Διημερίδα για την οργάνωση και διοίκηση του αθλητισμού

Διημερίδα για την οργάνωση και διοίκηση του αθλητισμού
Αθλητισμός, Κοινωνία   | 02/07/2020 | 18:00

Διημερίδα πραγματοποιείται σήμερα και αύριο με τίτλο «Οργάνωση και Διοίκηση Αθλητικών προγραμμάτων και Υποδομών μετά την περίοδο της Πανδημίας»  που διοργανώνει το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης σε συνεργασία με τη ΓΓΑ και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Παρουσία του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά και της γενικής γραμματέως του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αναστασίας Γκίκα, άνοιξαν οι εργασίες της διημερίδας «Οργάνωση και Διοίκηση Αθλητικών προγραμμάτων και Υποδομών μετά την περίοδο της Πανδημίας».

Σκοπός της διημερίδας είναι η ενημέρωση και επιμόρφωση στο διεθνές και ευρωπαϊκό περιβάλλον, στους κομβικούς άξονες της εθνικής στρατηγικής για τον αθλητισμό, στην παρουσίαση των νέων κανόνων λειτουργίας, καθώς και στη διερεύνηση νέων μεθόδων διεξαγωγής αθλητικών οργανώσεων με βάση τους κανόνες και τα δεδομένα που προκύπτουν μετά την πανδημία.

Ο κ. Αυγενάκης δήλωσε κατά τον χαιρετισμό του ότι «Οι επιπτώσεις της πανδημίας στον αθλητισμό είναι ένα φλέγον ζήτημα που απασχολεί όλους τους πρωταγωνιστές του αθλητικού βίου. Από τα σωματεία, τους αθλητές και τους αθλούμενους, μέχρι τους εργαζόμενους στις αθλητικές εγκαταστάσεις και τους αθλητικούς φορείς και τους φιλάθλους. Το σημαντικό όμως είναι ότι σταθήκαμε όρθιοι και ενωμένοι απέναντι σε αυτόν τον αόρατο εχθρό, πειθαρχήσαμε στις συμβουλές των ειδικών και σήμερα είμαστε ασφαλείς, υγιείς και έτοιμοι να σχεδιάσουμε μαζί την επόμενη μέρα, ξεπερνώντας τις προκλήσεις που ορθώνονται μπροστά μας. Σήμερα, βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας διαβεβαιώσω ότι η επανεκκίνηση της αθλητικής δραστηριότητας στη χώρα μας πραγματοποιείται σε πλήρη συμμόρφωση με τις υποδείξεις των ειδικών και σύμφωνα με τον αρχικό μας σχεδιασμό».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της διημερίδας, σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή, αναλύονται οι εξής θεματικές ενότητες:

  • Διεθνές και ευρωπαϊκό περιβάλλον και χρηματοδοτικά εργαλεία για τον αθλητισμό
  • Κομβικοί άξονες εθνικής στρατηγικής αθλητισμού
  • Αδειοδότηση, λειτουργία, εκσυγχρονισμός και ενεργειακή αναβάθμιση αθλητικών υποδομών
  • Οργάνωση και διοίκηση αθλητικών προγραμμάτων, Πρόγραμμα Άθλησης για Όλους (ΠΑγΟ)
  • Νέοι κανόνες λειτουργίας αθλητικών υποδομών, εγκαταστάσεων και προγραμμάτων
  • Λήψη μέτρων ασφαλείας από εκπαιδευτές και συμμετέχοντες – Ελεγκτικές αρχές και έλεγχοι σε αθλητικούς χώρους
  • Προκλήσεις και ευκαιρίες στον αθλητισμό στη μετά κορονωϊό εποχή
  • Αθλητισμός και κοινωνίαδιημεριδα-αθλητισμος

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά την ομιλία του κ. Αυγενάκη 

«Αρχικά, θέλω να ευχαριστήσω θερμά, τόσο το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, όσο και το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και τον Κοσμήτορα της Σχολής Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Αναπληρωτή Καθηγητή, Παναγιώτη Αλεξόπουλο, για την ουσιαστική και παραγωγική συνεργασία, η οποία ενσαρκώνεται και στη σημερινή εκδήλωση. Είναι μόνο η αρχή μιας πολύ εποικοδομητικής συνεργασίας.

Όταν ανέλαβα το χαρτοφυλάκιο του αθλητισμού, δεν είχα ως αποκλειστικό στόχο μόνο την ενίσχυση της αθλητικής δραστηριότητας και τη βελτίωση των αθλητικών υποδομών της χώρας, όπως είθισται να συμβαίνει. Αποτελεί εξίσου υψηλή προτεραιότητα η επιμόρφωση των αθλητικών φορέων γύρω από ένα εύρος ζητημάτων του αθλητισμού.

Να δούμε τις προκλήσεις, τις νέες ευκαιρίες, τις καλές πρακτικές, καθώς και τις εμπειρίες άλλων χωρών. Η γνώση άλλωστε, αποτελεί την τροφή του αθλητικού οικοσυστήματος που το βοηθά να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί.

Οφείλω να ομολογήσω ότι ουδέποτε φανταζόμουν πως θα βρισκόμασταν στο σημείο να πραγματευόμαστε ζητήματα σχετικά με την επανεκκίνηση της αθλητικής δραστηριότητας και της ζωής μας ευρύτερα, εξαιτίας μιας πανδημίας!

Υπό κανονικές συνθήκες τα εθνικά πρωταθλήματα θα είχαν ολοκληρωθεί εδώ και καιρό και θα προετοιμαζόμασταν εντατικά ενόψει των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο.

Γίνεται σε όλους αντιληπτό το μέγεθος των πρωτόγνωρων συνθηκών που βιώσαμε, από τη στιγμή που αυτά τα παγκόσμια αθλητικά γεγονότα αναβλήθηκαν αναγκαστικά, προκειμένου να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία.

Προφανώς μεσολάβησαν πολλά βήματα μέχρι να μπορούμε να είμαστε σε αυτό το επίπεδο ετοιμότητας σήμερα. Αρχικά, δρώντας αποφασιστικά και ταχύτατα, προλάβαμε έγκαιρα να λάβουμε αποτελεσματικά μέτρα, τα οποία καθόρισαν την ομαλή επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα.

Προτεραιότητα ήταν η λήψη μιας σειράς μέτρων κατά την περίοδο της καραντίνας. Εν συνεχεία λάβαμε άμεσα υγειονομικά μέτρα για την επανεκκίνηση της αθλητικής δραστηριότητας:

Συστήσαμε Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή Αθλητισμού, η οποία εκπόνησε δυναμικά Υγειονομικά Πρωτόκολλα ανά άθλημα για την ασφαλή επανεκκίνηση του αθλητισμού σταδιακά και με προσεκτικά βήματα, καθώς και αναλυτικό υλικό, όπως:

* Υγειονομικό Δεκάλογο,
* τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα,
* Πρωτόκολλα Απολύμανσης,
* λίστες των αθλητών και των συνοδών τους,
* Οδηγίες Ασφαλούς Άσκησης, καθώς και απαραίτητο υγειονομικό υλικό (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά και θερμόμετρα).

Στην ιστοσελίδα της ΓΓΑ προστέθηκε ενότητα σχετικά με ζητήματα που αφορούν στον κορονοϊό, με τίτλο «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & COVID-19».
Την ίδια στιγμή, λάβαμε άμεσα μέριμνα και για την οικονομική ενίσχυση των σωματείων. Η απώλεια εσόδων από την ακύρωση των αθλητικών διοργανώσεων και την αθλητική δραστηριότητα των παιδιών ήταν ανυπολόγιστη, ειδικά για τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία. Αντιλαμβανόμαστε απόλυτα την οικονομική ζημία που έχει υποστεί η αθλητική οικογένεια και από την πρώτη στιγμή δίνουμε μάχη για να κρατήσουμε σε υψηλά επίπεδα την αθλητική δραστηριότητα προς όφελος της κοινωνίας. Για το λόγο αυτό μεριμνήσαμε ώστε για πρώτη φορά, όλη η αθλητική οικογένεια να μπει κάτω από την ομπρέλα προστασίας, αφού εντάχθηκε στα οικονομικά μέτρα στήριξης που έλαβε η πολιτεία.

Ακόμη, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, υλοποιούμε πρόγραμμα με τον ΟΑΕΔ, με το οποίο ενισχύεται άμεσα το προσωπικό των εγκαταστάσεών μας με 249 άτομα που θα συμβάλλουν στην κάλυψη των εκτάκτων αναγκών και επιπλέον, άλλοι 350 γυμναστές διατίθενται σε 147 Δήμους της χώρας.
Παράλληλα, οι διοικήσεις των Αθλητικών Κέντρων, που εποπτεύονται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, προχωρούν σε γενναίες οικονομικές διευκολύνσεις, για τη στήριξη των αθλητικών σωματείων και δεκάδων χιλιάδων αθλητών.

Το πιο σημαντικό ωστόσο, είναι ότι σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώσαμε οικονομική ενίσχυση ύψους 12.000.000 ευρώ προς τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία. Την δε επιχορήγηση θα λάβουν τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία που έχουν ανταποκριθεί ως τώρα στην πρώτη φάση της προεγγραφής στο «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων».

Και σε αυτό το σημείο δράττομαι της ευκαιρίας να σας εξηγήσω πώς η κρίση του κορωνοϊού, γέννησε ευκαιρίες για μια συντονισμένη και οργανωμένη επιχείρηση νοικοκυρέματος του αθλητικού τοπίου.

Διότι μέσα από την πανδημία κατέστη αναγκαίο να αντιμετωπιστούν δραστικά και άμεσα οι παθογένειες που ταλάνιζαν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και να επικρατήσουν συνθήκες νοικοκυρέματος και διαφάνειας σε όλα τα επίπεδα.

Να υπάρχουν μετρήσιμα στοιχεία ώστε το Υφυπουργείο Αθλητισμού να μπορεί να σχεδιάσει και να ασκήσει πραγματική πολιτική για την ενίσχυση και την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Από τα μέσα Μαΐου, λοιπόν, τέθηκε σε λειτουργία η πλατφόρμα προεγγραφής των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων όλης της χώρας, που διαθέτουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, για τη δημιουργία του «Μητρώου Αθλητικών Σωματείων».

Είναι συνεχείς οι ενέργειες και οι πρωτοβουλίες για το νοικοκύρεμα του αθλητικού τοπίου στην Ελλάδα, προς όφελος της αθλητικής οικογένειας και αταλάντευτη η στόχευση του Υφυπουργείου Αθλητισμού για να μπει επιτέλους τάξη και να αποτυπωθεί, με όρους διαφάνειας και ισότητας, επίσημα, όλη η αθλητική δομή της χώρας.

Μ’ αυτή τη φιλοσοφία άλλωστε, της διαφάνειας, δημιουργήθηκε και υλοποιείται το σύστημα αξιολόγησης «ΧΙΛΩΝ», για τις ετήσιες επιχορηγήσεις των Ομοσπονδιών.

Ξεκάθαρη εικόνα θα έχουμε και στον τομέα των υποδομών. Με την ΚΕΔΕ παρουσιάσαμε στις 18 Ιουνίου την πλατφόρμα «Πέλοπας», όπου καταγράφεται κάθε αθλητική εγκατάσταση στη χώρα.

Η συντριπτική πλειονότητα αυτών υπάγονται στην τοπική αυτοδιοίκηση ή ανήκουν σε ιδιώτες ή αλλού. Μέσω του «Πέλοπα» θα γνωρίζουμε τι διαθέτουμε, πού, πώς, σε ποια κατάσταση είναι, τι αθλήματα εξυπηρετούνται, ώστε να μπορούμε να σχεδιάζουμε στοχευμένα και αποτελεσματικά τα επόμενα έργα και να θέτουμε σε προτεραιότητα τις ανάγκες της κάθε περιοχής.

Κεντρική μας φιλοσοφία είναι ότι ο αθλητισμός, ανεξαρτήτως συνθηκών, πρέπει να παράγει, να προωθεί και να υπηρετεί συνεχώς τις αξίες του. Στο πλαίσιο αυτό λειτουργεί και το πρόγραμμα «ΖΗΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΑ»

Είναι ένα πρωτοποριακό τριετές πρόγραμμα, που δημιουργήθηκε λίγο πριν ξεσπάσει η πανδημία, με αποστολή την προώθηση του Αθλητικού Ιδεώδους και του Αθλητικού Ήθους ως προτύπου της καθημερινής ζωής.

Συμμετέχουν Ολυμπιονίκες, πρωταθλητές και δημοφιλείς αθλητές και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση όλων και ιδίως, των νεότερων γενεών στις αξίες του αθλητισμού. Το καινοτόμο αυτό εγχείρημα αγκαλιάστηκε γρήγορα και από όλο το φάσμα της κοινωνίας μας.

Η πανδημία ναι μεν εμπόδισε το αρχικό πλάνο δράσεων στο πλαίσιο του προγράμματος, ωστόσο ο σχεδιασμός μετεξελίχθηκε με διαδικτυακές καμπάνιες μέσω αλλεπάλληλων βιντεομηνυμάτων στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter, Instagram, Youtube) για:

* «Μένουμε Σπίτι», περνώντας το μήνυμα της κοινωνικής αποστασιοποίησης και του περιορισμού της διάδοσης του ιού,
* «Γυμναζόμαστε στο Σπίτι», με σειρά από βίντεο με ιδέες και ασκήσεις άθλησης στο σπίτι,
* «Ισορροπημένη Διατροφή», με προτάσεις υγιεινής διατροφής,
* «Δίνουμε Αίμα – Δίνουμε ζωή», με δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας, όπου δημοφιλείς αθλητές έδωσαν αίμα και κάλεσαν τους πολίτες να συμμετάσχουν.
* «Δημοπρασίες» αθλητικών ενθυμίων για την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, όπου Ολυμπιονίκες, πρωταθλητές και διάσημοι αθλητές προσέφεραν προσωπικά αθλητικά αντικείμενα, με τα έσοδα να ξεπερνούν τις 50.000 ευρώ.
* Τηλεπισκέψεις σε δημοτικά σχολεία, στις οποίες οι μαθητές συζήτησαν με τους Ολυμπιονίκες και τους Πρωταθλητές για τα σωματικά και πνευματικά οφέλη της άθλησης.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλη την αθλητική οικογένεια για την ανταπόκρισή της σε αυτό το νέο εγχείρημα. Οι Ολυμπιονίκες και οι Πρωταθλητές μας, αυτοί οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του αθλητισμού έσπευσαν να προσφέρουν σε ιδέες και εμπειρίες και να μεταδώσουν τις γνώσεις, τα ιδανικά του ευ αγωνίζεσθαι και της ευγενούς άμιλλας και τις αξίες του ολυμπισμού στη νέα γενιά.

Όπως προανέφερα, για το Υφυπουργείο Αθλητισμού, προτεραιότητα είναι κάθε ενέργεια που συνεισφέρει στην ανταλλαγή ιδεών και ορθών πρακτικών.

Για τον λόγο αυτό, από την πρώτη στιγμή θέσαμε σε πρώτο πλάνο την εξωστρέφεια της χώρας και στον τομέα του αθλητισμού. Ήταν αναγκαίο να φέρουμε ξανά τον ελληνικό αθλητισμό στο προσκήνιο του ευρωπαϊκού χάρτη και να δημιουργήσουμε νέες προοπτικές συνεργασίας με τους ευρωπαϊκούς φορείς.

Κατατέθηκε στο πρόγραμμα Erasmus+ για πρώτη φορά με επικεφαλής τη χώρα μας πρόταση για την «Εφαρμογή κανόνων χρηστής διακυβέρνησης στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο», αποτέλεσμα μιας πολύ παραγωγικής συνεργασίας μάλιστα με το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, αλλά και επιπλέον συμπράττοντες φορείς της Κύπρου και της Ρουμανίας. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που έχει σκοπό να αναδείξει τη σημασία εφαρμογής καλών πρακτικών στο πεδίο του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Επιπλέον, υποβάλαμε την πρόταση «OLYMPIA» με θέμα τον αθλητισμό ως μέσο για την ενσωμάτωση και την κοινωνική ένταξη των προσφύγων, μέσα από τη διοργάνωση αγώνων και συμπληρωματικών αθλητικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Ενταχθήκαμε ως μέλος στην Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα για την Καινοτομία στον Αθλητισμό (EPSI). Σε συνεργασία με την EPSI συμμετέχουμε σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα, με θέμα τις ανταλλαγές και την κινητικότητα του προσωπικού στον αθλητισμό, με τη συμμετοχή και άλλων χωρών της Ευρώπης.

Και μόλις προχθές, η χώρα μας τέθηκε επικεφαλής σε μια νέα πρόταση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τίτλο «TRIC – US», η οποία αποσκοπεί στο να ενθαρρύνει και να υποστηρίξει τη διοργάνωση και ανάπτυξη εκδηλώσεων αστικών και υδάτινων σπορ στην Ευρώπη, με τη συμμετοχή της EPSI και τριών ακόμα ευρωπαϊκών πόλεων (Φρανκφούρτη, Μάλαγα, Αϊντχόφεν) και να αυξήσει το επίπεδο συμμετοχής των νέων στα αστικά σπορ (παρκουρ, σκεϊτμπορντ), τα οποία μάλιστα αναμένεται να ενταχθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Κυρίες και κύριοι, η ανάδειξη και η ανανέωση του αθλητικού οικοδομήματος, είναι υποχρέωσή μας. Η κοινωνία έχει δικαίως απαιτήσεις από εμάς.

Να μπορούμε να εμπιστευθούμε τα παιδιά μας σε σοβαρά, οργανωμένα, νοικοκυρεμένα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, σε παράγοντες, διοικήσεις, Ομοσπονδίες που πραγματικά θα ενδιαφέρονται για την εξέλιξη των αθλημάτων τους, για την ανάπτυξή τους και όχι για παραγοντισμούς και την ενίσχυση τυχόν προσωπικών φιλοδοξιών.

Είμαστε εδώ να ενισχύσουμε το νοικοκύρεμα άρα και αυτούς που δουλεύουν με την ψυχή τους και κυρίως με εντιμότητα και διαφάνεια».

Ο γγΑ, Γιώργος Μαυρωτάς, επισήμανε για τη «Σύγχρονη στρατηγική για τον Ελληνικό Αθλητισμό»:

«Ο αθλητισμός και ο πρωταθλητισμός έχουν μεν δυσδιάκριτα όρια αλλά είναι συγκοινωνούντα δοχεία και απαιτείται να δοθεί έμφαση και στα δύο με στόχο τη δημιουργία ενός σταθερού οικοδομήματος, με πλατιά βάση (αθλητισμός) και ψηλή κορυφή (πρωταθλητισμός).

Όταν δεν υπάρχει η δυνατότητα να δώσεις πόρους πρέπει τουλάχιστον να δίνεις πλαίσιο λειτουργίας και ανάπτυξης εστιάζοντας παράλληλα σε συνέργειες για την αξιοποίηση των υποδομών, αλλά και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας και την αναζήτηση εσόδων».

Ο γ.γ.Α έκανε ακόμα ειδικά αναφορά:

* Στο πρόγραμμα πολυκριτηριακής αξιολόγησης «ΧΙΛΩΝ», για την αθλητικές ομοσπονδίες, που εφαρμόστηκε πιλοτικά για το 2020, αναλύοντας τις παραμέτρους του και τη σύνδεση με τη χρηματοδότηση.
* Στο μητρώο για την ενίσχυση των αθλητικών σωματείων σημειώνοντας ότι: «Μετά την υποβολή των στοιχείων θα γίνει η αξιολόγηση με οικονομικά και αγωνιστικά κριτήρια. Αυτό είναι το πρώτο βήμα νοικοκυρέματος ενός άναρχου τοπίου».
* Στην πολιτική αντιντόπινγκ τονίζοντας: «Είναι πολιτική βούληση να αποκατασταθεί το κύρος του ελληνικού αντιντόπινγκ, μετά την κίτρινη κάρτα που δέχθηκε το ΕΣΚΑΝ από την WADA για θέματα που εκκρεμούσαν σχεδόν δέκα χρόνια. Όσα δεν έγιναν σε αυτό το διάστημα πρέπει να γίνουν σε δέκα μήνες. Ο μετασχηματισμός σε ΕΟΚΑΝ είναι σημαντικός για την σωστή αντιμετώπιση του ζητήματος και την αξιοπιστία μας στο αθλητικό γίγνεσθαι σε εθνικό και διεθνές επίπεδο».
* Στην Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας (ΕΠΑΘΛΑ) που θα ενώσει την Γ.Γ.Α, την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, την ΕΛΑΣ, τον Αθλητικό Εισαγγελέα και την ΕΕΕΠ σε μια κοινή οργανωμένη προσπάθεια, αντιμετώπισης της χειραγώγησης αγώνων.
* Στην αντιμετώπιση της πανδημίας COVID 19 στον ελληνικό αθλητισμό, με τη σύσταση της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α, την εκπόνηση υγειονομικών πρωτοκόλλων, την συνεργασία με ΕΟΔΥ, Υπουργείο Υγείας, Ομοσπονδίες, Λίγκες και Δήμους για την εφαρμογή τους προκειμένου να υπάρξει πειθαρχημένη μετάβαση σε μια νέα κανονικότητα στον αθλητισμό.
* Στο μεγάλο στοίχημα για την ΓΓΑ που είναι «ως κοινωνία να αυξήσουμε τον αθλητισμό που κάνουμε σε σχέση με αυτόν που καταναλώνουμε».
2

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23:2414/08

Μόσιαλος: Ενδεχόμενη αύξηση κρουσμάτων φθινόπωρο και χειμώνα Υγεία

23:2014/08

Βραζιλία: Ο Μπολσονάρου πιο δημοφιλής από ποτέ Διεθνή

23:1014/08

Αυστρία: Οι μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας παραβιάζουν διεθνείς νόμους Διεθνή

23:0014/08

Κορωνοϊός: 13 νέα κρούσματα στην Κύπρο Διεθνή ,Κορωνοϊός

22:5014/08

Πυρκαγιά-Μάτι: Δεύτερο εισαγγελικό «όχι» για αναβάθμιση κατηγορητηρίου Κοινωνία

22:4014/08

Ελάτεια: Χτύπησαν και μαχαίρωσαν 25χρονο ντελιβερά Ελλάδα ,Κοινωνία

22:3714/08

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ νότια της Κρήτης Κοινωνία

22:3014/08

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ για τις κυβερνητικές κινήσεις στα ελληνοτουρκικά Κόμματα

22:2014/08

Λοιμωξιολόγοι: «Κλειδί» για την πορεία του κορωνοϊού, η τήρηση των μέτρων Κορωνοϊός ,Υγεία

22:1014/08

Ισπανία: Κλείνουν τα νάιτκλαμπ λόγω Covid-19 Διεθνή ,Κορωνοϊός

22:0014/08

Καλιφόρνια: Μάχη με τις φλόγες για τρίτη ημέρα (VIDEO) Διεθνή

21:5014/08

Τι βρέθηκε σε έρευνα σε κελιά των φυλακών Κορυδαλλού Κοινωνία

21:4014/08

Μπορέλ: Απόλυτη αλληλεγγύη σε Ελλάδα και Κύπρο Διεθνή ,Πολιτική

21:3014/08

Κορωνοϊός: Τρίτος νεκρός σήμερα – Συνολικά 224 τα θύματα Κορωνοϊός ,Σημαντικά

21:2014/08

Κορωνοϊός: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλες τις δομές Ασύλου Κοινωνία ,Κορωνοϊός

21:1014/08

Στα Χανιά για τον Δεκαπενταύγουστο ο πρωθυπουργός Πολιτική

21:0014/08

Ο κόσμος «καίγεται» και ο Τραμπ ασχολείται με…τρίχες (VIDEO) Διεθνή

20:5014/08

Δένδιας-Βιέννη: Άμεση αποχώρηση της Τουρκίας από την ελληνική υφαλοκρηπίδα Πολιτική

20:4014/08

Επικοινωνία Τραμπ-Μακρόν για Αν. Μεσόγειο: Κοινό ενδιαφέρον για ειρήνη Διεθνή

20:3014/08

Κορωνοϊός: Περισσότερες από 600 παραβάσεις στα πλοία Κοινωνία ,Κορωνοϊός

20:2014/08

ΚΚΕ: Ανεπαρκή τα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό Πολιτική

20:1014/08

Παίρνει εξιτήριο η Έρρικα Πρεζεράκου Lifestyle

20:0014/08

Συνάντηση Δένδια-Πομπέο με θέμα την τουρκική προκλητικότητα Πολιτική ,Σημαντικά

19:5014/08

Ο Μακρόν ξανά στον Λίβανο Διεθνή

19:4014/08

Νεπάλ: Νεκροί και αγνοούμενοι από καταρρακτώδεις βροχές Διεθνή

19:3314/08

Άλλαξε πάλι πορεία το Oruc Reis Διεθνή ,Ελλάδα ,Πολιτική

19:2214/08

Συνάντηση Παναγιωτόπουλου με Πάιατ – Τι συζήτησαν Πολιτική

19:2014/08

Ματαιώνονται οι συναυλίες του 49ου Φεστιβάλ Ολύμπου Πολιτισμός

19:1014/08

ΠΚΜ: Στις 18 οι εστίες καταρροϊκού πυρετού Περιβάλλον ,Περιφέρειες

19:0914/08

Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» Θεσσαλονίκη και Αττική Κορωνοϊός ,Σημαντικά

19:0014/08

Π. Τσακίρης: Μήνυμα για τον Δκαπενταύγουστο Δήμοι

18:5014/08

Κορωνοϊός: Συστάσεις της Γ.Γ. Αθλητισμού Κοινωνία ,Κορωνοϊός

18:4714/08

Κορωνοϊός: 254 νέα κρούσματα στη χώρα μας Κορωνοϊός

18:4014/08

Notam για ταξιδιώτες από Ισραήλ στην Ελλάδα Ελλάδα ,Κορωνοϊός

18:3014/08

Νέα μέτρα: Τι αλλάζει για τις Εκκλησίες τον Δεκαπενταύγουστο Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

18:2514/08

Κορωνοϊός: Τα πρώτα μηνύματα του 112 σε Πάρο – Αντίπαρο Κορωνοϊός

18:2014/08

Βέροια: Τεστ στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου μετά το κρούσμα Κορωνοϊός ,Σημαντικά

18:1014/08

Τομ Χανκς – Ρίτα Γουίλσον: Μέρες χαλάρωσης στα Κουφονήσια (ΦΩΤΟ) Lifestyle

18:0014/08

Ουκρανία: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού σε 24 ώρες Διεθνή ,Κορωνοϊός

17:5014/08

Δεκαπενταύγουστος: Αυξημένη κίνηση σε λιμάνια και ΚΤΕΛ Ελλάδα ,Κοινωνία

17:4214/08

«Επίθεση» Τούρκων χάκερ στην ιστοσελίδα του υπ. Εργασίας Ελλάδα ,Κοινωνία

17:3014/08

Helios: 15 χρόνια μετά την αεροπορική τραγωδία με 121 νεκρούς Διεθνή

17:2814/08

Κορωνοϊός – Ασβεστοχώρι: Και τρίτη νεκρή από το γηροκομείο Κορωνοϊός

17:2014/08

Κ. Κρομμύδας: Το μήνυμα του σε όσους αψηφούν τον κίνδυνο του κορωνοϊού Ελλάδα ,Κορωνοϊός

17:1014/08

Έκρηξη στη Βηρυτό -UNESCO: Πλήγμα στην πολιτιστική κληρονομιά Διεθνή

17:0514/08

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Κρήτη Ελλάδα ,Κοινωνία

17:0014/08

Σ. Γουναρίδης: Το βουνό διαλέγει τους εραστές του Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

16:5014/08

ΠτΔ: Οι προκλήσεις της Άγκυρας δεν θα μας αποπροσανατολίσουν Πολιτική

16:4014/08

Βρετανία: Καραντίνα 14 ημερών για ταξιδιώτες από Γαλλία, Ολλανδία, Μάλτα Διεθνή ,Κορωνοϊός

16:3914/08

Θεσ/νίκη: Πυρκαγιά σε υπόγειο – Κινδύνεψαν γυναίκες Κοινωνία

16:3014/08

Χαλκιδική: Ανοιχτά ξανά τα beach bar που έκλεισαν λόγω αποστάσεων για τον κορωνοϊό Θέματα GR Times ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

16:2014/08

Κιλκίς: Διακινητής μετέφερε επτά αλλοδαπούς Ελλάδα ,Κοινωνία

16:1014/08

Γερμανία: Η συμφωνία ΗΑΕ-Ισραήλ «σημαντική συμβολή στην ειρήνη» Διεθνή

16:0014/08

Α. Τσίπρας: Έλλειμμα στρατηγικής στα ελληνοτουρκικά Πολιτική

15:5014/08

Μαχαίρωσαν 25χρονο στη Φθιώτιδα Ελλάδα ,Κοινωνία

15:4814/08

Κορωνοϊός: Κλειστά μαγαζιά από τα μεσάνυχτα και στην Αττική Κορωνοϊός

15:4014/08

Μπαρτσελόνα – Μπάγερν. Class of the titans με 4άρες, τελικούς και τρόπαια Αθλητισμός

15:3714/08

Κορωνοϊός – Χαρδαλιάς: Αυτά είναι τα νέα μέτρα Κορωνοϊός ,Σημαντικά

15:3014/08

Κορωνοϊός: LIVE η έκτακτη ενημέρωση από τον Ν. Χαρδαλιά Ελλάδα ,Κορωνοϊός

15:2014/08

Ερντογάν: Δεν θα αφήσουμε αναπάντητη την παραμικρή επίθεση σε πλοίο μας Διεθνή

15:1014/08

Θεσσαλονίκη: Συμπλοκή στην αγορά Καπάνι (ΦΩΤΟ) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

15:1014/08

Νέες απειλές Τσαβούσογλου: Θα το πληρώσετε Διεθνή

15:0014/08

Κορωνοϊός-Τούντας: Έχουν μολυνθεί τουλάχιστον 60.000 στην Ελλάδα Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

14:5014/08

Τηλεφωνική επικοινωνία Ν. Αναστασιάδη – Σ. Μισέλ Διεθνή

14:4014/08

Χανιά: Σε ύφεση η φωτιά στο Σέλινο Ελλάδα ,Κοινωνία

14:3414/08

Βέροια: Κρούσμα κορωνοϊού σε εργαζόμενη του νοσοκομείου Θέματα GR Times ,Κορωνοϊός

14:3014/08

Κορωνοϊός: Σε απόγνωση οι μουσικοί – Ζητούν μέτρα στήριξης Θέματα GR Times ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

14:2114/08

Στις 15:30 η έκτακτη ενημέρωση Χαρδαλιά για τα νέα μέτρα Ελλάδα ,Κορωνοϊός

14:2014/08

Ιός Δυτικού Νείλου: Εντατικοί ψεκασμοί στις Σέρρες Β.Ελλάδα ,Υγεία

14:1014/08

Κορωνοϊός: Στις 27 οι παραβάσεις λειτουργίας καταστημάτων Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

14:0014/08

Με το 2.52 της Μπάγερν και ιταλικό combo Αθλητισμός

13:5014/08

Ευρωπαϊκής… προέλευσης η σύφιλη Επιστήμη

13:4814/08

Κορωνοϊός: Ακόμα ένας θάνατος στην Ελλάδα – Στους 222 οι νεκροί Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

13:4514/08

Φωτιά στη Νάξο: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής (VIDEO) Ελλάδα ,Κοινωνία

13:4014/08

Ξάφριζε εκκλησίες επί δύο μήνες Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

13:3014/08

Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται Ελλάδα ,Πολιτική

13:2014/08

Μεσανατολικό: Βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας Διεθνή

13:1014/08

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η ιστορία δεν θα συγχωρέσει τα ΗΑΕ για τη συμφωνία με το Ισραήλ Διεθνή

13:0014/08

Χαμός σε γάμο στην Αλεξανδρούπολη – Επέμβαση της ΕΛΑΣ (VIDEO) Ελλάδα ,Κοινωνία

12:5014/08

Fake News η συγκέντρωση φαρμάκων από τον ΙΣΘ Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

12:4514/08

Μεγάλη φωτιά κοντά σε χωριό στην ορεινή Νάξο (ΦΩΤΟ) Ελλάδα ,Κοινωνία

12:4014/08

Ντερμπάρα με μπόλικη ισοπαλία Αθλητισμός

12:3114/08

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται βροχές και καταιγίδες Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

12:3014/08

Γ. Γεραπετρίτης: Υπέρ της Ελλάδας ο διπλωματικός κόσμος Ελλάδα ,Πολιτική

12:3014/08

Δεκαπενταύγουστος: Σε ισχύ από σήμερα τα μέτρα της τροχαίας Ελλάδα ,Κοινωνία

12:2014/08

Σαουδική Αραβία: Εξήρε τη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου για την ΑΟΖ Διεθνή

12:1014/08

Σύλληψη 68χρονης για λαθραία τσιγάρα Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

12:0014/08

Κορωνοϊός: Ποια μάσκα δεν προστατεύει; Επιστήμη ,Κορωνοϊός

11:5214/08

Κορωνοϊός: Έρχονται νέα μέτρα – Σήμερα οι ανακοινώσεις Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

11:5014/08

Κρούσμα του Ιού του Δυτικού Νείλου στην Ξάνθη Β.Ελλάδα ,Κοινωνία ,Υγεία

11:4014/08

«Είμαι τρελός, έχω μαχαίρι»: Την ξυλοκόπησε επειδή… κόρναρε! Κοινωνία

11:3014/08

Γαλλία: Στο «κόκκινο» λόγω κορωνοϊού Διεθνή ,Κορωνοϊός

11:2014/08

Συνταξιοδότηση επιζώντος συζύγου Κοινωνία με τον Γ.Σωπασή

11:1014/08

Χανιά: Νέο κρούσμα κορωνοϊού Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

11:0014/08

Θάνατοι λουόμενων σε Ναύπλιο και Βόλο Ελλάδα ,Κοινωνία

10:4514/08

Η Γαλλία χαιρέτισε τη συμφωνία εξομάλυνσης σχέσεων μεταξύ Ισραήλ και HAE Διεθνή

10:3014/08

Χαλκιδική : «Καμπάνα» 5.000 ευρώ σε 62χρονο με κορωνοϊό Β.Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

10:2014/08

Κορωνοϊός: Άλλα τρία νέα κρούσματα στη Λάρισα Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

10:1014/08

Κορωνοϊός: Τεστ στους εκδρομείς που επιστρέφουν σε Πειραιά και Ραφήνα Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

10:0014/08

Εξαδάκτυλος: Όσοι επιστρέφουν από διακοπές, να φοράνε μάσκα για 7 ημέρες Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

09:5014/08

Μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στη Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

09:4514/08

Μαίνεται η φωτιά στο Σέλινο Χανίων – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες Ελλάδα ,Κοινωνία

09:3014/08

Εύβοια: Σήμερα οι αποζημιώσεις στους πληγέντες Ελλάδα ,Κοινωνία

09:1514/08

Κορωνοϊός: Συναγερμός για τη μεγάλη διασπορά των κρουσμάτων Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

09:0014/08

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου Ελλάδα ,Κοινωνία

08:5514/08

Δένδιας: Η Τουρκία πρέπει να καταλάβει ότι οι προκλήσεις της θα έχουν συνέπειες Ελλάδα ,Πολιτική

08:4514/08

Μεγάλη φωτιά στο Τσεσμέ – Ορατή από τη Χίο (VIDEO) Διεθνή

08:3014/08

Παιδικοί Σταθμοί- ΕΣΠΑ: Ανακοινώθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα Ελλάδα ,Κοινωνία ,Παιδεία

08:2014/08

Oruc Reis: Παραμένει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα Διεθνή ,Σημαντικά

08:1514/08

ΠΚΜ: Σε ποιους δρόμους εκτελούνται σήμερα εργασίες συντήρησης Ελλάδα ,Περιφέρειες

08:0014/08

Κοτανίδου για σχολεία: Μάσκες οι μαθητές, αρνητικό τεστ οι φοιτητές Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

07:4514/08

Σήμερα η έκτακτη συνάντηση Δένδια-Πομπέο στη Βιέννη Διεθνή ,Ελλάδα ,Πολιτική

07:3014/08

Βραζιλία-Covid-19: Ξεπέρασαν τους 105.000 οι νεκροί Διεθνή ,Κορωνοϊός

07:1514/08

ΗΠΑ-Covid-19: Πάνω από 53.000 κρούσματα σε 24 ωρες Διεθνή ,Κορωνοϊός

07:0014/08

Αίθριος ο καιρός σήμερα σε όλη τη χώρα Κοινωνία

07:0014/08

Λογιστές – Φοροτεχνικοί: Μάχη με το «τσουνάμι» υποχρεώσεων Ειδήσεις ,Θέματα GR Times ,Κορωνοϊός

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ