Στη γραμμή εκκίνησης το Κέντρο Αριστείας “COPE-Nano” στη Θεσσαλονίκη – Έργο 30 εκατ. ευρώ με διεθνή εμβέλεια

Στη γραμμή εκκίνησης το Κέντρο Αριστείας “COPE-Nano” στη Θεσσαλονίκη – Έργο 30 εκατ. ευρώ με διεθνή εμβέλεια

Λίγες μόνο ημέρες απομένουν για την επίσημη ανακοίνωση της ίδρυσης του Κέντρου Αριστείας COPE-Nano στη Θεσσαλονίκη, που θα δραστηριοποιείται σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο στη βασική εφαρμοσμένη και βιομηχανική έρευνα και καινοτομία στους ταχέως αναπτυσσόμενους τομείς των Οργανικών Ηλεκτρονικών, της Νανοϊατρικής και της Νανοτεχνολογίας.

Αναλυτικότερα, η εναρκτήρια εκδήλωση ανακοίνωσης της ίδρυσης του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Έργου “Centre of Excellence for Organic, Printed Electronics & Nanotechnologies” (COPE-Nano), θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 30 Μαΐου, στις 15:00, στο Ξενοδοχείο Porto Palace Hotel στη Θεσσαλονίκη (δείτε το πρόγραμμα ΕΔΩ).

Το Κέντρο Αριστείας COPE-Nano που δημιουργείται στη Θεσσαλονίκη, είναι ένα εμβληματικό έργο που στοχεύει στην εξέλιξη του διεθνώς αναγνωρισμένου Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας LTFN (www.ltfn.gr) του ΑΠΘ σε ένα Αυτόνομο, Ανεξάρτητο και Βιώσιμο Κέντρο Αριστείας. Η δημιουργία του Κέντρου Αριστείας COPE-Nano υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από την Ελληνική Κυβέρνηση με συνολικό προϋπολογισμό 30 εκατ. ευρώ.

Το έργο για τη δημιουργία του Κέντρου COPE-Nano συντονίζεται από το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN, ΑΠΘ και συμμετέχουν σε αυτό φορείς Διεθνούς Αριστείας: University of Cambridge, UK, University of Bordeaux, France. Ήδη περισσότεροι από 30 διεθνείς ακαδημαϊκοί, ερευνητικοί και βιομηχανικοί φορείς από την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή έχουν δηλώσει ισχυρό ενδιαφέρον για συνεργασία και αξιοποίηση των υποδομών και των αποτελεσμάτων του Κέντρου COPE-Nano.

Εν κατακλείδι, το κέντρο COPE-Nano στοχεύει να αποτελέσει έναν σύγχρονο φορέα Αριστείας, Εκπαίδευσης, Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας και θα καταστήσει την Ελλάδα Παγκόσμιο Κόμβο Αριστείας και Επιχειρηματικότητας στη Νανοτεχνολογία και τα Οργανικά Ηλεκτρονικά.

Οι κύριοι στόχοι του περιλαμβάνουν την:

  • Ενίσχυση της επιστημονικής και τεχνολογικής ικανότητας της Ελλάδας με παράλληλη αύξηση του ερευνητικού «προφίλ» Ελλήνων επιστημόνων, ερευνητών και επιχειρηματιών.
  • Ανάπτυξη πρωτοβουλιών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων με βιομηχανίες υψηλής τεχνολογίας.
  • Επιστροφή του εξειδικευμένου και επιστημονικού δυναμικού που ζει και εργάζεται στο εξωτερικό.

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top