Οι Θ. Τζήμερος και Φ. Κρανιδιώτης, για τη «Δημιουργία» στο GRTimes.gr (VIDEO)

Οι Θ. Τζήμερος και Φ. Κρανιδιώτης, για τη «Δημιουργία» στο GRTimes.gr (VIDEO)

Για την εκλογική τους συνεργασία και το πως οδηγήθηκαν στη «Δημιουργία», τον συνασπισμό του «Δημιουργία Ξανά» και «Νέα Δεξιά», μίλησαν μεταξύ άλλων οι επικεφαλής των δύο πολιτικών φορέων, Θάνος Τζήμερος και Φαήλος Κρανιδιώτης, στην εκπομπή «SamTimes» της WebTv του GRTimes.gr και τη δημοσιογράφο Μαρία Σαμολαδά.

Οι δύο πολιτικοί, σε μια από τις λίγες κοινές τηλεοπτικές τους εμφανίσεις, κάνουν γνωστό στη συνέντευξη το πως αποφάσισαν την ίδρυση του νέου κόμματος «Δημιουργία», μιλούν για τις κοινές ανησυχίες πάνω στις οποίες βασίστηκε ο συνασπισμός τους, ενώ αναπτύσσουν τις θέσεις τους, σε μια σειρά από σημαντικά ζητήματα, όπως το προσφυγικό – μεταναστευτικό, το ζήτημα των εμβολιασμών, τον ρόλο της Ελλάδας στην Ευρώπη, κ.α.

Αναφερόμενος στο πως ξεκίνησε η συνεργασία των δύο, ο κ. Κρανιδιώτης επισήμανε χαρακτηριστικά ότι έλεγαν «τα ίδια πράγματα σε πολλά ζητήματα», χωρίς να έχουν συνεννοηθεί και σύμφωνα με τον κ. Τζήμερο, και οι δύο διαπίστωσαν ότι θα έπρεπε να είχαν κάνει τη συνεργασία πολύ νωρίτερα.

Όπως είπαν, η «Δημιουργία» ιδρύθηκε πάνω σε ένα πλαίσιο 12 κοινών σημείων, με τη συνεργασία να έχει ήδη παράξει κάποια αποτελέσματα και δημοσκοπικά και από ότι διαπιστώνουν στις επαφές τους με τον κόσμο.

«Η χώρα θέλει ανάταξη σε όλα τα επίπεδα»

Στη διάρκεια της συνέντευξης, οι Θάνος Τζήμερος και Φαήλος Κρανιδιώτης, αναφέρθηκαν στο τι σημαίνει κατά τη γνώμη τους, ο αληθινός και ο σύγχρονος πατριωτισμός, στον ρόλο και τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη, αλλά και στο προσφυγικό – μεταναστευτικό και τον ρόλο της Τουρκίας σε αυτό, με τον πρόεδρο του «Νέα Δεξιά» να πιστεύει ότι ο τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, θα προσπαθήσει να εργαλειοποιήσει τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων ροών.

Ο ίδιος, χαρακτήρισε το τουρκικό κράτος, ως «κράτος συμμορία και μητέρα των γενοκτονιών» ως «μια ναζιστική Γερμανία περιτετμημένη, που δεν έχει τιμωρηθεί, που δεν έχει ηττηθεί ακόμη στρατιωτικά και για αυτό βγάζει και τη γλώσσα που βγάζει, τολμάει να μιλάει σε εμάς που είμαστε θύμα της γενοκτονίας, να μας κουνάει το δάχτυλο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, όταν αυτοί κατ` εξοχήν, χρησιμοποιούν ανθρώπους με αυτόν τον τρόπο».

Από την πλευρά του και μιλώντας για την οικονομία γενικότερα, ο επικεφαλής του «Δημιουργία Ξανά», μίλησε για το ποια πρέπει να είναι η στάση του κράτους απέναντι στα νέα δεδομένα που δημιούργησε η πανδημία, τάχθηκε υπέρ ενός απλού φορολογικού πλαισίου, ενώ υπογράμμισε πως δεν τέθηκε ποτέ κατά του δημοσίου, αλλά, όπως είπε, «υπέρ ενός λειτουργικού δημοσίου που θα επιβραβεύει τους άξιους , θα βοηθάει όσους είναι εξελίξιμοι και θα διώχνει, θα απολύει όσους δεν κάνουν για τη δουλειά». Εξηγώντας δε πως θα μπορέσει να αναπτυχθεί η Ελλάδα από εδώ και πέρα, είπε ότι κατά τον ίδιο «η χώρα θέλει ανάταξη σε όλα τα επίπεδα».

Σχολιάζοντας δε την ίδρυση κόμματος από τον καταδικασμένο Ηλία Κασιδιάρη, ο κ. Κρανιδιώτης είπε πως η Χρυσή Αυγή έβλαψε τις πατριωτικές ιδέες και εξήγησε γιατί.

«Εγκληματικές οι θεωρίες συνωμοσίας για τα εμβόλια»

Οι επικεφαλής του «Δημιουργία» απάντησαν σε ερωτήσεις για το θέμα των εμβολίων για τον κορωνοϊό, με τους δύο να τάσσονται ανοιχτά υπέρ και τον κ. Κρανιδιώτη να μιλάει και για την «περιπέτεια» που είχε όταν νόσησε.

Κατήγγειλαν δε ως εγκληματικές τις θεωρίες συνωμοσίας, ενώ ο κ. Τζήμερος είπε ότι είναι χυδαίο, που «κάποιοι προσπαθούν να αποκομίσουν κομματικά οφέλη» ενώ χαρακτήρισε ως τραγική τη διαχείριση των προβλημάτων του εμβολιασμού στην αρχή.

Αναφέρθηκαν ακόμη στο πως θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια του νέου κόμματος, στο αν και με ποιον θα μπορούσαν να συνεργαστούν για να μπουν στη βουλή, στο ποιος θα είναι επικεφαλής στη «Δημιουργία» και απαντούν στην ερώτηση για το αν έχουν αναθεωρήσει θέσεις που είχαν εκφράσει σε συγκεκριμένα ζητήματα.

«Για εμάς οι ρόλοι είναι ένα εργαλείο. Είμαστε και οι δύο αντιεξουσιαστές. Θεωρούμε ότι όλα προκύπτουν από τη συνεργασία. Είναι η πρώτη φορά που έχω τέτοια σύμπνοια σε συνεργασία» τόνισε ο κ. Τζήμερος, με τους δύο άνδρες να συμφωνούν ότι η πόλη της Θεσσαλονίκης ήταν εκείνη στην οποία συνάντησαν την πιο θερμή υποδοχή, κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους σε πολλές περιοχές στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης: Θ. Τζήμερος στο GrTimes: Δεν έχει καμιά δουλειά το κράτος να χρηματοδοτεί θρησκευτικούς λειτουργούς

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ