Κ. Καραμανλής από Καλαμαριά: Δέσμευση της κυβέρνησης για λύση στο θέμα της διάνοιξης της Πόντου (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Κ. Καραμανλής από Καλαμαριά: Δέσμευση της κυβέρνησης για λύση στο θέμα της διάνοιξης της Πόντου (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Το μεγαλόπνοο έργο της διάνοιξης της Πόντου που θα ενισχύσει περαιτέρω την επέκταση του Μετρό στην Καλαμαριά, τέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης μεταξύ του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Καραμανλή και τον δήμαρχο, Γιάννη Δαρδαμανέλη στην οποία μετείχαν επίσης η γενική γραμματέας του δήμου, Ελένη Φύκα, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, Ζήσης Ιωακείμοβιτς και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Α’ Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Μητράκας.  

Ρεπορτάζ: Θεόδωρος Παπαδόπουλος 

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός στο περιθώριο της συνάντησης, «με τον δήμαρχο συζητήσαμε θέματα όπως η διάνοιξη της οδού Πόντου. Μου εξήγησε ποιο είναι το πρόβλημα και έχουμε δεσμευτεί ως κυβέρνηση, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε βρει τον τρόπο να εξασφαλίσουμε τα απαραίτητα χρήματα για την υλοποίησή του. Εξάλλου, θα ήταν στα όρια του κωμικού να έχουμε σταθμό στην Καλαμαριά και να μην έχουμε την πρόσβαση που πρέπει σε αυτόν».

Ο Κ. Καραμανλής υπογράμμισε επίσης ότι «εδώ βρισκόμαστε για να κάνουμε τη δουλειά μας, χωρίς τυμπανοκρουσίες. Η Θεσσαλονίκη έχει ταλαιπωρηθεί από μεγάλα «θα» ωστόσο βλέπουμε πλέον ότι υλοποιούνται μεγάλα έργα».

Δαρδαμανέλης: Η συνεργασία μας εγγυάται την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης υπογράμμισε στις δικές του δηλώσεις ότι «τον κ. Καραμανλή θα τον χαρακτηρίσω ως φίλο της Καλαμαριάς, καθώς μέσα από μια σειρά δράσεων και έργων καταφέρνει να αφήσει το όνομά του εδώ στον τόπο μας. Έργα όπως η κατασκευή του Ειδικού Δημοτικού και Νηπιαγωγείου, το μεγάλο έργο της κατασκευής των όμβριων που ήδη δημοπρατήθηκε στη νότια πλευρά της Καλαμαριάς ξεπερνώντας τα 10 εκατομμύρια ευρώ, ένα μεγάλο έργο που έλειπε από τον τόπο μας με αποτέλεσμα να υπάρχει συχνά – πυκνά το ζήτημα της πλημμύρας.

Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί η πολύ καλή εξέλιξη στο θέμα της κατασκευής του Μετρό μετά από την τελευταία ενημέρωση από τον υπουργό και του συνεργάτες του σε συνδυασμό με το έργο της διάνοιξης της Πόντου. Όλοι καταλαβαίνουμε τι σημασία έχει ένας δρόμος ο οποίος βρίσκεται πάνω από τη σήραγγα του μετρό, ένας δρόμος που θα αλλάξει τον κυκλοφοριακό χάρτη της πόλης μας.  Νομίζω ότι η συνεργασία μας είναι αυτή η οποία εγγυάται πως όλα αυτά τα έργα θα προχωρούν μέρα με τη μέρα για να καταφέρουμε να τα υλοποιήσουμε πριν από τα χρονοδιαγράμματα».

Θέλουμε να κρινόμαστε από τα χρονοδιαγράμματα που θέτουμε

Αναφερόμενος στο έργο της επέκτασης του Μετρό, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών υπογράμμισε επιπλέον πως «τον δήμαρχο τον γνώρισα μόλις πριν από τρία χρόνια, όταν μόλις είχε αναλάβει τη δημαρχία και είχαμε πάει να δούμε το εργοτάξιο του Μετρό που είχε σχέση με την επέκταση της Καλαμαριάς. Τότε είχαμε διαπιστώσει, ότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και είχαμε βάλει έναν στόχο πάρα πολύ φιλόδοξο, σχεδόν στα όρια του ανέφικτου. Όμως η επέκταση του μετρό στην Καλαμαριά τελειώνει και πρόκειται για ένα έργο με προϋπολογισμό κοντά στα 350 εκατομμύρια ευρώ, το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Πλέον τα έργα πολιτικού μηχανικού και τα έργα υποδομής βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο και αυτό το ορόσημο δεν βρίσκεται στο στάδιο της φαντασίας, αλλά είναι υλοποιήσιμο. Άλλωστε πολλές φορές έχω πει ότι εμείς στο υπουργείο Υποδομών θέλουμε να κρινόμαστε από τα χρονοδιαγράμματα που θέτουμε. Κι έχουμε δείξει, πως αυτά τα χρονοδιαγράμματα όχι μόνο δεν έχουμε πρόβλημα να τα εκπληρώσουμε, αλλά τα εκπονούμε και νωρίτερα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

ΚΕΔΕ: Θα συνδράμουμε στον Εθνικό στόχο μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας

‘Εφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Νίκος Βολωνάκης

ΑΠΘ: Συγκέντρωση φοιτητών στην πρυτανεία-«Να αποχωρήσει η αστυνομία από το πανεπιστήμιο» (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δίκη Φιλιππίδη: «Τον δολοφόνησαν» είπε η σύζυγός του – «Το όπλο κρατούν άνθρωποι που ταΐσαμε»

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top