Καθυστερεί το ελληνικό Hollywood

Καθυστερεί το ελληνικό Hollywood
Φωτεινή Στεφανοπούλου

Δύο μεγάλες ξένες κινηματογραφικές παραγωγές φιλοδοξεί να φέρει στη Θεσσαλονίκη η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ωστόσο, ακόμα δεν έχει προωθηθεί το νομοσχέδιο που θα κατοχυρώνει θεσμικά τα Film Offices που θα δημιουργηθούν στις περιφέρειες, καθώς επίσης στους δήμους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης, έτσι ώστε να λειτουργούν αποτελεσματικά και να εξυπηρετούν τις κινηματογραφικές εταιρίες που θέλουν να αξιοποιήσουν τα οικονομικά, αλλά και γεωγραφικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας.

Η αναγκαία αυτή νομοθετική ρύθμιση, παρότι αρχικά είχε προσδιοριστεί για τα τέλη Δεκέμβρη, ακόμη δεν φαίνεται άμεσα στον ορίζοντα.

Η αναγκαία ρύθμιση

Πρόγραμμα υποστήριξης των οπτικοακουστικών παραγωγών μέσα από την λειτουργία 15 Film Offices στη χώρα μας «τρέχει» το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ), έχοντας εξασφαλίσει χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Το κέντρο ΕΚΟΜΕ, εξάλλου, θα αναλάβει τόσο την εκπαίδευση του προσωπικού των γραφείων που θα στηθούν, όσο και την υλικοτεχνική υποδομή.

Πλέον, αυτό που απομένει είναι η θεσμική κατοχύρωση των Film Offices, την οποία προωθεί το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με νομοθετική ρύθμιση.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΕΚΟΜΕ, Πάνο Κουάνη, η ρύθμιση αυτή θα πρέπει να εστιάζει σε δύο σοβαρά ζητήματα. «Το νούμερο ένα πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν οι αρμοδιότητες στους οργανισμούς λειτουργίας των περιφερειών και των δήμων. Για να λειτουργεί σωστά το γραφείο θα πρέπει να υπάρχει στο οργανόγραμμα της εκάστοτε περιφέρειας ή του δήμου, έτσι ώστε να μπορεί να προσλάβει κόσμο ή να λαμβάνει χρηματοδότηση», ανέφερε.

Οι αδειοδοτήσεις

«Το δεύτερο ζητούμενο είναι να φτιάξουμε τη δικτύωση και την πλατφόρμα, ώστε να μπορούμε να διαχειριζόμαστε τις αδειοδοτήσεις», τόνισε και εξήγησε: «Ένα Film Office κάνει πολλά πράγματα. Ένα από αυτά είναι να βοηθάει μία ξένη παραγωγή να βρει τις τοποθεσίες που χρειάζεται, είτε είναι δημόσιες είτε είναι ιδιωτικές.

Μπαίνει, λοιπόν, στο διαδίκτυο και αναζητά κάποιου τύπου κατοικία. Εκεί έχει ανεβάσει ο ιδιώτης τη φάρμα του, τον πύργο του, το σπίτι του. Αντίστοιχα και οι δημόσιοι φορείς ανεβάζουν χώρους τους οποίους μπορούν να αδειοδοτήσουν, λιμάνια, πλατείες, ακίνητα. Άπαξ και ο ενδιαφερόμενος έχει επιλέξει τον χώρο, ειδικά όταν αυτός είναι δημόσιος, θα πρέπει να υπάρχει ένα σύστημα πιο αυτοματοποιημένο για να πάρει την άδεια».

Σύμφωνα με τον κ. Κουάνη, η Ελλάδα έχει μείνει πολύ πίσω σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Ωστόσο, τόνισε πως είναι θετικό ότι αφενός υπάρχουν τα χρήματα, αφετέρου οι περιφέρειες δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον με ορισμένες, μεταξύ αυτών και η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, να έχουν προχωρήσει πάρα πολύ.

Ολοκληρωμένο νομοσχέδιο

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Λεωνίδα Χριστόπουλο, η νομοθετική ρύθμιση καθυστέρησε, καθώς κρίθηκε σκόπιμο να κατατεθεί ολοκληρωμένο νομοσχέδιο που να καλύπτει όλα τα ζητήματα του κινηματογράφου.

«Με το νομοσχέδιο θέλουμε να πιάσουμε όλα τα ζητήματα του κινηματογράφου σε συνεργασία με τα υπουργεία Πολιτισμού, Εσωτερικών, Εργασίας και ενδεχομένως και του Προστασίας του Πολίτη, το οποίο εμπλέκεται στην αδειοδότηση χώρων ή, για παράδειγμα για χρήση εκρηκτικών», εξήγησε στο GRTimes.gr.

Στο νομοσχέδιο θα πρέπει να συνδυαστούν τα πλαίσια που θέτουν ο νόμος για τον κινηματογράφο του 2010 και ο νόμος του ΕΚΟΜΕ του 2017. «Είναι καλό να είναι όλοι οι αρμόδιοι φορείς μαζί και να βγει ένας καλός νόμος, ολοκληρωμένος, ώστε να μην υπάρχουν διάφορα κομμάτια εδώ κι εκεί, όπως συμβαίνει σήμερα. Γιατί εδώ μιλάμε για επενδυτές, τους οποίους δε θέλουμε να βάλουμε στη διαδικασία να ψάχνουν κομμάτια νομοθεσίας εδώ κι εκεί», πρόσθεσε.

Πάντως, ο κ. Χριστόπουλος τόνισε ότι το νομοσχέδιο θα έρθει στη Βουλή εντός του 2020, ενώ, εφόσον κριθεί απολύτως αναγκαίο, μπορεί να εξεταστεί το ενδεχόμενο νομοθετικής ρύθμισης ειδικά για το γραφείο της Θεσσαλονίκης.

Πρωτοπόρα η περιφέρεια

Στην περιφέρεια το Film Office έχει ήδη στελεχωθεί και σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) ετοιμάζει τα ψηφιακά εργαλεία προβολής του στις ειδικές εκθέσεις. Παράλληλα, προετοιμάζει ειδικό portal, στο οποίο θα περιλαμβάνονται τα καταστατικά και το αμοιβολόγιο, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να γνωρίζουν αφενός τις διαδικασίες που απαιτούνται, αφετέρου το κόστος που έχουν οι διάφορες υπηρεσίες.

«Μετά τη συμφωνία για το γύρισμα ταινίας Bollywood τον Απρίλιο στην Κεντρική Μακεδονία, το μεγάλο στοίχημα είναι να φέρουμε δύο ακόμα μεγάλες ξένες παραγωγές στο δεύτερο εξάμηνο του 2020. Πιστεύω πως είμαστε σε καλό δρόμο. Εμείς προχωρούμε και στο μεταξύ περιμένουμε να ολοκληρωθεί το νομοθετικό πλαίσιο, που θα περιγράφει με σαφήνεια τις αρμοδιότητες και σε θεσμικό επίπεδο», είπε στο GRTimes.gr ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού, Αλέξανδρος Θάνος.

Μητρώο επαγγελματιών στον δήμο

Με δειλά βήματα οργανώνεται και το Film Office στον δήμο Θεσσαλονίκης, το οποίο θα λειτουργήσουν το γραφείο Τουρισμού σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Οικονομικών.

«Αυτή τη στιγμή περιμένουμε το νομοθετικό πλαίσιο. Ήδη όμως βάζουμε τις βάσεις για τη δημιουργία ενός μητρώου επαγγελματιών. Το μητρώο θα έχει από υδραυλικό μέχρι κομπάρσο, ξυλουργό, ταβέρνες και χώρους διαμονής, έτσι ώστε, όταν θα έρθει μία παραγωγή και θέλει να κάνει για δέκα μέρες γύρισμα μέσα στην πόλη, να είμαστε σε θέση να παρέχουμε κάθε υπηρεσία», είπε στο GRTimes.gr ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μιχάλης Κούπκας.

«Να πουλήσουμε την πόλη»

Ο δήμος, εξάλλου, συμμετείχε, όπως και η περιφέρεια, στη διεθνή έκθεση «FOCUS: The Location Show», που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στο Λονδίνο.

«Εκεί είχαμε την ευκαιρία να δούμε πώς κάθε πόλη «πουλάει» τον εαυτό της, έτσι ώστε κι εμείς του χρόνου να ετοιμάσουμε υλικό για την έκθεση και να «πουλήσουμε» τις τοποθεσίες της Θεσσαλονίκης. Σε αυτό το κομμάτι πρέπει να βλέπουμε την πόλη με κινηματογραφικό μάτι. Γιατί ενδιαφέρον δεν έχει μόνο η παραλία, αλλά μπορεί να έχει ένα παλιό σπίτι ή εγκαταλειμμένες αποθήκες», τόνισε ο κ. Κούπκας.

Ελκυστικός προορισμός

Σύμφωνα με τον κ. Θάνο, λόγω του cash rebate, δηλαδή την επιδότηση των επιλέξιμων δαπανών που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα η οποία αυξήθηκε από 25% σε 35%, η χώρα μας έχει εξελιχθεί σε πολύ θελκτικό προορισμό στην κινηματογραφική αγορά. Μάλιστα, έχει ξεπεράσει πόλεις, όπως η Σόφια και το Βουκουρέστι, όπου –σε αντίθεση με την Ελλάδα- έχει αυξηθεί το μέσο κοστολόγιο.

«Ειδικότερα η Κεντρική Μακεδονία, η οποία προσφέρει πολύ μεγάλη εναλλαγή τοπίων, έχει όλες τις προϋποθέσεις να εξελιχθεί σε σημαντικό κινηματογραφικό προορισμό. Όταν μάλιστα ολοκληρωθούν και τα Boyana Studios πιστεύω ότι θα υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη ζήτηση», τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης.

Ζητούμενο η συνεργασία των υπηρεσιών

Μεγάλη ευκαιρία για την πόλη χαρακτήρισε τα Film Offices ο κ. Κούπκας, ο οποίος όμως τόνισε ότι η αξιοποίησή της προϋποθέτει καλή συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

«Εμείς καλούμαστε να παίξουμε τον ρόλο του διαμεσολαβητή με τις άλλες υπηρεσίες, οι οποίες πρέπει να συνεργαστούν. Δεν μπορεί, για παράδειγμα, να χρειαστεί για τις ανάγκες μιας ταινίας να κατεβεί ο… Τομ Κρουζ από τον Λευκό Πύργο με ένα σκοινί και να αρνηθούν οι αρχαιολογικές υπηρεσίες. Ή να θέλει να προχωρήσει η Αντζελίνα Τζολί στην Τσιμισκή και να μην μπορεί η Τροχαία. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι μερικές ευκαιρίες είναι μοναδικές και η πόλη και τα μνημεία της θα αποκτήσουν μια ακτινοβολία που δεν την είχαν ποτέ», είπε χαρακτηριστικά.

 

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

22:3520/02

Έκτακτη συνάντηση Ερντογάν-Σάρατζ Διεθνή

22:2520/02

Ναύπακτος: Σύγκρουση ΙΧ με νταλίκα Ελλάδα ,Κοινωνία

22:1520/02

Επίθεση σε οπαδούς του Ολυμπιακού Ελλάδα ,Κοινωνία

22:0420/02

Μηταράκης: Τα νησιά του Αιγαίου σηκώνουν όλο το προσφυγικό της Ευρώπης Πολιτική

21:5420/02

Εξαπάτηση από δήθεν επενδυτές με έδρα το Λονδίνο Ελλάδα ,Κοινωνία

21:4220/02

Ισπανία:Ενίσχυση των δικαιωμάτων των θυμάτων σεξουαλικής βιας Διεθνή

21:3220/02

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά απολογίες για τα κονδύλια που ξεπουλήθηκαν Πολιτική

21:2120/02

ΠτΔ: Ανάγκη να αγωνιζόμαστε για ελευθερία και δημοκρατία Πολιτική

21:1020/02

Δέχεται να καταθέσει υπό προϋποθέσεις ο «Σαράφης» Ελλάδα ,Πολιτική

21:0020/02

Θεσ/νικη: Παρέμβαση στο γραφείο του Δ. Κούβελα Κοινωνία ,Πολιτική ,Σημαντικά

20:5020/02

Βορίδης: Μεταφορά των ιδεών της ελευθερίας στους αγροτικούς συνεταιρισμούς Πολιτική

20:4020/02

Ελληνοτουρκικά: Ολοκλήρωση συζητήσεων για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης Πολιτική

20:3020/02

Έφυγε από τη ζωή ο λυράρης Χρ. Τσενεκίδης Θεσσαλονίκη

20:2020/02

Κοροναϊός: Δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό Διεθνή ,Υγεία

20:1020/02

Αστυνομικοί σε κύκλωμα έκδοσης πλαστών εγγράφων Ελλάδα ,Κοινωνία

20:0020/02

Κοτζιάς για Τσαβούσογλου: Είναι αναιδής στο τετράγωνο Πολιτική

19:5020/02

Μόσχα: Κατηγορεί την Άγκυρα ότι συνδράμει τους τρομοκράτες Διεθνή

19:4020/02

Ελληνογερμανικές συναντήσεις στη Θεσ/νικη για διαχείριση αποριμμάτων Ελλάδα ,Περιβάλλον

19:2020/02

Ακρόπολη: Σε τέσσερις μήνες ο νέος ανελκυστήρας Κοινωνία

19:1020/02

Πέτσας για Τσίπρα: Ξεπέρασε και τον εαυτό του Πολιτική

19:0020/02

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση «vegan» ακτιβιστών για την Τσικνοπέμπτη Θεσσαλονίκη

18:5020/02

ΠαΜακ: Φοιτητές θα ενημερώσουν πάνω από 1.000 μαθητές Λυκείου Θεσσαλονίκη

18:4020/02

Μπογδάνος: Οι επιθέσεις στην Ορθοδοξία αυξάνονται Πολιτική

18:3020/02

Λονδίνο: Επίθεση με μαχαίρι σε τζαμί – Ένας τραυματίας Διεθνή

18:2020/02

ΥΠΕΝ: Aπλούστευση αδειοδότησης των ΑΠΕ Ελλάδα ,Περιβάλλον

18:1020/02

Δένδιας: Η επιδίωξη κομματικού οφέλους δε δικαιολογεί τα πάντα Διεθνή ,Ελλάδα ,Πολιτική

18:0220/02

Η «Σουρωτή» συνδέθηκε με το δίκτυο της ΕΔΑ ΘΕΣΣ Επιχειρήσεις

18:0020/02

Επιστολή παλιννοστούντων στην κυβέρνηση για το «Ρώσος» προς τον Ιβάν Σαββίδη Ελλάδα

17:5020/02

Υπογειοποίηση σκουπιδιών και νέοι κάδοι στο δ. Καλαμαριάς Δήμοι ,Θεσσαλονίκη

17:4020/02

Πότε θα βγουν στη δημοσιότητα οι ηχογραφήσεις Βαρουφάκη Ελλάδα ,Κόμματα ,Πολιτική

17:3020/02

Πως γιόρτασε η Αθήνα την Τσικνοπέμπτη Ελλάδα ,Κοινωνία

17:2020/02

Τσίπρας για Τσαβούσογλου: Προσβολή ή παράσημο; Διεθνή ,Ελλάδα ,Κόμματα

17:1520/02

Πόλος αναψυχής και πάλι το άλσος Λουτρών Θέρμης Δήμοι ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

17:1320/02

H HATTA ανοίγει την αγορά του ελληνικού τουρισμού Τουρισμός

17:1020/02

Μητσοτάκης: Διεκδικούμε έμπρακτη αλληλεγγύη για το προσφυγικό Διεθνή ,Πολιτική

17:0020/02

Η απλή λογική ζητείται στα διεθνή θέματα Άρθρα

16:5720/02

H Tρ. Πειραιώς υποστηρίζει διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου Αγροτική Οικονομία

16:5020/02

Ένταση και επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ Ελλάδα ,Κοινωνία

16:4020/02

Βρούτσης: Ενισχύεται ο δημόσιος χαρακτήρας της κοινωνικής ασφάλισης Πολιτική

16:3020/02

Στον Άρειο Πάγο η προανακριτική της Novartis για προστασία των «Σαράφη» – «Κελέση» Ελλάδα ,Πολιτική

16:2820/02

«Άναψε» το γλέντι στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ-VIDEO) Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

16:2020/02

Κ. Κόλλιας: Έξι προτάσεις για το ασφαλιστικό Ελλάδα ,Οικονομία

16:1220/02

Κυκλοφοριακά προβλήματα στην Κατεχάκη λόγω τροχαίου Ελλάδα ,Κοινωνία

16:1020/02

Συνάντηση Λ. Μενδώνη με τον Αιγύπτιο υπ. Αρχαιοτήτων και Τουρισμού Διεθνή ,Πολιτισμός

16:0020/02

Συνάντηση του αρχιεπισκόπου με την ηγεσία του ΓΕΕΘΑ Ελλάδα

15:5420/02

ΔΕΘ: Kόσμημα, ψωμί και γλυκίσματα των αισθήσεων Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Οικονομία

15:5020/02

Δένδιας σε Τσαβούσογλου: Δεν κάνουμε συμβιβασμούς Πολιτική

15:4020/02

Επτά θάνατοι μέσα σε μία εβδομάδα από την γρίπη Ελλάδα ,Κοινωνία ,Υγεία

15:3120/02

Ποιοτικό ψωμί, το 83% των καταναλωτών βρίσκει στο φούρνο Θεσσαλονίκη ,Οικονομία ,Σημαντικά

15:3020/02

ΣΕΒ: Το 50% των εσόδων της μεσαίας τάξης πάει στην εφορία Οικονομία

15:2020/02

Ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος στη συνάντηση Ζέρβα με Δήμαρχο Καλαμάτας Δήμοι ,Θεσσαλονίκη

15:1020/02

Τι λείπει από Ολυμπιακό και Άρσεναλ και ένας συμπαθής… Αδόλφος Αθλητισμός

15:0220/02

Θεσ/νίκη: Μαθητές επινόησαν εφαρμογή που εντοπίζει τη θαλάσσια μόλυνση Θεσσαλονίκη ,Παιδεία

15:0020/02

Αναβλήθηκε για 2η φορά η δίκη Ψωμιάδη για την επίθεση στον Μπουτάρη Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

14:5320/02

Αγνοείται η τύχη 12χρονης προσφυγοπούλας Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

14:5020/02

Στοίχημα: Αντέχει ο Ολυμπιακός, γκολ στο ΓΣΠ! Αθλητισμός

14:4020/02

Καναδάς: Τροχαίο με 200 οχήματα στο Μόντρεαλ(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) Διεθνή

14:3020/02

Κρήτη: Επιστολή Κουράκη στον πρωθυπουργό Ελλάδα ,Περιφέρειες ,Τοπική Αυτοδιοίκηση

14:2920/02

Θεσ/νικη: 83χρονος κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση 15χρονης Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

14:2720/02

Εφαρμογές για κινητά σώζουν καρδιοπαθείς Θέματα GR Times ,Υγεία

14:2020/02

Τζιτζικώστας: «Καμπανάκι» για τον προϋπολογισμό της ΕΕ ΕΕ ,Ελλάδα ,Περιφέρειες

14:1020/02

Νιγηρία: Πάνω από 100 νεκροί λόγω πυρετού Λάσα Διεθνή ,Υγεία

14:0320/02

Έπεσε κομμάτι από το ταβάνι στην Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘ (ΦΩΤΟ) Θεσσαλονίκη ,Παιδεία

14:0020/02

Θεσ/νίκη: Έκλεβαν από χρήματα μέχρι ρόδες! Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

13:5020/02

Θερμοί εναγκαλισμοί Καλαφάτη – Νεοφύτου στη Βουλή Παραπολιτικά

13:4020/02

Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα γέννησης Ελλάδα ,Κοινωνία ,Χωρίς κατηγορία

13:3720/02

Βίντεο από την διάσωση της λύκαινας στη Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη

13:3120/02

Κλειστό λόγω ψώρας σχολείο και στο Δήμο Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη ,Παιδεία ,Σημαντικά

13:3020/02

Σ. Αναστασιάδης: Το ΑΠΘ προάγει την ελληνική γλώσσα (ΒΙΝΤΕΟ) Βουλή ,Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη

13:2020/02

Μ. Βορίδης: Βάζει τέλος στο αλαλούμ των βοσκοτόπων Αγροτικά ,Αγροτική Οικονομία ,Ελλάδα

12:5720/02

Τσικνοπέμπτη: Μία… Ψησταριά το κέντρο της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ-VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

12:5020/02

Σε επίπεδα ρεκόρ η έλλειψη ταλέντου παγκοσμίως! Διεθνή ,Ελλάδα ,Επιχειρήσεις

12:4020/02

Τράπεζα της Ελλάδος: Αύξηση 4,1 δις στις ξένες επενδύσεις Ελλάδα ,Οικονομία

12:3020/02

ΟΠΕΚΑ: Τελευταία εργάσιμη του μήνα η καταβολή επιδομάτων Ελλάδα ,Κοινωνία

12:2220/02

Κινητοποιήσεις άρχισαν οι διανομείς των ΕΛΤΑ Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

12:2020/02

Ενισχύεται το Μητρώο Δικηγόρων της Υπηρεσίας Ασύλου Ελλάδα ,Κοινωνία ,Πολιτική

12:1020/02

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα να μάθει να μοιράζεται στην αν. Μεσόγειο Διεθνή

12:0020/02

Μπαράζ υπερπτήσεων τουρκικών F-16 στο Αιγαίο Ελλάδα

11:5020/02

Ηράκλειο: Έντονο ενδιαφέρον Σαββίδη για το Capsis Ελλάδα

11:4420/02

Πρόωρος… τελικός για το κύπελλο Ελλάδος! Αθλητισμός

11:4020/02

Καινοτόμο πρόγραμμα οικολογικού τουρισμού Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Τουρισμός

11:3720/02

Μύθος η μεγάλη ζήτηση για αγορά ακινήτων, το 68% δεν ενδιαφέρεται Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Οικονομία

11:3020/02

Θεσ/νίκη: Έκρυβε λαθραία τσιγάρα σε κυλικείο Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

11:2020/02

Υπ. Πολιτισμού: Σύσκεψη για τα πνευματικά δικαιώματα Ελλάδα ,Κοινωνία ,Πολιτισμός

11:1020/02

Γερμανικό περιοδικό εμφανίζει το ναυάγιο της Ζακύνθου στην…Τουρκία! Ελλάδα

11:0020/02

Στο στόχαστρο τσαντάκηδων τρεις γυναίκες Ελλάδα ,Κοινωνία

10:5020/02

Αστυνομική επιχείρηση στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

10:4020/02

Στο Βερολίνο Μηταράκης-Κουμουτσάκος Ελλάδα ,Κοινωνία ,Πολιτική

10:3020/02

Σέρρες: Στη «φάκα» σπείρα που διέπραττε διαρρήξεις οχημάτων Ελλάδα ,Κοινωνία

10:2020/02

Πάνω από 300 μετανάστες στα ελληνικά νησιά σε ένα 24ωρο Ελλάδα

10:0920/02

Διακοπή νερού στο Πανόραμα Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

10:0020/02

Στις Βρυξέλλες σήμερα ο Κ. Μητσοτάκης Ελλάδα ,Πολιτική

09:5020/02

Φωτιάδης: Υπόμνημα 13 σημείων για το ασφαλιστικό Επιχειρήσεις ,Θεσσαλονίκη ,Οικονομία

09:4020/02

Diamond Express: Μολύνθηκαν άλλα 4 άτομα από τον κοροναϊό Διεθνή ,Υγεία

09:3320/02

Γερμανία: 9 οι νεκροί στο μακελειό της Έσσης (BINTEO) Διεθνή ,ΕΕ

09:2720/02

ACT: Είσαι νέος; Έχει ιδέα; Μπες στο διαγωνισμό Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Κοινωνία

09:2020/02

Mastercard: Το πρώτο ευρωπαϊκό κέντρο διαδικτυακής ασφάλειας Διεθνή ,Οικονομία

09:1120/02

Μην παρκάρετε δίπλα σε πολυτελή οχήματα γιατί τα καίμε! Ελλάδα ,Κοινωνία

08:5120/02

Θεσ/νίκη: Ημερίδα για τον καρκίνο παχέος εντέρου Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Υγεία

08:4420/02

Ταχύτερες πληρωμές σε παραγωγούς«πράσινης» ενέργειας Επιχειρήσεις ,Οικονομία ,Περιβάλλον

08:3120/02

Θεσ/νίκη: Τσικνο-συναυλία σήμερα με Συμφωνική Ορχήστρα Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Πολιτισμός

08:2120/02

Πυρπόλησαν δύο αυτοκίνητα στην Καλλιθέα Ελλάδα ,Κοινωνία

08:1320/02

Πέθανε ο εφευρέτης του «copy-paste» Διεθνή ,Τεχνολογία

08:0120/02

Λαμία: Πέθανε τρώγοντας σουβλάκι Ελλάδα ,Κοινωνία

07:5020/02

Κοροναϊός: Στους 2.114 οι νεκροί στην Κίνα Διεθνή

07:4020/02

Θεσ/νίκη: Τσικνοπέμπτη με Ποδηλατικό Καρναβάλι Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:3720/02

Νέα 5άστερα ξενοδοχεία σε Θάσο και Καβάλα Θέματα GR Times ,Σημαντικά ,Τουρισμός

07:3020/02

Κοροναϊός: Νεκροί δύο ηλικιωμένοι στο Diamond Princess Διεθνή

07:2020/02

ΠΚΜ: Σε ποια σημεία εκτελούνται εργασίες συντήρησης Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:1020/02

Μακελειό στη Γερμανία: Οκτώ νεκροί σε ένοπλες επιθέσεις Διεθνή ,ΕΕ

07:0020/02

Ο καιρός σήμερα, Πέμπτη Κοινωνία ,Σημαντικά

06:3020/02

Ο λόγος που η κατανάλωση κρέατος συνδέεται με χρόνιες παθήσεις Υγεία

06:0020/02

My Style Rocks: «Σφάχτηκαν» οι παίκτριες Διάφορα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ