Pfizer – Θεσσαλονίκη: 360 επιστήμονες, πάνω σε 200 διεθνή tech projects

Pfizer – Θεσσαλονίκη: 360 επιστήμονες, πάνω σε 200 διεθνή tech projects

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Σε λιγότερο από δύο χρόνια, η Pfizer, στο Kέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας Θεσσαλονίκης, στο λεγόμενο CDI TECH, έχει προσλάβει 360 άτομα προσωπικό και σήμερα, μέσα από τις Ημέρες Καριέρας που πραγματοποιεί, στέλνει μία ακόμη πρόσκληση συνεργασίας στους νέους επιστήμονες, ενώ ανακοινώνει την πραγματοποίηση του πρώτου Προγράμματος Πρακτικής Άσκησης στην εταιρεία, σε συνεργασία με το ΑΠΘ και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Η πρώτη πρόσληψη στο CDI TECH έγινε τον Μάϊο του 2020 και σήμερα, στο Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας, απασχολούνται 360 επιστήμονες, από τους οποίους το 82% είναι των Θετικών Επιστημών, των πεδίων του STEM. Η Pfizer δίνει έμφαση στις υψηλές ακαδημαϊκές και ερευνητικές επιδόσεις, έτσι το 75% των απασχολούμενων στο Κέντρο είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, το 15% είναι Έλληνες επιστήμονες που δούλευαν στο εξωτερικό και το 35% είναι γυναίκες.

Το διήμερο των Hiring Days 2022, άνοιξε με ένα σύντομο καλωσόρισμα από διευθυντή του CDI Thessaloniki κ. Nico Gariboldi, o oποίος τόνισε ότι οι εργαζόμενοι στο Κέντρο, εντάσσονται στο παγκόσμιο δίκτυο της Pfizer, που απλώνεται σε 125 χώρες, παράγει σε 43 εργοστάσια και έχει περισσότερους από 78.500 συνεργάτες. Το εντυπωσιακό είναι, ότι εργαζόμενοι στο πολύ νεαρό CDI της Θεσσαλονίκης, έχουν δουλέψει και δουλεύουν, ήδη, πάνω σε 200 διεθνή projects του φαρμακευτικού κολοσσού.

Πρόξενος των ΗΠΑ: Οι γυναίκες στο STEM

Οι Ημέρες Καριέρας, ήθελαν να δώσουν και ένα πολύ ηχηρό μήνυμα προς τις γυναίκες- επιστήμονες και το έκαναν μέσα από ένα πάνελ με τέσσερις ξεχωριστές συμμετοχές.

Πρώτη τοποθετήθηκε η Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη κα. Elizabeth Lee, η οποία δήλωσε ότι στο διάστημα που βρίσκεται στη χώρα μας, διαπιστώνει την γρήγορη ανάπτυξη του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας, για να προσθέσει όμως ότι η γυναικεία συμμετοχή υστερεί σημαντικά και πως θα πρέπει, μέσω του mentoring, να υποστηριχθούν οι γυναίκες για να μπούνε στους χώρους του STEM (Θετικές Επιστήμες, Tεχνολογία, Μαθηματικά, Μηχανική, Μαθηματικά), αλλά και όσες έχουν κάνει σπουδές σε αυτά τα πεδία, να επιμείνουν για την επαγγελματική τους άνοδο και καταξίωση.

Στην πολύ περιορισμένη συμμετοχή των γυναικών στο χώρο της τεχνολογίας, που αποδεικνύεται και από  τη χαμηλή αριθμητικά συμμετοχή των γυναικών – πανεπιστημιακών στα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ, αναφέρθηκε η καθηγήτρια κα. Αθηνά Βακάλη, η οποία μίλησε και για το πρόγραμμα mentoring του Τμήματος που απευθύνεται στους φοιτητές, προσθέτοντας ότι είναι πολύ σημαντική η προσέγγιση της βιομηχανίας με τα Πανεπιστήμια, καθώς έτσι αναδεικνύονται οι προοπτικές εξέλιξης που υπάρχουν στην αγορά.

Στο θέμα της γυναικείας συμμετοχής στις επιχειρήσεις τεχνολογίας, αναφέρθηκε επίσης η κα. Στέλλα Κάσδαγλη, συγγραφέας και συνιδρύτρια του δικτύου Women on Top, όπως και η κα. Μαρία Γιατζόγλου, senior manager data scientist στο CDI.

Lidia Fonseca: Το CDI μέλος της διεθνούς digital κοινότητας

Την  διοργάνωση χαιρέτισε η κα. Lidia Fonseca, εκτελεστική αντιπρόεδρος της Pfizer και Chief Digital & Technology Officer για τον Όμιλο, η οποία τόνισε ότι η Ψηφιακή Καινοτομία έπαιξε τεράστιο ρόλο στην πανδημία και στα όσα επέτυχε η Pfizer, τόσο στην ανάπτυξη του εμβολίου, όσο και του χαπιού για τον covid.

H κα. Fonseca τόνισε τις προοπτικές που ανοίγονται για το CDI στη Pfizer International, ενώ ο κ. Jeff Hamilton, Senior Vice Presiden, υπεύθυνος του Finance και των Κέντρων Ψηφιακής Καινοτομίας, μίλησε για το εκπληκτικό ανθρώπινο δυναμικό που έχει η Θεσσαλονίκη και την δουλειά που ήδη γίνεται στο CDI, προκειμένου να επιταχυνθεί η έρευνα σε νέα φάρμακα, σε καινούργιες θεραπευτικές αγωγές και, εν τέλει, στη βελτίωση της υγείας των ασθενών.

Η Pfizer και το ανθρώπινο δυναμικό της

Στην προσπάθεια προσέλκυσης νέων επιστημόνων από τη Pfizer, αναφέρθηκε η κα. Ειρήνη Παγανοπούλου, υπεύθυση Human Resources, λέγοντας ότι το CDI έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον χιλιάδων, 16.000 επιστημόνων, από την Ελλάδα και το εξωτερικό που έστειλαν βιογραφικά.

Σε αυτό το σύντομο διάστημα λειτουργίας του Κέντρου, έχουν υλοποιηθεί 5 bootcamps και 2 hackathons, μέσω των οποίων προσλήφθηκαν στο CDI 150 άτομα προσωπικό.

Επίσης, θα συνεχιστεί και φέτος το πρόγραμμα που εφαρμόζεται στη Νέα Υόρκη, το Rotation Program, στο οποίο, όσοι προσλαμβάνονται, ‘περνάνε’ από όλα τα τμήματα, έξι μήνες στο κάθε ένα.

Τέλος, φέτος τον Ιούλιο, θα γίνει το πρώτο Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης , όπου επί πτυχίω φοιτητές αλλά και απόφοιτοι με πολύ μικρή εργασιακή εμπειρία, θα μπορούν, μετά από αξιολόγηση, να κάνουν την πρακτική τους στο CDI.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Pfizer- Θεσσαλονίκη: Επένδυση 125 εκατ. ευρώ και 280 νέες θέσεις εργασίας

Ρωσία: Το Sputnik V παρουσιάζει υψηλότερα επίπεδα αντισωμάτων κατά της Όμικρον απ’ ό,τι το εμβόλιο της Pfizer

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top