Δήμαρχος Σιθωνίας: Το καλοκαίρι τελείωσε με τα έκτακτα μέτρα

Δήμαρχος Σιθωνίας: Το καλοκαίρι τελείωσε με τα έκτακτα μέτρα

Ρεπορτάζ: Ευτέρπη Μουζακίτη

Έκτακτα μέτρα ανακοινώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, με το μοντέλου της Πάρου να εφαρμόζεται στη Χαλκιδική και την Μύκονο.

Μιλώντας στο GRTimes ο δήμαρχος Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας επισημαίνει πως η εφαρμογή επιπρόσθετων είναι αποδεκτή για την προφύλαξη της προστασίας του κόσμου από τον κορωνοϊό , ωστόσο “η Σιθωνία πληρώνει ιδιαίτερα περιστατικά που συνέβησαν σε άλλες περιοχές της Χαλκιδικής. Εμείς ούτε φιέστες κάναμε, ούτε πάρτι, ούτε μεγάλες συναθροίσεις είχαμε. Αλλά δυστυχώς το γενικό κλίμα για τη Χαλκιδική επηρεάζει και τη Σιθωνία”.

Ο κ. Ντέμπλας αναφέρει δε, πως στην περιοχή της Σιθωνίας, πολίτες και επαγγελματίες είχαν συμμορφωθεί με τα μέτρα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Επισημαίνει μάλιστα, πως τα νέα μέτρα θα φέρουν νωρίτερα το τέλος του καλοκαιριού για τη Σιθωνία, που ήδη υπήρξε δύσκολο λόγω της πανδημίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως “τη Δευτέρα θα είναι κρανίου τόπος”.

Σημειώνεται πως τα περιοριστικά μέτρα θα τεθούν σε ισχύ για 10 ημέρες από την Παρασκευή 21/08 και ώρα 06.00 έως και τη Δευτέρα 31/8 και ώρα 06.00.

«Φοράτε υποχρεωτικά μάσκες»: Το μήνυμα του 112 σε όσους βρίσκονται στη Χαλκιδική

Μάλιστα, ενημερωτικό μήνυμα για τα έκτακτα μέτρα που τίθενται σε ισχύ με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού έφτασε πριν από λίγη ώρα στα κινητά τηλέφωνα όσων βρίσκονται στη Χαλκιδική. Το μήνυμα από το 112 αναφέρει τα εξής:

«Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 12-08-2020. Αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο COVID-19 στη Χαλκιδική. Φοράτε υποχρεωτικά μάσκα. Να είστε σε επιφυλακή, μείνετε υγιείς. Ακολουθείτε τα μέτρα προστασίας» και παραπέμπει στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Τα έκτακτα μέτρα που θα εφαρμοστούν

Αναλυτικά για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, αποφασίστηκαν τα περιοριστικά μέτρα για όλη την Π.Ε. Χαλκιδικής και το Δήμο Μυκόνου ως εξής:

● Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.

● Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

● Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

● Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Υπενθυμίζεται ότι είναι ήδη σε ισχύ η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δύναται σε αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Στις περιοχές της Χαλκιδικής και της Μυκόνου μεταβαίνουν ειδικά κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (Ε.Α.Δ) και της ΕΛ.ΑΣ για εντατικοποίηση των ελέγχων και για τη πιστή εφαρμογή και επιτήρηση των μέτρων στους χώρους εποπτείας τους.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top