32ο Money Show: Πολλαπλά οφέλη από τη δημιουργία του Επιχειρηματικού Πάρκου Εξυγίανσης Καλοχωρίου

32ο Money Show: Πολλαπλά οφέλη από τη δημιουργία του Επιχειρηματικού Πάρκου Εξυγίανσης Καλοχωρίου

Ρεπορτάζ: Βάσω Βεγίρη

Πολλαπλά θα είναι τα οφέλη για τις επιχειρήσεις της Άτυπης Βιομηχανικής Συγκέντρωσης (ΑΒΣ) του Καλοχωρίου από την προωθούμενη εξέλιξή της σε οργανωμένο υποδοχέα βιομηχανιών, δηλαδή σε Επιχειρηματικό Πάρκο Εξυγίανσης-ΕΠΕ), όπως τονίστηκε στην σχετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο 32ο Money Show στη Θεσσαλονίκη, όπως σύγχρονα δίκτυα υποδομών, ευνοϊκοί όροι και νέοι συντελεστές δόμησης, ταχύτερες περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις και υψηλότερη αξία γης.

Για να μπει στην αφετηρία, πάντως, το εν λόγω το πρότζεκτ μετατροπής της ΑΒΣ Καλοχωρίου σε Επιχειρηματικό Πάρκο Εξυγίανσης απαιτείται η σύμφωνη γνώμη τουλάχιστον του 55% των ιδιοκτητών γης, καθώς και η σύσταση Εταιρείας Ανάπτυξης και Διαχείρισης Επιχειρηματικού Πάρκου (ΕΑΔΕΠ), με τη συμμετοχή των εγκατεστημένων επιχειρήσεων και με δυνατότητα εισδοχής ως μελών του ελληνικού Δημοσίου, ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού, επιμελητηρίων και άλλων νομικών προσώπων δημόσιου και ιδιωτικού δικαίου, όπως τόνισε χαρακτηριστικά το στέλεχος, Χάρη Καμινάρη, στέλεχος της εταιρείας ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ, που “βλέπει” μελετητικά το project.

Στην περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης, όπως πρόσθεσε σχετικά ο ίδιος, θα δημιουργηθεί -όταν ολοκληρωθεί το πρότζεκτ- ένας νέος, δυναμικός αναπτυξιακός πόλος. Την εκδήλωση διοργάνωσε το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), ενώ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Δημήτρης Σαμαράς, απευθυνόμενος σε ακροατήριο αποτελούμενο κατά κύριο λόγο από επιχειρηματίες εγκατεστημένους στην ΑΒΣ τόνισε: «Είναι βέβαιο ότι η περιοχή (σ.σ. στα 11.500 στρέμματα της ΑΒΣ είναι εγκατεστημένες 875 επιχειρήσεις) πρέπει να αλλάξει. Αυτό αφορά τις περιουσίες σας, δεν θα είναι εύκολο να γίνει, αλλά είναι βέβαιο ότι τα οφέλη θα είναι πολλά για εσάς και ότι η αξία της γης θα αυξηθεί». Βάσει του θεσμικού πλαισίου, όπως σημείωσε, ο συντελεστής δόμησης εντός του πάρκου τουλάχιστον θα διπλασιαστεί και ο συντελεστής κάλυψης θα διπλασιαστεί.

Ο κ.Σαμαράς υπενθύμισε ακόμα ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει αναλάβει να χρηματοδοτήσει μεγάλο μέρος των έργων υποδομής, μια ευκαιρία που -όπως είπε- δεν πρέπει να χαθεί, καθώς έτσι μειώνεται σημαντικά η υποχρέωση χρηματικής συνεισφοράς των ίδιων των επιχειρηματιών προς την ίδια κατεύθυνση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

32o Money Show: Με αθρόα προσέλευση κόσμου και μεγάλο ενδιαφέρον για όλες τις εκδηλώσεις συνεχίζεται μέχρι και αύριο 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top