Κορωνοϊός – Ιταλία: Νέα περιοριστικά μέτρα ανακοίνωσε ο Κόντε

Κορωνοϊός – Ιταλία: Νέα περιοριστικά μέτρα ανακοίνωσε ο Κόντε

Με τηλεοπτικό του διάγγελμα, ο ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε σήμερα και επίσημα τα νέα περιοριστικά μέτρα που θα ισχύσουν κατά την περίοδο των εορτών στη γειτονική χώρα. 

Στο πλαίσιο αυτό επιβεβαιώθηκε ότι από τις 21 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου θα απαγορευθεί η μετακίνηση από τη μια περιφέρεια στην άλλη, ενώ τα Χριστούγεννα και την επομένη καθώς επίσης και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, κάθε Ιταλός θα πρέπει να παραμείνει στη μόνιμη κατοικία του. 

Σ’ ότι αφορά την απαγόρευση της κυκλοφορίας θα συνεχίσει να ισχύει από τις 10 το βράδυ, μέχρι και τις 5 το πρωί, ενώ την Πρωτοχρονιά θα διαρκέσει περισσότερο, καθώς θα λήξει στις 7 το πρωί. Φυσικά, απαγορεύονται υπαίθριες συναυλίες και γιορτές. 

Επιπλέον τα εστιατόρια θα παραμείνουν ανοικτά μέχρι τις 6 το απόγευμα, όπως και τα καφέ καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, ενώ σ’ ότι αφορά το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, απαγορεύεται κάθε είδους δείπνο, συμπεριλαμβανομένων και αυτών στα εστιατόρια των ξενοδοχείων. 

“Σας ζητώ να γιορτάσετε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά μέσα στο σπίτι, μόνον με τα πρόσωπα με τα οποία μοιράζονται την ίδια στέγη. Δεν πρόκειται για επιβολή, αλλά με τον τρόπο αυτό θα προστατέψουμε τους γονείς και τους παππούδες μας” σημείωσε ο πρωθυπουργός, Τζ. Κόντε. 

Ο Κόντε επιβεβαίωσε, επίσης, ότι τα εμπορικά καταστήματα θα μπορούν να μένουν ανοικτά μέχρι τις 9 το βράδυ, για να ευνοηθεί η αγορά των δώρων και να αποφευχθεί, συγχρόνως, η πολυκοσμία. Τα δε λύκεια στην Ιταλία θα ξανανοίξουν τις πύλες τους, με επιστροφή των μαθητών στα θρανία στις 7 Ιανουαρίου.

«Θα είναι σίγουρα, διαφορετικά Χριστούγεννα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα τα ζήσουμε με λιγότερα έντονο τρόπο», κατέληξε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ