Β. Κοντοζαμάνης: Πήραμε σωστές αποφάσεις εγκαίρως (VIDEO)

Β. Κοντοζαμάνης: Πήραμε σωστές αποφάσεις εγκαίρως (VIDEO)

Στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού στη χώρα μας, στις προσπάθειες που κατέβαλε η κυβέρνησης εν μέσω πανδημίας να στηρίξει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αλλά και στα βήματα της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας για την ανάπτυξη εμβολίων και φαρμάκων, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης μιλώντας στην εκπομπή «SamTimes» της WebTv του GRTimes.gr και τη δημοσιογράφο Μαρία Σαμολαδά.

Μαθηματικός, με εξειδίκευση στο μάνατζμεντ των υπηρεσιών υγείας και με μακρά πορεία στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας, ο κ. Κοντοζαμάνης μιλά για τις δύσκολες στιγμές που είχε να αντιμετωπίσει όχι μόνο ο ίδιος, αλλά ολόκληρη η ομάδα που επιφορτίστηκε με την αντιμετώπιση της πανδημίας. «Δώσαμε μεγάλες μάχες και τα καταφέραμε γιατί η ομάδα έχει καλό αρχηγό», λέει χαρακτηριστικά και τονίζει το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη όχι μόνο για την εξέλιξη της πανδημίας, αλλά και όλων των θεμάτων που αφορούν την υγεία και την κοινωνία.

Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης μιλά για τις άριστες σχέσεις που έχει με τον υπουργό Υγείας, Β. Κικίλια, αλλά και για τις καθημερινές τηλεοπτικές εμφανίσεις «στην εποχή της καραντίνας» και τη σχέση εμπιστοσύνης που αναπτύχθηκε με τους πολίτες όταν εκείνοι έβλεπαν τον Σ. Τσιόδρα να «μιλά για τους νεκρούς» και τον Ν. Χαρδαλιά να προσπαθεί να τους… βάλει «τα δυο πόδια σ’ ένα παπούτσι».

Επισημαίνει ακόμη ότι η Ελλάδα έγινε παράδειγμα προς μίμηση στο εξωτερικό, καθώς «πήραμε εγκαίρως τις σωστές αποφάσεις». Και υπογραμμίζει ότι η κρίση επιτάχυνε την υλοποίηση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της κυβέρνησης για την υγεία προς όφελος των πολιτών με έμφαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και τη στήριξη του ΕΣΥ που «συμπλήρωσε τα… συντάξιμα χρόνια του και χρειάζεται νέο αίμα», με προσλήψεις.

Αναφέρεται τέλος στις επιστημονικές μελέτες για το εμβόλιο και για τις συζητήσεις που γίνονται μεταξύ της ΕΕ -27 (σσ. όπου τη χώρα μας εκπροσωπεί ο κ. Κοντοζαμάνης) και των εταιριών που αναπτύσσουν εμβόλια, ενώ κάνει λόγο για ενθαρρυντικά μηνύματα στο «πεδίο» του φαρμάκου. Όπως λέει, πάντως, «πρώτα θα έχουμε εμβόλιο και μετά το φάρμακο για τον κορωνοϊό».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ