«Όχι» στη διακίνηση βιταμινών και συμπληρωμάτων διατροφής από τα γυμναστήρια

«Όχι» στη διακίνηση βιταμινών και συμπληρωμάτων διατροφής από τα γυμναστήρια

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Κάθετα αντίθετη, με διάταξη νόμου που προβλέπει την πώληση βιταμινών, σκευασμάτων και συμπληρωμάτων διατροφής από γυμναστήρια και ιδιωτικές σχολές εκμάθησης αθλημάτων, δηλώνει η διοίκηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Ήδη ο ΠΦΣ απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας, σε έντονο ύφος, προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, και τον πρόεδρο του ΕΟΦ, Ιωάννη Μαλέμη, ενώ το δ.σ. του συλλόγου συνεδριάζει εκτάκτως την Τετάρτη για το θέμα αυτό.

Όπως αναφέρει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, λίγες μόνο μέρες μετά την αποκάλυψη μεγάλου σκανδάλου παράνομης διακίνησης αναβολικών, κατατίθεται Σχέδιο Νόμου στη Βουλή, που επιτρέπει την ανεξέλεγκτη πώληση βιταμινών, σκευασμάτων και συμπληρωμάτων διατροφής σε γυμναστήρια και χώρους εκμάθησης αθλημάτων.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κυριάκος Θεοδοσιάδης, έκανε λόγο για «αδιανόητη» διάταξη που «θέτει σε κίνδυνο την Υγεία όλων των αθλουμένων και κυρίως των εφήβων», αφού η χορήγηση των σκευασμάτων αυτών θα γίνεται χωρίς τη συμβουλή, έγκριση  κι εποπτεία ενός επιστήμονα υγείας, «με σκοπό μόνο το κέρδος» και υποστήριξε ότι «οι ευθύνες του υπουργείου Υγείας είναι μεγάλες».

Οι φαρμακοποιοί θεωρούν ως επιβεβλημένη την άμεση απόσυρση της διάταξης, καθώς, όπως εξηγούν, οι βιταμίνες, τα σκευάσματα και τα συμπληρώματα διατροφής σχετίζονται άμεσα με την Υγεία των πολιτών και «δεν νοείται η διάθεσή τους μόνο με εμπορικούς όρους».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top