Οι στάσεις-βιβλιοθήκες του δήμου Πυλαίας- Χορτιάτη (VIDEO)

Οι στάσεις-βιβλιοθήκες του δήμου Πυλαίας- Χορτιάτη (VIDEO)

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Στολάκης

Πέντε πρωτότυπες στάσεις- βιβλιοθήκες, μια στο Πανόραμα και άλλες τέσσερις στο Φίλυρο διαθέτει εδώ και δυο χρόνια ο δήμος Πυλαίας- Χορτιάτη. Όσοι δημότες περιμένουν το αστικό στις συγκεκριμένες στάσεις έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν κάποιο από τα βιβλία που υπάρχου, να το πάρουν μαζί τους για να τους κρατήσει συντροφιά κατά τη διάρκεια της διαδρομής, να το επιστρέψουν ή να το αντικαταστήσουν με άλλο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Πυλαίας Χορτιάτη, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη που μίλησε στο GrTimes.gr το μέτρο έχει πετύχει και η διοίκηση προσανατολίζεται στη δημιουργία και άλλων τέτοιων στάσεων σε άλλες περιοχές του δήμου.

Η ιδέα που είχε η δημοτική αρχή του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το σύλλογο Κίνηση Επικοινωνίας Πολιτών Φιλύρου. Η δημοτική αρχή, από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας των υπαίθριων αυτών βιβλιοθηκών, κάλεσε τους ενδιαφερόμενους μαζί με το βιβλίο που δανείστηκαν, να επιστρέφουν κι ένα βιβλίο από την προσωπική τους συλλογή, έτσι ώστε να κρατήσει «συντροφιά» σε κάποιον άλλον επιβάτη.

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη ιδέα που στο εξωτερικό είναι «μόδα» εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας στον συγκεκριμένο δήμο και για το λόγο αυτό ο δήμος τιμήθηκε με το βραβείο «Best City Awards 2016».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top