντζελίνα Τζολί στην Τσιμισκή και να μην μπορεί η Τροχαία. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι μερικές ευκαιρίες είναι μοναδικές και η πόλη και τα μνημεία της θα αποκτήσουν μια ακτινοβολία που δεν την είχαν ποτέ», είπε χαρακτηριστικά.

 

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

13:0025/09

Τον Οκτώβριο τα αναδρομικά στους συνταξιούχους Κοινωνία ,Οικονομία

12:5025/09

Συνετρίβη MIG-21 στην Σερβία – Νεκρός ο πιλότος Διεθνή

12:4525/09

Λειτουργούσαν παράνομα βυρσοδεψείο που είχε κλείσει (ΦΩΤΟ) Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

12:3025/09

Καρδίτσα: Συνεχίζονται τα προβλήματα μετά την κακοκαιρία Ελλάδα ,Κοινωνία

12:1525/09

ΦΣΘ: Δωρεάν διανομή 4.000 προστατευτικών μασκών Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός ,Υγεία

12:0025/09

Οι PROMETHAN και ENIMEX αλλάζουν τα δεδομένα της ενέργειας Ενέργεια

11:4525/09

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού με καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

11:3625/09

Θεσ/νίκη – Πυρκαγιά σε διαμέρισμα: Μια 40χρονη διασωληνωμένη Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

11:3025/09

Ζαχαράκη: Η κατάληψη δεν είναι απάντηση Παιδεία ,Πολιτική

11:1525/09

Μόσιαλος: Γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει Σουηδία Ελλάδα ,Κορωνοϊός

11:1225/09

Πέθανε ο 11χρονος που χτυπήθηκε την ώρα που έκανε πατίνι Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

11:0525/09

Αυγενάκης: Με 3 διαφανή κριτήρια 12 εκατ. στα ερασιτεχνικά σωματεία (ΗΧΗΤΙΚΟ) Αθλητισμός ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

11:0025/09

Τον χτύπησε και τον έφτυσε γιατί του ζήτησε να βάλει μάσκα Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

10:5125/09

Σχοινάς: Κάντε τα Βαλκάνια, επενδυτικό hub Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Οικονομία

10:4825/09

Εμβόλιο γρίπης: Λίστες αναμονής από τον Δεκαπενταύγουστο Θέματα GR Times ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

10:4525/09

Σε εφαρμογή το μέτρο της τηλεργασίας Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

10:3025/09

Θράκη: Τριήμερη περιοδεία της Ντόρας Μπακογιάννη Β.Ελλάδα ,Βουλή ,Κοινωνία

10:1525/09

Εξουδετέρωση νάρκης στη Λακωνία (ΦΩΤΟ-VIDEO) Κοινωνία

10:0025/09

Βατόπουλος: Νοσηλεία σε ΜΕΘ και κορωνοϊός αφήνουν προβλήματα Ελλάδα ,Κορωνοϊός

09:4625/09

EYAΘ: O covid-19 επηρέασε το α’ εξάμηνο 2020 Επιχειρήσεις ,Θεσσαλονίκη

09:4525/09

Η ώρα του ΕΝΦΙΑ- Έξι οι δόσεις, διπλή τον Οκτώβριο Κοινωνία ,Οικονομία

09:3025/09

Θεσ/νίκη: Χαμηλές ταχύτητες στην περιφερειακή (ΦΩΤΟ) Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

09:1525/09

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η ανακοίνωση για την επίσκεψη Πομπέο Διεθνή ,Θεσσαλονίκη ,Πολιτική

09:0025/09

Κορωνοϊός: Κατέληξε γυναίκα στο ΑΧΕΠΑ – Στους 367 οι νεκροί Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

08:4525/09

Covid: Εξιτήριο από τη ΜΕΘ για 17χρονη μετά από 40 μέρες Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

08:4125/09

Εκκένωση υπό κατάληψη κτιρίου στο Παγκράτι Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

08:3225/09

Κορωνοϊός: Κλειστά πάνω από 100 σχολεία ή τμήματα Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

08:1525/09

Εργασίες στην 28η ΕΟ Θεσ/νίκης-Πλαγιαρίου-Επανομής Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

08:0025/09

«Πόλεμος» για την τιμή της ελιάς στη Χαλκιδική Αγροτικά ,Αγροτική Οικονομία ,Ελλάδα

07:4525/09

Τα αποτσίγαρα η Νο1 απειλή για τις ελληνικές ακτές Θέματα GR Times ,Περιβάλλον ,Σημαντικά

07:3025/09

«AgroTechExport»: το cluster της Αγροδιατροφής, ετοιμάζεται για action Αγροτικά ,Β.Ελλάδα ,Θέματα GR Times

07:1825/09

Φωτιά σε beach bar στην Επανομή Επιχειρήσεις ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:1525/09

Αυτοψία GRTimes: Εικόνες ντροπής στο στρατόπεδο Ζιάκα (ΦΩΤΟ+VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:0025/09

Μαραθώνιος αγάπης… με τερματισμό την Καρδίτσα Θέματα GR Times ,Κοινωνία ,Σημαντικά

07:0025/09

Ο καιρός σήμερα, Παρασκευή Ελλάδα ,Κοινωνία

03:0725/09

Θεσ/νίκη – Πυρκαγιά σε διαμέρισμα: Απεγκλωβισμοί και 10 άτομα στο νοσοκομείο (VID... Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

01:2525/09

Θεσ/νίκη: Φωτιά σε διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης (ΦΩΤΟ-VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

23:5924/09

Ψηφιακά η καταγραφή εμβολιασμών για τον καταρροϊκό πυρετό Αγροτική Οικονομία ,Κοινωνία

23:5024/09

Κορωνοϊός – Πορτογαλία: Παρατείνεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:4524/09

Κικίλιας: 900 κρούσματα κορωνοϊού στο κέντρο της Αθήνας Κορωνοϊός ,Σημαντικά

23:4024/09

Στον «Ευαγγελισμό» αύριο ο Αλέξης Τσίπρας Πολιτική

23:3024/09

Λευκός Οίκος: Ο Τραμπ θα αποδεχτεί το αποτέλεσμα «ελεύθερων και δίκαιων εκλογών» Διεθνή

23:2724/09

Προκρίθηκε… αβρόχοις ποσίν η ΑΕΚ, 1-0 τη Σεντ Γκάλεν (VIDEO) Αθλητισμός

23:2524/09

Κορωνοϊός – ΗΠΑ: Ρεκόρ κρουσμάτων σε τρεις Πολιτείες Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:2024/09

Ισπανία-Covid-19: Πάνω από 700.000 τα κρούσματα Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:1024/09

Κορωνοϊός – Τρίκαλα: Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο Παπαστεργίου Ελλάδα ,Κορωνοϊός

23:0024/09

Ελπιδοφόρος σε Πομπέο: Η Τουρκία θέτει σε κίνδυνο τη σταθερότητα Διεθνή

22:5024/09

Κορωνοϊός – Βρετανία: Νέα οικονομικά μέτρα υπέρ των εργαζομένων Διεθνή ,Κορωνοϊός

22:4524/09

Σχοινάς: Θα δημιουργήσουμε ένα νέο σύστημα αλληλεγγύης εντός της ΕΕ Πολιτική

22:4024/09

Επιστολή Καλλιτεχνών: 7 μήνες καταστροφής για το ελληνικό τραγούδι Πολιτισμός

22:3924/09

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του Άρη ενόψει Ιωνικού Αθλητισμός

22:3324/09

ΑΠΘ: Πώς θα γίνουν τα μαθήματα το χειμερινό εξάμηνο Θεσσαλονίκη ,Παιδεία ,Σημαντικά

22:3024/09

Ιταλία: Υποχρεωτική η μάσκα στους ανοικτούς χώρους σε αρκετές περιοχές Διεθνή

22:2024/09

Συνάντηση Δένδια με τον ΥΠΕΞ των ΗΑΕ αύριο στην Αθήνα Πολιτική

22:1324/09

Γιάφκα Κουκάκι: Οι διώξεις για τους συλληφθέντες Ελλάδα ,Κοινωνία

22:1024/09

Σταϊκούρας: Εργαζόμαστε μεθοδικά για την ανακούφιση των πληγέντων Οικονομία

22:0024/09

Σεισμός στην Κρήτη Ελλάδα ,Κοινωνία

21:5024/09

Εργασίες στην Επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης-Πλαγιαρίου-Επανομής Κοινωνία

21:4024/09

Ημέρα Πολυγλωσσίας: Γνωριμία με διερμηνείς και μεταφραστές του Κοινοβουλίου ΕΕ ,Πολιτισμός

21:3924/09

Κύπελλο: Μετατέθηκε για τις 3 Οκτωβρίου το ΠΑΟΚ – Πανιώνιος Αθλητισμός

21:3024/09

Ερντογάν: Ζητά αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου Διεθνή ,Σημαντικά

21:3024/09

ΗΠΑ: Φόρο τιμής από τον Τραμπ στην εκλιπούσα δικαστή Γκίνσμπεργκ (VIDEO) Διεθνή

21:2024/09

Αναστασιάδης: Στη Σύνοδο να δοθούν λύσεις για την τουρκική παραβατικότητα Διεθνή

21:1024/09

ΔΝΤ: Θα απαιτηθούν χρόνια για να επιστρέψουν ορισμένες χώρες σε ανάπτυξη Διεθνή

21:0024/09

Δημοσκόπηση: Στο 17,5% η διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ Πολιτική

20:5024/09

Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση διατυπώνει «χρησμούς» αντί για συγκροτημένο σχέδιο Κορωνοϊός ,Οικονομία ,Πολιτική

20:4024/09

Νέα ΚΥΑ για τα νοσοκομεία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού Κορωνοϊός ,Πολιτική ,Υγεία

20:3124/09

ΠΑΟΚ: Τα κεφάλια μέσα για Βόλο – Συνέχισε ατομικό ο Ροντρίγκο Αθλητισμός

20:3024/09

Υπόθεση Μάντλιν: Ο ύποπτος θα παραμείνει στη φυλακή Διεθνή

20:2024/09

Οι αντιδράσεις των κομμάτων στο διάγγελμα Μητσοτάκη Κόμματα ,Κορωνοϊός ,Πολιτική

20:1024/09

Κορωνοϊός: Πάνω από 31,88 εκατ. κρούσματα σε όλο τον κόσμο Κορωνοϊός

20:0224/09

Συνεχίζει την προετοιμασία του ενόψει ΠΑΣ ο Άρης Αθλητισμός

20:0024/09

Εκδήλωση: Ελληνογερμανική συνεργασία στην επαγγελματική εκπαίδευση Επιχειρήσεις ,Κοινωνία

19:5024/09

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη γιάφκα στο Κουκάκι Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

19:4024/09

Προετοιμάζεται νέο πλαίσιο λειτουργίας των δημόσιων επιχειρήσεων Ελλάδα ,Επιχειρήσεις

19:3024/09

Κορωνοϊός: Που εντοπίζονται τα 342 νέα κρούσματα Κορωνοϊός

19:2024/09

Λουκασένκο: Δεν τους ζητήσαμε ποτέ να μας αναγνωρίσουν Διεθνή

19:1524/09

«Μαζί για τον Καρκίνο του Μαστού» με… ένα κουτί μπισκότα Θεσσαλονίκη

19:1024/09

YΠΑ: Με αρνητικό τεστ κορωνοϊού όσοι ταξιδεύουν από Τσεχία Ελλάδα ,Κορωνοϊός

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ