Η Χαλκιδική που με πληγώνει

Η Χαλκιδική που με πληγώνει
Η στήλη της Στύλου   | 12/08/2019 | 17:04
Μαρία Στύλου

Αυτή η εικόνα με πληγώνει.

Αυτή η αυτοσχέδια χωματερή που είναι μια «βόμβα» μέσα στο δάσος έτοιμη να «εκραγεί» με βγάζει απ’τα ρούχα μου και μακάρι να διαψευσθώ.

Αυτή την εικόνα την βλέπω  καθημερινά, όταν βγαίνω για τρέξιμο, λίγα μέτρα έξω από το σπίτι μου στη Σιθωνία.

Ένα γυάλινο μπουκάλι και μία αχτίδα ήλιου φτάνει για να γίνει το δάσος παρανάλωμα.

Ποια μέτρα πρόληψης και ποιο 112;

Όταν ανθρώπινο χέρι έχει μεταφέρει, αυτόν τον όγκο σκουπιδιών, απορριμάτων, ξερών κλαριών μέσα σε ένα δάσος, σκέφτεσαι πως δεν υπάρχει καμία μα καμία ελπίδα.

Ποιος νοήμων άνθρωπος θα έκανε κάτι τέτοιο;

Αυτήν την εικόνα δεν την βλέπω μόνο εγώ.

Δεν μπορεί να είμαι η μόνη που φωνάζει, διαμαρτύρεται και αγανακτεί.

Το χειρότερο όλων είναι πως παρόμοιες εικόνες θα δείτε σε πολλά σημεία της Χαλκιδικής και υποθέτω και ολόκληρης της Ελλάδας.

Και είναι μόνο ένα «δείγμα» πως βάζουμε τα χεράκια μας και βγάζουμε τα ματάκια μας.

Η Σιθωνία που αγαπάμε, η Χαλκιδική που αγαπάμε, ζήσαμε, μεγαλώσαμε, περάσαμε τα ποιο όμορφα καλοκαίρια της ζωής μας, έχει πολλές «πληγές». Τόσες που δεν ξέρεις από που ν’αρχίσεις….. Από κάπου όμως πρέπει να αρχίσεις.

Γι ‘αυτό ακριβώς τον λόγο δημοσιεύω την παρακάτω επιστολή – πρωτοβουλία διαμαρτυρίας των ΕΝΕΡΓΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΙΘΩΝΙΑΣ.

Κάπου, κάπως με κάποιον τρόπο πρέπει να γίνει η αρχή. Με το να καθόμαστε στην ξαπλώστρα και να απλώνουμε το αντηλιακό πάνω κουνώντας το κεφάλι και μονολογώντας «κοίτα χάλια!» δεν βγαίνει τίποτα. Δεν διορθώνεται το λάθος. Δεν απομακρύνεσαι από την καταστροφή. Μία κατάληξη που με μαθηματική ακρίβεια οδηγείται η Χαλκιδική.

Αυτό είναι το πρώτο «βήμα» μου.

Θα επανέλθω με περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες.

 

Τα τελευταία χρόνια η Χερσόνησος της Σιθωνίας αλλάζει πρόσωπο. Παρουσιάζει μία εικόνα απογοητευτική, η οποία επιδεινώνεται με ταχείς ρυθμούς. Ο πανέμορφος τόπος μας με τα κρυστάλλινα νερά και το πλούσιο ανάγλυφο της μεγάλης ακτογραμμής του, με τη σημαντική ποικιλία των φυσικών οικοτόπων (δάση κουκουναριάς, μαύρης και χαλεπίου πεύκης κλπ) όπου ακόμη ζουν ζαρκάδια, ελάφια, τσακάλια, αγριογούρουνα, ασβοί κλπ, ο τόπος μας με την πλούσια χλωρίδα που περιλαμβάνει περισσότερα από 1.000 είδη (ορισμένα από τα οποία υπόκεινται σε καθεστώς προστασίας), με τις εκτεταμένες περιοχές που αποτελούν προστατευόμενο βιότοπο του Natura 2000, υφίσταται, χρόνο με το χρόνο, τις συνέπειες μίας στρεβλής, επιθετικής και χωρίς σχέδιο ή στρατηγική τουριστικής ανάπτυξης η οποία οδηγεί ανεπιστρεπτί στην περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής, στη βεβήλωση του φυσικού της κάλους, στον οικιστικό υπερκορεσμό, στην αλλοίωση του χαρακτήρα της, στην απώλεια όλων των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων και, δυστυχώς, στην απαξίωσή της ως ποιοτικού προορισμού διακοπών και αναψυχής.

Η Σιθωνία μετράει κάθε χρόνο πλέον τις πληγές της και εκπέμπει σήμα κινδύνου.

Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για τις βλαπτικές αλλαγές για τον τόπο οι οποίες συντελούνται τα τελευταία χρόνια.

Αρνούμαστε να παραμένουμε απλοί μάρτυρες της καταστροφικής εξέλιξης στο όνομα μίας προόδου με αμφισβητούμενα οφέλη για τον τόπο μας τα οποία αφορούν λίγους, επιβαρύνουν τις υποδομές, πλήττουν ανεπανόρθωτα την ποιότητα της ζωής μας και απογοητεύουν όσους επισκέπτες έχουν την προσδοκία ενός ποιοτικού τουριστικού προορισμού υψηλών προδιαγραφών.

Απευθύνουμε έκκληση στις τοπικές αρχές και σε όλους τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς, προκειμένου να ανακοπεί η δυσάρεστη αυτή πορεία της Σιθωνίας. Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας και επισημαίνουμε ορισμένες μόνο από τις πληγές της Σιθωνίας που απαιτούν επιτακτικά άμεσες παρεμβάσεις, ρυθμίσεις ή βελτιώσεις.

1. Ανεξέλεγκτες ανοικτές χωματερές και χώροι απόθεσης μπάζων, ακόμη και μέσα στις δασικές εκτάσεις, που αποτελούν υγειονομικές βόμβες και κίνδυνο για πυρκαγιές.

2. Σοβαρά προβλήματα με την καθαριότητα των δημόσιων χώρων, των ακτών και των δασικών περιοχών. Η εικόνα είναι απαράδεκτη και διαβάλει τον τόπο μας στα μάτια επισκεπτών που αποζητούν έναν ποιοτικό τόπο για τις διακοπές τους.

3. Ανεξέλεγκτες ενοικιάσεις μη δηλωμένων και φορολογικά μη καταγεγραμμένων τουριστικών καταλυμάτων (πχ ενοικιαζόμενα δωμάτια), τα οποία, στην πλειοψηφία, τους είναι κακής ποιότητας, δεν πληρούν βασικούς κανόνες και προδιαγραφές λειτουργίας, προσελκύουν τουρισμό πολύ χαμηλού επιπέδου και, βεβαίως, ανταγωνίζονται με αθέμιτο τρόπο τις τουριστικές επιχειρήσεις που λειτουργούν νόμιμα. Στερούν επίσης έσοδα από το κράτος.

4. Απουσία ελέγχων της παραβατικότητας και επιβολής του νόμου σε ένα πλήθος από επιχειρηματικές δραστηριότητες που εξυπηρετούν τον τουρισμό. Η σχεδόν ακώλυτη επικράτηση της παραβατικής συμπεριφοράς είναι φαινόμενο που ενθαρρύνει την περαιτέρω εξάπλωσή της, προσβάλει το κοινό αίσθημα και πλήττει όσους επιχειρηματίες του τουρισμού λειτουργούν εντός πλαισίου.

5. Ανεξέλεγκτη κατάληψη των ελεύθερων ακτών από τροχόσπιτα, αυτοκινούμενα και ιδιωτικά οχήματα, τα οποία σταθμεύουν ή και εγκαθίστανται για μεγάλα χρονικά διαστήματα (αναπτύσσοντας πλήρη εξοπλισμό) σε όλες τις προσβάσιμες ακτές. Η απουσία πλαισίου για την ελεύθερη κατασκήνωση καθώς και των απαιτούμενων σε αυτήν την περίπτωση στοιχειωδών υποδομών, οδηγεί σε ασυδοσία, με συνέπεια, εκτός των άλλων, το επιβαρυντικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα αυτής της δραστηριότητας αλλά και την απώλεια εσόδων για τις νόμιμες τουριστικές επιχειρήσεις φιλοξενίας και εστίασης που παλεύουν για την επιβίωσή τους.

6. Κατάληψη των παραλιών από επιχειρήσεις τύπου beach bars, με πλήρη εξοπλισμό όπως ομπρέλες, ξαπλώστρες, ειδικές κατασκευές κλπ. Δυστυχώς, στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν τηρούνται εκ μέρους των επιχειρηματιών όσα προβλέπονται από τους νόμους αλλά και τους κανονισμούς βάσει των οποίων εκδίδεται η άδεια λειτουργίας τους (επέκταση πέραν της αδειοδοτημένης περιοχής, αύξηση εξοπλισμού κλπ). Το φαινόμενο εντείνεται, καθώς κάθε χρόνο προστίθενται νέα beach bars, είτε σε ακτές που ήδη λειτουργούν ανάλογες επιχειρήσεις, είτε σε άλλες οι οποίες ήταν έως τώρα ελεύθερες, μειώνοντας το διαθέσιμο χώρο για τους λουόμενους, προκαλώντας το κοινό αίσθημα και πλήττοντας όσους επιχειρούν σεβόμενοι τους νόμους του κράτους και τις υποχρεώσεις τους.

7. Προβληματικές υποδομές υποδοχής και εξυπηρέτησης του μεγάλου αριθμού επισκεπτών που εισρέουν στον τόπο μας κατά τους μήνες της τουριστικής αιχμής. Συγχρόνως, ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός τουριστών που επισκέπτονται τη Σιθωνία επιβαρύνει -σε μεγάλο βαθμό- τις ανεπαρκείς υφιστάμενες υποδομές (ύδρευση, αποχέτευση, αποκομιδή απορριμμάτων κλπ)

8. Αυθαίρετη ιδιοποίηση ακτών, είτε με παράνομες περιφράξεις και επιγραφές που χαρακτηρίζουν «ιδιωτικούς χώρους» τις διόδους προς τις παραλίες και εμποδίζουν την ελεύθερη και απρόσκοπτη πρόσβαση στις ακτές, είτε με πακτωμένες ομπρέλες που τοποθετούν ιδιώτες ή επιχειρήσεις «οριοθετώντας» ατύπως «ιδιωτικές παραλίες». Η κατάσταση αυτή προκαλεί το δημόσιο αίσθημα.

9. Άναρχη (ενδεχομένως, σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμα και αυθαίρετη) δόμηση η οποία δημιουργεί οικιστικό κορεσμό και καταστρέφει την ταυτότητα του τόπου μας.

10. Έλλειψη πλαισίου προστασίας των ελάχιστων παραδοσιακών οικισμών που αποτελούν την προστιθέμενη τουριστική αξία του τόπου μας για την προσέλκυση ειδικού τουρισμού υψηλότερου επιπέδου.

11. Παντελής απουσία σχεδίου για τη διαχείριση του τεράστιου αριθμού των οχημάτων τα οποία κινούνται ανεξέλεγκτα εντός των οικισμών ή σταθμεύουν σε κάθε ελεύθερο χώρο (πχ περιφερειακοί χώροι στάθμευσης εκτός των ορίων των κατοικημένων περιοχών), δημιουργώντας όχληση, προβλήματα ή και κινδύνους για τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Επίσης, απουσία πρόβλεψης για την ασφάλεια της κίνησης των πεζών εντός των οικισμών και, ως εκ τούτου, έκθεσή τους σε κίνδυνο (πχ έλλειψη πεζοδρομίων, βάσει των όσων προβλέπουν οι νόμοι).

12. Κακό και πλημμελώς συντηρημένο οδικό δίκτυο.

13. Πλημμελής και ανεπαρκής αστυνόμευση (ενδεχομένως και λόγω της υποστελέχωσης των αρμόδιων υπηρεσιών και των ελεγκτικών αρχών).

14. Ανεπαρκής ιατρική και νοσοκομειακή κάλυψη του πληθυσμού, ο οποίος, κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, αυξάνεται δραματικά.

15. Απουσία σχεδίου αντιμετώπισης ενδεχόμενης φυσικής καταστροφής ή έκτακτης ανάγκης.

Οι κάτοικοι της Σιθωνίας έχουμε συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα να εκφράζουμε τη θέλησή μας για τη φυσιογνωμία που επιθυμούμε να έχει ο τόπος μας, για τη διασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξής του, για την προστασία του φυσικού του πλούτου, για την ποιότητα της ζωής μας αλλά και της ζωής των επισκεπτών της περιοχής, για την αποτροπή της απαξίωσής του ως τουριστικού προορισμού.

Έχουμε συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα και υποχρέωση να διατυπώνουμε τις ανησυχίες μας και να επισημαίνουν τα μεγάλα προβλήματα στις εκάστοτε αρχές, τους αρμόδιους φορείς και τις υπηρεσίες ελέγχων (πχ Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμος Σιθωνίας, Διεύθυνση Αστυνομίας Χαλκιδικής, Αστυνομικό Τμήμα Σιθωνίας, Λιμενικό Τμήμα Ν. Μαρμαρά, Λιμενικό Φυλάκιο Όρμου Παναγιάς, Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, Υπουργεία Πολιτισμού, Τουρισμού και Περιβάλλοντος, κ.ά.) και να ζητούμε τη λήψη αποφάσεων προς όφελος του τόπου μας, οι οποίες θα συμβάλλουν την οργανωμένη και ποιοτική ανάπτυξης του τουρισμού και θα αποτρέψουν την απειλούμενη καταστροφή και την απαξίωσή της Σιθωνίας.

Ηθικό δικαίωμα γνώμης, άποψης και ανησυχίας, έχουν και όλοι όσοι έχουν επισκεφθεί, ζήσει και αγαπήσει αυτό το κομμάτι γης. Σώστε τη Σιθωνία πριν είναι πλέον αργά!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΙΘΩΝΙΑΣ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

03:0007/12

Eίχε στο πλευρό του όλο το νηπιαγωγείο στo δικαστήριο για την υιοθεσία του Διεθνή

02:3007/12

Εντυπωσιακή η πρεμιέρα της ΣΟΝΕ για το Ελληνικό Παιδικό Χωριό Φιλύρου Θεσσαλονίκη

02:0007/12

Καφέ της Χαράς: Η απάντηση του Ρώμα για τη «Μπουλίτσα» Διάφορα

01:3007/12

Νίκος Πορτοκάλογλου: Η φωτογραφία με τον νεογέννητο γιο του Lifestyle

01:0007/12

Ιδιαίτερος διάλογος ανάμεσα σε Τζένη Θεωνά – Δήμο Αναστασιάδη Lifestyle

00:3007/12

Ακης Σακελλαρίου: Λιποθύμησα στο ταξί πηγαίνοντας στο νοσοκομείο Lifestyle

00:0107/12

Έρχεται ν/σ με επιδόματα γιατρών και θέσεις στην ΕΛΑΣ Ελλάδα ,Πολιτική

23:4806/12

Οι Ρώσοι με το βλέμμα στο κουρδικό Διεθνή

23:3506/12

Το χρυσό του Βαζαίου και το μήνυμα του Παυλόπουλου Αθλητισμός ,Ελλάδα

23:2106/12

Κένυα: 8 νεκροί από επίθεση σε λεωφορείο Διεθνή

23:1106/12

ΠΚΜ: Εμβολιασμοί κατά της λύσσας για αλεπούδες Θεσσαλονίκη ,Περιφέρειες ,Υγεία

23:0006/12

Βερολίνο: 70 ασυνόδευτα από τα ελληνικά νησιά Διεθνή

22:5006/12

Άδωνις Γεωργιάδης: Όρεξη για δημιουργία Ελλάδα ,Πολιτική

22:3706/12

«Πέθαναν» την Ελισάβετ πριν την ώρα της Διεθνή

22:2306/12

«Πάμε Ανακύκλωση» με τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη! Δήμοι ,Θεσσαλονίκη ,Περιβάλλον

22:0806/12

Παναγιωτόπουλος: Αναβαθμίζει τα μαχητικά F-16 Ελλάδα ,Πολιτική

22:0106/12

Σε εξέλιξη η «Λευκή Νύχτα» στο Ωραιόκαστρο (VIDEO) Δήμοι ,Θεσσαλονίκη ,Πολιτισμός

21:4406/12

Χανιά: Μικροεπεισόδια μετά την πορεία Ελλάδα ,Κοινωνία

21:3206/12

Σαουδάραβας ο μακελάρης της Φλόριντα Διεθνή

21:1606/12

Wind μετά το Μαξίμου: Ανακοίνωσε απεριόριστα data Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Πολιτική

20:5706/12

Πάτρα: Δύο τραυματίες και 20 προσαγωγές από τα επεισόδια Ελλάδα ,Κοινωνία

20:2306/12

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το φορολογικό νομοσχέδιο Ελλάδα ,Πολιτική ,Σημαντικά

19:5906/12

Ο ΔΟΜ καλεί την Ευρώπη να στηρίξει την Ελλάδα Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

19:2806/12

Μολότοφ και 30 προσαγωγές στα Εξάρχεια (ΦΩΤΟ-VIDEO) Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

19:1906/12

Σλοβακία: 5 νεκροί από έκρηξη Διεθνή

19:1106/12

Παρέμβαση Δένδια για το φορολογικό ν/σ Ελλάδα ,Πολιτική

18:5106/12

Φωταγωγείται προσεχώς το δέντρο της Καλαμαριάς Δήμοι ,Θεσσαλονίκη

18:1306/12

Φλόριντα: 4 νεκροί και 7 τραυματίες σε μακελειό σε ναυτική βάση Διεθνή

18:0606/12

«Η υψηλή τεχνολογία στην Υπηρεσία των Συγκοινωνιών της Ελλάδος» Πολιτισμός

18:0006/12

Ο Τζήμερος, προσβάλλει την μνήμη Γρηγορόπουλου Πολιτική

17:5406/12

Θεσσαλονίκη: Προσαγωγές στην πορεία για τον Γρηγορόπουλο Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

17:5006/12

Βράβευση του ΕΕΑ στην Κίνα Επιχειρήσεις

17:4206/12

ΟΑΕΔ: 14 προγράμματα με πάνω από 50.000 θέσεις εργασίας Ειδήσεις ,Οικονομία

17:3106/12

«Στα κάγκελα» οι δήμαρχοι για τον «Φιλόδημο» Δήμοι ,Θέματα GR Times ,Κοινωνία

17:2606/12

Σύλληψη 33χρονου για κατασκευή εμπρηστικών μηχανισμών Ελλάδα ,Κοινωνία

17:1906/12

Εξάρχεια: Ελεύθεροι οι δύο συλληφθέντες Ελλάδα ,Κοινωνία

17:1106/12

Σαλβίνι: Όχι στην κρέμα σοκολάτας γιατί έχει φουντούκια Τουρκίας Διεθνή

17:0506/12

Απάντηση Λιβύης για απέλαση πρέσβη Διεθνή ,Πολιτική

16:5706/12

Αεροπορικώς δύο ροδοπελεκάνοι στην Κερκίνη Ελλάδα ,Περιβάλλον

16:5006/12

Ημαθία: Νεκρός 29χρονος σε εργατικό δυστύχημα Ελλάδα ,Κοινωνία

16:4406/12

Θεσσαλονίκη: Κλειστά ΑΤΜ λόγω Γρηγορόπουλου Θεσσαλονίκη

16:3306/12

Ο Δ. Σταμάτης Πρόεδρος στο Παρακαταθηκών και Δανείων Οικονομία

16:2106/12

Επίδομα παιδιού: Κλείνει προσωρινά η πλατφόρμα Α21 Ελλάδα

16:1506/12

Φλόριντα: Πυροβολισμοί σε ναυτική βάση Διεθνή

16:0906/12

ΟΤΕ: Περιουσιακά στοιχεία για Siemens Ελλάδα

16:0406/12

Διαβουλεύσεις για το σχέδιο τουριστικού μάρκετινγκ της Θεσσαλονίκης Τουρισμός

16:0106/12

Αρχίζει η ενισχυτική διδασκαλία στα σχολεία Ελλάδα ,Παιδεία

15:5506/12

Π. Παυλόπουλος για συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης Ελλάδα

15:4606/12

Πυρά Δένδια σε Τουρκία – Λιβύη Πολιτική

15:3406/12

Επίσκεψη Μέρκελ στο Άουσβιτς Διεθνή

15:2706/12

Λάρισσα: Έβαλαν…τζαμαρία σε φάτνη Ελλάδα ,Κοινωνία

15:1306/12

Δήμος Θεσσαλονίκης: Εορταστικό «καπέλο» για το ρεύμα Δήμοι ,Παραπολιτικά

15:1106/12

Δήλωση Παπαγγελόπουλου για κατάθεση Μανιαδάκη Πολιτική

15:0706/12

Αθήνα: Ολοκληρώθηκε η μαθητική-φοιτητική πορεία (ΦΩΤΟ) Ελλάδα

14:4706/12

Τσαβούσογλου για απέλαση Λίβυου πρέσβη Διεθνή ,Ελλάδα ,Πολιτική

14:3206/12

Γεωργιάδης: «Τρέχουμε» με ανάπτυξη περίπου 2,3% Πολιτική

14:1906/12

Ψήφος αποδήμων: «Ναι» επί της αρχής στο ν/σ Βουλή ,Πολιτική

14:1206/12

Καθαρισμός πλατειών στο δήμο Αθηναίων Δήμοι

14:0506/12

Εικοσιτετράωρη απεργία στις τράπεζες Ελλάδα

13:5706/12

Καταδικάστηκε κατονομάζοντας γνωστό άνθρωπο του υποκόσμου Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Κοινωνία

13:5406/12

Κρήτη: Μαθητής επιτέθηκε με μαχαίρι σε συμμαθητή του Ελλάδα ,Κοινωνία ,Παιδεία

13:4506/12

Σεισμός-Αλβανία: Αναχωρεί η ανθρωπιστική βοήθεια από την Π.Κ.Μ Περιφέρειες

13:3906/12

ΥΠΕΞ για συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης Πολιτική

13:3206/12

ΣΥΡΙΖΑ κατά Κυβέρνησης για κοινωνικό μέρισμα Κόμματα ,Πολιτική

13:2606/12

Αθήνα: Μαθητική πορεία στο κέντρο Ελλάδα ,Κοινωνία

13:1506/12

Μητσοτάκης: Δεν θα ισχύσει η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης Πολιτική ,Σημαντικά

13:1206/12

Συνάντηση ΠΟΠΕΚ – Α. Γεωργιάδη Πολιτική

13:0206/12

Νέος σεισμός στα Χανιά Ελλάδα ,Κοινωνία

12:5506/12

Η Υφ. Παιδείας στο ΕΠΑΛ Ν. Μουδανιών Πολιτική

12:4906/12

Αθώος ο πατέρας του Γιακουμάκη Ελλάδα ,Κοινωνία

12:3106/12

Στην 30η Διάσκεψη του ΕΛΚ ο Σ. Καλαφάτης Πολιτική

12:2606/12

Θεσσαλονίκη: Κινητοποιήσεις για τον Γρηγορόπουλο Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

12:1806/12

Συνάντηση Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους εταιρειών κινητής τηλεφωνίας Πολιτική

11:5806/12

Συνάντηση Π.Τσακίρη με διοικητή της Αρχής Διαφάνειας Δήμοι

11:4306/12

Η Ελλάδα πρέπει να ανακηρύξει τώρα την δική της ΑΟΖ Άρθρα

11:3606/12

Απελάθηκε ο Λίβυος Πρέσβης Διεθνή

11:2806/12

Με τον άσο και τα γκολ! Αθλητισμός

11:2406/12

Του Αγίου Νικολάου σήμερα Ελλάδα

11:0806/12

Σεισμική δόνηση στα Χανιά Ελλάδα ,Κοινωνία

11:0206/12

Στην Αθήνα ο πρόεδρος της λιβυκής Βουλής Ελλάδα

10:4806/12

Σε εξέλιξη συνάντηση Μητσοτάκη με εταιρείες κινητής τηλεφωνίας Κόμματα ,Πολιτική

10:3506/12

Αντιδήμαρχος Αχαρνών για απόπειρα ληστεία Ελλάδα ,Κοινωνία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ