Γ.Κατρούγκαλος: Η ελληνική εξωτερική πολιτική πορεύεται με «πυξίδα», τον πολυδιάστατο χαρακτήρα της (VIDEO)

Γ.Κατρούγκαλος: Η ελληνική εξωτερική πολιτική πορεύεται με «πυξίδα», τον πολυδιάστατο χαρακτήρα της (VIDEO)

Η Ελληνική εξωτερική πολιτική πορεύεται με «πυξίδα», τον πολυδιάστατο χαρακτήρα της, την προσπάθεια να είναι η χώρα μας ένας παράγοντας επίλυσης προβλημάτων, αλλά και την αποτελεσματική οικονομική διπλωματία, δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για Ευρωπαϊκές υποθέσεις, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στο GrTimes και στη δημοσιογράφο Μαρία Σαμολαδά.


Ο Γιώργος Κατρούγκαλος αναφέρθηκε στο πρόσφατο ταξίδι του στην Κίνα και στην προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων από εταιρείες «κολοσσούς», επισημαίνοντας πως η Ελλάδα θέλει να αποτελέσει «πύλη» για τα προϊόντα της χώρας αυτής στην Ευρώπη, ενώ στη συνέχεια μίλησε για τις επικείμενες επίσημες επισκέψεις του σε Ρωσία και ΗΠΑ, οι οποίες, όπως τόνισε, αποδεικνύουν και τον πολυδιάστατο χαρακτήρα της εξωτερικής μας πολιτικής.

Απάντησε σε ερωτήσεις για τα Ελληνοτουρκικά αλλά και τις Ελληνοαλβανικές σχέσεις, σε σχέση και με τον θάνατο Κατσίφα, ενώ μιλώντας για τον Αλέξη Τσίπρα που βρίσκεται στο «τιμόνι» του ΥΠ.ΕΞ, ανέφερε πως ο πρωθυπουργός δεν είναι «τυπικά» σε αυτή τη θέση. Σε ερώτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, δήλωσε πως αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες διαδικασίες και να ψηφιστεί, το αργότερο έως τον Μάρτιο.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top