Γιατροί χρειάζονται… γιατρό λόγω επιθέσεων που δέχονται από ασθενείς (VIDEO)

Γιατροί χρειάζονται… γιατρό λόγω επιθέσεων που δέχονται από ασθενείς (VIDEO)

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Στολάκης

Εξοργισμένος ασθενής που περιμένει τον γιατρό για να τον εξετάσει, χάνει την υπομονή του και επιτίθεται σε νοσηλευτές και γιατρούς με το κράνος του.

Και μπορεί το παραπάνω περιστατικό θυμίζει σκηνή από κινηματογραφική ταινία, όπως αποκαλύπτει στην web tv του GRTimes.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» Παναγιώτης Τουχτίδης δεν είναι λίγες οι φορές που οι ίδιοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές των επειγόντων περιστατικών των Νοσοκομείων αλλά και των Ψυχιατρικών Κλινικών χρειάζονται οι ίδιοι… γιατρό αφού πέφτουν θύματα της βίας ασθενών και των συνοδών τους, ενώ πολλές φορές χρειάστηκε να επέμβει και η Αστυνομία.

Όπως εξηγεί ο κ. Τουχτίδης στο GRTimes.gr τον τελευταίο μήνα σημειώθηκαν ούτε ένα, ούτε δυο αλλά επτά περιστατικά βίας κατά ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Ο ίδιος αναφέρει πως οι κυριότεροι λόγοι που οδηγούν σε τέτοιες συμπεριφορές είναι δυο. «Από τη μια έχουμε την οικονομική κρίση και από την άλλη ο κόσμος έχει χάσει την εμπιστοσύνη του απέναντι στις δημόσιες υπηρεσίες με αποτέλεσμα να μην έχει υπομονή» σχολιάζει ο κ. Τουχτίδης.

Σημειώνεται πως η βία στα δημόσια νοσοκομεία, είναι ένα φαινόμενο που το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε έξαρση, ενώ το παρακολουθεί στενά και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Το τελευταίο διάστημα μάλιστα διοργανώνονται σχετικές ημερίδες στα δημόσια νοσοκομεία για ενημέρωση του νοσηλευτικού προσωπικού.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top