Νέα πρόκληση Τσαβούσογλου: Εμφάνισε τη σημαία της ΕΕ ως… ημισέληνο (VIDEO)

Νέα πρόκληση Τσαβούσογλου: Εμφάνισε τη σημαία της ΕΕ ως… ημισέληνο (VIDEO)

Σάλο προκάλεσε η προχθεσινή κίνηση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά τη συζήτηση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών όχι μόνο μίλησε με προσβλητικά λόγια εναντίον Ελλάδας, Γαλλίας και Κύπρου, αλλά έσπευσε να χρησιμοποιήσει και την τεχνολογία για να προκαλέσει. Συγκεκριμένα, με την έναρξη της σύνδεσης με το γραφείο του, στα μόνιτορ εμφανίστηκε η εικόνα του Τσαβούσογλου, αλλά και ένα γράφημα που έδειχνε στα αριστερά την τουρκική σημαία η οποία ήταν «αναμεμιγμένη» δεξιά με τη σημαία της ΕΕ η οποία εμφανιζόταν ως… ημισέληνος!

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον Γερμανό ευρωβουλευτή των Πρασίνων, Ράινχαρντ Μπουτικόφερ ο οποίος ζήτησε να μην παρουσιάζεται το γραφιστικό του Τσαβούσογλου στις οθόνες της αίθουσας.

Τη θέση υιοθέτησε και ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ντέιβιντ Μακάλιστερ, ο οποίος είπε «όχι χάρτες, όχι σημαίες». Αυτό -φυσικά- ενόχλησε τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος δήλωσε «πολύ απογοητευμένος» στη δευτερολογία του και ισχυρίστηκε πως «αυτή είναι η σημαία μας για τις ευρωτουρκικές σχέσεις» κάτι το οποίο δεν έπεισε τους συμμετέχοντες στη συζήτηση. Τελικώς, μετά τις αντιδράσεις η εικόνα αποσύρθηκε.

Η αντίδραση των Ευρωβουλευτών προκάλεσε οργή στην Τουρκία, με τα φιλοκυβερνητικά μέσα να κάνουν λόγο για «σκανδαλώδη απόφαση» να αποσυρθεί η σημαία.

Με πληροφορίες από newsit.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ