Μαρία Σπυράκη στο GrTimes: Δεν κάνω τη super mommy, μόνο αυτό δεν είμαι (VIDEO)

Μαρία Σπυράκη στο GrTimes: Δεν κάνω τη super mommy, μόνο αυτό δεν είμαι (VIDEO)

Η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κ. Μαρία Σπυράκη, ανοίγει για πρώτη φορά το καινούριο σπίτι της στη Θεσσαλονίκη και μιλάει στην εκπομπή «SamTimes» της WebTv του Grtimes.gr και τη δημοσιογράφο Μαρία Σαμολαδά.

Περιγράφει πως είναι να μοιράζει τη ζωή της μεταξύ Βρυξελλών, Αθήνας και Θεσσαλονίκης, αλλά και γιατί τα παιδιά της πηγαίνουν φέτος σε σχολείο των Βρυξελλών.

Η καταξιωμένη δημοσιογράφος, έχοντας ολοκληρώσει την πρώτη θητεία της στην Ευρωβουλή και διανύοντας τη δεύτερη επισημαίνει τις σημαντικότερες παρεμβάσεις και κατακτήσεις της, όπως το σχέδιο Γιούνκερ, ενώ αναφέρεται στους νέους στόχους που έχει θέσει, τοποθετώντας στην κορυφή το Green Deal, την απολιγνιτοποίηση, το ταμείο δίκαιης μετάβασης ,αλλά και την κυκλική οικονομία.

Η κ. Σπυράκη επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στην Δυτική Μακεδονία και τη Μεγαλόπολη, με ποιον τρόπο οι κάτοικοι των περιοχών θα καταφέρουν να επιβιώσουν με τις αναγκαίες αλλαγές που θα γίνουν και ξεκαθαρίζει μέχρι που φτάνουν οι δικές της αρμοδιότητες, αλλά και τι πρέπει να γίνει και από ποιους. Αφηγείται μάλιστα μέχρι που έχει φτάσει για να δει στην πράξη πως είναι η πραγματικότητα.

Η Ευρωβουλευτής περιγράφει τις σχέσεις της με τη νέα πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάινεν, καθώς είναι η πρώτη γυναίκα σε αυτή τη θέση, ποια είναι η άποψή της για την Ελλάδα, αλλά και τι διαφορές έχει με τον προκάτοχό της Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Επιπλέον, απαντά για το ρόλο του Μαργαρίτη Σχοινά και πόσο σημαντική είναι η θέση του για τη χώρα.

Με αφορμή τον ρόλο της ως πρέσβειρα της Κομισιόν για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, επισημαίνει την αναγκαιότητα να είναι ενημερωμένα τα παιδιά για τη χρήση του διαδικτύου, τι καινοτόμο κάνει με τους μαθητές που τους δίνει την ευκαιρία να ταξιδέψουν στις Βρυξέλλες, ενώ δεν αποφεύγει να απαντήσει και σχετικά με τα δικά της παιδιά ποια είναι η σχέση τους με το διαδίκτυο και πώς τα επιβλέπει, ενώ παραδέχεται λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Δεν κάνω τη Super mommy, μόνο αυτό δεν είμαι».

Η κυρία Μαρία Σπυράκη, περιγράφει πόσο δύσκολο είναι για τη σύγχρονη γυναίκα να επιτελεί τριπλό ρόλο στην καθημερινότητα και πώς η ίδια τα καταφέρνει, ενώ δεν διστάζει να παραδεχτεί ότι υπήρξαν στιγμές που έχασε από τη ζωή της δικής της οικογένειας.

Όσον αφορά τη δημοσιογραφία που υπηρέτησε για πολλά χρόνια, λέει πως είναι ένας κύκλος που έκλεισε, ποιες στιγμές κρατάει, πώς αισθάνεται που θα ξαναλειτουργήσει το MEGA, αλλά και τι έχει αλλάξει στην δημοσιογραφία.

Τέλος, η κ. Σπυράκη απαντά ποια Χριστούγεννα της έμειναν αξέχαστα, αν της μοιάζουν τα παιδιά της, τι κερδίζει στη μάχη μελομακάρονου – κουραμπιέ, αλλά και ποιος της χάρισε τις γόβες που φοράει.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ