Κορωνοϊός: Βαρύ το τίμημα για το υγειονομικό προσωπικό της χώρας

Κορωνοϊός: Βαρύ το τίμημα για το υγειονομικό προσωπικό της χώρας

Την ώρα που το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, βρίσκεται σε εξέλιξη, χιλιάδες άνθρωποι δίνουν καθημερινά μάχη στα νοσοκομεία της χώρας. Ωστόσο, μέχρι τώρα, το τίμημα είναι βαρύ, όχι μόνο για τους απλούς πολίτες, αλλά και για αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης απέναντι στον φονικό ιό. Το υγειονομικό προσωπικό της χώρας.

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Σ’ αυτή τη μάχη, κάποιοι τα κατάφεραν. Βγήκαν νικητές. Κάποιοι άλλοι, όχι. Γιατροί νοσηλευτές, εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και στα ιατρεία της χώρας “χτυπημένοι” από τη νόσο, πάλεψαν σκληρά αλλά αυτή η μάχη αποδείχτηκε άνιση.

Άλλοι εν ενεργεία, σκληρά εργαζόμενοι στον δύσκολο κλάδο της Υγείας και άλλοι με χρόνια προϋπηρεσίας στην πλάτη τους, επιστήμονες που άφησαν το δικό τους στίγμα στην ελληνική κοινωνία, πάλεψαν αλλά νικήθηκαν από τον κορωνοϊό.

Η αρχή, έγινε με τον Δημήτρη Κρεμαστινό, ο οποίος στα 78 του χρόνια, έδωσε μάχη για 1,5 μήνα στον Ευαγγελισμό, χωρίς επιτυχία. Επί σειρά ετών βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και καρδιολόγος στο επάγγελμα, ο βουλευτής από τα Δωδεκάνησα υπήρξε ο επί σειρά ετών προσωπικός γιατρός του πρώην πρωθυπουργού, Ανδρέα Παπανδρέου.

Τη μάχη με τον κορωνοϊό έχασε και ο 52χρονος καρδιολόγος και γιατρός της Βουλής, Γιάννης Μητρόπουλος, ο οποίος νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου “Σωτηρία” όπου και κατέληξε, συγκλονίζοντας τον πολιτικό κόσμο της χώρας.

Μια χώρα που βυθίστηκε στο πένθος στην είδηση της απώλειας του διακεκριμένου επιστήμονα και ιδρυτή του ομίλου Βιοϊατρική, Ευάγγελου Σπανού, ο οποίος έχασε τη μάχη με το θάνατο σε ηλικία 76 ετών, ύστερα από πολυήμερη μάχη με τον κορωνοϊό στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Σωτηρία.

Ανεβαίνοντας στη Θεσσαλονίκη, μετράμε άλλες δύο απώλειες γιατρών. Πρόκειται για τον παιδίατρο Τζωρτζ Φάραχ και τον παθολόγο Γιώργο Μιχαλάκη.

Στη μακάβρια λίστα των ανθρώπων που έχασαν τη  μάχη με τον κορωνοϊό, υπάρχει ένας ακόμη εξαίρετος επιστήμονας, ο Μανώλης Μανώλας από τις Σέρρες που έφυγε στα 75 του χρόνια κατά το πρώτο κύμα του κορωνοϊού. Ο Μ. Μανώλας υπήρξε ο επί σειρά ετών  προσωπικός γιατρός της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινής Αραμπατζή.

Τέλος, στο νοσοκομείο “Αττικόν” έχασε τη ζωή του και ο πνευμονολόγος, Αντώνης Χατζηγεωργίου. Πατέρας τριών παιδιών, τον περασμένο Αύγουστο σε μια συγκλονιστική ανάρτησή του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης προσπαθούσε να πείσει όσους ήταν δύσπιστοι για τη σοβαρότητα του ιού. Ήταν μόλις 42 ετών.

Απώλειες και στο νοσηλευτικό προσωπικό 

Ο κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις. Και στο πλαίσιο αυτό “χτυπά” και όσους εργάζονται για την καταπολέμησή του, στα νοσοκομεία της χώρας. Η μάχη είναι σκληρή και ειδικότερα για κάποιους, άνιση.

Σύμφωνα με όσα στοιχεία κατάφερε να συγκεντρώσει μέχρι τώρα το GRTimes.gr, η πρώτη απώλεια εργαζόμενου στον υγειονομικό κλάδο, ήταν ενός παραϊατρικού παρασκευαστή από την Καστοριά, ενώ το δεύτερο θύμα, ήταν μία 50χρονη τεχνολόγος τεχνικών εργαστηρίων στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Ένα ακόμη θύμα του κορωνοϊού, έχει καταγραφεί στην προνοιακή μονάδα Θεσσαλονίκης “Άγιος Παντελεήμων” και πρόκειται για νοσηλεύτρια που νόσησε πρόσφατα όταν και καταγράφηκαν στο ίδρυμα περισσότερα από 60 κρούσματα.

Την εξίσου μεγάλη λίστα των απωλειών στον τομέα του υγειονομικού κλάδου, συμπληρώνουν οι δύο νοσηλεύτριες από τη Δράμα, που άφησαν την τελευταία τους πνοή πολύ πρόσφατα.

Αρκετοί και διασωληνωμένοι

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος αρκετοί είναι οι εργαζόμενοι του υγειονομικού κλάδου που βρίσκονται διασωληνωμένοι σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, δύο βρίσκονται στο νοσοκομείο Καβάλας, δύο στο νοσοκομείο της Δράμας και άλλοι δύο στο νοσοκομείο της Λάρισας.

Επίσης άλλοι πέντε νοσηλευτές αποδιασωληνώθηκαν πρόσφατα, κερδίζοντας την μάχη με τον κορωνοϊό.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top