Στοπ στο αιολικό πάρκο στο Νυμφαίο

Στοπ στο αιολικό πάρκο στο Νυμφαίο

“Την αναστολή όλων των εργασιών κατασκευής του αιολικού πάρκου στην θέση “Αετοράχη Νυμφαίου Φλώριας” και την απομάκρυνση των μηχανημάτων της εταιρίας που βρίσκονται σταματημένα στο δρόμο, 1 χλμ. πριν την είσοδο του οικισμού”, αποφάσισε  το Δικαστήριο στην Φλώρινα, που εξέτασε την αίτηση προσωρινής αναστολής των εργασιών που κατέθεσαν δύο περιβαλλοντικές οργανώσεις “Καλλιστώ” και “Αρκτούρος”, ο Σύλλογος “Απανταχού Νυμφαιοτών” και ο Σύλλογος “Φίλων Νυμφαίου”.

Παρέμβαση υπέρ της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων και της προσωρινής παύσης των εργασιών της εταιρίας στο υπό κατασκευή αιολικό πάρκο, άσκησε με παρέμβασή του και ο Δήμος Αμυνταίου, που με δικό του νομικό παραστάτη ζήτησε να γίνει δεκτό το αίτημα των περιβαλλοντικών οργανώσεων και των κατοίκων του Νυμφαίου. Η εκδίκαση της υπόθεσης ορίστηκε για τις 3 Ιουνίου 2021, όπου θα εξεταστούν τόσο οι ισχυρισμοί των κατοίκων αλλά και της εταιρίας.

Με την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου, οι κάτοικοι που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι στο μπλόκο έξω από τον οικισμό για να αποτρέψουν την είσοδο των μηχανημάτων στο δάσος, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και πανηγυρισμούς, ενώ τα μέλη της επιτροπής τους μίλησαν για “μια πρώτη μικρή νίκη του Νυμφαίου, επί της διάσωσης του δάσους και τη διατήρησης του παρθένου Οικοσυστήματος της περιοχής”.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ