Ηλίας Μάστορας: Έγινε ο πρώτος Έλληνας υπεύθυνος για το ποδόσφαιρο τυφλών παγκοσμίως!

Ηλίας Μάστορας: Έγινε ο πρώτος Έλληνας υπεύθυνος για το ποδόσφαιρο τυφλών παγκοσμίως!

Ρεπορτάζ: Κώστας Κεχαγιάς

Ο Ηλίας Μάστορας, είναι ο πρώτος Έλληνας που εκλέγεται Πρόεδρος του Τμήματος Ποδοσφαίρου Τυφλών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αθλημάτων Τυφλών, αλλά και ο πρώτος άνθρωπος από τη χώρα μας που θα καταλάβει θεσμικό αξίωμα σε ότι αφορά τα παραολυμπιακά αθλήματα. Εκλέχθηκε συγκεντρώνοντας το συντριπτικό ποσοστό των ψήφων και θα ηγείται των προσπαθειών για ένα καλύτερο «αύριο», σε ότι αφορά το ποδόσφαιρο Τυφλών. Όλα όσα λέει στο GRTimes μετά την εκλογή του

Η 25ετής του θητεία στο ποδόσφαιρο τυφλών, δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης για τις γνώσεις του γύρω από αυτό. Αρχικά ως βλέπων τερματοφύλακας, έπειτα ως διεθνής διαιτητής και πλέον, ως Πρόεδρος του Τμήματος Ποδοσφαίρου Τυφλών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αθλημάτων Τυφλών, ο Ηλίας Μάστορας, συνεχίζει την πορεία του στον χώρο έχοντας αναλάβει πλέον το ανώτατο αξίωμα για τα επόμενα 4 έτη.

«Αναλαμβάνω πλέον περισσότερες ευθύνες και είμαι ο πρώτος διαιτητής που βρίσκεται στη συγκεκριμένη θέση, όντας πολύ χαρούμενος για αυτό», λέει στο GRTimes ο ίδιος ο κ. Μάστορας, ο οποίος συγκέντρωσε το 78% των ψήφων προκειμένου να αναλάβει τη σκυτάλη της IBSA, από τον Γερμανό προκάτοχό του.

Οι στόχοι του Τμήματος Ποδοσφαίρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αθλημάτων Τυφλών για την επόμενη 4ετία

Μία θητεία, περιλαμβάνει αναμφίβολα και συγκεκριμένους στόχους. Και ένας από αυτούς για τον νέο πρόεδρο του Τμήματος Ποδοσφαίρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αθλημάτων Τυφλών, είναι την επόμενη 4ετία, να επεκταθεί και το πρόγραμμα «Μία Μπάλα Για Όλους». Πρόκειται για τις ελαφριές μπάλες που κουδουνίζουν και προορίζονται για τυφλά παιδιά, έχοντας ήδη μοιραστεί σε 209 χώρες. «Μας έχουν μείνει δέκα χώρες των Ηνωμένων Εθνών και θέλουμε να βοηθήσουμε πιο πολλά παιδιά να λάβουν το υλικό μας δωρεάν»,  υπογραμμίζει σχετικά ο κ. Μάστορας.

Επιπλέον, ένας ακόμη στόχος του νέου προέδρου σε ότι αφορά την επόμενη τετραετία, είναι να εισέλθουν περισσότερες γυναίκες στον χώρο. Στο πλαίσιο αυτό, όπως λέει, «το πρώτο μέλος του διοικητικού συμβουλίου που θα επιλέξω, θα είναι γυναίκα, κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά στα 25 χρόνια της Ομοσπονδίας. Θέλουμε να γίνουν τα πρώτα γυναικεία πρωταθλήματα ποδοσφαίρου τυφλών».

Επιπροσθέτως, ο κ. Μάστορας στοχεύει να συνεργαστεί με τη FIFA και άλλα ιδρύματα και φορείς του ποδοσφαίρου εκτός από την UEFA, προκειμένου το ποδόσφαιρο των τυφλών να επεκταθεί περισσότερο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλες τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου.

Σε ότι αφορά τη χώρα μας, τώρα, υπάρχουν μόνο δύο ομάδες ποδοσφαίρου τυφλών και το ενδιαφέρον είναι ιδιαίτερα χαμηλό, αφού σύμφωνα με τον κ. Μάστορα, τα γήπεδα επισκέπτονται κυρίως οι συγγενείς των αθλητών.

Η επόμενη ημέρα της IBSA, λοιπόν, με έναν Έλληνα στο τιμόνι της, αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Θ.Ζαγοράκης: Μια μπάλα για όλους… στην 84η ΔΕΘ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top