Αποφασισμένος να κάνει τον δήμο Ωραιoκάστρου «πρωταγωνιστή» υλοποιώντας κατά γράμμα όλες τις προεκλογικές του δεσμεύσεις είναι ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης. Και όπως είπε, μιλώντας στην εκπομπή «SamTimes» της WebTv του GRTimes.gr και τη δημοσιογράφο Μαρία Σαμολαδά, «οι όποιες δυσκολίες δεν μας πτοούν. Αντίθετα μας δυναμώνουν ακόμη περισσότερο».

Ήταν η πρώτη εκ βαθέων και εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του κ. Τσακίρη λίγα 24ωρα μετά την αποκάλυψη της πρωτοφανούς υπόθεσης εκβιασμού σε βάρος του από άτομα που τον στοχοποίησαν και έγιναν η «σκιά» του καταγράφοντας όχι μόνο τις κινήσεις του ως πολιτικού προσώπου, αλλά και προσωπικές και οικογενειακές στιγμές ακόμη και τις βόλτες με τα ανίψια του!

Με φόντο το παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής στο Παλαιόκαστρο, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου μίλησε για την πρόσφατη προσωπική του περιπέτεια, αλλά κυρίως περιέγραψε τα βήματα που έγιναν εν μέσω πανδημίας με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, για τα έργα που ολοκληρώθηκαν ή δρομολογήθηκαν, αλλά και για τα μεγάλα projects για τα οποία έχουν ήδη τεθεί οι βάσεις για την υλοποίησή τους.

«Προχωράμε στον σχεδιασμό μας. Βήμα-βήμα υλοποιούμε αυτά που υποσχεθήκαμε στους πολίτες. Η ευθύνη που αναλάβαμε ως διοίκηση είναι μεγάλη. Αλλά δεν λακίσαμε ποτέ και δεν πρόκειται να λακίσουμε», είπε χαρακτηριστικά έχοντας συμπληρώσει δύο χρόνια στο τιμόνι του δήμου και έχοντας πλήρη επίγνωση της τεράστιας ευθύνης «να σε εμπιστεύεται ο κόσμος και να σου δίνει τις τύχες του τόπου στα χέρια σου».

«Τους εμπνεύσαμε εμπιστοσύνη και μας έδωσαν την εντολή να διοικήσουμε», σημείωσε ο κ. Τσακίρης επισημαίνοντας παράλληλα τα «πολύ ισχυρά ερείσματα» που έχει στους νέους. Πρόσθεσε επίσης και την «πολύ μεγάλη διάθεση και βούληση του κόσμου να αλλάξουν τα πράγματα, να δουν νέα πρόσωπα στην αυτοδιοίκηση».

Πρώτο βήμα για το νέο δημαρχείο

Στις προτεραιότητές του είναι η κατασκευή ενός υπερσύγχρονου δημαρχιακού μεγάρου που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς όλων των διοικητικών υπηρεσιών που σήμερα είναι διάσπαρτες σε πολλά σημεία, ενώ το δημαρχείο ασφυκτιά, καθώς κατασκευάστηκε για την κάλυψη των αναγκών μιας κοινότητας 1.000 κατοίκων, ενώ τώρα ο δήμος αριθμεί περισσότερους από 40.000 κατοίκους.

Το νέο δημαρχείο θα ανεγερθεί στη θέση Αλώνια -όπως προβλέπεται από από τις χρήσεις γης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου- ενώ ήδη δόθηκαν οι πρώτες πιστώσεις από τη ΜΟΔ για τη σύνταξη των μελετών.

«Είμαστε στη φάση ανάθεσης των μελετών σε μελετητικά γραφεία. Γίνεται, δηλαδή, το πρώτο βήμα για να αποκτήσουμε ένα υπερσύγχρονο Δημαρχείο σε έναν χώρο 24 στρεμμάτων», τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου προσθέτοντας πως υπάρχει πρόβλεψη και για την κατασκευή ενός μεγάλου οικογενειακού πάρκου στην περιοχή σε 4,5 στρέμματα.

Τα αντιπλημμυρικά έργα

Ερωτηθείς για τα αντιπλημμυρικά έργα ο κ. Τσακίρης επισήμανε πως η δημοτική αρχή πέτυχε -σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας- την ένταξή τους στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Τα συγκεκριμένα έργα ύψους 15 εκατ. ευρώ έχουν δρομολογηθεί και θα λύσουν το πρόβλημα όχι μόνο για το Ωραιόκαστρο, αλλά για όλη τη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Εμβληματικό έργο

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Τσακίρης σε ένα «εμβληματικό έργο» που θα κατασκευαστεί στην περιοχή της Γαλήνης και είναι το πρώτο που εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» από τον Δήμο Ωραιοκάστρου. Η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη, οι μελέτες είναι έτοιμες και προχωρούν οι διαδικασίες για την έκδοση της πολεοδομικής άδειας και τη δημοπράτηση ώστε σε περίπου 2-2,5 χρόνια η λεγόμενη «τρύπα της Γαλήνης» να μετατραπεί σε ένα υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο -προπονητήριο πολεμικών τεχνών, ενώ παράλληλα θα αποδοθεί στους νέους και σε όλους τους δημότες μια πολύ όμορφη περιοχή με παιδική χαρά και έναν χώρο στον οποίο ο κόσμος θα απολαμβάνει τη βόλτα του.

«Είναι η είσοδος της πόλης και η ήπια ανάπλαση την οποία επιλέξαμε θα αναβαθμίσει αισθητικά και σε επίπεδο αθλητικών υποδομών τον δήμο μας. Και δεν θα προσβάλει με πολύ ψηλά κτίρια την αισθητική της περιοχής, όπως συνέβαινε με την προ 12ετίας ιδέα που εγκαταλείφθηκε και αφορούσε ένα πολύ μεγάλο πολιτιστικό  και αθλητικό κέντρο», συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

Πέντε κόμβοι στη Γαλήνη

Επίσης αναφέρθηκε στον πολυσυζητημένο κόμβο της Γαλήνης για τον οποίο υπάρχει μελέτη από το 2014-15, αλλά παραμένει στα χαρτιά, ενώ συχνά είναι τα τροχαία ατυχήματα λόγω της επικινδυνότητας του δρόμου ο οποίος, ωστόσο ανήκει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας.

Ο κ. Τσακίρης αποκάλυψε την απόφασή του για συνολική διευθέτηση των προβλημάτων του συγκεκριμένου οδικού άξονα -στα περίπου 800 «ορφανά» μέτρα- με την κατασκευή όχι ενός, αλλά πέντε κόμβων στη Γαλήνη, στην είσοδο της πόλης, ενώ στόχος είναι η ένταξη και αυτού του έργου στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Το Ογκολογικό Νοσοκομείο…

Ακόμη ο κ. Τσακίρης αναφέρθηκε στις εξελίξεις που αφορούν στο τεράστιας σημασίας project του Ογκολογικού Νοσοκομείου που θα κατασκευαστεί στην κοινότητα της Λητής και το οποίο θα επισκέπτονται ετησίως περίπου 500.000 άτομα από όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Μίλησε όμως και για τα έργα που θα μετατρέψουν το Ωραιόκαστρο σε πόλο έλξης τουριστών, επισκεπτών και ανθρώπων που θα το επιλέγουν για τόπο μόνιμης κατοικία.

… και έργα καθημερινότητας

Επίσης παρέθεσε μια σειρά μικρών και μεγάλων έργων που πραγματοποιήθηκαν κατά την περίοδο των περιοριστικών μέτρων, όπως η ολοκλήρωση δύο σχολείων (στη Γαλήνη και στο Ωραιόκαστρο), καθώς και του Πνευματικού Κέντρου της Νεοχωρούδας, η οργάνωση της υπηρεσίας δόμησης του Δήμου, η εσωτερική  αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του, η κατασκευή και λειτουργία της Καστροπολιτείας κ.α.

Επίσης, αναφέρθηκε στα έργα που έχουν δρομολογηθεί όπως η δημιουργία δύο νέων σχολείων, η κατασκευή αποχετευτικού δικτύου στο Μελισσοχώρι, η ανάπλαση της πλατείας στη Τζαβέλα, η ανάπλαση της Λεωφόρου Δημοκρατίας (σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Ωραιοκάστρου), η ολοκλήρωση της ανάπλασης στην πλατεία Μεσαίου, η γέφυρα που θα συνδέει τη Νεοχωρούδα με τον Πεντάλοφο, η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης σε Λητή, Δρυμό και σε τμήμα του Μελισσοχωρίου, η κατασκευή αποχέτευσης σε Μεσαίο και Φιλαδέλφεια, η συντήρηση του οδικού δικτύου των 40 χλμ. του δήμου και η κατασκευή ακόμη μιας Καστροπολιτείας στο Παλαιόκαστρο,

Ακόμη αναφέρθηκε σε μια σημαντική εξέλιξη που αφορά στο ζήτημα των Κοιμητηρίων, ενώ ερωτηθείς για την πανδημία εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων στο Ωραιόκαστρο και -απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να εμβολιαστούν, καθώς δεν υπάρχει άλλη λύση για να δοθεί ένα τέλος.

Εμπιστοσύνη στην ΕΛΑΣ

Στη διάρκεια της συζήτησης περιέγραψε και τον πρόσφατο εφιάλτη των παρακολουθήσεων των στιγμών της προσωπικής του ζωής και μίλησε για τη στήριξη από την «πολύ δεμένη οικογένειά» του -από τους γονείς, τα αδέρφια και τα ανίψια του-, καθώς και για τις άβολες στιγμές «που αισθάνεσαι όταν κάποιος σε παρακολουθεί».

Μίλησε ακόμη για την απόφασή του να πάει κατευθείαν στην αστυνομία που συντόνισε την επιχείρηση ώστε οι δράστες να πιαστούν «με τη γίδα στην πλάτη». «Με ανθρώπους του υποκόσμου εγώ δεν συναλλάσσομαι», είπε χαρακτηριστικά και εξήρε τον εξαιρετικό επαγγελματισμό που επέδειξε η Ελληνική Αστυνομία στην οποία όπως είπε πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη όπως και στη Δικαιοσύνη.

Πάντως, όπως ανέφερε, ενδεχομένως όσα αποκαλύφθηκαν μέχρι στιγμής για τους δράστες «ήταν η κορυφή του παγόβουνου». Πρόσθεσε δε πως είναι σε εξέλιξη η έρευνα για την αποκάλυψη των ηθικών αυτουργών οι οποίοι έδωσαν την εντολή γι’ αυτόν τον ωμό εκβιασμό που υπέστη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Υπόθεση εκβιασμού: Είχαν γίνει η “σκιά” του δημάρχου Ωραιοκάστρου – Όσα δήλωσε ότι έζησε (VIDEO)

ΠΕΔΚΜ: Καταδικάζει ομόψυχα το περιστατικό εκβιασμού σε βάρος του Δημάρχου Ωραιοκάστρου

Θεσσαλονίκη: Εκβίαζαν με βίντεο τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου απαιτώντας 40.000 ευρώ

Εκβιασμός Δημάρχου Ωραιοκάστρου: Πιάστηκαν με.. «τη γίδα στην πλάτη» – Όλο το χρονικό (VIDEO)

Τσακίρης: Συμπαράσταση από το δημοτικό συμβούλιο Ωραιοκάστρου

Αδ. Γεωργιάδης: Επίσκεψη στο Ωραιόκαστρο – Αναπτυξιακό σχέδιο για την περιοχή «Αλώνια» 

Γεωργιάδης: Τοπόσημο του Ωραιοκάστρου τα «Αλώνια»

Νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο: Επιβεβαίωση του GRTimes για τον δήμο Ωραιοκάστρου

Τσακίρης: Αγώνας δρόμου να φέρει στο Ωραιόκαστρο το νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ