Η Μαγιόρκα ξεκινά πόλεμο κατά της εποχικότητας – 1 στα 4 ξενοδοχεία θα παραμείνουν ανοικτά το χειμώνα

Η Μαγιόρκα ξεκινά πόλεμο κατά της εποχικότητας – 1 στα 4 ξενοδοχεία θα παραμείνουν ανοικτά το χειμώνα

Ένα στα τέσσερα ξενοδοχεία στη Μαγιόρκα θα παραμείνουν ανοικτά αυτή τη χειμερινή περίοδο, παρουσιάζοντας βελτίωση σε σχέση με τον αντίστοιχο αριθμό τους το 2019, το 2020 και το 2021 και συμβάλλοντας έτσι στην εποχιακή προσαρμογή του προορισμού.

Αυτή είναι η πρόβλεψη της προέδρου της Ομοσπονδίας Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων της Μαγιόρκα (FEHM), María Frontera, σύμφωνα με την οποία το Νοέμβριο θα παραμείνουν ανοικτά τα μισά ξενοδοχεία του προορισμού.

Κατά τη δεύτερη εβδομάδα του ίδιου μήνα ορισμένα ξενοδοχεία θα αρχίσουν σταδιακά να κλείνουν, ανάλογα με την συνδεσιμότητα που διαθέτουν και την τοποθεσία τους ή το τουριστικό προϊόν τους. Όμως το 25% των ξενοδοχείων αναμένεται να παραμείνει ανοικτό καθ’όλη τη διάρκεια του έτους. Παράλληλα, στο πλαίσιο της μάχης κατά της εποχικότητας, το Μάρτιο του 2022 είχε ανοίξει το 46% των ξενοδοχείων.

Καθοριστικός παράγοντας για να παραμείνουν ανοικτά τα ξενοδοχεία το χειμώνα, είπε η κ. Frontera, είναι η ανταπόκριση από τη Γερμανική ταξιδιωτική αγορά, καθώς ο τουρισμός της Μαγιόρκα έχει μεγάλη εξάρτηση από τους Γερμανούς ταξιδιώτες, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες.

Αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε εάν θέλουμε να προσελκύσουμε πιο βιώσιμο, υπεύθυνο και ισορροπημένο τουρισμό, υπογράμμισε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάγκη η Μαγιόρκα να γίνει ένας «ανοικτός» προορισμός, αναφερόμενη στις δεσμεύσεις ανάπτυξης των σχεδίων στον πολιτισμό και τη συντήρηση των δημόσιων χώρων όπως οι παραλίες, η φροντίδα των οποίων εγκαταλείπεται μετά το τέλος του καλοκαιριού.

Πηγή: tornosnews.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top