Ο λόγος που δημιούργησα το σωματείο Hellenic Animal Protection

Ο λόγος που δημιούργησα το σωματείο Hellenic Animal Protection

Της Άντριας Παπαδοπούλου

Θυμάμαι τον εαυτό μου μικρή να λέω μόνη μου «θα το κάνω μόνη μου».

Δεν είχαμε ποτέ στο σπίτι κατοικίδια. Τα αγαπούσαμε όμως πολύ και ιδιαίτερα ο πατέρας μου που τάιζε συστηματικά τα πουλάκια που έρχονταν και χτυπούσαν το τζαμί του γραφείου του. Τον γνώριζαν όλοι οι αδέσποτοι σκύλοι στην περιοχή του γραφείου του. Τα τάιζε καθημερινά. Τα χρόνια περνούσαν είχα φύγει για σπουδές στο Παρίσι, δραστηριοποιήθηκα στην Ελλάδα και το εξωτερικό ως fashion designer. Ευαίσθητη στο θέμα των αδύναμων ανθρώπων και ζώων βοηθούσα αθόρυβα, όπως και οι γονείς μου. Διαπίστωνα όμως ότι το θέμα της βίας, της βαρβαρότητας και της υποκρισίας ήταν αντιστρόφως ανάλογο με την τεχνολογική εξέλιξη. Ένα βήμα μπροστά δυο πίσω!

Δεν μπορούσα να μείνω αμέτοχη. Συνένοχη σ’ αυτόν τον παραλογισμό. Μετά από πολλές συζητήσεις με ανθρώπους που βιώνουν υπερβατικά, καθημερινά το θέμα των αδέσποτων εθελοντές, υπεύθυνους καταφυγίων, αιρετούς κ.α., δημιούργησα με μια ομάδα το σωματείο Hellenic Animal Protection (Ελληνική Προστασία Ζώων-Ζωής).

Ο στόχος είναι μια ολιστική προσέγγιση στο τρίπτυχο Άνθρωπος-Ζώα-Περιβάλλον και στην εύρεση λύσεων για την ευζωία όλων και τη διαχείριση τους. Με υπευθυνότητα, σεβασμό και αγάπη. Να κινητοποιήσουμε ανθρώπους, φορείς και θεσμούς προς αυτή την κατεύθυνση. Σύνθημά μας ο σεβασμός στον Άνθρωπο, τα Ζώα, το Περιβάλλον. Είμαστε ένα κομμάτι του οικοσυστήματος του πλανήτη Γη. Η ζωή είναι ένα σύστημα συστημάτων, μια αλληλουχία, μια αδήριτη αρχή.

Σκοπός μας είναι να συμβάλουμε αρχικά στην ενημέρωση και στην κατανόηση γύρω από τον άνθρωπο και στην σχέση του με τα ζώα, δεσποζόμενα και αδέσποτα, το περιβάλλον, τους νόμους, τους κανόνες του σεβασμού του δημοσίου χώρου, το τί επικρατεί και τί θα πρέπει να εφαρμόζουμε για την ομαλή συνύπαρξη όλων.

Η εκπαίδευση είναι ο δρόμος που θα μας οδηγήσει στη σωστή διαχείριση των θεμάτων με γνώση και ενσυναίσθηση που οδηγούν στην αποτελεσματικότερη και αμεσότερη διάδραση για να επιτύχουμε τους στόχους μέσα από τον συντονισμένο εθελοντισμό και την διαδικτυακή σύνδεση.

Ευελπιστούμε να σταθείτε αρωγοί στην προσπάθειά μας!

Επικοινωνία:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top