Η Χαλκιδική που με πληγώνει

Η στήλη της Στύλου   | 12/08/2019 | 17:04
Μαρία Στύλου

Αυτή η εικόνα με πληγώνει.

Αυτή η αυτοσχέδια χωματερή που είναι μια «βόμβα» μέσα στο δάσος έτοιμη να «εκραγεί» με βγάζει απ’τα ρούχα μου και μακάρι να διαψευσθώ.

Αυτή την εικόνα την βλέπω  καθημερινά, όταν βγαίνω για τρέξιμο, λίγα μέτρα έξω από το σπίτι μου στη Σιθωνία.

Ένα γυάλινο μπουκάλι και μία αχτίδα ήλιου φτάνει για να γίνει το δάσος παρανάλωμα.

Ποια μέτρα πρόληψης και ποιο 112;

Όταν ανθρώπινο χέρι έχει μεταφέρει, αυτόν τον όγκο σκουπιδιών, απορριμάτων, ξερών κλαριών μέσα σε ένα δάσος, σκέφτεσαι πως δεν υπάρχει καμία μα καμία ελπίδα.

Ποιος νοήμων άνθρωπος θα έκανε κάτι τέτοιο;

Αυτήν την εικόνα δεν την βλέπω μόνο εγώ.

Δεν μπορεί να είμαι η μόνη που φωνάζει, διαμαρτύρεται και αγανακτεί.

Το χειρότερο όλων είναι πως παρόμοιες εικόνες θα δείτε σε πολλά σημεία της Χαλκιδικής και υποθέτω και ολόκληρης της Ελλάδας.

Και είναι μόνο ένα «δείγμα» πως βάζουμε τα χεράκια μας και βγάζουμε τα ματάκια μας.

Η Σιθωνία που αγαπάμε, η Χαλκιδική που αγαπάμε, ζήσαμε, μεγαλώσαμε, περάσαμε τα ποιο όμορφα καλοκαίρια της ζωής μας, έχει πολλές «πληγές». Τόσες που δεν ξέρεις από που ν’αρχίσεις….. Από κάπου όμως πρέπει να αρχίσεις.

Γι ‘αυτό ακριβώς τον λόγο δημοσιεύω την παρακάτω επιστολή – πρωτοβουλία διαμαρτυρίας των ΕΝΕΡΓΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΙΘΩΝΙΑΣ.

Κάπου, κάπως με κάποιον τρόπο πρέπει να γίνει η αρχή. Με το να καθόμαστε στην ξαπλώστρα και να απλώνουμε το αντηλιακό πάνω κουνώντας το κεφάλι και μονολογώντας «κοίτα χάλια!» δεν βγαίνει τίποτα. Δεν διορθώνεται το λάθος. Δεν απομακρύνεσαι από την καταστροφή. Μία κατάληξη που με μαθηματική ακρίβεια οδηγείται η Χαλκιδική.

Αυτό είναι το πρώτο «βήμα» μου.

Θα επανέλθω με περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες.

 

Τα τελευταία χρόνια η Χερσόνησος της Σιθωνίας αλλάζει πρόσωπο. Παρουσιάζει μία εικόνα απογοητευτική, η οποία επιδεινώνεται με ταχείς ρυθμούς. Ο πανέμορφος τόπος μας με τα κρυστάλλινα νερά και το πλούσιο ανάγλυφο της μεγάλης ακτογραμμής του, με τη σημαντική ποικιλία των φυσικών οικοτόπων (δάση κουκουναριάς, μαύρης και χαλεπίου πεύκης κλπ) όπου ακόμη ζουν ζαρκάδια, ελάφια, τσακάλια, αγριογούρουνα, ασβοί κλπ, ο τόπος μας με την πλούσια χλωρίδα που περιλαμβάνει περισσότερα από 1.000 είδη (ορισμένα από τα οποία υπόκεινται σε καθεστώς προστασίας), με τις εκτεταμένες περιοχές που αποτελούν προστατευόμενο βιότοπο του Natura 2000, υφίσταται, χρόνο με το χρόνο, τις συνέπειες μίας στρεβλής, επιθετικής και χωρίς σχέδιο ή στρατηγική τουριστικής ανάπτυξης η οποία οδηγεί ανεπιστρεπτί στην περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής, στη βεβήλωση του φυσικού της κάλους, στον οικιστικό υπερκορεσμό, στην αλλοίωση του χαρακτήρα της, στην απώλεια όλων των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων και, δυστυχώς, στην απαξίωσή της ως ποιοτικού προορισμού διακοπών και αναψυχής.

Η Σιθωνία μετράει κάθε χρόνο πλέον τις πληγές της και εκπέμπει σήμα κινδύνου.

Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για τις βλαπτικές αλλαγές για τον τόπο οι οποίες συντελούνται τα τελευταία χρόνια.

Αρνούμαστε να παραμένουμε απλοί μάρτυρες της καταστροφικής εξέλιξης στο όνομα μίας προόδου με αμφισβητούμενα οφέλη για τον τόπο μας τα οποία αφορούν λίγους, επιβαρύνουν τις υποδομές, πλήττουν ανεπανόρθωτα την ποιότητα της ζωής μας και απογοητεύουν όσους επισκέπτες έχουν την προσδοκία ενός ποιοτικού τουριστικού προορισμού υψηλών προδιαγραφών.

Απευθύνουμε έκκληση στις τοπικές αρχές και σε όλους τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς, προκειμένου να ανακοπεί η δυσάρεστη αυτή πορεία της Σιθωνίας. Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας και επισημαίνουμε ορισμένες μόνο από τις πληγές της Σιθωνίας που απαιτούν επιτακτικά άμεσες παρεμβάσεις, ρυθμίσεις ή βελτιώσεις.

1. Ανεξέλεγκτες ανοικτές χωματερές και χώροι απόθεσης μπάζων, ακόμη και μέσα στις δασικές εκτάσεις, που αποτελούν υγειονομικές βόμβες και κίνδυνο για πυρκαγιές.

2. Σοβαρά προβλήματα με την καθαριότητα των δημόσιων χώρων, των ακτών και των δασικών περιοχών. Η εικόνα είναι απαράδεκτη και διαβάλει τον τόπο μας στα μάτια επισκεπτών που αποζητούν έναν ποιοτικό τόπο για τις διακοπές τους.

3. Ανεξέλεγκτες ενοικιάσεις μη δηλωμένων και φορολογικά μη καταγεγραμμένων τουριστικών καταλυμάτων (πχ ενοικιαζόμενα δωμάτια), τα οποία, στην πλειοψηφία, τους είναι κακής ποιότητας, δεν πληρούν βασικούς κανόνες και προδιαγραφές λειτουργίας, προσελκύουν τουρισμό πολύ χαμηλού επιπέδου και, βεβαίως, ανταγωνίζονται με αθέμιτο τρόπο τις τουριστικές επιχειρήσεις που λειτουργούν νόμιμα. Στερούν επίσης έσοδα από το κράτος.

4. Απουσία ελέγχων της παραβατικότητας και επιβολής του νόμου σε ένα πλήθος από επιχειρηματικές δραστηριότητες που εξυπηρετούν τον τουρισμό. Η σχεδόν ακώλυτη επικράτηση της παραβατικής συμπεριφοράς είναι φαινόμενο που ενθαρρύνει την περαιτέρω εξάπλωσή της, προσβάλει το κοινό αίσθημα και πλήττει όσους επιχειρηματίες του τουρισμού λειτουργούν εντός πλαισίου.

5. Ανεξέλεγκτη κατάληψη των ελεύθερων ακτών από τροχόσπιτα, αυτοκινούμενα και ιδιωτικά οχήματα, τα οποία σταθμεύουν ή και εγκαθίστανται για μεγάλα χρονικά διαστήματα (αναπτύσσοντας πλήρη εξοπλισμό) σε όλες τις προσβάσιμες ακτές. Η απουσία πλαισίου για την ελεύθερη κατασκήνωση καθώς και των απαιτούμενων σε αυτήν την περίπτωση στοιχειωδών υποδομών, οδηγεί σε ασυδοσία, με συνέπεια, εκτός των άλλων, το επιβαρυντικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα αυτής της δραστηριότητας αλλά και την απώλεια εσόδων για τις νόμιμες τουριστικές επιχειρήσεις φιλοξενίας και εστίασης που παλεύουν για την επιβίωσή τους.

6. Κατάληψη των παραλιών από επιχειρήσεις τύπου beach bars, με πλήρη εξοπλισμό όπως ομπρέλες, ξαπλώστρες, ειδικές κατασκευές κλπ. Δυστυχώς, στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν τηρούνται εκ μέρους των επιχειρηματιών όσα προβλέπονται από τους νόμους αλλά και τους κανονισμούς βάσει των οποίων εκδίδεται η άδεια λειτουργίας τους (επέκταση πέραν της αδειοδοτημένης περιοχής, αύξηση εξοπλισμού κλπ). Το φαινόμενο εντείνεται, καθώς κάθε χρόνο προστίθενται νέα beach bars, είτε σε ακτές που ήδη λειτουργούν ανάλογες επιχειρήσεις, είτε σε άλλες οι οποίες ήταν έως τώρα ελεύθερες, μειώνοντας το διαθέσιμο χώρο για τους λουόμενους, προκαλώντας το κοινό αίσθημα και πλήττοντας όσους επιχειρούν σεβόμενοι τους νόμους του κράτους και τις υποχρεώσεις τους.

7. Προβληματικές υποδομές υποδοχής και εξυπηρέτησης του μεγάλου αριθμού επισκεπτών που εισρέουν στον τόπο μας κατά τους μήνες της τουριστικής αιχμής. Συγχρόνως, ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός τουριστών που επισκέπτονται τη Σιθωνία επιβαρύνει -σε μεγάλο βαθμό- τις ανεπαρκείς υφιστάμενες υποδομές (ύδρευση, αποχέτευση, αποκομιδή απορριμμάτων κλπ)

8. Αυθαίρετη ιδιοποίηση ακτών, είτε με παράνομες περιφράξεις και επιγραφές που χαρακτηρίζουν «ιδιωτικούς χώρους» τις διόδους προς τις παραλίες και εμποδίζουν την ελεύθερη και απρόσκοπτη πρόσβαση στις ακτές, είτε με πακτωμένες ομπρέλες που τοποθετούν ιδιώτες ή επιχειρήσεις «οριοθετώντας» ατύπως «ιδιωτικές παραλίες». Η κατάσταση αυτή προκαλεί το δημόσιο αίσθημα.

9. Άναρχη (ενδεχομένως, σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμα και αυθαίρετη) δόμηση η οποία δημιουργεί οικιστικό κορεσμό και καταστρέφει την ταυτότητα του τόπου μας.

10. Έλλειψη πλαισίου προστασίας των ελάχιστων παραδοσιακών οικισμών που αποτελούν την προστιθέμενη τουριστική αξία του τόπου μας για την προσέλκυση ειδικού τουρισμού υψηλότερου επιπέδου.

11. Παντελής απουσία σχεδίου για τη διαχείριση του τεράστιου αριθμού των οχημάτων τα οποία κινούνται ανεξέλεγκτα εντός των οικισμών ή σταθμεύουν σε κάθε ελεύθερο χώρο (πχ περιφερειακοί χώροι στάθμευσης εκτός των ορίων των κατοικημένων περιοχών), δημιουργώντας όχληση, προβλήματα ή και κινδύνους για τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Επίσης, απουσία πρόβλεψης για την ασφάλεια της κίνησης των πεζών εντός των οικισμών και, ως εκ τούτου, έκθεσή τους σε κίνδυνο (πχ έλλειψη πεζοδρομίων, βάσει των όσων προβλέπουν οι νόμοι).

12. Κακό και πλημμελώς συντηρημένο οδικό δίκτυο.

13. Πλημμελής και ανεπαρκής αστυνόμευση (ενδεχομένως και λόγω της υποστελέχωσης των αρμόδιων υπηρεσιών και των ελεγκτικών αρχών).

14. Ανεπαρκής ιατρική και νοσοκομειακή κάλυψη του πληθυσμού, ο οποίος, κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, αυξάνεται δραματικά.

15. Απουσία σχεδίου αντιμετώπισης ενδεχόμενης φυσικής καταστροφής ή έκτακτης ανάγκης.

Οι κάτοικοι της Σιθωνίας έχουμε συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα να εκφράζουμε τη θέλησή μας για τη φυσιογνωμία που επιθυμούμε να έχει ο τόπος μας, για τη διασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξής του, για την προστασία του φυσικού του πλούτου, για την ποιότητα της ζωής μας αλλά και της ζωής των επισκεπτών της περιοχής, για την αποτροπή της απαξίωσής του ως τουριστικού προορισμού.

Έχουμε συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα και υποχρέωση να διατυπώνουμε τις ανησυχίες μας και να επισημαίνουν τα μεγάλα προβλήματα στις εκάστοτε αρχές, τους αρμόδιους φορείς και τις υπηρεσίες ελέγχων (πχ Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμος Σιθωνίας, Διεύθυνση Αστυνομίας Χαλκιδικής, Αστυνομικό Τμήμα Σιθωνίας, Λιμενικό Τμήμα Ν. Μαρμαρά, Λιμενικό Φυλάκιο Όρμου Παναγιάς, Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, Υπουργεία Πολιτισμού, Τουρισμού και Περιβάλλοντος, κ.ά.) και να ζητούμε τη λήψη αποφάσεων προς όφελος του τόπου μας, οι οποίες θα συμβάλλουν την οργανωμένη και ποιοτική ανάπτυξης του τουρισμού και θα αποτρέψουν την απειλούμενη καταστροφή και την απαξίωσή της Σιθωνίας.

Ηθικό δικαίωμα γνώμης, άποψης και ανησυχίας, έχουν και όλοι όσοι έχουν επισκεφθεί, ζήσει και αγαπήσει αυτό το κομμάτι γης. Σώστε τη Σιθωνία πριν είναι πλέον αργά!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΙΘΩΝΙΑΣ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

05:3018/08

Νέα μελέτη εξετάζει τις επιπτώσεις της κατανάλωσης βρώσιμης μαριχουάνας στην υγεία Υγεία

05:0018/08

Ανακαλύφθηκαν άγνωστα σκίτσα κάτω από διάσημο πίνακα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι Πολιτισμός

04:3018/08

Homo sapiens – προϊστορικές αρκούδες: Η σκληρή μάχη για τα σπήλαια Επιστήμη

04:0018/08

Τα πρώτα «κάθετα δάση» στην Αφρική, θα φιλοξενήσει Aίγυπτος Περιβάλλον

03:0018/08

Facebook: Νέα συσκευή για streaming από smart tv Τεχνολογία

02:0018/08

Η Mattel φέρνει τη Barbie στυλ Star Wars Lifestyle

01:3018/08

Γερμανικός «ύμνος» στη χωριάτικη σαλάτα Lifestyle

01:0018/08

Τομ Χανκς: Συμβουλεύομαι τον Τομ Φορντ Lifestyle

00:3018/08

Η απώλεια ακοής συνδέεται με την άνοια Υγεία

00:0118/08

Επέστρεψε στην Κρήτη για διακοπές ο Κυριάκος Μητσοτάκης (ΦΩΤΟ) Πολιτική

23:5517/08

Reuters: Νέα παράταση από τις ΗΠΑ στη Huawei Διεθνή

23:4817/08

Ε.Λέκκας: Άμεση αναγκαιότητα τα αντιπλημμυρικά έργα Ελλάδα ,Σημαντικά

23:3917/08

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών ο δημιουργός του Ρότζερ Ράμπιτ Διεθνή

23:3117/08

Επεισόδιο στο Θριάσιο, όταν γιατρός ζήτησε από αστυνομικούς να μην οπλοφορούν μέσα στο ... Ελλάδα ,Κοινωνία

23:2017/08

Αφγανιστάν: Πολλοί νεκροί και τραυματίες από έκρηξη βόμβας σε γαμήλια τελετή Διεθνή

23:0817/08

Ίλον Μασκ: Nα βομβαρδιστεί με πυρηνικά ο Άρης για να γίνει κατοικήσιμος Διεθνή

22:5817/08

Αλεξανδρούπολη: Διάσωση 27 προσφύγων-μεταναστών που επέβαιναν σε λέμβο Ελλάδα ,Κοινωνία

22:5317/08

Καβάλα: Σύλληψη 25χρονου για ναρκωτικά Ελλάδα ,Κοινωνία

22:5017/08

Τράπεζα Σπόρων Αιγαίου: Ανάχωμα στον διατροφικό εκβιασμό που θα δεχθούν τα παιδιά μας σ... Αγροτικά ,Ελλάδα

22:3617/08

Τζακ ποτ στην αποψινή κλήρωση του ΛΟΤΤΟ – Οι τυχεροί αριθμοί Αθλητισμός

22:3217/08

Ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του ισραηλινού εδάφους Διεθνή

22:2517/08

Με τον «αέρα» φαβορί πέρασε και την Τουρκία η Ελλάδα με 84-70 Αθλητισμός

22:1817/08

Αυξάνονται οι τουρίστες που κάνουν διακοπές στην Αθήνα Οικονομία ,Τουρισμός

22:1517/08

Επιδημία ιλαράς στο Κονγκό, έχει προκαλέσει 2.700 θανάτους μέσα σε 7 μήνες Διεθνή

21:5717/08

Νέα πυρκαγιά στη Γκραν Κανάρια – Εκκενώνεται ορεινή περιοχή και πολυτελές ξενοδοχ... Διεθνή

21:5217/08

Οι φίλοι του Άρη αποχαιρέτησαν τον «Κουκ» (ΦΩΤΟ) Αθλητισμός

21:4517/08

Παππούς έγινε ο Γιώργος Παπανδρέου Ελλάδα

21:3817/08

Πυροσβεστική: 38 δασικές πυρκαγιές μέσα σε μια μέρα Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

21:2717/08

Αναζητούνται Μαρινάκης και Καμμένος στο πλαίσιο του Αυτοφώρου Ελλάδα ,Κοινωνία

21:1417/08

Σκέψεις για αλλαγές του Ποινικού Κώδικα, στην αντιμετώπιση του εμπρησμού Ελλάδα ,Κοινωνία

21:0317/08

Ρωσία: Λιγοστοί διαδηλωτές υπέρ των ελεύθερων εκλογών μετά την απαγόρευση των κινητοποι... Διεθνή

20:5917/08

Ιταλία: Αποστάσεις της επισκοπής της Σόρα από τις ξενοφοβικές δηλώσεις ιερέα Διεθνή

20:5217/08

Ακριβαίνουν τα ναυτιλιακά καύσιμα από το 2020 – Προβληματισμός για το κόστος Ναυτιλία ,Οικονομία

20:2917/08

Το μεγάλο λάθος των «τουριστών» με τα πλαστά χαρτονομίσματα στη Λάρισα Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

20:2317/08

Tην τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου θα καταβληθούν οι συντάξεις Οικονομία

20:1417/08

Κύκλωμα στην Κοζάνη είχε κλέψει 19 φορτηγάκια μέσα σε 8 χρόνια Ελλάδα ,Κοινωνία

20:0517/08

Μπακογιάννης: Πρώτη προτεραιότητά μου η καθημερινότητα του Αθηναίου Δήμοι ,Τοπική Αυτοδιοίκηση

19:5617/08

Επιχείρηση της ΑΑΔΕ με κωδική ονομασία «Villa Juanita Dolores» – «Ξετρύπωσαν» αδή... Ειδήσεις ,Οικονομία ,Σημαντικά

19:4917/08

Δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες για πλήρη άρση των capital controls τον Σεπτέμβριο Ειδήσεις ,Οικονομία

19:3417/08

Εσπευσμένα στο Λουξεμβούργο για χειρουργική επέμβαση ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ Διεθνή

19:2917/08

ΣΥΡΙΖΑ: «Η συμφωνία των Πρεσπών στην πράξη – Επιβεβαίωση της ελληνικότητας της αρ... Πολιτική

19:2417/08

Μύκονος: Νεκρός από πνιγμό, 21χρονος χειριστής τζετ-σκι Ελλάδα ,Κοινωνία

19:1917/08

Πυρκαγιά στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ν.Μουδανιών Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη

19:1317/08

Και δεύτερος κρατούμενος των φυλακών Κασσάνδρας αναζητείται Ελλάδα ,Κοινωνία

19:0517/08

Αποκαταστάθηκε πλήρως η ηλεκτροδότηση της Σκιάθου Ελλάδα

18:5917/08

Μύκονος: Ο Κρητικός που έφερε «Marriott» και «Blue Marlin» Lifestyle ,Διάφορα

18:4317/08

Ιταλία: 27 ασυνόδευτα παιδιά από το σκάφος της Open Arms επετράπη να αποβιβασθούν στην ... Διεθνή

18:3817/08

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στις Ερυθρές Μάνδρας Ελλάδα ,Κοινωνία

18:3617/08

Εντυπωσιακός υδροστρόβιλος στη Χαλκιδική (VIDEO) Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Σημαντικά

18:3217/08

Στόκας-Ψυχίδου: Φωτογραφίες από τη βάφτιση της 9χρονης κόρης τους! Ελλάδα

18:2617/08

Χάος στην Κωνσταντινούπολη από καταρρακτώδη βροχή – Πλημμύρες στο Μεγάλο Παζάρι (... Διεθνή

18:1717/08

Αχτσιόγλου: Κατά παραγγελία δημοσιεύματα «πλυντήρια» δεν μπορούν να κάνουν το μαύρο-άσπρο Πολιτική

18:1317/08

Απέδρασε από τις φυλακές Κασσάνδρας, 35χρονος που είχε καταδικαστεί και για ανθρωποκτονία Ελλάδα ,Κοινωνία

18:0017/08

Πέθανε ο δημοσιογράφος και βιογράφος του Ωνάση Δημήτρης Λυμπερόπουλος Ελλάδα

17:5017/08

Χαμός από μπαλωθιές στα Χανιά (VIDEO) Ελλάδα ,Κοινωνία

17:3817/08

Βλάβη άφησε ακινητοποιημένο επί 1,5 ώρα, τρένο της γραμμής Αθήνα-Θεσσαλονίκη Ελλάδα

17:3417/08

Beach bar με… πλήρες μενού! (ΦΩΤΟ) Β.Ελλάδα ,Ελλάδα

17:1617/08

Συναγερμός στην Πυροσβεστική για φωτιές σε Μάνδρα Αττικής και Γιάννενα (ΦΩΤΟ-VIDEO) Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

16:5217/08

Πυρκαγιά από κεραυνό, ξέσπασε στη Χαλκιδική – Ισχυρή καταιγίδα στη Σιθωνία Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Σημαντικά

16:4717/08

Σουδάν: Αισιοδοξία από την υπογραφή συμφωνίας για τη μετάβαση εξουσίας Διεθνή

16:3817/08

Φαγητό και νερό προσέφεραν οι πρόσκοποι στους πυροσβέστες στην Εύβοια (ΦΩΤΟ) Ελλάδα

16:3317/08

Επιστροφή στο Γούντστοκ, 50 χρόνια μετά Διεθνή

16:1617/08

Τρίκαλα: 27χρονος αποπειράθηκε να βιάσει την 86χρονη που λήστεψε με συνεργό του Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

16:0017/08

Kακοκαιρία με 1.400 κεραυνούς ως τις 9 π.μ. Ελλάδα

15:5017/08

Σύλληψη αλλοδαπού που μετέφερε παράνομα 5 μετανάστες Θεσσαλονίκη

15:3917/08

Γαλλία: Σύλληψη υπεύθυνου για 12 πυρκαγιές Διεθνή

15:2417/08

Υπέρ των Led Zeppelin για το «Stairway to Heaven» Πολιτισμός

15:1117/08

Πρόβλεψη για καταιγίδες και πλημμύρες το φθινόπωρο Περιβάλλον

15:0017/08

Κρήτη: Φωτιά στη Βιάννο Ηρακλείου Ελλάδα

14:5417/08

Ευχαριστίες Χαρδαλιά σε Ιταλούς και Ισπανούς πιλότους Ελλάδα ,Πολιτική ,Σημαντικά

14:4717/08

Η Αθήνα στις 50 πιο φιλόξενες πόλεις του κόσμου Τουρισμός

14:3617/08

Τουρκία: Έκλεισαν 20 χρόνια από το σεισμό των 7,6 ρίχτερ Διεθνή

14:2017/08

Πέτσας: Βελτίωση υποδομών χρειάζεται η Σαμοθράκη Πολιτική

14:0017/08

A.Γεωργιάδης: Θα γίνει η επένδυση στην Αφάντου Πολιτική

13:4617/08

Στην ΤτΕ τα διαθέσιμα των φορέων Γενικής Κυβέρνησης Οικονομία

13:3017/08

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Αποζημίωση επιβατών για το ’52’ Επικαιρότητα

13:3017/08

Κτηματολόγιο: Ως τέλος Σεπτεμβρίου η υποβολή δηλώσεων Ελλάδα

13:1617/08

Χονγκ Κονγκ: Νέο κύμα διαδηλώσεων το Σαββατοκύριακο Διεθνή

13:0117/08

Κορκίδης: Στη σκιά της διεθνούς ύφεσης η ελληνική οικονομία Οικονομία

12:4917/08

Απαγωγές και πειρατεία στον Κόλπο της Γουινέας Διεθνή

12:4217/08

Ξάνθη: Μετέφερε σε φορτηγό 12 μετανάστες Β.Ελλάδα

12:3317/08

Πιερρακάκης: Η ζωή των πολιτών θα γίνει απλούστερη Πολιτική

12:2217/08

ΚΚΕ: Το κυνήγι του κέρδους στην ακτοπλοία Πολιτική

12:1717/08

Σκιάθος: Σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης Ελλάδα

12:1017/08

Τρίκαλα: 27χρονος ληστής επιχείρησε να βιάσει 86χρονη Κοινωνία