Καλεμκερίδης (Κιλκίς): Έχουμε διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ και έλλειψη οξυγόνου

Καλεμκερίδης (Κιλκίς): Έχουμε διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ και έλλειψη οξυγόνου

Τις σοβαρές ελλείψεις στο νοσοκομείο του Κιλκίς που αφορούν το οξυγόνο, την υποστελέχωση ακόμα και ανύπαρκτες ΜΕΘ για να νοσηλευτούν ασθενείς, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αχιλλέας Καλεμκερίδης Γ.Γ. Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κιλκίς.

(Θυμηθείτε εδώ το χθεσινό θέμα του GRTimes για τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο της μακεδονικής πόλης)

Χαρακτηριστικό της μαρτυρίας του κ. Καλεμκερίδη στον «Θέμα 104,6», είναι ότι «μέσα σε 6 ώρες, χρειάστηκε να μεταφερθούν 40 ασθενείς σε άλλο όροφο, ενώ υπήρξαν διαμαρτυρίες των ασθενών καθώς είχαν μείνει χωρίς οξυγόνο».

Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Καλεμκερίδης, οι ελλείψεις σε προστατευτικό υλικό για τους εργαζόμενους του νοσοκομείου έχουν ως αποτέλεσμα τη μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού, ενώ έχουν νοσήσει περίπου 60 συνάδελφοι του. Αυτό δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα, διότι πλέον δεν υπάρχουν εφεδρείες, ενώ ανάμεσα στους ιατρούς που ασθενούν είναι και αναισθησιολόγοι, απαραίτητη ειδικότητα για τη διασωλήνωση. Μάλιστα, κάποιοι ασθενείς σε ΜΕΘ, καθότι δεν υπάρχει αίθουσα, χρειάστηκε να διακομιστούν στη Δράμα.

Ο Αχιλλέας Καλεμκερίδης, νόσησε από κορωνοϊό και περιέγραψε τη δική του περιπέτεια. Όπως είπε, παρότι στην αρχή είχε δέκατα ξαφνικά ανέβασε ακόμη και 39.5 πυρετό. Έντονη ήταν η δύσπνοια και οι πονοκέφαλοι ενώ, ανέπτυξε και πνευμονία.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ