Ν. Πράπας στο GRTimes.gr: Ιδιαίτερα υψηλό το επίπεδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης στην Ελλάδα

Ν. Πράπας στο GRTimes.gr: Ιδιαίτερα υψηλό το επίπεδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης στην Ελλάδα

Ο κλινικός διευθυντής του ΙΑΚΕΝΤΡΟ, πρωτοπόρος στην εμβρυομεταφορά, και καθηγητής της Μαιευτικής και Γυναικολογίας στη σχολή Ιατρικής του ΑΠΘ, Νίκος Πράπας, μιλά στην εκπομπή «SamTimes» της WebTv του GRTimes.gr και τη δημοσιογράφο Μαρία Σαμολαδά, στον χώρο του ΙΑΚΕΝΤΡΟ.

Με εμπειρία πάνω από 35 χρόνια στον χώρο της εξωσωματικής, ο κ. Πράπας αναλύει διεξοδικά τον όρο «δωρεά γενετικού υλικού» και περιγράφει σε ποιες περιπτώσεις χρειάζεται το ζευγάρι ή η μονογονεϊκή οικογένεια να απευθυνθεί στον γιατρό ώστε να τεκνοποιήσει μέσω ενός ξένου σπερματοζωαρίου ή ωάριου.

Αναφέρεται σε όλη τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει η υποψήφια γυναίκα για εξωσωματική γονιμοποίηση, από τη γραφειοκρατία μέχρι και τη σύλληψη του εμβρύου, καθώς και ποιες ηλικίες είναι επιτρεπτές για την γονιμοποίηση ή δωρεά ωαρίου.

Σημειώνει δε ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην ευρωπαϊκή κοινότητα που επιτρέπει νόμιμα την τεκνοποίηση με παρένθετη μητέρα, «γεγονός που επιφέρει αύξηση στον ιατρικό τουρισμό».

Τέλος, τονίζει ότι «δεν υπάρχει ζευγάρι σήμερα που να θέλει να τεκνοποιήσει, να το προσπαθεί και τελικά να μείνει χωρίς παιδί. Ωστόσο, τα περιθώρια εξέλιξης είναι πολλά».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ