Αμύνταιο: Ένταση στον Αγιασμό του ΓΕΛ Αμυνταίου (ΦΩΤΟ – VIDEO)

Αμύνταιο: Ένταση στον Αγιασμό του ΓΕΛ Αμυνταίου (ΦΩΤΟ – VIDEO)

Επεισοδιακός ήταν ο σημερινός αγιασμός στο Γενικό Λύκειο Αμυνταίου, με τον αρχιμανδρίτη να σταματά το μυστήριο και να φωνάζει προς τη λυκειάρχη του σχολείου «Ο σταυρός θα μολύνει τους ανθρώπους; Ντροπή σας! Τουλάχιστον να το κλείνετε μπροστά μου».

Ένταση προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της τελετής του καθιερωμένου αγιασμού ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, στο Γενικό Λύκειο Αμυνταίου, η οποία πραγματοποιήθηκε από τον αρχιμανδρίτη π. Σεβαστιανό Τοπάλη, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας, Ιωάννη Κιοσέ, του δημάρχου Αμυνταίου, Άνθιμου Μπιτάκη και εκπροσώπων του διδακτικού προσωπικού και των μαθητών, με τη τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, λόγω της πανδημίας.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο αρχιμανδίτης πήρε το σταυρό ώστε να τον φιλήσουν τα παιδιά,  με τη Λυκειάρχη να προτρέπει τους μαθητές να μην κατεβάσουν τη μάσκα τους. Λίγο νωρίτερα είχε προηγηθεί ο ασπασμός του σταυρού από τον ίδιο τον αρχιμανδρίτη αλλά και των τοπικών αρχών, χωρίς μάσκα.

Άμεση ήταν η αντίδραση του αρχιμανδρίτη, ο οποίος διέκοψε την τελετή λέγοντας:  «Ο σταυρός θα μολύνει τους ανθρώπους; Ντροπή σας! Τουλάχιστον να το κλείνετε μπροστά μου. Οι άρχοντες του τόπου φιλήσανε το σταυρό χωρίς μάσκα και εσείς θα μου κάνετε επεισόδιο την ώρα του αγιασμού και να μου απαγορεύετε να μπω μέσα στις τάξεις επειδή δεν φοράω μάσκα. Να κρατάω το σταυρό του Χριστού και να φοράω μάσκα; Ντροπή σας! Είναι αναίδεια που με διακόψατε. Οι άρχοντες του τόπου έδωσαν το παράδειγμα στα παιδιά μας φιλώντας το σταυρό, εσείς τι δίνετε;».

Πηγή: eperiskopio.blogspot.com

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top