Μητσοτάκης: Άνοιγμα της Αθήνας προς τη θάλασσα και Εθνική Στρατηγική Ποδηλασίας

Μητσοτάκης: Άνοιγμα της Αθήνας προς τη θάλασσα και Εθνική Στρατηγική Ποδηλασίας

Σε εκδήλωση για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Αττικής μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και του Σχεδίου Ελλάδα 2.0 και τόνισε «την ανάγκη της πόλης της Αθήνας να ανοιχτεί προς τη θάλασσα».

Ανεβαίνοντας στο βήμα της εκδήλωσης ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για τους δεσμούς που τον συνδέουν με τον δήμο Γλυφάδας και τόνισε πως το συγκεκριμένο έργο που παρουσιάζεται θα αποτελέσει ένα μικρό τμήμα από ένα πολύ μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο.

Επεσήμανε ως σημαντικό με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, το γεγονός ότι εκπονείται για πρώτη φορά Εθνική Στρατηγική Ποδηλασίας και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα σχέδια βιώσιμης αστικής κινητικότητας. Ειδικότερα είπε πως υπάρχει ένα σημαντικό πλέγμα κινήτρων για τα ηλεκτρικά ποδήλατα που πρέπει να επεκταθούν και για τα συμβατικά ποδήλατα.

«Είμαστε εδώ όχι μόνο για να μιλήσουμε για την Παγκόσμια Μέρα Ποδηλασίας αλλά και για να παρουσιάσουμε μία καινούργια ποδηλατική διαδρομή η οποία θα συνδέει τον Πειραιά αρχικά με τη Βουλιαγμένη και στη συνέχεια με το Σούνιο. Ανάγκη της πόλης της Αθήνας είναι να ανοιχτεί προς τη θάλασσα», είπε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στη θέση αυτή που είχε πρωτοδιατυπωθεί στη δεκαετία του 60 και τόνισε πως αξίζει κανείς να σκεφτεί γιατί αυτό το άνοιγμα μας πήρε τόσες δεκαετίες.

Έκανε ειδική αναφορά στον Γιώργο Κανδύλη που μιλούσε για αυτό το άνοιγμα προς της πόλης προς τη θάλασσα ήδη από το 1962 και υπογράμμισε πως «αυτό το άνοιγμα βήμα βήμα αρχίζει και γίνεται πράξη». Είπε πως η λεγόμενη Αθηναϊκή Ριβιέρα που περιλαμβάνει 70 χλμ. μετώπου προς τη θάλασσα πρέπει να αναδειχθεί μέσα από μια συνεκτική μελέτη και ένα οριζόντιο πρόγραμμα.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως «η ποιότητα ζωής των πολιτών σε μια χώρα που έχει αυτόν τον καταπληκτικό καιρό έχει τεράστια σημασία για τη συνολική ευημερία της ελληνικής κοινωνίας και γι’ αυτό είναι μεγάλη η σημασία που αποδίδουμε στα μεγάλα έργα αστικών αναπλάσεων».

Επίσης ότι «το έργο αυτό για πρώτη φορά έχει κεντρική χρηματοδότηση και θα έχει κεντρικό σχεδιασμό».

Και ο πρωθυπουργός έκλεισε την ομιλία του στην εκδήλωση με μια αναφορά και πάλι στην ομιλία του Γ. Κανδύλη του 1962 στην οποία ανέφερε: «Εξαρτάται από τους Αθηναίους και γενικά από τους Έλληνες αν η Αθήνα θα εξακολουθήσει να νανουρίζεται από την παλιά της δόξα ή θα έχει τη θέληση και το δυναμισμό να ξαναπάρει τη θέση της στη μεγάλη συμφωνία του κόσμου». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε κλείνοντας πως «η Αθήνα έχει τη δυνατότητα να ξαναπάρει τη θέση της στη μεγάλη συμφωνία του κόσμου αντιμετωπίζοντας όμως με θάρρος τις προκλήσεις του 21ου αιώνα για ένα πιο πράσινο μέλλον, πιο ψηφιακό μέλλον, το οποίο τελικά θα προσφέρει στους πολίτες την ποιότητα ζωής που αυτή η πόλη, αυτή η περιφέρεια, αυτός ο αστικός ιστός του λεκανοπεδίου έχει τη δυνατότητα να προσφέρει και γι’ αυτό το έργο αυτό έχει την ξεχωριστή του σημασία».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top