M. Γιαννάκου στο GrTimes: Ο Κ. Μητσοτάκης είναι ευφυής και θα είναι σκληρός ως Πρωθυπουργός (VIDEO)

Tags#:

M. Γιαννάκου στο GrTimes: Ο Κ. Μητσοτάκης είναι ευφυής και θα είναι σκληρός ως Πρωθυπουργός (VIDEO)

Είναι η πρώτη γυναίκα που διετέλεσε υπουργός Υγείας αλλά και Παιδείας, υπηρέτησε το Ευρωκοινοβούλιο ως επικεφαλής της ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ενώ σήμερα είναι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Η Μαριέττα Γιαννάκου μιλώντας στην web εκπομπή «SamTimes» του Grtimes.gr και τη δημοσιογράφο, Μαρία Σαμολαδά, σχολιάζει τις «πρωτιές» που έχει κατακτήσει και την πολύ πλούσια πολιτική της διαδρομή της ως σήμερα.


Όσον αφορά για το αν υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες στη πολιτική, η κ. Γιαννάκου απαντάει πως έχουν. «Έχει τεράστια σημασία η παρουσία των γυναικών, όχι μόνο στην πολιτική αλλά και γενικότερα στα κέντρα λήψεως αποφάσεων. Είναι άλλη η ποιότητα όταν σε ένα συμβούλιο υπάρχουν και τα δύο φύλα σε ισορροπημένη αριθμητική παρουσία», αναφέρει και συμπληρώνει ότι οι γυναίκες «έχουν μία πιο σφαιρική αντιμετώπιση των προβλημάτων» ενώ οι άνδρες έχουν μία πιο «μονοκόμματη αντίληψη».
Περιγράφει κάποιες από τις ιστορικές στιγμές της χώρας που έχει παρευρεθεί η ίδια και τους σπουδαίους ανθρώπους που έχει γνωρίσει κατά τη διάρκεια της πολιτικής της καριέρας.

Τι σημαίνει για την κ. Γιαννάκου να είναι στη δεύτερη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ; Αρχικά, εξηγεί τι είναι το ψηφοδέλτιο Επικρατείας και έπειτα απαντάει στο ερώτημα λέγοντας , μεταξύ άλλων, ότι αισθάνεται περήφανη καθώς όπως σημειώνει χαρακτηριστικά «υποθέτω ότι ο πρόεδρος με τοποθέτησε διότι έχω τιμήσει την παράταξή μας. Ο κ. Μητσοτάκης μου το ζήτησε λίγους μήνες πριν και το δέχτηκα».
Παράλληλα, για το αν πιστεύει ότι οι πολιτικοί βιώνουν μία απαξία από τον λαό απαντάει ότι «αυτά είναι μυθεύματα».
Για την αποχή του κόσμου από την κάλπη εξηγεί πως παλιότερα, σύμφωνα με το Σύνταγμα αν ο κόσμος δεν ψήφιζε, τιμωρούνταν τώρα όμως κανείς δεν ασχολείται με αυτό. «Κάποιοι δεν ψηφίζουν διότι αισθάνονται ότι δεν παίζει ρόλο η ψήφος τους, κάποιοι ισχυρίζονται ότι είναι απαξιωμένοι οι πολιτικοί», αναφέρει.

Ανοίγει το μεγάλο κεφάλαιο, των ιδιωτικών και των δημόσιων πανεπιστημίων. «Είναι απογοητευτικό, διότι τα πανεπιστήμια ιδιωτικού δικαίου θα ελέγχονται από ανεξάρτητη αρχή αξιολόγησης. Δεν μπορεί όποιος θέλει επειδή έχει χρήματα να ανοίγει κάποιο πανεπιστήμιο, είναι αφελές», εξηγεί η κ. Γιαννάκου και προσθέτει ότι το ίδιο ισχύει και με τις ιδιωτικές κλινικές.

Μιλάει για τη σημαντικότητα των επερχόμενων εθνικών εκλογών και λέει πως αυτές είναι όντως σημαντικές εκλογές διότι «η Ελλάδα θα κάνει τα πρώτα της βήματα υπό επιτήρηση μεν, με υποχρεώσεις να τηρεί αυτά που έχουν συμφωνηθεί, αλλά με κάποια ελπίδα να μπορέσει να αλλάξει τα πράγματα και μόνο η ΝΔ μπορεί να αλλάξει τα πράγματα. Είναι σημαντικό για όλον τον λαό, όχι μόνο για εμάς».

Όσον αφορά τις τούρκικες προκλήσεις στο Αιγαίο λέει, μεταξύ άλλων, πως «υπάρχει ένας εκβιασμός από την Τουρκία για να μας καθίσει σε ένα τραπέζι διαπραγματεύσεων, για να διαπραγματευτούμε, υποχωρώντας. Κάτι που δεν πρέπει να κάνουμε» και συμπληρώνει ότι συμφωνεί με την άποψη της ΕΕ ότι πρέπει να υπάρξουν κυρώσεις στην Τουρκία.

Εκφράζει την άποψη της για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τονίζει ότι πολύ δύσκολα θα μπορούσαν να τροποποιηθούν οι όροι της Συμφωνίας.
Μιλάει για την αγάπη που έχει στα βιβλία και λέει πως της αρέσει να διαβάζει πολλά βιβλία, ταυτόχρονα!
Απαντάει για την ψυχιατρική και γιατί δεν συνέχισε να εξασκεί το επάγγελμα, ενώ μιλάει για την αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές, τη δύναμη της συνεργασίας, αλλά και με πόσους προέδρους από την Νέα Δημοκρατία έχει συναντηθεί κατά τη διάρκεια της πολιτικής καριέρας.

Τέλος, απαντάει στο εξής ερώτημα: «Τι διαφορά έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τους προηγούμενους προέδρους της Νέας Δημοκρατίας;».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top