Ν. Ρωμανός: Κάναμε τις κρίσεις ευκαιρίες (VIDEO)

Ν. Ρωμανός: Κάναμε τις κρίσεις ευκαιρίες (VIDEO)

Στις δύσκολες καταστάσεις και προκλήσεις που κλήθηκε να διαχειριστεί η Νέα Δημοκρατία κατά τους πρώτους 16 μήνες διακυβέρνησης της χώρας αναφέρεται ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός μιλώντας στην εκπομπή «SamTimes» της WebTv του GRtimes.gr και τη δημοσιογράφο Μαρία Σαμολαδά. Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στις εξελίξεις στη Μόρια, αλλά και στην τουρκική προκλητικότητα, ενώ επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τη Θεσσαλονίκη.

«Διαχειριστήκαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις», σημειώνει ο κ. Ρωμανός υπογραμμίζοντας πως η διαχείριση των πολλών κρίσεων -από τα γεγονότα του Έβρου και την πανδημία του κορωνοϊού, μέχρι τις προκλήσεις Ερντογάν και τα πρόσφατα γεγονότα στη Μόρια- «απέδειξε αφενός τις ηγετικές ικανότητες του Κυριάκου Μητσοτάκη και αφετέρου ότι το κράτος μπορεί να λειτουργεί με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα». Τονίζει δε πως η κυβέρνηση ανέδειξε σε πολλές περιπτώσεις τις κρίσεις σε ευκαιρίες, υλοποιώντας παράλληλα τις δεσμεύσεις που ανέλαβε πριν από τις εκλογές του Ιουλίου του 2019.

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό ο Νίκος Ρωμανός επισημαίνει πως η Νέα Δημοκρατία έχει καταφέρει να υλοποιήσει σε μεγάλο βαθμό το προεκλογικό της πρόγραμμα, καθώς όπως τονίζει έχουν σχεδόν μηδενιστεί οι ροές μεταναστών από τα χερσαία σύνορα, ενώ σε ό,τι αφορά τα νησιά για πρώτη φορά ο επιστροφές μεταναστών είναι περισσότερες από τις νέες αφίξεις σε αντίθεση με την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί επί ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου την υπογραφή –θυμίζει- φέρει το ΦΕΚ για τη δημιουργία της «αποθήκης ψυχών στη Μόρια» για την οποία τώρα η αξιωματική αντιπολίτευση «κουνά το δάχτυλο προς την κυβέρνηση».

«Από το ”ανοίξαμε και σας περιμένουμε” και το ”η θάλασσα δεν έχει σύνορα” περάσαμε στο ”φυλάμε τα σύνορά μας”», τονίζει με έμφαση ο κ. Ρωμανός προσθέτοντας πως η ΝΔ υλοποιεί τον πυρήνα του προγράμματός της για το μεταναστευτικό με εξαίρεση τις καθυστερήσεις για τα κλειστά κέντρα. Και χαρακτηρίζει «ωρολογιακή βόμβα» τη Μόρια επιρρίπτοντας την ευθύνη στην προηγούμενη κυβέρνηση.

Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ αναφέρεται ακόμη στις «μεθοδικές και συστηματικές» κινήσεις της σημερινής κυβέρνησης στο θέμα της οριοθέτησης των ΑΟΖ και των συμφωνιών με Αίγυπτο και Ιταλία, «που εντείνουν τον εκνευρισμό του Ερντογάν» και επικρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του στη Βουλή, καθώς επέλεξε «να βάλει τις εσωκομματικές ισορροπίες πιο πάνω από τα εθνικά θέματα».

Ο κ. Ρωμανός μιλά και για τις δημοσκοπήσεις που δίνουν ισχυρό προβάδισμα στη ΝΔ, καθώς το «συνολικό αποτύπωμα και πρόσημο της διακυβέρνησής της είναι θετικό», ενώ έγιναν «άλματα δεκαετιών στην ψηφιακή διακυβέρνηση και στη θωράκιση του συστήματος υγείας».

Επίσης, αναφέρεται στα κίνητρα που δίνει η κυβέρνηση στις επιχειρήσεις με στόχο τη στήριξη των θέσεων εργασίας και την αποτροπή των λουκέτων, στη «μεγάλη ευκαιρία» που δημιουργεί για τη χώρα το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και στην «αθόρυβη δουλειά» που γίνεται για τη Θεσσαλονίκη. Όπως επισημαίνει με νόημα, «γίνονται ανακοινώσεις όταν πρέπει και για έργα που είναι χειροπιαστά και όχι… μουσαμάδες» θυμίζοντας εμμέσως πλην σαφώς τα εγκαίνια από τον Α. Τσίπρα «εκδοτηρίων» σε «στάση» του μετρό της Θεσσαλονίκης που ήταν όμως… φωτογραφίες σε μουσαμά.

Ο Νίκος Ρωμανός –με σπουδές στην Ψυχολογία και επιχειρηματίας στον κλάδο της εστίασης- αποκαλύπτει ακόμη ότι είναι Παναθηναϊκός αλλά δεν… ξέρει τον προπονητή της ομάδας του, ενώ αναφέρεται και στις προσπάθειες που κατέβαλε η οικογένειά του για να τον αποτρέψει να ασχοληθεί με την πολιτική. Κι όπως λέει αποφάσισε να μπει από την… κερκίδα μέσα στο γήπεδο και να παίξει… μπάλα με την ομάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη γιατί αυτή η «ομάδα» έχει σκοπό να εργαστεί προς τη σωστή κατεύθυνση, με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.

Τέλος, μας λέει πόσο τον βοήθησαν οι σπουδές στην Ψυχολογία στην ενασχόλησή του με την Πολιτική και την Επικοινωνία. «Η Ψυχολογία είναι βασικός παράγοντας στη διαχείριση της καθημερινότητας» και δη στην Πολιτική, όπου –όπως λέει- «τα πισώπλατα μαχαιρώματα είναι συνηθισμένα»…

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top