Έγιναν οι πρώτοι εμβολιασμοί στη Θεσσαλονίκη (VIDEO)

Έγιναν οι πρώτοι εμβολιασμοί στη Θεσσαλονίκη (VIDEO)

Ομαλά ξεκίνησε πριν από λίγο στη Θεσσαλονίκη το πρόγραμμα εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Πρώτος δέχτηκε το εμβόλιο ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος της μονάδας Covid Σ. Μεταλλίδης, ακολούθησαν ο διοικητής του νοσοκομείου Π. Παντελιάδης και ο νοσηλευτής Γ. Ιστίκογλου ενώ τέταρτος κατά σειρά ήταν ο γενικός γραμματέας υπηρεσιών υγείας Γ. Κωτσιόπουλος που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη σήμερα για να δώσει το «παρών» στη διαδικασία.

Μετά την άφιξη χθες των πρώτων 250 εμβολίων, σήμερα πρόκειται να εμβολιαστούν συνολικά από 40 έως 60 άτομα, με τη σχετική διαδικασία για το συγκεκριμένο νοσοκομείο “τρέχει” με ταχύτερους ρυθμούς τις επόμενες ημέρες, ώστε στη συνέχεια να ακολουθήσουν και άλλα.

Τη Δευτέρα εξάλλου αναμένεται να αρχίσει η διαδικασία εμβολιασμού στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Για μία ημέρα γιορτής έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, ζητώντας από τον κόσμο να δείξει υπομονή και να τηρεί όλα τα μέτρα ασφαλείας μέχρι να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα των εμβολιασμών.

«Είναι μία πολύ μεγάλη μέρα και για τη χώρα μας και για τη βόρεια Ελλάδα… Σήμερα πιστεύουμε ότι είναι η αρχή του τέλους αυτής της πανδημίας», σημείωσε ο διοικητής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτης Παντελιάδης. Είπε πως το πρόγραμμα των εμβολιασμών στο νοσοκομείο θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση εκτιμώντας ότι μέχρι τις 4 Ιανουαρίου θα έχουν εμβολιαστεί περίπου 500 άτομα από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου.

«Όταν θα δοθεί η ευκαιρία θα πρέπει όλοι να εμβολιαστούν γιατί αυτό είναι το όπλο για να περάσουμε και πάλι στην κανονικότητα και να ξανακερδίσουμε την ελευθερία μας», ανέφερε από την πλευρά του ο λοιμωξιολόγος και υπεύθυνος της κλινικής Covid-19 του νοσοκομείου, Συμεών Μεταλλίδης.

Με προϋπηρεσία περίπου 30 χρόνων, όντας ο παλαιότερος νοσηλευτής λοιμώξεων στην Ελλάδα και έχοντας προηγούμενη εμπειρία και από άλλες πανδημίες στο παρελθόν, ο κ. Γιάννης Ιστίκογλου χαρακτήρισε την πανδημία του κορωνοϊού, ως την πλέον χειρότερη.

Σχετικά με το εμβόλιο που έκανε ως ο πρώτος νοσηλευτής, ανέφερε ότι είναι σαν ένα από τα υπόλοιπα εμβόλια, χωρίς να νιώσει καμία ενόχληση ή πόνο και τόνισε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων του θα ακολουθήσει τη δική του ενέργεια και θα εμβολιαστεί.

Δείτε τι είπε αναλυτικά στο βίντεο που ακολουθεί:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top