Γ. Πράπας στο GRTimes.gr: Αν μέχρι τα 32 δεν κάνετε παιδί, καταψύξτε τα ωάρια

Γ. Πράπας στο GRTimes.gr: Αν μέχρι τα 32 δεν κάνετε παιδί, καταψύξτε τα ωάρια

Ο καθηγητής της Μαιευτικής και Γυναικολογίας στη σχολή Ιατρικής του ΑΠΘ και επιστημονικός διευθυντής του κέντρου Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής IAKENTRO, Γιάννης Πράπας, μιλά στην εκπομπή «SamTimes» της WebTv του Grtimes.gr και τη δημοσιογράφο Μαρία Σαμολαδά.

Έχοντας ξεκινήσει να ασχολείται με τον τομέα της εξωσωματικής γονιμοποίησης ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του ‘70, περιγράφει την πορεία του, από που ξεκίνησε και πως έφτασε στο σήμερα, καθώς και τι δυσκολίες αντιμετώπιζαν τότε όσοι είχαν αφιερωθεί σε μια εξειδίκευση η οποία έκανε τα πρώτα της «βήματα» στην Ελλάδα.


Αναλύει διεξοδικά τον όρο «διατήρηση γονιμότητας» και κατηγοριοποιεί τις περιπτώσεις κατά τις οποίες οι γυναίκες μπαίνουν στη διαδικασία να διατηρήσουν τη γονιμότητά τους, με την κρυοσυντήρηση ωαρίων . Ωστόσο,  ενώ η ιστορία της διατήρησης ξεκίνησε ως δικαίωμα στη μητρότητα, πλέον «γίνεται και για κοινωνικούς λόγους και όχι για λόγους υγείας» λέει ο ίδιος, συμπληρώνοντας σε ποιες ηλικίες είναι δυνατόν να εφαρμοστεί η διαδικασία της διατήρησης της γονιμότητας.

Τέλος, αναφέρεται και στα μεγάλα κενά που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη νομοθεσία παρόλο που «η Ελλάδα είναι πολύ μπροστά στον τομέα της υπογονιμότητας».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ