Μάσκες με νανοφίλτρα και rapid test από το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας ΑΠΘ

Μάσκες με νανοφίλτρα και rapid test από το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας ΑΠΘ

Μάσκες υψηλής προστασίας με νανοφίλτρο, ειδικές ασπίδες προστασίας προσώπου, βιοαισθητήρες και rapid tests αποτελούν βασικά σημεία μελέτης του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ. Μεγάλη είναι η συμβολή του στις υπηρεσίες της Υγείας.

Η επιδημιολογική επιτήρηση με βάση τα λύματα και η σημασία του περιβαλλοντικού εξορθολογισμού, η εγκυρότητα των προγνωστικών μοντέλων της πανδημίας και η νανοτεχνολογία στην έρευνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, είναι τα θέματα που παρουσιάσθηκαν στη διαδικτυακή εκδήλωση, με τίτλο: «Οι Θετικές Επιστήμες στην Υπηρεσία της Υγείας».

Ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας , καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης παρουσίασε τη συμβολή του Εργαστηρίου στην καταπολέμηση του κορωνοϊού από τον Μάρτιο του 2020 έως σήμερα.

Παρακάτω παρουσιάζονται βασικά σημεία της διαδικτυακής εκδήλωσης:

Νανοφίλτρα και Μάσκες υψηλής προστασίας

Από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι και τα μέσα Απριλίου, η παγκόσμια κοινότητα βρέθηκε αντιμέτωπη το τεράστιο πρόβλημα της προστασίας από τον κορωνοιό και ιδιαίτερα την προστασία με την χρήση των μασκών, εξαιτίας της έλλειψης των μασκών, των υλικών κατασκευής και της μικρής παραγωγής τους στην Ευρώπη. Η χρήση και η αποτελεσματικότητα των μασκών έγινε κατανοητή πολύ σύντομα όταν φάνηκε ότι τα μέτρα της κοινωνικής απόστασης, των 1-2 μέτρων, δεν ήταν ικανά να προστατεύσουν τους πολίτες από την μετάδοση του κορωνοϊού.

Στη συνέχεια μπήκε στη ζωή μας η μάσκα.

Στην αρχή χρησιμοποιούσαμε μόνο υφασμάτινες μάσκες, οι οποίες μπορούν να παρέχουν μερική προστασία, μικρότερη από 28% έναντι του κορωνοϊού. Αργότερα, χρησιμοποιήθηκαν οι χειρουργικές μάσκες μίας χρήσης που προσφέρουν καλύτερη κάλυψη αλλά και αυτές κάτω απο80% και ανάλογα από που προέρχεται η μάσκα. Τέλος, οι μάσκες Ν95, παρέχουν καλύτερη προστασία οι οποίες μπορούν να φθάσουν μέχρι και το 90-95%. Αυτό όμως εξαρτάται από που προέρχεται η μάσκα και από τον τρόπο που χρησιμοποιείται.

Η βασική ιδέα του Εργαστηρίου μας σε συνεργασία με εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, ήταν να κατασκευάσει μάσκες υψηλής προστασίας με νανοφίλτρο και ασπίδες προστασίας προσώπου για την προστασία κυρίως του υγειονομικού προσωπικού. Στηριχθήκαμε στην πολύχρονη εμπειρία μας και τεχνολογία που αναπτύξαμε τα δέκα προηγούμενα χρόνια στις νανοϊνες, και νανοδομές από τις οποίες είναι οι κατασκευασμένες οι περισσότερες μάσκες υψηλής ποιότητας. Στη συνέχεια είχαμε μια ιδέα και με την χρησιμοποίηση παλαιότερων πατεντών αναπτύξαμε μια νέα πατέντα για το σύστημα νανοφίλτρων σε επαναχρησιμοποιούμενες μάσκες σε συνεργασία και καθοδήγηση της εταιρείαςBLNanobiomed, η οποία υπέβαλε και την νέα πατέντα. Κατασκευάσαμε έτσι τις μοναδικές παγκοσμίως μάσκες με νανοφίλτρο που μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν και προχωρήσαμε σε δωρεά τέτοιων μασκών υψηλής προστασίας και νανοασπίδων στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ πριν το τέλος Απριλίου, για την προστασία του υγειονομικού προσωπικού. Η εταιρεία BLNanobiomed συνέχισε το έργο της, και σύντομα κατόρθωσε να μετατρέψει μια απλή χειρουργική μάσκα σε μια μάσκα υψηλών προδιαγραφών προστασίας αντίστοιχης αυτής της Ν95, και να την παράγει με πολύ χαμηλό κόστος.

RapidTestκαι Βιοαισθητήρες

Την περίοδο του πρώτου lockdown, ήταν πολύ σημαντικό ότι ξεκινήσαμε νέα ευρωπαϊκά προγράμματα, τα οποία είτε συντόνιζε ή συμμετείχε το Εργαστήριο μας μαζί με παραγωγικούς φορείς από την περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπως το έργο RealNano και το Flexfunction2sustain, αλλά και άλλα ερευνητικά έργα του ΕΣΠΑ, όπως το NanoAthero και το Osteofit, τα οποία όχι μόνον ενίσχυσαν τις δραστηριότητες μας αλλά, επιπλέον μας έδωσαν και την δυνατότητα να τις ανα διοργανώσουμε προς την κατεύθυνση της καταπολέμησης του κορωνοϊού. Στο πλαίσιο αυτό, ανασχεδιάζοντας στόχους, τεχνολογίες, αλλά και τις συνεργασίες μας, σχεδιάσαμε νέες εφαρμογές και προϊόντα που αφορούν στην καταπολέμηση του κορονοϊού. Επιπλέον, την ίδια περίοδο η Ευρωπαϊκή Ένωση μας ζήτησε να κάνουμε αντίστοιχες ενέργειες ώστε να τροποποιήσουμε κάποιες δράσεις αυτών των έργων και να τις στραφούμε στην έρευνα και παραγωγή νέων προϊόντων για την καταπολέμησή της πανδημίας.

Εκτός από τις μάσκες με τα νανοφίλτρα κατασκευάσαμε βιοαισθητήρες και rapidtests. Τα τελευταία χρόνια ασχολούμασταν με την ανάπτυξη και κατασκευή των τεστ πλευρικής ροής, καθώς και διάφορους βιοαισθητήρες όπως για το οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου, και την μέτρηση των λευχαιμικών κυττάρων, σε συνεργασία με την εταιρεία BLNanobiomed. Έτσι ενισχύσαμε την έρευνα, και μετατρέψαμε το τεστ πλευρικής ροής σε τεστ ανίχνευσης αντισωμάτων έναντι του Sars-cov-2,ενω δημιουργήσαμε ένα βιοαισθητήρα που κάνει και τη δουλειά του βιοαναλυτή.

Μοντέλο πρόβλεψης πορείας της πανδημίας

Από τις 15 Μαρτίου 2020 εγκαταστήσαμε την πρώτη διαδικτυακή διαδικασία μαθημάτων στο μεταπτυχιακό της Νανοτεχνολογίας στο ΑΠΘ, ενώ στις 24 του ίδιου μήνα κάναμε την πρώτη διαδικτυακή συνάντηση ευρωπαϊκού έργου, η οποία δεν μπορούσε να γίνει live, καθώς βρίσκονταν σε εξέλιξη τα ευρωπαϊκά έργα.

Το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ διοργανώνει εδώ και 18 χρόνια στη Θεσσαλονίκη, την πρώτη βδομάδα του Ιουλίου, το Διεθνές Πολυσυνέδριο Νανοτεχνολογίας. Με το ξεκίνημα της πανδημίας και εξαιτίας της δυνατότητας που είχαμε στην πρόβλεψη της εξέλιξης της πανδημίας άμεσα αποφασίσαμε να πραγματοποιηθεί αυτό σε παγκόσμια πρώτη virtual και live. Με την ίδια διαδικασία και πρόβλεψη πήραμε την απόφαση και το Διεθνές Συνέδριο που είχαμε για τις 30Μάρτιου στην Αθήνα, να το μεταθέσουμε και πραγματοποιήσουμε τελικά λόγω της πανδημίας στις 11-12 Οκτωβρίου στην Αθήνα.

Λόγω της πληροφόρησης που έπρεπε να στείλουμε σε περισσότερο από 100 χιλιάδες επιστημόνων, ερευνητών και στελεχών εταιρειών που παρακολουθούν τις εργασίες του Πολυσυνεδρίου από ολόκληρο τον κόσμο, από τις 10 Απριλίου αρχίσαμε να στέλνουμε τακτικά ενημερώσεις πρόβλεψής για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα και τον κόσμο, δημοσιοποιώντας επιπλέον τα αποτελέσματα των προβλέψεων μας και στον Ελληνικό τύπο και στους αρμόδιους φορείς.

Οι αναλύσεις μας στηρίχθηκαν στις μετρήσεις που οι επίσημοι Ελληνικοί και ξένοι φορείς δημοσιεύουν καθημερινά, και συνοπτικά μπορώ να πω ότι στηριχθήκαμε σε ένα μαθηματικό μοντέλο που βασίζεται σε διαφορικές εξισώσεις. Έτσι είμασταν σε θέση να παρακολουθούμε την πανδημία ως μια εξέλιξη ενός φυσικού φαινομένου. Οι όποιες παρεμβάσεις, που γίνονται με διάφορα μέτρα από τις κυβερνήσεις (όπως lockdown ή άρση μέρους αυτών), τροποποιούν την εξέλιξη του αρχικού φαινομένου και της πανδημίας, αυτό αποτυπώνεται, για παράδειγμα είτε με μια εξασθένηση ή μια αύξηση της μετάδοσης του ιού, γεγονός που υπεισέρχεται στις μετρήσεις και μας δίνει την δυνατότητα μέσα από τις αναλύσεις μας να κάνουμε σωστές και έγκυρες προβλέψεις πως πρέπει να κινηθούμε.

Έτσι, παρακολουθούμε καθημερινά τους μηχανισμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη.Ειδικά μετά την μερική απελευθέρωση δραστηριοτήτων τουlockdown, όπως συνέβη τις τελευταίες τρεις βδομάδες στην Αθήνα και στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας. Παρακολουθούμε επίσης τις διασωληνώσεις μέσα από τα στοιχεία των ΜΕΘ, αλλά και τους θανάτους που θα προκληθούν. Θα πρέπει να τονίσουμε εδώ ότι δεν υπάρχει από τις αρχές μια σταθερή βάση μετρήσεων και ιδιαίτερα των μοριακών μετρήσεων, για την περίπτωση των κρουσμάτων που ανακοινώνονται καθημερινά, και βεβαίως όπως καταλαβαίνουμε αυτά εξαρτώνται από των αριθμό των μοριακών τεστ που πραγματοποιούνται. Δηλαδή, τα μοριακά τεστ όπως γνωρίζουμε, είναι πολύ μειωμένα τα σαββατοκύριακα και τις αργίες, αλλά και τις υπόλοιπες μέρες δεν είναι καθόλου σταθερά. Έτσι αναγκαζόμαστε να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να συγκρίνουμε και επιβεβαιώνουμε τα αποτελέσματα μας και με άλλες μεθόδους. Στην τελευταία περίπτωση άρσης μέτρου περιορισμού από την κυβέρνηση, ήταν φανερό ήδη από την πρώτη εβδομάδα της άρσης του μέτρου, ότι είχαμε την μεγαλύτερη μέχρι σήμερα διάδοση του ιού, την οποία τώρα εναγωνίως προσπαθεί η Κυβέρνηση να περιορίσει. Και στη Θεσσαλονίκη υπάρχει μια ένταση του φαινομένου, αλλά η πόλη μας είναι σε καλύτερη κατάσταση από πλευράς επιδημιολογικού φορτίου, και βέβαια πολύ καλύτερα από ότι ήταν στο τέλος Οκτωβρίου.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

21:2025/02

Ε.Κ.Κ.Α.: Υποστήριξη σε θύματα βίας μέσω τηλεφωνικών γραμμών «197» και «1107» Κοινωνία

21:1025/02

Διαδικτυακή Εκδήλωση για τον «Σχολικό Εκφοβισμό» Κοινωνία ,Παιδεία

21:0025/02

ΥΝΑΝΠ: Ικανοποίηση για διάλογο με ναυτεργάτες – Τερματίζεται η απεργίας τους Ναυτιλία

20:5025/02

Ανατροπή στην υπόθεση Λιγνάδη: Άγνοια δηλώνουν μάρτυρες υπεράσπισης Κοινωνία ,Σημαντικά

20:4025/02

Τηλεδιάσκεψη Καλαφάτη με Μέτιο και Συντονιστή Επιχειρήσεων της Π.Υ. Αγροτικά ,Περιφέρειες

20:3025/02

Εξιχνίαση απάτης μέσω διαδικτύου στην Πτολεμαΐδα Β.Ελλάδα ,Ελλάδα

20:2025/02

Εξαφάνιση 47χρονης από τη Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Σημαντικά

20:1025/02

Η Γουατεμάλα ενέκρινε για επείγουσα χρήση το Sputnik-V Διεθνή ,Κορωνοϊός

20:0425/02

Ολοκληρώθηκε η απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη Κοινωνία

20:0025/02

Οικονομική στήριξη των επιχειρηματιών Ευόσμου και Κορδελιού ζητούν φορείς Δήμοι

19:5025/02

Κολυμβητήρια: Ξεκαθαρίζει το ζήτημα με τα διαγνωστικά τεστ στους αθλητές Αθλητισμός ,Β.Ελλάδα ,Ελλάδα

19:4525/02

Μητσοτάκης στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Όσο νωρίτερα ληφθούν αποφάσεις για ευρωπαϊκό πιστοπ... ΕΕ ,Κορωνοϊός ,Πολιτική

19:4025/02

Οι όροι για τη χορήγηση προκαταβολής σύνταξης Κοινωνία ,Οικονομία

19:3025/02

Δ.Ε. Χαλάστρας-Αξιού: Απόκτηση μόνιμου μηχανοκίνητου εξοπλισμού καθαριότητας Δήμοι

19:2025/02

ΠΟΥ: Η «μακρά Covid» πρέπει να είναι προτεραιότητα για τις αρχές Διεθνή ,Κορωνοϊός

19:1225/02

Messenger: «Έπεσε» η υπηρεσία μηνυμάτων Τεχνολογία

19:1025/02

Έρευνα: Στην ψηφιακή λειτουργία καταστημάτων προσαρμόστηκαν οι καταναλωτές Επιχειρήσεις ,Κοινωνία ,Τεχνολογία

19:0025/02

Γερμανία: Δεν θα είναι ξανά υποψήφια καγκελάριος η Μέρκελ Διεθνή ,Κορωνοϊός

18:5025/02

Στο Τέξας το πρώτο αναβαθμισμένο σε Viper ελληνικό F-16 Ελλάδα

18:4025/02

Κορωνοϊός: 226 κρούσματα βρετανικής μετάλλαξης Κοινωνία ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

18:3025/02

Θεοχάρης: Όλοι οι Βρετανοί θα μπορούν να έρθουν το καλοκαίρι, ανεξαρτήτως εμβολιασμού Διεθνή ,Ελλάδα ,Κορωνοϊός

18:2025/02

Χάρτης κορωνοϊού: 183 νέα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

18:1525/02

ΕΛΠΕ: Κέρδη σε αντίξοο περιβάλλον και αύξηση εξαγωγών Ενέργεια ,Επιχειρήσεις

18:1025/02

Εύοσμος: Πορεία εργατικών σωματείων και φορέων μετά το lockdown (ΦΩΤΟ+VIDEO) Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

18:0725/02

Κορωνοϊός: 1.784 κρούσματα σήμερα, 367 διασωληνωμένοι Ελλάδα ,Κορωνοϊός

18:0125/02

ΝΔ: Νέες αρμοδιότητες για την τομεάρχη, Βούλα Αλεξίου που άγγιξε καρδιές! Παραπολιτικά

17:5125/02

ΣΕΒΕ: Προγράμματα επαγγελματικής εξειδίκευσης Ελλάδα ,Οικονομία

17:5025/02

Rapid test στη Σίνδο την Παρασκευή Β.Ελλάδα ,Δήμοι ,Θεσσαλονίκη

17:4425/02

Χατζηδάκης: Ευκαιρίες για την ιδιωτική ασφάλιση στον 2ο και 3ο πυλώνα Οικονομία ,Πολιτική

17:3025/02

ΕΕ: Σε εξέλιξη η τηλεδιάσκεψη κορυφής των ηγετών των 27 κρατών-μελών ΕΕ

17:2025/02

Πάμε στοίχημα προγνωστικά: Με το combo της Μίλαν στο 2.05 και τα γκολ Αθλητισμός

17:1825/02

Aνοίγει τον Απρίλιο το Porto Carras από τον όμιλο Σαββίδη Β.Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Σημαντικά

17:1025/02

Μπέσυ Μάλφα: Η έντονη συγκίνηση και η σκληρή απάντηση στον Αλ. Κούγια Lifestyle

17:0025/02

Ισόβια κάθειρξη στους δολοφόνους του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου Κοινωνία

16:5025/02

Φίλυρο: Εγκαταστάθηκε νέο ΑΤΜ Δήμοι

16:4025/02

Ανθή Βούλγαρη: Συνάντησε για πρώτη φορά τον «Ρε Ματζόρε», Κωνσταντίνο Παπαϊωάννου Lifestyle

16:3725/02

Παπαδόπουλος: Συμβολική πράξη η ρίψη αβγών στην Πρυτανεία (ΗΧΗΤΙΚΟ) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

16:3025/02

Ένωση Στρατιωτικών Θεσσαλονίκης: Καταδικαστέα η σημερινή επίθεση Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

16:2025/02

Ινδία: Πάνω από 16.700 κρούσματα κορωνοϊού σε 24 ώρες Διεθνή ,Κορωνοϊός

16:1925/02

Η Έλενα Γκίκα- Πετρουλάκη, μιλά για το νέο της βιβλίο με τίτλο «Η ζωή που σου ‘κλ... Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Κοινωνία

16:1025/02

Τι έδειξαν τα αποτελέσματα των rapid test στον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου Β.Ελλάδα ,Δήμοι ,Θεσσαλονίκη

16:0025/02

Λιγνάδης: Απορρίφθηκε η ένσταση ακυρότητας – Άρχισε η απολογία Κοινωνία ,Σημαντικά

15:5025/02

Επίδομα ανεργίας: Δίμηνη παράταση καταβολής – Πώς θα δοθεί στους δικαιούχους Κοινωνία ,Οικονομία

15:4325/02

Χατζηβασιλείου: Η Τουρκία ενοχλείται από την αποφασιστικότητα της Ελλάδας (ΗΧΗΤΙΚΟ) Βαλκάνια ,Κοινωνία ,Πολιτική

15:4025/02

Γερμανία: Σχεδόν 11.900 κρούσματα κορωνοϊού σε 24 ώρες Διεθνή ,Κορωνοϊός

15:3525/02

Κυρ. Μητσοτάκης: Το #MeToo δεν έχει κομματικό χρώμα και κομματική ταυτότητα Βουλή ,Κόμματα ,Πολιτική

15:3025/02

ΟΤΑ: Σε κλειστό μετατρέπεται το γήπεδο Τυφώνα Αθλητισμός ,Κοινωνία

15:2825/02

Γκολ με σημεία στο Europa League Αθλητισμός

15:2025/02

Περνάει ακόμα και με… ροντέο ο Ολυμπιακός, κάνει το καθήκον της η «Φλου» Αθλητισμός

15:1425/02

Δείτε LIVE την Τριτολογία του Κυρ. Μητσοτάκη στη Βουλή Βουλή ,Πολιτική

15:1025/02

Θεσ/νίκη: Χειροπέδες σε επτά για εξαρτησιογόνες ουσίες Θεσσαλονίκη

15:0925/02

Κατέληξε στο Άγαλμα Βενιζέλου η πορεία για τα ΑΕΙ (VIDEO) Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

15:0425/02

Σταϊκούρας: Μείωση ΕΝΦΙΑ υπό όρους, το 2021 Κοινωνία ,Οικονομία ,Πολιτική

15:0125/02

Κυρ. Μητσοτάκης: Εάν διανοηθεί κανείς να προβεί σε τέτοιες πράξεις θα αναμετρηθεί με τι... Βουλή ,Θέματα GR Times ,Πολιτική

15:0025/02

Αιγάλεω: Ο YouTuber Αντρέας Ρίγκο κατέγραφε με κάμερα τη μοιραία σύγκρουση Ελλάδα

14:5825/02

ΤΕΡΝΑ: Σύμβαση 30 εκ. για το έξυπνο εισιτήριο στη Θεσσαλονίκη Επιχειρήσεις ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

14:5825/02

Υπόθεση Λιγνάδη: Τι αναφέρει το απολογητικό υπόμνημα Ελλάδα ,Σημαντικά

14:5025/02

Γεννηματά: Δεν θα επιτρέψουμε να θάψετε το ζήτημα κάτω από τόνους πολιτικής λάσπης Κόμματα ,Πολιτική

14:4025/02

Τάσος Ξιαρχό: Συγκλονιστική κατάθεση ψυχής για τον βιασμό που υπέστη στην ηλικία των 6 ... Lifestyle

14:3025/02

Κορωνοϊός-Έλεγχοι: 1.560 παραβάσεις και 8 συλλήψεις Κοινωνία ,Κορωνοϊός

14:2725/02

Ο κορωνοϊός κλείνει Γυμνάσιο στη δυτική Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

14:2025/02

Ογδόντα παραβάσεις για μέτρα Covid στην Ήπειρο Ελλάδα ,Κορωνοϊός

14:2025/02

Ροδόπη-Καβάλα: Στη φάκα δύο διακινητές παράνομων μεταναστών Β.Ελλάδα ,Ελλάδα

14:2025/02

ΕΑΕΕ: Επανεκλογή Σαρρηγεωργίου ως προέδρου Ελλάδα ,Επιχειρήσεις

14:1525/02

Κλειστός και ο σταθμός του μετρό «Σύνταγμα» Κοινωνία

14:1325/02

ΠΟΒΑΚΩ: Επιδότηση 100% στα ενοίκια υποκαταστημάτων Επιχειρήσεις ,Κορωνοϊός

14:1025/02

Δείτε LIVE την Δευτερολογία του Αλ. Τσίπρα στη Βουλή Βουλή ,Κόμματα ,Πολιτική

14:1025/02

Κορωνοϊός: Εισαγγελική έρευνα για εμβόλια εκτός σειράς Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

14:0625/02

Νέο McDonald’s άνοιξε στο Ίλιον Ελλάδα ,Επιχειρήσεις

14:0025/02

Μ. Κανελλοπούλου: «Έχω πάρα πολλά να πω αλλά θέλω να κατακάτσει ο κουρνιαχτός» Lifestyle

13:5225/02

Xρυσές δουλειές για το Douleutaras – το 2021 σε μεγάλη ευρωπαϊκή χώρα Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times

13:5125/02

Δείτε LIVE την Δευτερολογία του Κυρ. Μητσοτάκη στη Βουλή Βουλή ,Πολιτική

13:4525/02

Νέα σύλληψη για τους κατηγορούμενους ληστές Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

13:4325/02

ΟΝΝΕΔ: Οι προτάσεις μας ασπίδα προστασίας για κάθε θύμα Κόμματα ,Πολιτική

13:4025/02

Σε εξέλιξη το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια – Κλειστή η Πανεπιστημίου Κοινωνία

13:3925/02

Νέα πορεία για τα ΑΕΙ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ+VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

13:3025/02

Φοίβος Δεληβοριάς: «Είμαστε όλοι επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι» Lifestyle

13:1525/02

Τσίπρας για Λιγνάδη: Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σκάνδαλο συγκάλυψης αποτρόπαιων πράξεων Βουλή ,Πολιτική

13:0425/02

Στυλιανίδης: Θα κερδίσουμε τη μάχη απέναντι στην παραβατικότητα (ΗΧΗΤΙΚΟ) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

13:0125/02

Κατάληψη σε κτίριο του υπ. Πολιτισμού για τον Κουφοντίνα Κοινωνία

13:0025/02

Κούγιας κατά Πολάκη: Να είναι βέβαιος ότι θα τον συναντήσω στα δικαστήρια Ελλάδα ,Πολιτική

12:4525/02

Αναβλήθηκε λόγω Covid-19 η δίκη των 31 Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός

12:4025/02

«Μαζί σπάμε τη σιωπή»: Aνάρτηση του Κ. Μητσοτάκη για το κίνημα #metooGR (VIDEO) Ελλάδα ,Πολιτική

12:3325/02

Φοιτητές: Κατέληξε στο ΥΜΑΘ η πορεία – Πανό για Κουφοντίνα (ΦΩΤΟ+VIDEO) Θεσσαλονίκη

12:3225/02

Θεσσαλονίκη: Τάσεις σταθεροποίησης στο ιικό φορτίο των λυμάτων Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

12:3025/02

Νέα καταγγελία για γνωστό ηθοποιό: Έστειλε συνάδελφό του στα επείγοντα μετά από ξυλοδαρμό Ελλάδα ,Πολιτισμός

12:2325/02

Υπόθεση Λιγνάδη: Σε εξέλιξη η συνεδρίαση για την αίτηση ακυρότητας Κοινωνία

12:1525/02

Επίδομα Παιδιού: Άνοιξε η πλατφόρμα για αιτήσεις Α21 Ελλάδα ,Οικονομία

12:0025/02

Σαρηγιάννης για lockdown: Μια εβδομάδα παράτασης δε φτάνει Κοινωνία ,Κορωνοϊός

11:5825/02

Βουλή #metoo: Live η συζήτηση για την ποιότητα του δημοσίου διαλόγου Βουλή ,Πολιτική

11:4925/02

ΑΠΘ: Συλλαλητήριο φοιτητών για τους 31 συλληφθέντες και το Ν/Σ Παιδείας (ΦΩΤΟ+VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

11:4525/02

Γαλλία: Σε δημοπρασία πίνακας του Βαν Γκογκ Διεθνή ,Πολιτισμός

11:4425/02

ΔΕΔΑ: Το φυσικό αέριο πηγαίνει στη Δυτική Μακεδονία Β.Ελλάδα ,Ενέργεια ,Επιχειρήσεις

11:4225/02

Κλειστός ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο» με εντολή της ΕΛΑΣ Κοινωνία

11:3525/02

Ηλεκτρονικό help desk για τα μέλη του ΕΕΘ Θεσσαλονίκη ,Οικονομία

11:3225/02

Κώτσης: Αν συνεχίσουμε με 200αρια η Θεσσαλονίκη θα «κλείσει» (ΗΧΗΤΙΚΟ) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

11:3025/02

Μνημόνιο συνεργασίας του ΕΕΘ με τη Cisco Επιχειρήσεις ,Θεσσαλονίκη ,Οικονομία

11:2825/02

Αρμενία: Απόπειρα πραξικοπήματος καταγγέλλει ο πρωθυπουργός Πασινιάν Διεθνή

11:2425/02

Συναγερμός για τα δεκάδες κρούσματα στις φυλακές Αγίου Στεφάνου Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Κοινωνία

11:2325/02

Οι άθλοι του ΗΡΑΚΛΗ: 110 χρόνια ζωής, 70 χρόνια εξαγωγών Ελλάδα ,Επιχειρήσεις

11:2225/02

Δείτε LIVE την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στη Βουλή Βουλή ,Κόμματα ,Πολιτική

11:1925/02

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Κατηγορείς τη ΝΔ ότι καλύπτει παιδεραστές; Θέματα GR Times ,Πολιτική

11:1525/02

Βορίδης για Κουφοντίνα: Δική του επιλογή η απεργία πείνας – Καμία ειδική μεταχείριση Πολιτική

11:0025/02

Ο Θ. Καράογλου επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση τ... Πολιτική

10:4525/02

Νέα παραλλαγή του κορωνοϊού εξαπλώνεται στη Νέα Υόρκη Διεθνή ,Κορωνοϊός

10:3825/02

Δείτε LIVE την ομιλία του Κ. Μητσοτάκη στη Βουλή Βουλή ,Πολιτική

10:3025/02

Έτσι θα νικήσουμε την υπερ-μετάδοση και τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού Επιστήμη ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

10:2925/02

ΠΑΟΚ: Κρίσιμη μέρα για τον Χρήστο Τζόλη Αθλητισμός

10:1925/02

Ανεβάζει στροφές ενόψει Ατρόμητου ο Άρης Αθλητισμός

10:1525/02

Αθήνα: Νέες καταδρομικές επιθέσεις από αναρχικές ομάδες Ελλάδα ,Κοινωνία

10:1325/02

Μητσοτάκης: Καλύτερα ο τουρισμός φέτος από πέρσι Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Πολιτική

10:1125/02

Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων Αθλητισμός

10:0225/02

Εκπτώσεις: Παράταση έως τις 31 Μαρτίου Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Σημαντικά

10:0025/02

Εμβόλιο Pfizer: Ισραηλινή μελέτη επιβεβαιώνει αποτελεσματικότητα 94% Κορωνοϊός

09:5925/02

Χρ. Ταραντίλης: Οι συνεχείς επιθέσεις τους δεν τρομοκρατούν κανέναν Πολιτική

09:4525/02

Μόσιαλος για εμβόλιο Johnson&Johnson: 100% προστασία από νοσηλεία μετά από 28 μέρες Κορωνοϊός

09:3925/02

Τρεις συλλήψεις για ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων στη δυτική Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

09:3025/02

Παράταση για τις επιταγές που λήγουν τον Μάρτιο Βουλή ,Κοινωνία ,Οικονομία

09:2125/02

Άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε αστυνομικό στο Λουτράκι Κοινωνία

09:2025/02

Ο Λάζαρος Τσαλίκης υποψήφιος Πρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Αθλητισμός

09:1025/02

Δωρεάν rapid tests σήμερα στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

09:0025/02

Θεσσαλονίκη: Ανεβάζει στροφές η αγορά ακινήτων Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

08:5925/02

Δερμιτζάκης: Σκληρό lockdown και όταν… εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

08:5025/02

Εξαδάκτυλος: Μας «φρενάρουν» οι αριθμοί – Ανησυχία για Θεσσαλονίκη Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

08:4525/02

Εθελοντική αιμοδοσία στον Δήμο Παύλου Μελά Β.Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

08:4225/02

Η ώρα της απολογίας Λιγνάδη – Η ένσταση ακυρότητας Ελλάδα ,Κοινωνία

08:4025/02

Ένωση Εισαγγελέων: Αλλότρια συμφέροντα εξυπηρετούν όσοι μιλούν για αναγκαστική σίτιση Κ... Κοινωνία

08:3925/02

Ερντογάν: Δεν λέγεται Αιγαίο αλλά «θάλασσα των νησιών» Διεθνή

08:3025/02

Ημερίδα ΑΠΘ: Ανάδειξη νέων πτυχών της Επανάστασης του 1821 Κοινωνία ,Παιδεία

08:2525/02

Πρόεδρος Εφετών: Θεσμική εκτροπή η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων υπέρ ... Κοινωνία

08:1525/02

Χαμόγελο του Παιδιού: Προτάσεις για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών Ελλάδα

08:0425/02

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

08:0025/02

Βιταμίνη Κ: Ποιες τροφές την περιέχουν; Health-Fitness ,Θέματα GR Times ,Υγεία

07:5025/02

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διπλωματικό όχημα στο κέντρο Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:4525/02

Δαρδαμανέλης: Τουριστικό brand για την Καλαμαριά της επόμενης μέρας Δήμοι ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

07:3725/02

Θεσσαλονίκη: Θανατηφόρο τροχαίο- Λεωφορείο του ΟΑΣΘ συγκρούστηκε με δίκυκλο Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:3025/02

Χωρίς εμβολιαστικό κέντρο ο Δ. Κασσάνδρας – Ανεμβολίαστοι πολλοί ηλικιωμένοι Β.Ελλάδα ,Δήμοι ,Ελλάδα

07:1725/02

Θεσσαλονίκη: Έκρηξη εμπρηστικού μηχανισμού σε στρατιωτικές κατοικίες Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:1525/02

Ανοίγει στην Ολομέλεια η συζήτηση για την ποιότητα του Δημοσίου Διαλόγου Βουλή ,Θέματα GR Times

07:0025/02

O καιρός σήμερα, Πέμπτη Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ