Το Άμστερνταμ καταψηφίζει την απαγόρευση τουριστών στα καφέ κάνναβης

Το Άμστερνταμ καταψηφίζει την απαγόρευση τουριστών στα καφέ κάνναβης

Η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου του Άμστερνταμ καταψήφισε το σχέδιο της δημάρχου Femke Halsema, να κλείσει την πόρτα των καφέ κάνναβης (coffee shops) στους διεθνείς τουρίστες.

Τα PvdA, GroenLinks, PvdD, Volt, SP και FvD καταψήφισαν την πρόταση επικαλούμενα την θέση του Ton Nabben, ποινικολόγου στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών του Άμστερνταμ.

Ο Ton Nabben προειδοποίησε ότι η απαγόρευση των τουριστών από τα coffee shops θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα περισσότερες διαδικτυακές και πλανόδιες πωλήσεις, ενώ δεν θα κρατούσε τους τουρίστες κάνναβης μακριά.

Τα κόμματα ζήτησαν από την δήμαρχο να εξετάσει εναλλακτικές λύσεις όπως να υπογράψουν οι καφετέριες μια νέα συμφωνία για την καλή συμπεριφορά, υποχρεώνοντας τους να είναι διαφανείς στα οικονομικά τους, απαγόρευση της διαφήμισης κάνναβης σε όλα τα καταστήματα και γενική απαγόρευση του καπνίσματος κάνναβης σε δημόσιους χώρους.

Η Femke Halsema υποστήριξε ότι η απαγόρευση στους διεθνείς τουρίστες στα coffee shops της πόλης σημαίνει ότι λιγότεροι από αυτούς θα την επισκεφθούν.
Εξέφρασε επίσης αμφιβολίες για το εάν οι εναλλακτικές προτάσεις θα συμβάλουν στη μείωση της ζήτησης κάνναβης στο Άμστερνταμ.

Πηγή: tourismtoday.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top