Πρόταση Κομισιόν να απαγορευτεί η αγορά ακινήτων από ρώσους στην Ευρώπη

Πρόταση Κομισιόν να απαγορευτεί η αγορά ακινήτων από ρώσους στην Ευρώπη

H Κομισιόν προτείνει και την απαγόρευση αγοράς ακινήτων από Ρώσους στην ΕΕ με το έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Μόσχας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Η πρόταση της Κομισιόν θα σταματά τις συμφωνίες για συναλλαγές σε ακίνητα με Ρώσους πολίτες – κατοίκους και φορείς – απαγορεύοντας την πώληση ή μεταβίβαση, άμεσα ή έμμεσα, «δικαιωμάτων ιδιοκτησίας σε ακίνητη περιουσία που βρίσκεται στην επικράτεια της Ενωσης ή συμμετοχών σε συλλογικές επενδύσεις που έχουν έκθεση σε τέτοια ακίνητη περιουσία», σύμφωνα με το νομικό κείμενο που είναι σε γνώση του Bloomberg.

H απαγόρευση εντάσσεται στο νέο πακέτο κυρώσεων που προωθεί η ΕΕ κατά της Ρωσίας, με το οποίο για πρώτη φορά μπαίνουν στο στόχαστρο το ρωσικό πετρέλαιο και η μεγαλύτερη ρωσική τράπεζα Sberbank.

Η απαγόρευση δεν αφορά στους Ρώσους που έχουν υπηκοότητα ή άδεια παραμονής

Το πακέτο πρέπει να επικυρωθεί από τις χώρες – μέλη αυτή την εβδομάδα για να τεθεί σε ισχύ. Σήμερα είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση των πρέσβεων των χωρών της ΕΕ για το θέμα αυτό.

Η απαγόρευση αγοράς ακινήτων αφορά στους Ρώσους που δεν είναι πολίτες της ΕΕ και δεν έχουν άδεια παραμονής σε χώρες της ΕΕ.

Αντίθετα, δεν εφαρμόζεται στους Ρώσους που έχουν υπηκοότητα ή άδεια παραμονής στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο – που περιλαμβάνει τις 27 χώρες της ΕΕ καθώς και τη Νορβηγία, την Ισλανδία και το Λιχτενστάϊν – ή την Ελβετία.

Πηγή: imerisia.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στη Βουλή φέρνει το ζήτημα της ενέργειας ο Μητσοτάκης

Ρώσος δημοσιογράφος: Τα πυρηνικά «θα βάλουν τέλος στην ανθρωπότητα, όχι στον πόλεμο»

Ουκρανία: Οι Ρώσοι ανέπτυξαν 22 τάγματα κοντά στην Ιζιούμ

Χρ. Ελευθεριάδης-Καθ. Πυρηνικής Φυσικής: Τρομολαγνικά τα όσα λέγονται για τα πυρηνικά (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top