86η ΔΕΘ: Στον «παλμό» των συγκεντρώσεων το κέντρο της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ-VIDEO)

86η ΔΕΘ: Στον «παλμό» των συγκεντρώσεων το κέντρο της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ολοκληρώθηκαν οι πορείες και οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ενόψει της ομιλίας του πρωθυπουργού στο Βελλίδειο, στο πλαίσιο των εγκαινίων της 86ης ΔΕΘ.

Θυμηθείτε όλα όσα μετέφερε το GRTimes λεπτό προς λεπτό, από τις πορείες και τις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης 

9.30: Θεσσαλονίκη: Ακόμη μια προσαγωγή ατόμου στο κέντρο (ΦΩΤΟ-VIDEO)

9.15: Στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου ολοκληρώθηκε η πορεία των υποστηρικτών του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη «Έλληνες για την Πατρίδα». Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων από την Παραλιακή ζώνη της πόλης, μετά από τη λήξη της πορείας.

9.10: Το μπλοκ της πορείας της ΓΣΕΕ έφτασε στην Καμάρα με τα μέλη της να κατευθύνονται αυτή την ώρα προς τα δυτικά.

9.05: Τα μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων και του ΜέΡΑ25, από τα λίγα που συνεχίζουν την πορεία μέχρι αυτή την ώρα κινούνται αυτή τη στιγμή στην οδό Αγγελάκη.

8.50: Οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα κατά του πρωθυπουργού, χωρίς να πλησιάσουν τον αστυνομικό φραγμό προς το Βελλίδειο.

Ένα από τα μπλόκα των διαδηλωτών κινήθηκε προς τον αστυνομικό φραγμό, σταματώντας όμως σε απόσταση κάποιων μέτρων και φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης. Αυτήν την ώρα αποχωρούν όλοι από την πλατεία της ΧΑΝΘ και κινούνται προς την οδό Τσιμισκή.

8.41: Στην πλατεία της ΧΑΝΘ έφτασε η πορεία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα κατά του πρωθυπουργού, χωρίς να πλησιάσουν τον αστυνομικό φραγμό προς το Βελλίδειο.

8.35: Ξεκίνησε η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη από το Βελλίδειο. Παρακολουθείστε Live από το GRTimes.

8.30: Και ξαφνικά: Συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών στο κέντρο-Δύο τραυματίες (ΦΩΤΟ-VIDEO)

8.20: Ασθενοφόρο μεταβαίνει αυτή την ώρα στη συμβολή τον οδών Εγνατίας με Εθνικής Αμύνης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχει σημειωθεί τραυματισμός ατόμου.

8.15: Η πορεία των υποστηρικτών του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη «Έλληνες για την Πατρίδα» κινείται από την Τσιμισκή.

8.11: Οι υποστηρικτές του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη “Έλληνες για την πατρίδα” μαζί με το μπλοκ του Ιερού Λόχου βρίσκονται επί της οδού Νικολάου Γερμανού και συνεχίζουν με Τσιμισκή. Εκεί υπάρχει φραγμός από τα ΜΑΤ προκειμένου να μη προσεγγίσουν τις υπόλοιπες πορείες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

8.08: Η πορεία της Καμάρας έφτασε πριν από λίγο στο αρχικό σημείο συγκέντρωσης και ολοκληρώθηκε.

8.02: Σε αστυνομικό κλοιό και φραγμός η οδός Εγνατία στο ύψος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και την οδό Αγγελάκη.

7.57: Θεσσαλονίκη: Στο Βελλίδειο ο Κ. Μητσοτάκης (ΦΩΤΟ-VIDEO)

7.54: Η πορεία του ΠΑΜΕ βρίσκεται στην Πλατεία Αριστοτέλους.

7.53: Το μπλοκ των υποστηρικτών του κόμματος “Έλληνες για την Πατρίδα” που νωρίτερα συγκεντρώθηκε στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, μαζί με τα μέλη της εθνικιστικής οργάνωσης “Ιερός Λόχος” θα κατευθυνθούν στην οδό Νικολάου Γερμανού.

7.51:Όλες οι πορείες πλέον έχουν ενωθεί και ακολουθούν την ίδια κατεύθυνση. Τα τελευταία άτομα βρίσκονται στο ύψος της Ίωνος Δραγούμη και τη συμβολή με την οδό Αγίου Μηνά

7.45: Αυτή τη στιγμή η πορεία που ξεκίνησε από το Άγαλμα Βενιζέλου, κινείται στην Λεωφόρο Νίκης με κατεύθυνση τον Λευκό Πύργο, όπου χιλιάδες εργαζόμενοι διαδηλώνουν για τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν στη χώρα.

7.44: Θεσσαλονίκη: Τρεις προσαγωγές διαδηλωτών στον Λευκό Πύργο

7.22: Θεσσαλονίκη: Στο Βελλίδειο έφτασε και ο Βαγγέλης Μαρινάκης (ΦΩΤΟ)

7.43: Σε τρεις προσαγωγές μελών της Εθνικιστικής Νεολαίας προχώρησαν πριν από λίγο οι αστυνομικές δυνάμεις. 

7.40: Στην Ίωνος Δραγούμη τώρα η πορεία φοιτητικών οργανώσεων και μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου.

7.25: Ξεκίνησε από το Άγαλμα Βενιζέλου και με μέτωπο προς δυτικά, η πορεία φοιτητικών οργανώσεων και μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου.

7.10: Ξεκίνησε η πορεία των μελών της ΓΣΕΕ και των Συνδικάτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου τον παλμό δίνουν οι Εργαζόμενοι των Λιπασμάτων Καβάλας, όπως θα δείτε σε βίντεο και φωτογραφίες του GRTimes.gr.

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν την πορεία τους από το Άγαλμα του Ε. Βενιζέλου με προορισμό την Εγνατία, στη συνέχεια θα κατέβουν την Ι. Δραγούμη και τέλος θα κατευθυνθούν από την Λεωφόρο Νίκης προς τον Λευκό Πύργο.

Αυτή την ώρα έχει τοποθετηθεί φραγμός με κλούβες των ΜΑΤ επί της Εγνατίας στο ύψος της Αγίας Σοφίας, προκειμένου να τους αποτρέψει να συναντηθούν με άλλους διαδηλωτές.

6.50: Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα οι ομιλίες στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και των σωματείων στην πλατεία της ΧΑΝΘ.

6.20: Μεγάλη είναι η κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων και αντιεξουσιαστών χιλιάδες μέλη των οποίων, εκτός από το Άγαλμα Βενιζέλου βρίσκονται αυτήν την ώρα και στην Καμάρα. Στο ίδιο σημείο έχουν συγκεντρωθεί επιπλέον μέλη από διάφορες συλλογικότητες αλλά και πολιτικές παρατάξεις του χώρου της Αριστεράς, και φεμινιστικές οργανώσεις.

Οι διαδηλωτές αυτή την ώρα κατευθύνονται προς το Άγαλμα Βενιζέλου, φωνάζοντας μεταξύ άλλων συνθήματα κατά των ΟΠΠΙ, με τη συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

6.10: Εκατοντάδες μέλη της ΓΣΕΕ και των Συνδικάτων συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 18:00 μ.μ. στο άγαλμα του Ε. Βενιζέλου, ενώ «έπιασαν» και το οδόστρωμα της Εγνατίας για να ξεκινήσουν σε λίγο την πορεία τους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Επίσης, αρκετά είναι τα σωματεία που έχουν ταξιδέψει απ’ όλη τη Βόρεια Ελλάδα, για να συμμετέχουν κι εκείνα στις κινητοποιήσεις που διεξάγονται κατά την διάρκεια της 86ης ΔΕΘ.

Επιπλέον, στο σημείο έχουν μεταφερθεί από την Αγίας Σοφίας μέλη των φοιτητικών συλλόγων Θεσσαλονίκης, ώστε να διαμαρτυρηθούν για την φτώχεια και την ακρίβεια. Να σημειωθεί, πως στην συγκέντρωση συμμετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν την ίδια ώρα υποστηρικτές του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη «Έλληνες για την Πατρίδα» στο άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου.

«Φρούριο» η Θεσσαλονίκη – Επί ποδός περίπου 3.500 αστυνομικοί

Ιδιαίτερα αυξημένα είναι τα αστυνομικά μέτρα για την έναρξη λειτουργίας της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποίησε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. αποφασίστηκε σε διαδοχικές συσκέψεις που προηγήθηκαν τις τελευταίες μέρες. Για την εφαρμογή των μέτρων τάξης, ασφάλειας και τροχαίας, θα βρίσκονται επί ποδός όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις της Θεσσαλονίκης, ενώ αναμένεται να μετακινηθούν διμοιρίες από όμορους νομούς, αλλά και από υπηρεσίες της Αττικής. Όπως έγινε γνωστό, ο αριθμός των αστυνομικών που θα πάρουν μέρος στα μέτρα θα είναι περίπου 3.500.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, διμοιρίες των ΜΑΤ, της ΥΜΕΤ, της ΟΠΚΕ και της Δράσης θα αναπτυχθούν σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, απ’ όπου θα διέλθουν οι προγραμματισμένες διαδηλώσεις, ενώ από αέρος ελικόπτερο της ΕΛΑΣ και drones θα εποπτεύουν την εξέλιξή τους και θα δίνουν εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ., στο Αστυνομικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης. Εκεί, θα βρίσκονται τα επιτελικά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που θα συντονίζουν τις κινήσεις των αστυνομικών δυνάμεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε τις «πτήσεις» το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ–«Αστακός» η πόλη ενόψει των εγκαινίων της ΔΕΘ (VIDEO)

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, γύρω από το Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης, αναμένεται να αναπτυχθούν αστυνομικές κλούβες και κιγκλιδώματα για να αποτραπεί η κίνηση των διαδηλωτών προς το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο, ενώ σε ετοιμότητα θα βρίσκεται για παν ενδεχόμενο και ο «Αίαντας», το όχημα εκτόξευσης νερού της αστυνομίας.

Ήδη από την Πέμπτη ξεκίνησαν αυξημένες περιπολίες αστυνομικών σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης, ενώ στους δρόμους βρίσκονται δυνάμεις της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας για τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, κυρίως, γύρω από τη ΔΕΘ, ενόψει της εφαρμογής των μέτρων απαγόρευσης και στάθμευσης οχημάτων.

Τα μέτρα της Τροχαίας

Κλειστοί θα είναι αρκετοί δρόμοι του κέντρου της Θεσσαλονίκης σήμερα, Σάββατο (10/9) εν όψει της έναρξης λειτουργίας της 86ης ΔΕΘ, των παράλληλων εκδηλώσεων και των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων που θα πραγματοποιηθούν.

Παρακάτω οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν σύμφωνα με την Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης:

Από τις 15:00 την Πέμπτη (8-9-2022) μέχρι και τις 18:00 την Κυριακή (11-9-2022) δεν θα επιτρέπεται η στάση-στάθμευση όλων των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς του κέντρου της πόλης στις οδούς:

– Λ. Στρατού, από Καυτανζόγλου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ. και
– Γ΄ Σεπτεμβρίου, από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγ. Δημητρίου.

Υπενθυμίζεται η ισχύουσα απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στις οδούς Τσιμισκή, Εγνατία και Αγίας Σοφίας, καθώς και στις λεωφόρους Νίκης και Μ.Αλεξάνδρου.

Από την 06:00 ώρα της Παρασκευής (9-9-2022) μέχρι και την 18:00 ώρα της Κυριακής (11-9-2022) δεν θα επιτρέπεται η στάση-στάθμευση όλων των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς:

– Αγγελάκη, σε όλο το μήκος της,
– Εθν. Αμύνης, από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου,
– Αγ. Δημητρίου, από Πλατεία Ευαγγελίστριας μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου και από Προξένων μέχρι Στεφάνου Δραγούμη,
– Γ. Λαμπράκη, από Εγνατία μέχρι Γ΄Σεπτεμβρίου,
– Αρμενοπούλου, από Μελενίκου μέχρι Εθν. Αμύνης,
– Ν. Γερμανού, από Πλατεία Λευκού Πύργου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.,
– Μ. Ανδρόνικου , από Πλατεία Ηλεκτρικής Εταιρείας μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ. και Ιασωνίδου, από Εγνατία έως Αγ.Δημητρίου.

Το Σάββατο (10-9-2022), από τις 15:00 σταδιακά – ανάλογα με την εξέλιξη των εκδηλώσεων και μέχρι την ολοκλήρωση τους δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς του κέντρου της πόλης:

– Λ. Στρατού, από Καυτανζόγλου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ,
– Γ΄ Σεπτεμβρίου, από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγίου Δημητρίου,
– Βασ. Όλγας , από Μ. Μπότσαρη μέχρι Αγίας Τριάδος,
– Βασ. Γεωργίου , από Αγίας Τριάδος μέχρι Μ. Ανδρόνικου,
– Λεωφ. Νίκης , καθ’ όλο το μήκος της,
– Κουντουριώτη , καθ’ όλο το μήκος της,
– Κων/νου Καραμανλή , από Κατσιμίδη μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου,
– Εγνατία, από Λαγκαδά μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου,
– Εθν. Αμύνης, από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου,
– Τσιμισκή, καθ’ όλο το μήκος της,
– Αγίου Δημητρίου, από Λαγκαδά μέχρι Στεφάνου Δραγούμη,
– Αγίας Σοφίας , από Εγνατία μέχρι την πλατεία Αγίας Σοφίας, καθώς και περιμετρικά της πλατείας Αγίας Σοφίας,
– Π. Μελά, καθ’ όλο το μήκος της και
– Βενιζέλου, καθ’ όλο το μήκος της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top