Ολοκληρώθηκε η 33η Πανελλήνια Αναρριχητική Συνάντηση και το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναρρίχησης Βράχου

Ολοκληρώθηκε η 33η Πανελλήνια Αναρριχητική Συνάντηση και το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναρρίχησης Βράχου

Μια μεγάλη αθλητική, αναρριχητική γιορτή με συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών, έφτασε στο τέλος της. Στα επιβλητικά βράχια των Μετεώρων και της Σαρακίνας, πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, από 16 έως και 18 Σεπτεμβρίου, η 33η Πανελλήνια Αναρριχητική Συνάντηση και το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναρρίχησης Βράχου.

Αναρριχητές από όλη την Ελλάδα και πολλές χώρες της Ευρώπης σκαρφάλωσαν, συναγωνίστηκαν και βραβεύτηκαν για την προσπάθεια τους. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την στήριξη του υφυπουργείου Αθλητισμού και του υφυπουργού κ. Λευτέρη Αυγενάκη. Όχι μόνο ο ίδιος, αλλά και τα στελέχη της Γ.Γ.Α. στάθηκαν δίπλα στην αναρριχητική γιορτή τους τελευταίους μήνες σε αυτή την προσπάθεια αναγνώρισης του νέου αθλήματος, όπως υπογράμμισε η ομοσπονδία. Επεξεργάστηκαν τους κανονισμούς και στήριξαν τις προσπάθειές για την πραγματοποίηση του 1ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναρρίχησης Βράχου.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ απήυθηνε η ομοσπονδία στον πρόεδρο και τα στελέχη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας της UIAA, οι οποίοι σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενέκριναν τους κανονισμούς του νέου αθλήματος και έθεσαν υπό την αιγίδα τους το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναρρίχησης Βράχου.

Θερμές ευχαριστίες «μοιράστηκαν» και σε όλους όσοι ανταποκρίθηκαν σε αυτό το δύσκολο αθλητικό γεγονός, τους χορηγούς της εκδήλωσης που την στήριξαν και βράβευσαν με υπέροχα δώρα, τους πρώτους αθλητές, τον ΕΟΤ και τον Δήμο Μετεώρων για την οικονομική στήριξη τους, το Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας και το ιατρικό προσωπικό, το Ε.Κ.Α.Β με τους διασώστες του, τους εθελοντές αναρριχητές γιατρούς που ήτανε συνέχεια στα βράχια, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμπάκας, την Ελληνική Αστυνομία για όλες τις διευκολύνσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top