Κ. Αχ. Καραμανλής: Σύντομα εμβολιασμός εργαζομένων στα ΜΜΜ

Κ. Αχ. Καραμανλής: Σύντομα εμβολιασμός εργαζομένων στα ΜΜΜ

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής αναφέρθηκε στην συντονισμένη προσπάθεια να εξυπηρετηθεί το κοινό στα ΜΜΜ, αλλά και για τον επερχόμενο εμβολιασμό για τους εργαζομένους τους.

«Γίνεται μία πολύ συντονισμένη προσπάθεια ανάταξης και ανανέωσης του στόλου και σήμερα κυκλοφορούν καινούρια λεωφορεία, κάτι που είχε να γίνει πολλά χρόνια, σε ένα στόλο όπου ο μέσος όρος ηλικίας των οχημάτων της ΟΣΥ ξεπερνά τα 18 χρόνια» είπε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής συμπληρώνοντας πως η κίνηση για την εκμίσθωση λεωφορείων με leasing «χάλασε τη «σούπα» σε μερικά οργανωμένα και μικρά συμφέροντα».

Ο κ. Καραμανλής ανέφερε πως μπορεί να δεχθεί την κριτική του κόσμου και μερίδας της αντιπολίτευσης «που λέει ότι πρέπει να κάνουμε πιο γρήγορα βήματα», ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι «εγκλωβισμένος στη λογική της χρονοκαπηλείας».

«Καταλαβαίνω ότι ορισμένοι στην αντιπολίτευση προσπαθούν να ξεφύγουν από τα πολιτικά τους αδιέξοδα και καταφεύγουν στο ψέμα, αλλά αυτό έχει ένα όριο» σημείωσε και πρόσθεσε πως «μέσα σε 16 μήνες έχουν έρθει 500 λεωφορεία, κάτι που δεν έχει γίνει σε καμία ευρωπαϊκή πόλη εν μέσω πανδημίας. Είχε να γίνει αγορά λεωφορείων πάνω από 10 χρόνια. Τα λεωφορεία όμως θέλουν οδηγούς. Κάναμε προσλήψεις που δεν έγιναν επί 10 χρόνια. Κάναμε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και έχουμε δώσει το 20% των περιφερειακών μετακινήσεων στα ΚΤΕΛ, και συνεχίζουμε (…). Μειώσαμε το εισιτήριο».

Εννοείται πως υπάρχουν προβλήματα, συνέχισε και πρόσθεσε πως γίνονται βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, έτσι ώστε ακόμα και στο Μετρό να μειωθούν οι χρονικές αποστάσεις. «Κάνουμε ανάταξη στους συρμούς, καθώς υπάρχουν ακινητοποιημένοι λόγω έλλειψης ανταλλακτικών. Γίνεται συντονισμένη προσπάθεια ώστε να εξυπηρετήσουμε το κοινό σε δύσκολες συνθήκες. Όλοι πρέπει να το σεβαστούμε και να σκύψουμε από πάνω για να βρεθούν λύσεις, υπογράμμισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και συμπλήρωσε πως υπάρχει άψογη συνεργασία με τον συνδικαλιστικό τομέα στην πλειοψηφία της ΟΣΥ, αν και υπάρχουν κάποιοι που δεν θέλουν τη σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα.

Για την προτεραιοποίηση στον εμβολιασμό των εργαζομένων στα ΜΜΜ είπε πως «έχουν γίνει τα βήματα ώστε στο προσεχές διάστημα να εμβολιαστούν άμεσα οδηγοί, τεχνίτες και αυτοί που έρχονται σε επαφή με το κοινό».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ