Αυγενάκης: Μαζική συμμετοχή στο «Αθλητισμός 2021 -Συμπαίκτες στη Μεταρρύθμιση»

Αυγενάκης: Μαζική συμμετοχή στο «Αθλητισμός 2021 -Συμπαίκτες στη Μεταρρύθμιση»
Αθλητισμός   | 26/01/2021 | 21:25

Με πρωτοφανή μαζική συμμετοχή εκπροσώπων ερασιτεχνικών σωματείων, από κάθε γωνιά της χώρας, ξεκίνησε μέσω τηλεδιάσκεψης ο μαραθώνιος διάλογος του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με τη βάση του αθλητικού οικοδομήματος, τα χιλιάδες αθλητικά σωματεία του Μητρώου της ΓΓΑ, Ολυμπιονίκες και φορείς του αθλητισμού, με θέμα «Αθλητισμός 2021 – Συμπαίκτες στη Μεταρρύθμιση».

Οι άξονες της συζήτησης είναι:
> Προστασία των Ατομικών Δικαιωμάτων στον Αθλητισμό.
> Υιοθέτηση καλών πρακτικών και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας.
> Προτάσεις για τη μεταρρύθμιση και ανασυγκρότηση του αθλητικού οικοδομήματος.

Στη βάση της συνεχούς συνεργασίας με το κύτταρο του ερασιτεχνικού αθλητισμού, στόχος είναι να κατατεθούν και να καταγραφούν οι απόψεις και οι προτάσεις των σωματείων. Μέσα από τον διάλογο να προκύψει σύνθεση και συντονισμός δράσεων και πρωτοβουλιών, με αφορμή τις πρόσφατες αποκαλύψεις για σεξουαλική, αλλά και κάθε άλλης μορφής βία, καθώς και καταχρήσεων εξουσίας στο χώρο του ελληνικού αθλητισμού.

Ήδη, είναι τόσο μεγάλη η ανταπόκριση στην πρόσκληση διαλόγου και περισσότερες από 600 οι αιτήσεις για τοποθετήσεις, που η τηλεδιάσκεψη παρότι είχε προγραμματιστεί ως διήμερη (αύριο Τετάρτη στις 13:30 η 2η ημέρα) θα διεξαχθεί και για 3η ημέρα, την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου στις 15:30, ώστε να μιλήσουν όσοι περισσότεροι εκπρόσωποι σωματείων γίνεται.

Υπάρχει, φυσικά και η δυνατότητα για την κατάθεση προτάσεων γραπτώς στο email: reformcampaign@gga.gov.gr. Ήδη έχουν αποσταλεί δεκάδες υπομνήματα.

Την τηλεδιάσκεψη άνοιξε ο Υφυπουργός Αθλητισμού κάνοντας λόγο για «μια αμφίδρομη επικοινωνία και συνδιαμόρφωση του μέλλοντος του αθλητισμού που δεν είναι μόνο υπόθεση της Πολιτείας, η οποία πρέπει να νομοθετεί ή να παίρνει αποφάσεις για το μέλλον του, αλλά ευθύνη όλων μας. Είναι ευθύνη και των αθλητών, των παιδιών, των γονέων, των διοικήσεων, των προπονητών, των παραγόντων, των δημοσιογράφων» και αναφέρθηκε επιγραμματικά στην εξελισσόμενη αθλητική μεταρρύθμιση των τελευταίων 18 μηνών.

Τόνισε, μάλιστα, ο κ. Αυγενάκης ότι «ανοίγουμε τον δρόμο προς το νέο, φωτεινό οικοδόμημα του αθλητισμού για τη νέα γενιά των αθλητών, τη νέα γενιά των πολιτών. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο δρόμος αυτός να περνά μέσα από την Διαφάνεια, την Λογοδοσία, την Εκπροσώπηση και την Προσβασιμότητα».

Μεταξύ των Ολυμπιονικών που έλαβαν τον λόγο, πριν αυτός περάσει στα σωματεία, στην αρχή της 1ης ημέρας του ανοιχτού διαλόγου, ήταν οι Σοφία Μπεκατώρου, ο Νίκος Κακλαμανάκης, η Εύη Μωραϊτίδου, ο Σπύρος Γιαννιώτης, η Όλγα Βασδέκη, ο Χρήστος Σπύρου, η Εβίνα Μάλτση, η Βούλα Ζυγούρη, ενώ σύντομη τοποθέτηση έκαναν ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών, Γρηγόρης Πολυχρονίδης, ο τεχνικός διευθυντής της Εθνικής ομάδας στο ποδόσφαιρο, Τάκης Φύσσας κ.ά.

Ενδιαφέρουσα ήταν η πρόταση που κατέθεσε ο πρόεδρος του «Ζήσε Αθλητικά», Ανδρέας Γλυνιαδάκης, για τη δημιουργία Εθνικής Σχολής Αθλητικών Στελεχών.

Τα «συγχαρητήρια» και τα «μπράβο» ήταν αρκετά, κατά τις τοποθετήσεις των σωματείων, τόσο για την απευθείας οικονομική ενίσχυσή τους μετά από τόσα χρόνια, όσο και για διάφορες άλλες ενέργειες στήριξης που έχουν υλοποιηθεί.
Κοινός τόπος, μάλιστα, ήταν η παραδοχή ότι «το Μητρώο είναι κατάκτηση των σωματείων».

Μεταξύ όσων έλαβαν το λόγο σ’ αυτή την 1η ημέρα ήταν και εκπρόσωποι της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και του Ερασιτεχνικού Παναθηναϊκού.

Στον διάλογο συμμετέχουν, εκτός των χιλιάδων ερασιτεχνικών σωματείων του σχετικού Μητρώου της ΓΓΑ, οι Ολυμπιονίκες – μέλη του Συλλόγου τους και της Ένωσης Συμμετεχόντων σε ΟΑ, ο Σύλλογος Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών, οι φορείς που απαρτίζουν το πρωτοποριακό πρόγραμμα του Υφυπουργείου Αθλητισμού «Ζήσε Αθλητικά» (ΕΟΕ, ΕΠΕ, ΔΟΑ, ΕΟΚΑΝ, Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, σύνδεσμοι αθλητών), οι επικεφαλής των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων απ’ όλη την Ελλάδα, οι Σύλλογοι Εργαζομένων στη ΓΓΑ και στις αθλητικές εγκαταστάσεις κ.ά.

Ολόκληρη η ομιλία του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη:

«Κυρίες και Κύριοι, εκπρόσωποι των Αθλητικών Φορέων της χώρας μας,

Σας καλωσορίζω από όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδας και θέλω να σας πω πως είμαι πολύ χαρούμενος διότι σήμερα θέτουμε τις βάσεις του έντιμου διαλόγου μεταξύ μας. Τις βάσεις μιας αμφίδρομης επικοινωνίας και συνδιαμόρφωσης του μέλλοντος του αθλητισμού, μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού και του πυρήνα της αθλητικής δραστηριότητας που είστε εσείς.

Δεν γνωρίζω εάν είχατε ποτέ την ευκαιρία να συνδιαλέγεστε έτσι, μαζικά και άμεσα, με την πολιτική ηγεσία του αθλητισμού μέχρι σήμερα, αλλά για εμένα προσωπικά αυτή η διαδικασία είναι η πλέον σημαντική για την άσκηση πολιτικής και θέλω να γίνει πιο θεσμικός ο διάλογος μεταξύ μας και όχι περιστασιακός.

Το εγχείρημα που επιχειρούμε σήμερα είναι εξαιρετικά δύσκολο, αλλά πιστεύω, πως με τη βοήθεια όλων μας και βέβαια τη συνδρομή της τεχνολογίας, το εγχείρημα αυτό θα περπατήσει και θα στεφθεί από επιτυχία.

Ο διάλογος θα γίνει σε δύο ενότητες. Δηλαδή, θα συνεχιστεί αύριο στις 1.30 μ.μ. και εφόσον ο χρόνος δεν θα επαρκεί για την τοποθέτηση όλων όσων έχετε εκδηλώσει την επιθυμία να μιλήσετε, θα προγραμματίσουμε τη συνέχεια για την Πέμπτη στις 3.30 μ.μ.
Στόχος μας είναι να ακουστούν όλες οι απόψεις, όλων όσων εκδήλωσαν την επιθυμία να τοποθετηθούν.
Βέβαια, όσοι θέλουν μπορούν να στείλουν την τοποθέτησή τους στο mail που αναφέρεται στην πρόσκληση που λάβατε.

Κυρίες και Κύριοι,
το σημερινό εγχείρημα δεν ολοκληρώνεται με αυτές τις δύο ή τρεις ή και παραπάνω συνεδριάσεις μεταξύ μας. Η δέσμευσή μου απέναντί σας είναι ότι ο διάλογος αυτός να έχει συνέχεια.

Κι αυτό διότι ο αθλητισμός δεν είναι μόνο υπόθεση της Πολιτείας η οποία πρέπει να νομοθετεί ή να παίρνει αποφάσεις για το μέλλον του.
Ο αθλητισμός είναι ευθύνη όλων μας. Είναι ευθύνη των αθλητών, των παιδιών, των γονέων, των διοικήσεων, των προπονητών, των παραγόντων, των δημοσιογράφων και βέβαια του κράτους, της Πολιτείας.

Κι αυτό αναδεικνύεται περίτρανα, αυτή τη συγκεκριμένη περίοδο, που παρακολουθούμε με έκπληξη και αποτροπιασμό να βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας, όσα μελανά συνέβαιναν στο εσωτερικό μιας πολύ μεγάλης ομοσπονδίας, της ιστιοπλοΐας.

Η υπόθεση αυτή έχει κλονίσει βαθύτατα όλη την κοινωνία. Και γι’ αυτό σήμερα βρισκόμαστε εδώ θέτοντας τις βάσεις του διαλόγου γύρω από τα θέματα της προστασίας των Ατομικών Δικαιωμάτων στον Αθλητισμό, την υιοθέτηση καλών πρακτικών και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και προτάσεις για την μεταρρύθμιση και ανασυγκρότηση του αθλητικού οικοδομήματος.

Είναι χρέος μας να προφυλάξουμε την αθλητική παρακαταθήκη του τόπου, τις αξίες, το κύρος το ρόλο του, κυρίως στην κοινωνικοποίηση της νέας γενιάς.

Η ριζική μεταρρύθμιση του αθλητισμού, δεν είναι απλή υπόθεση, αλλά δεν είναι και ζήτημα δυσεπίλυτο. Απαιτείται αποφασιστικότητα και όραμα.

Από την ανάληψη των καθηκόντων μου, έθεσα ως κέντρο της προσπάθειάς μας τον ίδιο τον αθλητή. Και βέβαια μαζί με τους αθλητές, θέσαμε ως προτεραιότητα το “σπίτι” του κάθε αθλητή που δεν είναι άλλο από το σωματείο του.

Γνωρίζω από πρώτο χέρι τα προβλήματα που σας απασχολούν. Τα οικονομικά, τα διοικητικά, τα προβλήματα των εγκαταστάσεων. Όπως βλέπετε, όμως, καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να επιλύσουμε αυτά τα προβλήματα.

Για να αξιολογήσει κανείς την μεγάλη ανάγκη που παρουσιάζει σήμερα ο αθλητισμός, για βαθιές μεταρρυθμίσεις, είναι σημαντικό να μελετήσει το πρόσφατο παρελθόν.

Δυστυχώς, για πολλά χρόνια ο αθλητισμός -όπως γνωρίζετε- βρισκόταν στο παρασκήνιο. Βρισκόταν παραμερισμένος στην άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής καθώς έπρεπε η κυβερνητική δραστηριότητα να εστιάζει στην διαχείριση των κρίσιμων οικονομικών μεγεθών και μέχρι εκεί.

Σήμερα, έχουμε την ευτυχή συγκυρία, ο αθλητισμός να βρίσκεται στο κέντρο της κυβερνητικής πολιτικής. Και μπορώ να σας διαβεβαιώσω για το διαρκές ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού μας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος σε όλα αυτά τα αποφασιστικά βήματα της μεταρρύθμισης που έχουμε κάνει, σε όλη αυτή την πορεία προς τα εμπρός, στάθηκε αμετακίνητος απέναντι στις σειρήνες της επιστροφής στο παρελθόν.

Από την ανάληψη των καθηκόντων μου, βρέθηκα αντιμέτωπος με μια τεράστια και διαρκώς διογκούμενη πρόκληση. Μια πρόκληση η οποία παρουσιάζει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά καθώς αφενός έπρεπε να αποφασίσουμε και να εφαρμόσουμε καίριες και βαθιές μεταρρυθμίσεις που δεν είχαν γίνει για πολλά χρόνια, αλλά και αυτή η μεταρρύθμιση του αθλητισμού έπρεπε να γίνει σ’ ένα κλίμα λήψης έκτακτων μέτρων στο πλαίσιο του κορωνοιού και παράλληλα σε όλο το φάσμα του αθλητισμού από τις υποδομές και τους αθλητές μέχρι τις ομοσπονδίες, το αντιντόπινγκ και τη χειραγώγηση των αγώνων.

Στόχος μας είναι να αλλάξουμε το αθλητικό περιβάλλον. Να μεταρρυθμίσουμε θεσμούς και να εκσυγχρονίσουμε νοοτροπίες. Θα μου πείτε, δύσκολο να αλλάξουμε νοοτροπίες 30 και πλέον ετών. Θα δουλέψουμε και θα τα καταφέρουμε, απαντούμε εμείς.

Ανοίγουμε τον δρόμο προς το νέο, φωτεινό οικοδόμημα του αθλητισμού για τη νέα γενιά των αθλητών, τη νέα γενιά των πολιτών.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο δρόμος αυτός να περνά μέσα από την Διαφάνεια, την Λογοδοσία, την Εκπροσώπηση, την Προσβασιμότητα.

Ο αθλητισμός και οι άνθρωποί του να αποτελέσουν δύναμη έμπνευσης, αλλαγής και εκσυγχρονισμού ολόκληρης της κοινωνίας.

Κυρίες και Κύριοι,
όλο αυτό το διάστημα πήραμε άμεσες πρωτοβουλίες και ενισχύσαμε τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, τους αθλητές και τους προπονητές:

Κάνουμε το αυτονόητο, λειτουργώντας για πρώτη φορά Μητρώο ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων.

Τα σωματεία όχι μόνο αναγνωρίζονται από την Πολιτεία, όχι μόνο θα έχουν δικαίωμα στην απευθείας οικονομική στήριξη από την Πολιτεία, αλλά και όλα τα ενεργά και νόμιμα θα έχουν πλέον δικαίωμα ψήφου. Αποκτούν ενισχυμένο ρόλο στην πορεία του αθλήματος. Δίνουμε δύναμη στη φωνή του ερασιτεχνικού αθλητισμού, που αποτελεί τη βάση της αθλητικής πυραμίδας.

Ενισχύσαμε τα ερασιτεχνικά σωματεία και με απόλυτη συνέπεια στις δεσμεύσεις μας, στις 16/12/2020 αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΓΓΑ ο κατάλογος των 3.408 αθλητικών σωματείων που με διαφανείς διαδικασίες, εισέπραξαν 9.672.000 ευρώ ως οικονομική ενίσχυση-αποζημίωση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, κάτι που είχε να συμβεί εδώ και 12 χρόνια. Επιπλέον, εκκρεμεί ακόμη η πληρωμή 1479 ακόμη σωματείων εφόσον ολοκληρωθεί ο έλεγχος τους.

Ωστόσο, δηλώσαμε ότι θα στηρίξουμε να νομιμοποιηθούν και όλα τα υπόλοιπα σωματεία που παλεύουν να επιβιώσουν. Είμαστε δίπλα τους. Δεν τιμωρούμε κανένα. Βάζουμε τάξη.

Δίνουμε ρόλο και λόγο στους ίδιους τους αθλητές. Με πιο ενεργή και πιο ουσιαστική συμμετοχή στις διοικήσεις των ίδιων των Ομοσπονδιών τους. Για πρώτη φορά θεσπίσαμε την παρουσία και των αθλητών στις διοικήσεις με δικαίωμα ψήφου, μάλιστα.

Προβλέψαμε τη μείωση του φορολογικού συντελεστή σε 22% από 45% για τα συμβόλαια των αθλητών.

Δώσαμε φοροκίνητρα για δωρεές στα Ερασιτεχνικά Σωματεία. Μειώσαμε το ποσό του φόρου κατά είκοσι τοις εκατό (20%) επί των ποσών δωρεών προς τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία.

Επιπλέον, από τα μέσα Μαρτίου, όποιο σωματείο δε φέρει την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση και δεν είναι εγγεγραμμένο στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της Γ.Γ.Α. δεν μπορεί να χρησιμοποιεί αθλητικές εγκαταστάσεις της Γ.Γ.Α.. Αντίστοιχη διάταξη έχει ψηφιστεί και για τις εγκαταστάσεις των Δήμων.

Ρυθμίσαμε ώστε τα εισιτήρια των αθλητικών αγώνων να υπαχθούν σε μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13% από το 24%.

Προβλέψαμε η φορολόγηση των εισοδημάτων των προπονητών να εξομοιωθεί με αυτή των αμειβόμενων αθλητών, στο 22%.

Επιτρέψαμε την παροχή χρηματικών επιχορηγήσεων σε αθλητικούς συλλόγους, καθώς και την κάλυψη εξόδων μετακίνησης αθλητών και αθλητικών ομάδων με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ή/και του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Αναβιώσαμε το τόσο σημαντικό Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών (Ε.Κ.Α.Ε.) και του δίνουμε κομβικό ρόλο, με προτεραιότητα στον ερασιτέχνη αθλητή, προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής.

Μεριμνήσαμε αστραπιαία για την ένταξη των αθλητικών σωματείων στην ομπρέλα των μέτρων στήριξης και κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown (Μάρτιος-Απρίλιος) και του δεύτερου lockdown (Νοέμβριος-Δεκέμβριος).

Και θέλω σε αυτό το σημείο να κάνω μια παρατήρηση -γιατί γνωρίζω πως πολλοί από εσάς θα το θίξετε στις τοποθετήσεις σας- σε ότι αφορά το άνοιγμα του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Όπως γνωρίζετε το Υφυπουργείο Αθλητισμού, βάσει των αιτημάτων των διοργανωτριών αρχών και της επεξεργασίας τους από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ, εισηγείται στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων τα αθλήματα και τους όρους με τους οποίους δύναται να επανεκκινήσουν, κι εκείνοι εισηγούνται θετικά ή αρνητικά στην Κυβέρνηση.

Σ’ αυτό, το β’, λοκντάουν καταφέραμε να κρατήσουμε ανοιχτές τις προπονήσεις της προολυμπιακής και προπαραολυμπιακής ομάδας, εκείνες των εθνικών ομάδων και των συλλόγων που είχαν διεθνείς υποχρεώσεις, καθώς και των κορυφαίων κατηγοριών στα επαγγελματικά αθλήματα, πάντα με αυστηρή τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου και της υποχρέωσης όλων να διεξάγουν εβδομαδιαία τεστ.

Στη συνέχεια, πετύχαμε την επιστροφή στις προπονήσεις των κορυφαίων κατηγοριών ανδρών και γυναικών στα ερασιτεχνικά ομαδικά αθλήματα (Α1 γυναικών μπάσκετ και βόλεϊ, πόλο ανδρών και γυναικών, χάντμπολ ανδρών και γυναικών).

Τώρα έχουμε αιτηθεί και αναμένουμε έγκριση για να περάσουμε από τη φάση των προπονήσεων σε εκείνη των αγώνων.

Επιπλέον, έχουμε ζητήσει την έναρξη προπονήσεων στην Α’ Εθνική ποδοσφαίρου γυναικών, στη Football League και τη Γ’ Εθνική ποδοσφαίρου ανδρών, Α΄ Εθνική ποδοσφαίρου Σάλας, τους αθλητές στα χιονοδρομικά και να ανοίξουν τα κολυμβητήρια και μέχρι την Πέμπτη θα προσθέσουμε και άλλα αθλήματα και άλλες κατηγορίες.

Θέλω να ξεκαθαρίσω πως έχουμε την εμπειρία του προηγούμενου ανοίγματος.

Μαζί με τους εργαζόμενους, τα σωματεία, τους αθλητές, τους προπονητές και τους γονείς, οι οποίοι τήρησαν πιστά τα μέτρα στην προηγούμενη φάση ανοίγματος του αθλητισμού, πιστεύουμε πως θα τα καταφέρουμε.

Καταλαβαίνω την κόπωση, την αγωνία και το θυμό πολλές φορές. Λαμβάνω πολλά μηνύματα καθημερινά και μπορώ να σας πω πως κι εγώ ο ίδιος -ως γονιός και ως πολίτης- διαπιστώνω κάποια λάθη.

Ωστόσο σας ζητώ να εμπιστευθούμε τους ειδικούς. Η πανδημία δεν τελείωσε. Απευχόμαστε να έχουμε 3ο κύμα της πανδημίας και ελπίζουμε να επανέλθουμε στην κανονικότητα.

Καταλαβαίνω τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σωματεία. Κάναμε ότι μπορούσαμε για το προηγούμενο έτος και θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και για φέτος.

Κυρίες και Κύριοι,
κλείνοντας θέλω να σας πω πως κάνουμε ένα ακόμη βήμα προς την αθλητική μεταρρύθμιση. Την Πέμπτη περνά από το Υπουργικό Συμβούλιο το επόμενο νομοσχέδιο μας που θα φέρουμε στη Βουλή και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, ρυθμίσεις για:
• Την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού
• Διατάξεις εναρμόνισης με την ολιστική μελέτη των FIFA-UEFA
• Την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου
• Διατάξεις για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των αθλητών
• Ρυθμίσεις για τον ΕΟΚΑΝ και την πλατφόρμα «ΠΕΛΟΠΑΣ»
• Τροποποιήσεις αναφορικά με την ειδική αθλητική αναγνώριση.

Προετοιμάζουμε και το αμέσως επόμενο που περιλαμβάνει διατάξεις για τον εργασιακό αθλητισμό, τον εναλλακτικό, τον ψυχαγωγικό αθλητισμό, τα e-sports, τον εθελοντισμό, τη ρομποτική κ.α.

Τέλος, θέλω να επαναλάβω:

Σήμερα κάνουμε την αρχή θέτοντας τις βάσεις του διαλόγου. Αν υπάρχει βοήθεια απ’ όλους τους συμμετέχοντες θα είναι η αρχή. Ισχυρά θεμέλια για διάλογο που θα φέρει αποτέλεσμα για τον αθλητισμό στη Χώρα μας.

Θέλω να ακούσω τις απόψεις σας, τις μαρτυρίες σας και να πω πως όλα αυτά θα αξιολογηθούν προσεκτικά και θα μετουσιωθούν σε πολιτικές από πλευράς Υφυπουργείου Αθλητισμού».

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

13:3006/03

Πάμε στοίχημα: Τόπος μαρτυρίου το Μόναχο Αθλητισμός

13:1506/03

Γεραπετρίτης: Άνοιγμα της αγοράς μέσα στο Μάρτιο Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Πολιτική

13:0006/03

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Κουφοντίνα (ΦΩΤΟ) Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

12:5406/03

Κουφοντίνας: Επεισόδια στην Αθήνα – Προσήχθη ο γιος του (VIDEO) Ελλάδα

12:4506/03

Μιγκέλ Αντούνες Ράμος: Ο νικητής του νέου βραβείου στη μνήμη του Δημήτρη Εϊπίδη Πολιτισμός

12:2806/03

Κορωπί: Νεκρός άνδρας στις γραμμές του προαστιακού Ελλάδα

12:1306/03

Νικολάου: Ο Κουφοντίνας αποδέχθηκε τον ορό Ελλάδα ,Πολιτική

12:0006/03

Θεμιστοκλέους: Τέλη Απριλίου θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι πολίτες άνω των 60 ετών Κορωνοϊός ,Πολιτική

11:4506/03

Έρχονται αλλαγές στο Twitter: Δοκιμάζει το «undo send» Τεχνολογία

11:3406/03

Εύοσμος: Πορεία διαμαρτυρίας για την κρατική διαχείριση της πανδημίας (ΦΩΤΟ+VIDEO) Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

11:3006/03

Θεσ/νίκη: Επεισοδιακή σύλληψη διακινητή αλλοδαπών Θεσσαλονίκη

11:2806/03

Δήμος Θεσσαλονίκης: Αντίδραση για τον τρόπο εκλογής νέου προέδρου Δ.Σ. Δήμοι ,Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

11:1506/03

Πέτσας: Τη Δευτέρα κατατίθενται 300.000 ευρώ σε κάθε σεισμόπληκτο δήμο Ελλάδα ,Πολιτική ,Σημαντικά

11:0306/03

Ψυχολογική υποστήριξη των σεισμόπληκτων της Θεσσαλίας Ελλάδα ,Κοινωνία ,Υγεία

11:0006/03

Ο Ρούμπλεφ αντίπαλος του Τσιτσιπά στον ημιτελικό του Ρότερνταμ Αθλητισμός

10:4506/03

ΕΛΑΣ: Οδηγίες για σεξουαλική κακοποίηση Ελλάδα

10:3006/03

Διήμερη επίσκεψη της Κατ. Σακελλαρόπουλου στη Ρόδο Ελλάδα

10:1506/03

Στη Βουλή η συμφωνία Δημοσίου – Ελληνικός Χρυσός Βουλή ,Επιχειρήσεις

10:0006/03

ΟΠΕΚΑ: Είκοσι ερωτήσεις-απαντήσεις για το επίδομα γέννησης Κοινωνία

09:4506/03

Στις σεισμόπληκτες περιοχές σήμερα ο Αλ. Τσίπρας Πολιτική

09:3006/03

Καραμανλής: Δώσαμε λύση για το μετρό Θεσ/νίκης, εμβληματικό το flyover Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Πολιτική

09:2206/03

Καπραβέλος: Ο Μάρτιος τελευταίος μήνας της νόσου- φόβος για τις μεταλλάξεις Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

09:1506/03

Το Φως των Ποιητών-Υπόσχεση ατελείωτη, μιας λύπης, μιας ελπίδας! Β.Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

09:0206/03

Λαγκαδάς: Επίθεση με μολότοφ στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκη

08:4506/03

Νάουσα – Αποκριά 2021: Λείπουν οι ήχοι των ζουρνάδων Β.Ελλάδα ,Δήμοι ,Ελλάδα

08:3006/03

Λουκέτα στο 35% των γυμναστηρίων – Έτσι διδάσκεται η γυμναστική στην τηλεκπαίδευση Αθλητισμός ,Ελλάδα ,Επιχειρήσεις

08:1606/03

Δημοσκόπηση GPO: Με 13,7% προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ Πολιτική

08:0006/03

Επενδυτικό ενδιαφέρον για χώρους logistics σε Σίνδο και Καλοχώρι Real Estate ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

07:3006/03

Ο καιρός σήμερα, Σάββατο Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

00:0206/03

Σεισμός Ελασσόνα: Ξενοδοχείο προσφέρει δωρεάν διαμονή στους σεισμόπληκτους Κοινωνία

23:5905/03

Βέλγιο: Η κυβέρνηση θα επαναπατρίσει παιδιά μαχητών του ISIS Διεθνή

23:5005/03

ΗΠΑ: Μείωση κρουσμάτων για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο Χωρίς κατηγορία

23:4705/03

Μέρκελ σε Ερντογάν: Διάλογος στη βάση του διεθνούς δικαίου για επίλυση των διαφορών Διεθνή

23:4005/03

Πάπας Φραγκίσκος: «Ας σιγήσουν τα όπλα» Διεθνή

23:3005/03

Στη Ρόδο αύριο η Κατερίνα Σακελλαροπούλου Πολιτική

23:2505/03

Κοντοζαμάνης: Οι επόμενες 15 ημέρες είναι κρίσιμες για το ΕΣΥ Κορωνοϊός ,Πολιτική

23:2005/03

ΗΠΑ: Επίσκεψη των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας σε Ιαπωνία-Νότια Κορέα Διεθνή

23:1905/03

Ρότερνταμ: Ήττα και αποκλεισμός στα προημιτελικά του διπλού για Στέφανο και Πέτρο Τσιτσιπά Αθλητισμός

23:1505/03

Άντονι Φάουτσι: Τι είπε για τα εμβόλια, τις παρενέργειες και την Ελλάδα Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:1005/03

Νέο ρεκόρ θανάτων στη Βραζιλία – Μπολσονάρου: «Σταματήστε το κλαψούρισμα» Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:0805/03

«Χρυσός» ο Μίλτος Τεντόγλου στο ευρωπαϊκό κλειστού στίβου Αθλητισμός

23:0005/03

Κορωνοϊός: Μεγάλη αύξηση μολύνσεων στη Λομβαρδία Διεθνή

22:5605/03

Κ. Παπαζάχος: Θα είναι απίθανο να μην γίνουν και άλλοι ισχυροί μετασεισμοί Κοινωνία

22:5005/03

Βρετανία: Αυξάνεται η εμπιστοσύνη του κόσμου στα εμβόλια Διεθνή ,Κορωνοϊός

22:4005/03

Δ. Βαρτζόπουλος: Απογοητευτικό το Νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για την Μετανάστευση Κόμματα ,Πολιτική

22:3505/03

Μήνυμα Γερμανίας σε Άγκυρα: «Είμαστε στο πλευρό της Ελλάδας» Διεθνή

22:3105/03

Ακόμη 92 δικαστές αντιτίθενται στην ανακοίνωση της ΕΔΕ για Κουφοντίνα Κοινωνία

22:3005/03

Μεταφέρεται σε άλλο νοσοκομείο για ανάρρωση ο πρίγκιπας Φίλιππος Διεθνή

22:2505/03

Σχολεία: Τι θα γίνει με τις προαγωγικές και πανελλαδικές εξετάσεις Παιδεία

22:2005/03

Σε Αίγυπτο και Κύπρο τη Δευτέρα ο Δένδιας Πολιτική

22:1505/03

Κώστας Δόξας: Το παρασκήνιο, οι καταγγελίες και η αποχώρηση από το YFSF Lifestyle

22:1005/03

Κορωνοϊός: Η Πολωνία δεν θα αγοράσει το ρωσικό εμβόλιο Διεθνή

22:0505/03

Αυθαίρετα: Παράταση ενός έτους για τα δικαιολογητικά υπαγωγής στη νομοθεσία Κοινωνία

22:0005/03

Έφηβοι: Πτώση του δείκτη νοημοσύνης λόγω συχνής χρήσης κάνναβης Κοινωνία

21:5005/03

Β. Πατουλίδου για εργασίες συντήρησης: Πρώτο μέλημα η βελτίωση της ποιότητας ζωής Β.Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

21:4305/03

Μετακινήσεις για ψώνια: Τι θα αλλάξει μετά το lockdown Κοινωνία

21:4005/03

Πάτμος και Χαλκιδική στις «μυστικές» παραλίες της Ευρώπης Διεθνή ,Κοινωνία

21:3505/03

Α. Σκέρτσος: Τα περιοριστικά μέτρα αποδίδουν Ελλάδα ,Κορωνοϊός

21:3005/03

Ανακαλύφθηκε εξωπλανήτης «υπέρ-Γη» κατάλληλος για μελέτη της ατμόσφαιράς του Επιστήμη

21:2505/03

Χρ. Σταϊκούρας: Η ελληνική οικονομία άντεξε Οικονομία ,Πολιτική

21:2005/03

Η Γιορτή της Γαλλοφωνίας στη Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Πολιτισμός

21:1805/03

Κύπρος: 57.926 τεστ κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο Διεθνή ,Κορωνοϊός

21:1505/03

Σεισμός στην Ελασσόνα: 520 σπίτια κρίθηκαν μη κατοικήσιμα Κοινωνία

21:1305/03

Συνάντηση Γεωργιάδη-Σταμπουλίδη με εργαζόμενους στις Λαϊκές Αγορές Κοινωνία

21:1005/03

Κεντρική Μακεδονία: Μείωση των θανατηφόρων τροχαίων τον περασμένο Φεβρουάριο Β.Ελλάδα ,Κοινωνία

21:0505/03

Δήλωση γιατρών Κουφοντίνα: Δεν μας αφήνουν να τον δούμε, κινδυνεύει με αιφνίδιο θάνατο Κοινωνία

21:0005/03

Χαλκίδα: Ανήλικοι έκλεψαν πετρέλαιο από απορριμματοφόρο Ελλάδα

20:5005/03

Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση έχει αποτύχει – Άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών Κορωνοϊός ,Πολιτική

20:4505/03

Το ΣτΕ απέρριψε τις αιτήσεις των ενστόλων για το νέο μισθολόγιο Ελλάδα

20:4005/03

Άρτα: Συνελήφθη αλλοδαπός για υποθέσεις κλοπών Ελλάδα

20:3705/03

ΚΕΔΕ: Δεν έχουμε παραλάβει κανένα πόρισμα από την Επιτροπή Κοντιάδη Ελλάδα

20:3505/03

Συνελήφθη 35χρονος για επεισόδιο στην Χαριλάου μετά το τέλος του αγώνα Θεσσαλονίκη

20:3505/03

Τον Απρίλιο στο «Παπανικολάου» οι 18 κλίνες ΜΕΘ-δωρεά της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Υγεία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ