Ρόδες αυτοκινήτων και γλάστρες τα “θησαυροφυλάκια” ναρκωτικών σε Ροτόντα και πλ. Αγ. Γεωργίου

Ρόδες αυτοκινήτων και γλάστρες τα “θησαυροφυλάκια” ναρκωτικών σε Ροτόντα και πλ. Αγ. Γεωργίου

Σε άτυπο γκέτο έχει μετατραπεί το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης. Πλατεία Αγ. Γεωργίου, Ροτόντα κι Αρριανού τελούν υπό το καθεστώς των ναρκέμπορων που δεν διστάζουν να κάνουν τις συναλλαγές τους ακόμη και μέρα μεσημέρι. Κάτοικοι κι επαγγελματίες των παραπάνω περιοχών, μιλούν στο Grtimes.gr για ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που συνεχώς διογκώνεται.

Ρόδες σταθμευμένων αυτοκινήτων, κάδοι σκουπιδιών, γλάστρες, κατεστραμμένες πλάκες πεζοδρομίων ακόμη και το εξωτερικό του Ιερού Ναού Παναγίας Δέξιας, έχουν γίνει κρυψώνες του… εμπορεύματος των dealers που τα αποθηκεύουν εκεί, προκειμένου να μην εντοπιστούν με ποσότητες ναρκωτικών ουσιών πάνω τους, κατά τον αστυνομικό έλεγχο.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι και οι προσαγωγές είναι καθημερινές καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, όμως, όπως καταγγέλλουν οι πολίτες «την επόμενη μέρα τα ίδια πρόσωπα είναι και πάλι έξω στους δρόμους μοιράζοντας τον θάνατο σε άτομα νεαρής κυρίως ηλικίας».
Ο Χρίστος Γκανάτσιος, αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ και αντιπρόσωπος της ΕΑΥΘ στην ΠΟΑΣΥ, εξηγεί στην κάμαρα του Grtimes.gr τους λόγους για τους οποίος οι πολίτες βλέπουν ξανά και ξανά τους ίδιους εγκληματίες στους δρόμους της πόλης, μιλώντας για ένα καθεστώς ατιμωρησίας.

Οι περιγραφές για τον τρόπο που λειτουργούν οι διακινητές συγκλονίζουν.

Παρά τον φόβο, κάποιοι αποκαλύπτουν, δείχνουν τα σημεία που κρύβουν τα ναρκωτικά και τους τρόπους συναλλαγής.Το πλέον ανησυχητικό, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, είναι ότι στην περιοχή έχουν έρθει “νέα πρόσωπα” που δεν…  “φοβούνται”

Όπως δηλώνουν πολίτες η παρουσία της αστυνομίας είναι καθημερινή, όμως παρά τις συλλήψεις, την επόμενη μέρα, τα ίδια πρόσωπα βρίσκονται και πάλι στα ίδια σημεία.

Το ρεπορτάζ ακολουθεί τα χνάρια της εγκληματικότητας στην Δημητρίου Γούναρη.

Ο διάσημος πεζόδρομος της Ναυαρίνου αποτελεί πόλο έλξης για τους “ελαφροχέρηδες”.Στόχος οι τσάντες και τα πορτοφόλια, τα κινητά τηλέφωνα και οι εισπράξεις των επαγγελματιών.Οι κλοπές βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη και όταν τα πράγματα αγριεύουν βγαίνουν… και μαχαίρια.

Σε απόγνωση οι πολίτες του κέντρου ζητούν μεγαλύτερη αστυνόμευση και καθημερινή παρουσία της αστυνομίας στις γειτονιές.

Διαβάστε ακόμη 
Έρευνα GrTimes: «Ναρκέμποροι ελέγχουν τις εισόδους του Α.Π.Θ.»

Έρευνα GrTimes – Άνιση η μάχη των αστυνομικών κατά της εγκληματικότητας (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ