Μ.Ανδρουλάκης: Έγραψα στον Αλέξη 600 αφορισμούς (VIDEO)

Tags#:

Μ.Ανδρουλάκης: Έγραψα στον Αλέξη 600 αφορισμούς (VIDEO)

Για έναν σχετικά άγνωστο διάλογο που είχε το 2013 με τον Αλέξη Τσίπρα,  μίλησε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη του στο GrTimes.gr και στη Μαρία Σαμολαδά, ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής Μίμης Ανδρουλάκης. Συνάντησε όπως είπε τον «Αλέξη» στο περιθώριο εκδήλωσης και ο κ.Τσίπρας του ζήτησε «να τα πούνε».

«Του λέω όχι , διαπραγμάτευση σε συζητήσεις δεν κάνω… Αλλά θα σου γράφω κάθε πρωί. Κάθε πρωί που θα σηκώνεσαι θα βλέπεις στο site μου έναν αφορισμό για τις καταστάσεις που θα αντιμετωπίσεις» ανέφερε ο κ.Ανδρουλάκης στην εκπομπή “SamTimes”, λέγοντας ότι ήθελε «να προλάβει» τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, για καταστάσεις που «έβλεπε» να έρχονταν και που ήρθαν δύο με τρία χρόνια αργότερα.


Ο κ.Ανδρουλάκης βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την παρουσίαση του νέου του βιβλίου «Νύχτα με 5 φεγγάρια». Ένα βιβλίο εντελώς διαφορετικό, βασισμένο πάνω σε αληθινά γεγονότα, που ο ίδιος το χαρακτηρίζει ως το «αντίδωρο» του, στη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία.

Ο συγγραφέας αναφέρεται στο καίριο ερώτημα του βιβλίου: «Μπορεί να είναι μάταιη μια ζωή, φιλτραρισμένη από τόσες διαψεύσεις, ματαιωμένες ελπίδες, απιστίες και προδοσίες;» ενώ ο ίδιος λέει πως αντιμετωπίζει την απιστία σε όλα τα επίπεδα με «μια ήρεμη φιλοσοφική, ποιητική διάθεση, με “Φελινική” ειρωνία και τρυφερή επιείκια».

Σε άλλα σημεία της συνέντευξης του, μιλάει για τα όσα συνδέουν τη Μακεδονία με την Κρήτη, εξηγεί πως «ασκήθηκε το αυτί του να ακούει τι λένε οι γυναίκες» και αναπτύσσει την «αποστασιοποιημένη» σκέψη του, πάνω στα πολιτικά πράγματα.

Αναφέρει γιατί είναι αναγκαία η πόλωση μερικές φορές και ποια είναι τα όρια της, πιστεύει πως η χώρα μας έχασε την ευκαιρία που της έδωσε η οικονομική κρίση, ενώ εκτιμά πως το Μακεδονικό στο τέλος θα «κλείσει», καθώς το θέμα είναι τεράστιο για όλη την Ευρώπη, αλλά και την Αμερική .

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top