Ντ. Μπακογιάννη: Κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν σκέφτεται σήμερα εκλογές (VIDEO)

Ντ. Μπακογιάννη: Κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν σκέφτεται σήμερα εκλογές (VIDEO)

Για τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση και τις αποφάσεις που κλήθηκε να πάρει ο Πρωθυπουργός, τις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία και τη δυνατότητα πολιτικής συνεννόησης στα εθνικά θέματα μίλησε η Σιδηρά Κυρία της Ελληνικής Βουλής, κ. Ντόρα Μπακογιάννη στην εκπομπή «SamTimes» της WebTv του GRTimes.gr και τη δημοσιογράφο Μαρία Σαμολαδά.

Είναι η πρώτη και μοναδική μέχρι στιγμής γυναίκα που διετέλεσε Υπουργός Εξωτερικών, αλλά και Δήμαρχος Αθηναίων, ενώ τώρα για πρώτη φορά είναι, πρώτη σε ψήφους,  βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας.

“Με την πανδημία έχω πρόβλημα,  αν και έχω δικαίωμα να πάω στα Χανιά, έχω ουσιαστικό προβλήματα μετακίνησης. Ελπίζω την επόμενη εβδομάδα να μεταβώ και να μείνω για αρκετό διάστημα, αλλά δεν έχω χάσει την επαφή, χρησιμοποιώ όλα τα σύγχρονα μέσα, εξελίχθηκα σε ειδικό των τάμπλετ”, ανέφερε η κ. Μπακογιάννη.

Σημείωσε ότι είναι πολύ δύσκολη περίοδος αυτή του εγκλεισμού. «Ο κόσμος υποφέρει, γιατί δεν μπορεί να μαζέψει την οικογένεια του γύρω από ένα τραπέζι, αυτό έχει κόστος ψυχολογικό. Ο κόσμος αναζητά τη χαμένη του ζωή και μετά από την  πανδημία θα υπάρξει μια μορφή έκρηξης, θα αυξηθούν και τα παιδιά, να με θυμηθείτε…», αναφέρει και ξεκαθαρίζει ότι δεν είπε ποτέ την έκφραση  «κοινωνική έκρηξη» εξηγώντας τι σημαίνει αυτό.

« Όσο πιο γρήγορα εμβολιαστούμε και τελειώσει αυτή η ιστορία, μέχρι το καλοκαίρι, θα γιορτάσουμε τη ζωή μας.  Αυτό το καλοκαίρι θα πάρουμε τη ζωή μας πίσω” τόνισε.

Η κ. Μπακογιάννη απάντησε ότι δεν έχει εμβολιαστεί κατά της COVID 19 και ότι περιμένει να έρθει η σειρά της, που θα είναι τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο.

Στους 18 μήνες της η κυβέρνηση αντιμετώπισε τα… πάντα

Η κ. Μπακογιάννη έκανε μία αποτίμηση σχετικά με την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον Κυριακό  Μητσοτάκη πριν από 18 μήνες τονίζοντας ότι η πορεία προς τη νίκη της ΝΔ ήταν μία μακρά και πολύ δύσκολη πορεία για το κόμμα. “Το κόμμα πράγματι άλλαξε. Πράγματι διευρύνθηκε” τόνισε.

Σε αυτούς τους 18 μήνες η κυβέρνηση αντιμετώπισε τα πάντα, είπε, αναφέροντας ως παραδείγματα το μεταναστευτικό ζήτημα, την πανδημία, τα προβλήματα που αντιμετώπιζε το σύστημα υγείας μετά από 10 χρόνια μνημονίων.

Σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας και την λήψη των μέτρων τόνισε ότι “ο Κυριάκος πήρε τις αποφάσεις πρώτος από όλους τους ηγέτες και αυτός είναι ο λόγος που η Ελλάδα βγήκε έτσι όπως βγήκε, από όλη αυτή την ιστορία”. Υποστήριξε ότι δεν επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις ορισμένων λοιμωξιολόγων για αύξηση των κρουσμάτων μετά τα Χριστούγεννα , καθώς ο πρωθυπουργός πήρε την απόφαση να κλείσει αμέσως μετά τα Χριστούγεννα.

“Σήμερα που μιλάμε όλη η Ευρώπη είναι κόκκινη. Κίτρινες είναι μόνο η Ελλάδα και η Φινλανδία” σημείωσε και πρόσθεσε ότι κρίνοντας όλα αυτά και προσθέτοντας και “τα εθνικά θέματα, που περάσαμε ένα μαύρο καλοκαίρι, αλλά και την οικονομία, τα χειρίστηκε επιτυχώς. Τα χειρίστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”.

“Ή θα συμφωνήσουμε ή θα πάμε στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης ”

Ενόψει της έναρξης των διερευνητικών επαφών η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι “η Τουρκία δεν ήθελε να καθίσει στις διερευνητικές επαφές για αυτό και δύο φορές δεσμεύτηκε και δύο φορές με ελαφρά πηδηματάκια έκανε πίσω,  αυτή είναι η τρίτη φορά”. Έκανε λόγο για μία προσπάθεια της Άγκυρας “να περάσει μια πολιτική λογική που ήταν 100% ακραία, χωρίς να αποδέχεται το διεθνές δίκαιο αλλά εφαρμόζοντας το δίκαιο της Τουρκίας. Η λογική μονά –ζυγά δικά μου έφερε στα όρια του τον υπόλοιπο κόσμο.  Ο Ερντογάν έχει αναγκαστεί να κάνει αλλαγή πλεύσης, κάνει προσπάθειες προς πάσα κατεύθυνση για αυτό και ελπίζω να καθίσει στις 25 Ιανουαρίου στις διερευνητικές επαφές. Για την υφαλοκρηπίδα είπε ότι “ή θα συμφωνήσουμε ή θα πάμε στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης”.

Να συμφωνήσουμε για τη Θράκη

Ως προεδρεύουσα της Διακομματικής επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης, η κ. Μπακογιάννη έθεσε ως στόχο να υπάρξει ένα κοινό πόρισμα. “Πρέπει να συμφωνήσουμε για την πολιτική που θέλουμε να ασκήσουμε στην Θράκη”, καθώς όπως είπε, “τα μειονεκτήματα της Θράκης του σήμερα, είναι τα πλεονεκτήματα της Θράκης του αύριο”. Αναφέρθηκε στην πολυπολιτισμικότητα της Θράκης ως ένα από τα πλεονεκτήματα.

Αναγνώρισε στους Έλληνες μία πολύ μεγάλη δύναμη που είναι “η δυνατότητα μας να ενωθούμε. Όταν ενωνόμαστε κάνουμε παπάδες” ανέφερε χαρακτηριστικά. Ως παράδειγμα έφερε τη καταδίκη της Tουρκίας από το Συμβούλιο της Ευρώπης σχετικά με την Αγία Σοφία για την οποία όλοι οι βουλευτές έπεσαν στην μάχη με την ίδια αποφασιστικότητα και αυτό έφερε ένα αποτέλεσμα.

“Στα εθνικά θέματα, δεν διαφωνούμε επί της ουσίας και προσωπικά δεν πιστεύω ότι υπάρχουν προδότες στη Βουλή των Ελλήνων. Όλοι είμαστε εξίσου πατριώτες ,αυτό λοιπόν ας το χρησιμοποιήσουμε. Να βάλουμε τα πράγματα σε μία σοβαρή ιεράρχηση και δεν είναι ντροπή να συμφωνήσουμε”, υποστήριξε η κ. Μπακογιάννη.

Για τον ανασχηματισμό και το ενδεχόμενο εκλογών

Χαρακτήρισε ως θετικό ότι στη νέα κυβέρνηση συμμετέχουν περισσότεροι βουλευτές. «Είναι σημαντικό να είσαι κυβερνητικό στέλεχος και να λογοδοτείς», ανέφερε χαρακτηριστικά και απάντησε στις φωνές που ακούγονται ότι η Θεσσαλονίκη είναι αδικημένη.

Απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το 2021 υποστηρίζοντας ότι “κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν σκέφτεται σήμερα εκλογές”.

Τέλος, η έμπειρη πολιτικός  περιγράφει την αγάπη αλλά και την κακία που εισπράττει από τον κόσμο, αποκαλύπτει πώς επανήλθε μετά την απόπειρα δολοφονίας που βίωσε, αν έχει πραγματικούς φίλους, υπενθυμίζοντας ότι «τους συγγενείς σου δεν τους διαλέγεις, τους φίλους όμως τους διαλέγεις» και κάνοντας «ποδαρικό» στην εκπομπή για το 2021 λέει χαρακτηριστικά ότι «καταρχήν είμαστε γουρλίδες, είναι απίστευτος μύθος, όλοι οι φίλοι μου μού λένε ‘έλα να κάνεις ποδαρικό’ και στην τελική ανάλυση που τον πατέρα μου τον λέγανε γκαντέμη όλη του τη ζωή, γελάγαμε πάρα πολύ, για σκέψου πόσο τυχερός άνθρωπος ήταν…».

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ