Βeyond 2022: Τεχνολογία και Καινοτομία δίνουν ραντεβού στη Θεσσαλονίκη

Tags#: Beyond 2022

Βeyond 2022: Τεχνολογία και Καινοτομία δίνουν ραντεβού στη Θεσσαλονίκη

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Από τη Θεσσαλονίκη και τη ΔΕΘ, η Beyond 2022, δηλώνει Get Future Ready, φιλόδοξη να προετοιμάσει το μέλλον με τεχνολογική καινοτομία. Από αύριο και ως την 1η Σεπτεμβρίου, 200 επιχειρήσεις, 100 start ups, clusters τεχνολογίας και κολοσσοί του Ι.Τ., θα παρουσιάσουν όλες τις εξελίξεις στο πεδίο των νέων τεχνολογιών. 

Η Beyond έχει βάλει το στόχο ψηλά, καθώς θέλει να φτάσει στο επίπεδο και στα νούμερα της MWC της Βαρκελώνης, όπως είπε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Τάσος Τζήκας. Αλλά η Beyond, μέσα από αυτή τη μόλις 2η διοργάνωσή της, δείχνει  ήδη τη δυναμική της καθώς η τεχνολογία είναι και business, με 5.000 επιχειρηματικά ραντεβού να πραγματοποιούνται μέσα σε τρεις ημέρες, από τις 29 Σεπτεμβρίου ως και την 1η Οκτωβρίου. 

Η Beyond, στη 2η διοργάνωσή της, ανοίγει τις πύλες της στη Θεσσαλονίκη, σαφώς αναβαθμισμένη, με δεκάδες συμμετοχές από 30 χώρες και ένα μπουκέτο παράλληλων διοργανώσεων, που φιλοδοξούν να καλύψουν όλα τα πιο hot topics στο ταχύτατα εξελισσόμενο κόσμο των νέων τεχνολογιών και καινοτομίας. 

Όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν το Ι.Τ. και τις οικονομίες του industry 4.0, θα αναδειχθούν στη Beyond 2022: Μetaverse, cybersecurity, smart cities,NFTs, FinTeck, AgriTech, EdTech, blockchain, digital health, crypto, AR, VR, Internet of Things …μεγάλα κεφάλαια των νέων τεχνολογιών που απασχολούν επιχειρήσεις αλλά και τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Η Beyond συνδιοργανώνεται από τη ΔΕΘ -Ηelexpo, τη Be- Best και τους Industry Disruptors Game Changers ( IDGC) και όπως είπε ο κ. Βαγγέλης Χαραλάμπους της Be- Best, φέτος θα φανεί ακόμη πιο καθαρά ότι η Θεσσαλονίκη αναδεικνεύεται σε κέντρο τεχνολογίας και καινοτομίας, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. 

Tα highlights της Beyond

Στην κορωνίδα των εκδηλώσεων της Έκθεσης, θα είναι το Beyond Summit, με 150 κορυφαίους ομιλητές απο όλο τον κόσμο, έναντι των 60 της προηγούμενης διοργάνωσης και με εντονότερη την παρουσία των επιχειρήσεων αλλά και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας. 

Το λόγο πήρε ο κ. Μιχάλης Στάγκος των ΙDGC, που υποστήριξε ότι η φετινή Beyond, αν και νεαρή έκθεση, πατάει πλεόν στα πόδια της. 

Στο πλαίσιο της Beyond, θα πρέπει να περιμένουμε σημαντικές ανακοινώσεις,  θα παρουσιαστεί αναλυτικά η μελέτη Foresight της ΕΕ για την Ελλάδα του 2035, η ΕΥ θα παρουσιάσει το νέο της πρόγραμμα ειδικά για start ups, ενώ ο κ. Στάγκος υπογράμμισε σαν πολύ σημαντική τη συμμετοχή και 20 start ups απο το εξωτερικό, τα fora από 6 clusters των Βαλκανίων, τη συμμετοχή των ισχυρών νεοφυών οικοσυστημάτων της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας, αλλά και την ισχυρή παρουσία Αλβανίας και Τουρκίας. 

Technology από Αμερική και Ιαπωνία

Το λόγο πήρε ο κ. Κοσμάς Βάμβαλης, συντονιστής του συνεδρίου Technology Forum, το οποίο θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο, με εντυπωσιακά υψηλού επιπέδου διεθνούς συμμετοχές από Ελλάδα, Αμερική και Ιαπωνία και, κεντρικό ομιλητή τον Διευθυντή Ψηφιακής Τεχνολογίας / CTO της Τοyota Motor Corporation James Kuffner.

Την Beyond στηρίζουν οι σημαντικότερες εταιρείες πληροφορικής και υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα η Intracom Telecom, η Cisco , η Info Quest Technologiew, η Intracom Telecom, Performance, In Trust, Infoteam, η Αpifon που ξεκίνησε σαν start up από τη Θεσσαλονίκη και έχει εντυπωσιακή ανάπτυξη, η Deloitte αλλά και η Cool Block. 

Παίρνοντας το λόγο ο γενικός διευθυντής της Intracom Telecom/Βusiness Division  κ. Νικόλαος Βελέντζας, τόνισε ότι η Εταιρεία στηρίζει την Beyond καθώς η Νοτιοανατολική Ευρώπη χρειάζεται μία premium έκθεση Τεχνολογίας, το γεγονός που θα συνδέεται με την ανακοίνωση μεγάλων αποφάσεων και τενολογικών επιτευγμάτων. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επόμενη Beyond θα πραγμαποιηθεί το Μάϊο του 2023, μήνα στον οποίο θα διοργανώνεται η Beyond.

Kλείνοντας τη συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση της Beyond. τονίσθηκε από τον κ, Τζήκα το πόσο υποστηρίζεται η Έκθεση από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργίου. Mάλιστα το δ.σ. της Ένωσης  θα έρθει στη Θεσσαλονίκη ειδικά για τη Έκθεση, στη διάρκεια της οποίας θα γίνουν εκδηλώσεις για τις έξυπνες πόλεις. 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top